ועדת הפנים והגנת הסביבה האריכה (יום ב', 1.3.21) בשלושה חודשים את הצו המאפשר קיום דיונים בהיוועדות חזותית בוועדות התכנון והבניה. "הוועדה העבירה בזמנו חוק שמאפשר לתקופה מוגבלת לקיים דיונים בהיוועדות חזותית", אמרה יו"ר הוועדה, ח"כ מיקי חיימוביץ', "התקופה שהקצבנו בחוק הגיעה לתומה. קיווינו אז שהיום כבר נהיה בשגרת חיים רגילה, לאחר הקורונה, אבל למרבה הצער אנו עדיין במגבלות. ברור שחשוב לתכנן, וברור גם שאלה הליכים שחשוב שיתוף הציבור בהם ובעיקר השקיפות. בטרם נדון בהארכת הצו, הוועדה מבקשת ממנהל התכנון דיווח על איך זה עובד בשטח".
עו"ד תדמור עציון, מינהל התכנון: "78% ענו שההיוועדות המקוונת התנהלה באופן שוטף שאפשר לכל המשתתפים להציג את עמדתם. מצאנו כי כשהיו בקשות לדחיית דיונים, ב-50% מהמקרים דחו יו"ר את הדיון עקב בקשת מתנגדים, מה שמראה שיש שיקול דעת של היו"ר. צריך לזכור שלפעמים התנגדות היא תירוץ. מתוך הסקר עולה שבסה"כ הוועדות שמקיימות דיונים מקוונים השתפרו עם הזמן ומנהלות את הדיונים באופן טוב".
עוד דיווחה עו"ד עציון לוועדה, כי על-פי הנחיית המינהל, בסדר היום המופץ למוזמנים לוועדות מפורטות האפשרויות להופיע בפני הוועדה: החל מהופעה בזום מביתם, דרך הגעה פיזית למשרדי הוועדה, וישיבה בחדר נפרד, ממנו יוכלו להתחבר לדיון בזום, ועד בקשה להשתתף באופן חריג בדיון בחדר הוועדה, בשל נסיבות מיוחדות. 72% מהנשאלים אמרו כי הוועדות היו ערוכות לקיום היועדות חזותית.
ח"כ אוסמה סעדי העלה את עניין עיכוב תוכניות המיתאר של ישובים ערבים: "אני מטפל בתוכניות המיתאר של מספר יישובים, כמו עין נקובה, תקופה ארוכה, ואומרים לי: אם אתה לא תתערב ולא יהיה לחץ פוליטי, אז זה לוקח המון זמן. דחפנו עם שר המשפטים הקודם, ניסנקורן, ועם המשנה ליועמ"ש, קמיניץ להסרת חסמים בחברה הערבית. ברגע שתאושרנה תוכניות, אפשר להוציא היתרי בנייה".
יו"ר הוועדה ביקשה לאור זאת ממנהל התכנון לעדכן את הוועדה לגבי סטטוס תוכניות המיתאר בעין נקובה, עיסאוויה ווואלג'ה.
נעם הירש ממשרד הבריאות: "אנו תומכים בבקשת שר הפנים להאריך את הצו. כנציג במועצה הארצית אני יכול להעיד שהדיונים מתנהלים באופן שוטף. לא חותכים אנשים. אם יש קושי, כולם ממתינים בסבלנות. הזום נתן קו מחשבה לעתיד - יש הרבה מוזמנים ממרחקים, שיוכלו להשתתף בדיונים בזום גם כשנחזור לשגרה אחרי הקורונה".