שר החוץ האמריקני אנתוני בלינקן לוחץ על ראש הממשלה
בנימין נתניהו, שר החוץ
גבי אשכנזי, שר הביטחון
בני גנץ ושגריר ישראל לארצות הברית ולאו"ם
גלעד ארדן הועלה הרצון האמריקני לתת מחוות מצד ישראל לרשות הפלשתינית.
כחלק מכך, מערכת הביטחון מגבשת שורה של מיזמים לטובת הרשות - גם כאלו הקשורים לשיתוף פעולה ביטחוני, ולא רק בציר הכלכלי-אזרחי. בנוסף, בביקורו במוקטעה ברמאללה שר החוץ בלינקן הודיע כי ארה"ב תפתח מחדש את הקונסוליה האמריקנית במזרח ירושלים. "אנחנו מתחילים בהנעה של פתיחת הקונסוליה, וצריך לעשות זאת כדי לסייע לפלשתינים. אין לנו עדיין תאריך", אמר.
במענה לשאלה במסיבת עיתונאים בביקורו בארץ, אמר בלינקן: "עדיין מאמינים שפתרון שתי המדינות הוא הפתרון היחיד. מתנגדים לכל פעולה שמי מהצדדים יעשה כנגד הפתרון הזה. זה כולל בנייה בהתנחלויות, פינויים לא חוקיים, הסה לטרור ומשכורות לטרוריסטים".
גם בנוגע להעברת הכסף הקטארי, בארצות הברית רוצים לראות את חיזוק הרשות הפלשתינית. גנץ ואשכנזי למשל תומכים בהעברת הכסף הקטארי באמצעות הרשות הפלשתינית, ולא ישירות לעזה. נתניהו לא מסרב, אך טרם הביע תמיכה בכך. בעבר ציין כי העברת הכסף ישירות לעזה היא חלק ממאמץ הבידול בקרב הפלשתינים בין יהודה והשומרון לרצועה.
גורמים ישראלים אמרו בשיחות עם מזכיר המדינה האמריקני בלינקן: "אם הפלשתינים ימשיכו לשתף פעולה עם בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג - יהיה די בלתי אפשרי לשתף פעולה במיזמים כלכליים ברשות הפלשתינית".
שר החוץ אשכנזי אמר את הדברים הבאים לבלינקן: כל עוד יהיה מסע איומים וסכנה למעצר חיילים ואזרחים ברחבי העולם - ישראל לא תוכל לקדם צעדים בוני אמון מול הרשות הפלשתינית, כל עוד יהיה מסע איומים וסכנה למעצר חיילים ואזרחים ברחבי העולם".
הפלשתינים לא יכולים לעצור את החקירה בהאג, אבל הם כן הצהירו שיספקו מסמכים ועדויות וישתפו פעולה עם החקירה. לכן בישראל הבהירו לאמריקנים שהדבר יפגע דרמטית בשיתופי הפעולה המתוכננים. האמריקנים לוחצים על הפלשתינים להפסיק את השיתוף פעולה, ובכלל - להימנע כרגע מנסיונות לפגוע בישראל בפורומים בינלאומיים.