יו"ר זהות,
משה פייגלין, מודיע (יום ה', 24.12.20) כי לא יתמודד בבחירות הקרובות מאחר שאין בציבור יכולת הכלה לרעיונות שמובילה תנועתו. פייגלין הדגיש כי גם אם קיימת האפשרות שיעבור את אחוז החסימה לא יתמודד: "כיוון שההחלטה היא אסטרטגית, כיוון שהיא אינה תלויה בשאלה אם יש סיכוי או אין סיכוי להיכנס לכנסת, אלא בשאלה אם יש סיכוי להוביל לשינוי מתוכה, וכייוון שהתשובה שנתתי לעצמי היא שלילית - החלטתי לפרסם את החלטתי כבר עכשיו - והזדמנויות טקטיות (כמו חיבורים או הצעות לשריונים שונים) לא ישנו את דעתי". עם זאת ציין כי אם יחול בעתיד שינוי אסטרטגי ישוב וישקול את השימוש בכלים הפוליטיים.
"בבחירות מועד א' הצלחתי לחשוף את הציבור הישראלי לשיח של תוכן, במקום השיח האישי הבלעדי, שממלא כיום עד אפס מקום את המרחב הפוליטי", הסביר פייגלין את הסיבות לוויתור. "הייתי קרוב מאוד ליצירת חיבור בין רעיונותי למרחב העשייה הפוליטי, אך כזכור חסר לבסוף למפלגתי כשליש מנדט כדי לצלוח את אחוז החסימה. הפחד מפני החדש והלא מוכר, ניצח את התקווה לשינוי. פוליטיקת האנשים העלימה לחלוטין את הפוליטיקה של הרעיונות.
לדבריו, ישראל נותרה ללא חזון, ללא בשורה ובלי שום תקווה מהותית לשינוי. "נותר רק התיקו המשתק שבין 'כן ביבי' ל'לא ביבי' וכתוצאה מכך, לא ניתן ליישם בישראל שום מדיניות של ממש. מה שהיה הוא שיהיה, ועל אף שהמצב החברתי, הכלכלי, הביטחוני והבריאותי הולך ומחמיר, תוסיף החברה הישראלית לצפות בנבחריה, אוחזים זה בגרונו של זה ומבוססים בבוץ בלי שום יכולת להוביל שינוי אסטרטגי לשום כיוון.
הוא העריך כי בחירות מועד ה' בפתח. "מאז מועד א', הלך השיח ורק התדרדר עוד הרבה יותר. אין בו יכולת הכלה לרעיונות בכלל ולרעיונותיה של 'זהות' - בפרט. לכן, לאחר התלבטות קשה, הגעתי למסקנה שאין מקום לריצה של זהות בבחירות הקרובות".
מאז 1996 מפיצה תנועת
מנהיגות יהודית עלון ברוח ערכי זהות. פייגלין הודיע כי ימשיך בהפצת משנתו דרך ערוץ תוכן בתשלום בשם ישראל מחר.