בצל העלייה בתחלואה, יתכנס בשעות הצהריים (יום ג', 22.9.20) קבינט
הקורונה לדון בהחמרת ההגבלות כדי לבלום את התפשטות הקורונה. פרויקטור הקורונה, פרופ' גמזו יציג בפני השרים שורה של החמרות בהן צמצום מקומות העבודה במגזר הפרטי ב-50%, סגירת בתי הכנסת ואיסור התקהלויות בחג, סגירה מלאה של השווקים (כולל שוק ארבעת המינים), וכן שורה של צעדים לתגבור כוח האדם במערכת הבריאות. פרופ' גמזו צפוי לדרוש להחיל את ההחמרות בהקדם האפשרי, ולא לחכות איתן אחרי יום כיפור.
שר האוצר ישראל כ"ץ סיכם עם ראש הממשלה
בנימין נתניהו להכין תוכנית לשימור המגזר הפרטי פתוח בתקופת הסגר כפי שסוכם, תוך הקפדה מלאה על "התו הסגול". נמסר כי "התוכנית תוצג בפני ראש הממשלה ותעלה לדיון בקבינט הקורונה". כץ הבהיר לנתניהו כי "יש להגביר את האכיפה במקומות בהם יש הפרה בוטה ולא לסגור מקומות חיוניים שמקפידים על הכללים". לדבריו "המגזר העסקי הוא הלב הפועם של הכלכלה הישראלית ויש לעשות הכל כדי לשמר את פעילותו, תוך התנהלות נכונה". היום יקיים שר האוצר ישיבה ראשונה בנושא גיבוש תוכנית "הלב הפועם", אליה יזומנו גם נציגי משרד רה"מ, נגיד בנק ישראל ושר הכלכלה
עמיר פרץ.
פרופ' גרוטו: היעד המתגבש - 7% נדבקים" המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופ'
איתמר גרוטו, הודיע בדיון בוועדת הקורונה בכנסת כי היעד שהציב משרד הבריאות ליציאה מהסגר הוא 7 אחוז נדבקים. "המטרה היא להוריד את שיעור החיוביים. אם אנחנו היום בסביבות 12%, היעד הוא בסביבות 7%", אמר גרוטו.
פרופ' איתמר גרוטו, נשאל בוועדת הקורונה על-ידי ח"כ
איילת שקד האם נשקלת האפשרות לקיצור תקופת הבידוד כפי שעשו מדינות אחרות. גרוטו השיב: "כל קיצור יביא לכך שיפלטו מבידוד אנשים שיכולים להדביק וידיבקו עוד אנשים". הוא טען כי "בסוף המדינות שהצליחו להתמודד עם הנגיף הן מדינות שעשו בידוד מלא של 14 יום".
ד"ר ורד עזרא, ראש חטיבת הרפואה במשרד, הוסיפה את כמות המאושפזים ההולכת ועולה (1350 כיום), וביניהם 475 החולים-קשה, ולכן החובה לפתוח מחלקות-קורונה נוספות בבתי החולים. היא ציינה כי נוספו עד כה כ-1500 מיטות חדשות, אך חלקם לא ישמשו מיטות קבועות בשנים הבאים, 34 מחלקות הוסבו למחלקות קורונה ו-18 הם מחלקות ייעודיות.
אבי בן זקן, מנהל מרכז השליטה במשרד, הדגיש את הצורך בחיזוק המערכת וציין את התכנון להקמת שני בתי חולים חדשים, בבאר שבע ובקרית אתא. לפי ד"ר שושי גולדברג, ראש מינהל הסיעוד במשרד, 3,999 אנשי צוות מצויים כיום בבידוד, 2,500 אחיות נוספות נבחנו בסוף השבוע האחרון, ובימים הקרובים יגיעו תוצאות המבחנים, ו-1,500 נוספות נבחנות בימים אלו.
יו"ר הוועדה
יפעת שאשא-ביטון: "אין טעם בסגר – אם יוצאים ממנו לאותו מקום. הובטחו סכומים ניכרים למערכת הבריאות – ונוודא שהם אכן הועברו, ומה נעשה בהם".