X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
החוקרים ערכו השוואה בין מקדם ה-R של וירוס המקורי למקדם ה-R של הווריאנט הבריטי ומצאו כי הווריאנט הבריטי מדבק כמעט פי 1.5 יותר מהנגיף המקורי החוקרים: ניטור אקטיבי באוכלוסיות בסיכון יכול לחסוך תמותה של מאות אנשים
▪  ▪  ▪
[צילום: מג'די מוחמד/AP]

מחקר חדש של אוניברסיטת תל אביב מגלה כי הווריאנט הבריטי מדבק ב-45% יותר מהנגיף המקורי. החוקרים הסתמכו על נתונים שהתקבלו מכ-300,000 בדיקות קורונה שבוצעו במעבדה לניתוח בדיקות PCR, שהוקמה בקמפוס בשיתוף קבוצת אלקטרה.
המחקר החדש נערך ע"י פרופ' אריאל מוניץ ופרופ' מוטי גרליץ מהמחלקה למיקרוביולוגיה ואימונולוגיה בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר יחד עם ד"ר דן ימין והדוקטורנט מתן יחזקאל מהמעבדה לחקר התפשטות מגפות במחלקה להנדסת תעשיה באוניברסיטת תל אביב.
פרופ' אריאל מוניץ מסביר: "אנחנו משתמשים בערכה שבודקת שלושה גנים ויראליים. בווריאנט הבריטי, הידוע גם בשם B.1.1.7, אחד משלושת הגנים הללו, גן ה-S, נמחק כתוצאה מהמוטציה. באופן הזה יכולנו לעקוב אחר התפשטות הווריאנט באוכלוסייה גם מבלי לערוך ריצוף גנטי".
לדבריו מהנתונים שהתקבלו במעבדה עולה כי ההתפשטות של הווריאנט הבריטי הייתה מהירה ביותר: ב-24 בדצמבר 2020 רק 5% ממקרי ההדבקה המאומתים בקורונה היו של הווריאנט הבריטי. בתוך שישה שבועות, בינואר 2021, הווריאנט הזה היה אחראי ל-90% מהדבקות הקורונה בישראל. היום הנתונים מצביעים על 99.5%.
"על-מנת להסביר את העלייה הדרמטית, ערכנו השוואה בין מקדם ה-R של וירוס ה- SARS-CoV-2למקדם ה-R של הווריאנט הבריטי. כלומר שאלנו את עצמנו: כמה אנשים בממוצע מדביק כל אדם שנדבק בווריאנטים השונים? ומצאנו כי הווריאנט הבריטי מדבק ב-45% יותר - כמעט פי 1.5".
בשלב השני, החוקרים פילחו את ההדבקה לפי קבוצות גיל. התוצאות הראו שנקודת שינוי המגמה בתחלואה אצל אוכלוסייה מעל גיל 60 בהשוואה ליתר קבוצות הגיל התרחשה לאחר שבועיים מקבלת החיסון הראשון בקרב 50% מבני ה-60 ומעלה בישראל.
"עד חודש ינואר ראינו תלות ליניארית של כמעט 100% בין קבוצות הגיל השונות בתחלואה חדשה לאלף איש", מספר ד"ר דן ימין. "שבועיים אחרי ש-50% מבני ה-60 ומעלה קיבלו את מנת החיסון הראשונה, המגמה נשברה באופן חד ומובהק. במהלך ינואר חלה ירידה דרמטית במספר המאומתים בני ה-60 ומעלה, לצד המשך עלייה במספר המאומתים של יתר האוכלוסייה. במילים פשוטות, מכיוון שמעל ל-90% מנפטרי הקורונה הינם מעל גיל 60, ניתן לומר שהחיסון חסך תמותה של מאות אנשים - אפילו בטווח הקצר".
ניטור אקטיבי באוכלוסיות בסיכון עובד
כמו-כן המחקר החדש מוכיח כי ניטור אקטיבי באוכלוסיות בסיכון עובד. "יש ערך סף שלפיו מחליטים אם בדיקה היא חיובית או שלילית", אומר פרופ' מוניץ. "ככל שהערך הזה נמוך יותר, הדבר מעיד על עומס נגיפי גבוה יותר. כאשר השווינו את ערכי הסף של הגנים השונים בקרב אוכלוסיות בני ה-60 ומעלה מבתי האבות אל מול הערכים המתקבלים מבני ה-60 ומעלה באוכלוסייה הכללית, ראינו שערכי הסף בבדיקות שנדגמו מבתי האבות היו גבוהים יותר באופן משמעותי. פירושו של דבר שהעומס הנגיפי היה נמוך יותר בבתי אבות בהשוואה לשאר האוכלוסייה.
מאחר שבבתי אבות מבצעים בדיקות שגרתיות, לעומת בדיקות באוכלוסייה הכללית שנערכות לרוב כאשר מישהו לא מרגיש טוב או בא במגע עם חולה מאומת, אנחנו מסיקים שניטור מתמיד של אוכלוסייה בסיכון - עובד. חשוב להדגיש: העומס הנגיפי הנמוך יחסית בבתי האבות נצפה למרות שהווריאנט הבריטי החל להתפשט בתקופה ההיא בכלל האוכלוסיות. לפיכך, אנחנו מראים שניטור של בתי אבות, יחד עם מבצע חיסון המתמקד באוכלוסיות פגיעות תחילה, חוסך תחלואה ותמותה".
ד"ר ימין מסכם: "בגלל הצפיפות, משקי הבית הגדולים והתפלגות הגילאים באוכלוסייה בישראל, לקורונה תנאים נוחים יותר להתפשט אצלנו מאשר במרבית מדינות המערב. הבשורה שלנו לעולם היא שאם בתנאי הפתיחה הקשים שלנו זוהתה המגמה, בשאר מדינות המערב בוודאי ניתן לצפות לשבירת העקומה ולירידה דרמטית בתחלואה הקשה ובתמותה כבר לאחר חיסון של 50% מהאוכלוסייה המבוגרת, לצד קיום בדיקות ייעודיות במרכזי הסיכון - וזאת למרות שהווריאנט הבריטי מדבק כל כך".

חוקרי המחקר [צילום: אוניברסיטת תל-אביב.]
תאריך:  20/04/2021   |   עודכן:  20/04/2021
+קצין הכנסת הודיע על הקלות במגבלות הקורונה במשכן
01:25 21/04/21  |  עידן יוסף

קצין הכנסת יוסף גריף הודיע על הקלות במגבלות הקורונה במשכן. במסמך שכותרתו "הנחיות חדשות בפעילות הכנסת בתקופת הקורונה", ציין קצין הכנסת כי מעתה ניתן יהיה להגדיל את מכסת המבקרים של כל חבר כנסת ל-10 אנשים, כמו-כן לשדולות תותר כניסה של עד 20 מוזמנים.
ח"כ שמחה רוטמן, שביקש את ההקלה, הודה לקצין הכנסת על פרסום ההקלות והביע תקווה להקלות נוספות בעתיד הקרוב וששאר פעילות הכנסת תשוב על מכונה לאור החזרה המבורכת לשגרה".

+ישראל ובריטניה שוקלות "מסדרון ירוק" בינהן
01:17 21/04/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

דנו באפשרות להגברת שיתוף הפעולה במחקר, פיתוח וייצור חיסונים נגד הקורונה ונגד נגיפים עתידיים  ▪  שר הקבינט הבריטי: מעוניינים ללמוד מהניסיון הישראלי כיצד לחזור לשגרה  ▪  נתניהו סיכם עם הבריטי שהסכם הסחר החופשי בין שתי המדינות ישודרג

[צילום: קובי גדעון/לע"מ]
+בשל תקלה טכנית: לא ניתן למלא טופס נוסע נכנס לפני טיסה לארץ
17:58 20/04/21  |  איציק וולף

בשל תקלה טכנית, בשעות האחרונות נוסעים רבים אינם מצליחים למלא טופס נוסע נכנס לישראל במערכת משרד הבריאות.
מיד עם גילוי התקלה, משרד הבריאות ורשות שדות התעופה, הנחו את חברות התעופה הטסות לישראל, לאפשר לנוסעים לעלות לטיסה גם ללא הצגת הטופס עד לפתרון התקלה.
ממשרד הבריאות נמסר, למען הסר ספק, כי לא בוטלה הדרישה להציג לנציגי חברת התעופה תוצאת בדיקת קורונה שלילית שבוצעה במהלך 72 שעות טרם ההמראה.

+תחנת הרכבת בנתב"ג תיפתח מחדש
17:25 20/04/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

גם רכבות הלילה תשובנה לפעול  ▪  נוסעי הרכבת בתחנת נתב"ג יידרשו להנפיק שוברי כניסה לרכבת  ▪  החוזרים ארצה המחויבים בבידוד אינם רשאים להשתמש ברכבת

תחנת נתב"ג בקורונה [צילום: איתמר לוין]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מחקר ישראלי: הווריאנט הבריטי מדבק ב-45% יותר
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מגיפת הקורונה
איתמר לוין
הממשל נתקל בבעיות שהקשו על הנפקת אישורים דיגיטליים - ונוכלים כבר מנצלים את הפרצה כדי למכור בגלוי אישורים מזויפים, מדווח וושינגטון פוסט
איציק וולף
עוד סוכם על אפשרות רכישה של מיליוני מנות חיסון נוספות    כל החיסונים - שיאפשרו למדינת ישראל לעבור את שנת 2022 ללא השפעה מהותית של הקורונה - יותאמו לטיפול בווריאנטים השונים של הנגיף
מירב ארד
יצחק הלוי: התוצאה היא שתושב אילת הנדרש לשהות מחוץ לאילת "נאנס" לסיים את יומו לא יאוחר מהשעה 15:00. מצב זה פוגע קשות בשגרת החיים של תושבי העיר אילת ברצותם לקבל טיפולים רפואיים, עסקים, לימודים וכיו"ב"
מירב ארד
ההכרעה הרפואית בנושא צפויה ליפול בזמן הקרוב על-ידי משרד הבריאות ולהיות מיושמת על-ידי משרד התחבורה, רשות התעופה האזרחית ורשות שדות התעופה    עד להקמת מתחם בדיקות קורונה מחוץ לטרמינל - יתאפשר בבן גוריון מעבר של כ-15,000 נוסעים בלבד ליממה
אביתר בן-צדף
עוד כמה תגובות קצרות בדרך כלל - בנושאים גדולים כקטנים    והפעם - בלי עדים, התרברבות, חיסונים, ילודה וביזיון    "אל נא רפא נא לה" (במדבר י"ב, פסוק י"ג)    הרבה בריאות ואושר ושבוע טוב
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il