אלפי פעילי שמאל מפגינים נגד ראש הממשלה
בנימין נתניהו במה מקומות ברחבי הארץ - סמוך לבית ראש הממשלה בירושלים ולמעונו הפרטי של נתניהו בקיסריה, בכיכר הבימה ובכיכר רבין בתל אביב ובכמה צמתים וגשרים.
מכוניות הגיעו בשיירה להקיף את המעון בבלפור, פקקים נרשמו בדרך למחאה וכמה מפגינים טוענים שקיבלו דוחות מהמשטרה. אתמול הודיעו שורת ארגוני מחאה כי יגיעו לבלפור, אך יקיימו הפגנה שונה תוך הקפדה על מסכות ועל ריחוק חברתי.
המשטרה אכפה בהפגנות בבלפור את התקנות הנוגעות למניעת הצטופפות, שמירת מרחק של שני מטרים בין המפגינים וחובת עטיית מסכה. השוטרים בודקים האם המפגינים שעומדים צמודים זה לזה אינם בני אותה משפחה לפני חלוקת הדוח. לאחר שעוכבו לחקירה כמה ממפרי ההוראות לאחר שסרבו להזדהות בפני השוטרים, הם הביעו התנגדות ונגררו בידי השוטרים. בתגובה, קראו מפגינים קריאות בגנות השוטרים, והצטופפו סביבם בצורה מסוכנת. במקביל, המשטרה החרימה אמצעי כריזה שהשתמשו בהם לאחר השעה המותרת - 21:30.
על-פי הנחיות משרד הבריאות, יש לקיים את המחאה במרחק של עד לקילומטר מהבית ותוך שמירת מרחק. למקות שהתיקון לחוק הקורונה הגדול שמונע הפגנות לא אושר בכנסת, מפגינים רבים ברחבי הארץ טוענים שהמשטרה מונעת מהם להגיע לירושלים. מוחים בכביש 443 סיפרו ששוטרי מג"ב לא מאפשרים מעבר למפגינים, גם ברמת השרון ובבאר שבע התקבלו דיווחים דומים. עורך הדין דניאל חקלאי, המייצג חלק מהמפגינים, כתב בדף הפייסבוק שלו: "אין לאיש רשות לקבוע מתי מותר למפגינים לפקוד את המקום ומתי לא. גם משטרת ישראל חייבת לנהוג לפי החוק".
בעקבות הדיווחים, השוטרים במחסומי הדרכים הונחו לאפשר מעבר של מפגינים. בהודעה שפרסמה המשטרה בשבת נכתב: "השוטרים במחסומים הונחו לאפשר לכל אדם הגעה למחאות והמשטרה אף נערכת לקיומן בגבולות החוק ובהתאם לתקנות. לצערנו קיימים נהגים רבים המשתמשים בתקנות לרעה בניסיון לשבש את פעילות האכיפה ולנוע לצורך שלא הוגדר כחיוני ומותר בעת הזו, מה שמחייב את השוטרים לבצע בדיקות ולהפעיל שיקול דעת היכן שנדרש. לצד זאת, מקרים נקודתיים שהועלו בהם השוטרים פעלו תוך שיקול דעת מוטעה, טופלו והנהלים חודדו בהתאם".