X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
מטה תוכנית המזון העולמית [צילום: קאגט טאו]
רייס-אנדרסן. "דרוש שיתוף פעולה בינלאומי"
צעד ביקורתי על מדיניותו הבדלנית של טראמפ

פרס נובל לשלום לתוכנית המזון העולמית

הארגון מסייע ל-100 מיליון בני אדם ב-88 מדינות, ומגביר את פעילותו על-רקע הקורונה יו"ר ועדת פרס נובל: בעיות בינלאומיות צריכות להיפתר בשיתוף פעולה בינלאומי, וחשיבותם של הארגונים הבינלאומיים גדולה מאי פעם
▪  ▪  ▪

ועדת פרס נובל באוסלו הודיעה (יום ו', 9.10.20), כי תוכנית המזון העולמית, ארגון-משנה של האו"ם, זכתה בפרס נובל לשלום - הפרס היוקרתי ביותר בעולם. News1 מעביר בשידור חי את ההכרזה. הוועדה קיבלה המלצות על 211 יחידים ו-107 ארגונים כמועמדים לפרס; שמותיהם יתפרסמו רק בעוד 50 שנה.
"הצורך בשיתוף פעולה בינלאומי גדול מאשר אי-פעם בעבר", הסבירה יו"ר הוועדה, בריט רייס-אנדרסן. "שיתוף פעולה בינלאומי אינו במצב טוב בימים אלו, והוועדה רוצה להדגיש את חשיבותו ואת תפקידו החשוב של האו"ם בזכויות אדם ושיתוף פעולה רב-לאומי", היא אומרת - בהתייחסות ברורה למדיניותו הבדלנית של הנשיא דונלד טראמפ. "בעיות בינלאומיות צריכות להיפתר בשיתוף פעולה בינלאומי, וחשיבותם של הארגונים הבינלאומיים גדולה מאי פעם", הוסיפה. רייס-אנדרסן נשאלה האם מתן הפרס לא ייתפס כ"פרובוקציה כלפי מישהו", והשיבה: "אני מקווה שלא". בתשובה לשאלה מדוע נחלשו הארגונים הבינלאומיים אמרה רייס-אנדרסן, כי בעיה מרכזית היא אי-קבלת תקציב מספק מן הממשלות השונות.
הוועדה ציינה את פעילותו של הארגון, אשר סייע אשתקד ל-100 מיליון בני אדם ב-88 מדינות, הסובלים מרעב וחוסר ביטחון תזונתי, ואשר מונע את השימוש במזון ככלי מלחמה. הארגון הוא הכלי המרכזי של האו"ם במאבק ברעב, עליו הכריז האו"ם ב-2015. הוועדה אומרת כי הרעב העולמי החמיר משמעותית בשנים האחרונות, בעיקר בשל מלחמות וסכסוכים מזוינים. הקורונה גרמה לעלייה ניכרת במספר הרעבים בעולם. בתימן, קונגו, דרום סודן ואלג'יריה עלה דרמטית מספר הרעבים בשל השילוב בין מלחמות לבין הקורונה - ותוכנית המזון הגבירה בצורה מרשימה את פעילותה שם, אומרת הוועדה. "עד שיהיה חיסון, מזון הוא החיסון הטוב ביותר נגד תוהו ובוהו", קבע הארגון. לדברי הוועדה, הדברת הרעב תתאפשר רק עם הפסקת המלחמות, ובינתיים יש להפוך את המזון לכלי לשלום במקום לאמצעי למלחמה. הוועדה מוסיפה, כי הענקת הפרס לתוכנית המזון העולמית נועדה להפנות את תשומת הלב העולמית לבעיית הרעב ברחבי העולם, ולהצביע על המסלול הראוי אותו על כל המדינות והאנושות לאמץ.
מטה הארגון שוכן ברומא ובראשו עומד מאז אפריל 2017 דייוויד ביסליי, פוליטיקאי אמריקני ולשעבר מושל צפון קרוליינה - עד 1991 במפלגה הדמוקרטית וכיום במפלגה הרפובליקנית. הארגון מנוהל בידי מועצה ובה נציגים מ-36 מדינות ומעסיק 17,000 עובדים. בשנת 2018 עמד תקציבו על 7.2 מיליארד דולר, שמקורם בתרומות של ממשלות, עסקים וארגונים. התורמת הגדולה ביותר באותה שנה הייתה של ארה"ב (2.5 מיליארד דולר) ואחריה - של האיחוד האירופי (1.1 מיליארד דולר).
בניגוד לפרסומים בשבועות האחרונים, איש מן המעורבים בהסכמים בין ישראל לבין איחוד האמירויות ובחריין אינו יכול לזכות השנה בפרס, משום שהם נחשפו רק בחודש אוגוסט. המועד האחרון להגשת מועמדויות לשנה השוטפת היא 1 בפברואר, ומועמדויות המוגשות לאחר מועד זה עוברות אוטומטית לשנה הבאה.
הפרס השנה הוא ה-101 המוענק מאז שנת 1901, כאשר נוסדו פרסי נובל על-פי צוואתו של איל הדינמיט אלפרד נובל. יחידים זכו עד כה בפרס 76 פעמים, ואילו ארגונים זכו בו 24 פעמים. הצלב האדום זכה בפרס שלוש פעמים ומייסדו לינוס פאולינג זכה פעמיים; נציבות האו"ם לפליטים זכתה פעמיים. בשני מקרים חולק הפרס בין שלושה זוכים, כולל בין יצחק רבין, שמעון פרס ויאסר ערפאת. הפרס חולק 30 פעמים בין שני זוכים, כולל מנחם בגין ואנואר סאדאת. 17 נשים זכו בפרס; הראשונה, בשנת 1905, הייתה ברטה פון-סטנר, ידידתו של נובל שבהשפעתה יצר את הפרסים.
בין הזוכים הבולטים בפרס: תאודור רוזוולט, וודרו וילסון, גוסטב שטרזמן, קורדל האל, רלף בנץ' (על הסכמי שביתת הנשק בין ישראל לשכנותיה), ארתור שווייצר, ג'ורג' מרשל, דאג המרשילד (היחיד שקיבל את הפרס לאחר מותו), מרטין לותר קינג, רנה קסין, וילי ברנדט, אנדריי סחרוב, אימא תרזה, לך ולנסה, אלי ויזל, הדאלי לאמה, נלסון מנדלה, פרדריק לה-קלרק, קופי אנאן, אל גור, ברק אובמה, האו"ם, האיחוד האירופי הפאנל לשינויי אקלים, הוועדה נגד מוקשי יבשה והוועדה לאנרגיה אטומית.
הפרס לא הוענק 19 פעמים: 1916-1914, 1918, 1924-1923, 1928, 1932, 1943-1939, 1948, 1956-1955, 1967-1966 ו-1972. הדיפלומט הצפון-וייטנאמי לה צ'ו-טו היה היחיד שסירב לקבל הפרס: היה זה בשנת 1973, הוא התחלק בו עם הנרי קיסינג'ר על ההסכם לסיום מלחמת וייטנאם, אך הוא סירב לקבלו בנמקו זאת ב"מצב בווייטנאם". סאדאת סירב להגיע ב-1978 לטקס, בשל הקשיים במו"מ עם ישראל, ושלח כנציגו את סעד מרעי.

מידע על חתני פרס נובל באתר הרשמי
תאריך:  09/10/2020   |   עודכן:  09/10/2020
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
פרס נובל לשלום לתוכנית המזון העולמית
תגובות  [ 3 ] מוצגות  [ 3 ]  כתוב תגובה 
1
חה חה - ועדה שנתנה פרס לערפאת ל"ת
רואה נכוחה  |  9/10/20 13:43
2
כבוד גדול לטראמפ שלא "זכה" -
מבין עניין  |  9/10/20 15:39
3
פרס נובל לחרטה ברטה של שמאלנים
מפוכח  |  9/10/20 16:14
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות פרס נובל
יפעת גדות
הזוכות - עמנואל שרפנטיר וג'ניפר דאודנה זכו השנה גם בפרס וולף לרפואה, אך עקב התפשטות הקורונה הטקס נדחה והן צפויות להגיע לישראל ביוני 2021 לקבלת הפרס בכנסת
יפעת גדות
הזוכים בפרס נובל לפיזיולוגיה ורפואה לשנת 2020 הם הארווי אלטר, מייקל האוטון, צ'ארלס רייס מארה"ב וקנדה שגילו את נגיף הפסטיטיס C    הפטיטיס C היא סוג של צהבת נגיפית שעלולה לגרום נזק נרחב לכבד    בזכות מחקרם, מעל 95% מחולי ההפטיטיס C בעולם, יכולים להירפא כיום
עו"ד אברהם הללי
משה שם את הדגש אל אחדות ישראל, כי באחדותו ירוה לו ויוכל לעמוד מול כל צרה וצוקה    האמור בפרשת השבוע נשמע אקטואלי אל מול המתרחש בימינו בארץ ובעולם
אלי אלון
ארכיון אלברט איינשטיין באוניברסיטה העברית בירושלים אינו ידוע ולא מוכר לרוב רובו של הציבור, ולא רבים זכו לבקר בו    במסגרת אירועי "בתים מבפנים" בירושלים התאפשרה לקהל הצצה לארכיון שבו שמורים כתבי יד של אלברט איינשטיין, ובהם המסמכים המקוריים של "תורת היחסות"
עידן יוסף
זוכי פרס נובל לכלכלה הם מייקל קרמר, אבהיג'יט בנרג'י ואסתר דופלו    בהודעת האקדמיה בשוודיה נכתב כי הם "הציגו גישה חדשה להשגת תשובות מהימנות על הדרכים הטובות ביותר להילחם בעוני העולמי"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il