X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  פַּנְדוֹרָה
האספה הכללית של האקדמיה בחרה בפרופסור דוד הראל לנשיא הבא של האקדמיה ובפרופסור מרגלית פינקלברג לסגנית הנשיא כמו-כן נבחרו 7 חברים וחברות חדשים לאקדמיה, והם יצטרפו לשורותיה בטקס חגיגי שיתקיים בחנוכה
▪  ▪  ▪
פרופ' מרגלית פינקלברג [צילום: יח"צ האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים]
פרופ' דוד הראל [צילום: יח"צ האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים]

בישיבת האספה הכללית של האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים ביום שלישי 15 ביוני 2021 (ה' בתמוז תשפ"א) בחרו חברי האקדמיה בפרופ' דוד הראל, מדען בעל שם עולמי בתחום מדעי המחשב ממכון ויצמן למדע, לשמש הנשיא האחד-עשר של האקדמיה. פרופ' הראל יחליף את הנשיאה היוצאת פרופ' נילי כהן, המסיימת כהונה בת שש שנים. לסגנית הנשיא נבחרה פרופ' מרגלית פינקלברג, חוקרת בעלת שם עולמי מהחוג ללימודים קלאסיים של אוניברסיטת תל אביב, והיא מחליפה בתפקיד זה את פרופ' הראל. פרופ' הראל ופרופ' פינקלברג ייכנסו לתפקידם בא' בתשרי תשפ"ב.
האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים, הגוף הבכיר בקהילת המדע בישראל, נוסדה על-פי חוק בשנת תשכ"א (1961) במטרה לרכז בתוכה מטובי אישי המדע בישראל למען טיפוח וקידום המדע בארץ. כדי למלא את ייעודה היא מייעצת לממשלה בפעולות הנוגעות למחקר ולתכנון מדעי בעלי חשיבות לאומית, מפרסמת כתבים שיש בהם כדי לקדם את המדע ושומרת על קשר פעיל עם הקהילה המדעית הבינלאומית. האקדמיה נחלקת לשתי חטיבות - החטיבה למדעי הטבע והחטיבה למדעי הרוח. עם הצטרפות החברים החדשים האקדמיה מונה 139 חברים.
פרופסור דוד הראל, חבר סגל במכון ויצמן למדע מאז 1980, שימש שם ראש מחלקה למתמטיקה שימושית ולמדעי המחשב (בשנים 1989-1995) ודקן הפקולטה למתמטיקה ומדעי המחשב (בשנים 1998-2004). פרופ' הראל ייסד עם שותפים את חברת I-Logix, שלימים נטמעה ב-IBM. הוא קיבל את תואר הדוקטור שלו מהמכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס (MIT), עבד פרקי זמן במחלקת המחקר של IBM בניו-יורק ועשה שנות שבתון באוניברסיטאות קרנגי-מלון, קורנל ואדינבורו. הוא חבר באקדמיה הלאומית הישראלית למדעים משנת 2010.
עיקר תחומי התמחותו של פרופ' הראל בעבר במדעי המחשב התאורטיים (לוגיקה, חישוביות, אוטומטים ותורת מסדי נתונים), ובעשורים האחרונים הוא מתמקד בעיקר בהנדסת תוכנה ומערכות, במחקרים על מידול ושחזור של ריח ובמידול וניתוח של מערכות ביולוגיות.
פרופ' הראל הוא ממציאה של שפת דיאגרמות המיצוב (Statecharts) וממציא שותף של דיאגרמות תסריטים חיים (LSCs) וכן של הכלים Statemate, Rhapsody, Play-Engine ו-PlayGo. בספריו: "אלגוריתמיקה: יסודות מדעי המחשב" ו"המחשב אינו כל-יכול", שנכתבו באנגלית ותורגמו בין השאר לעברית.
פרסים וכיבודים: פרס ה-ACM למחנך המופתי (1992), פרס ישראל (2004), פרס ה-ACM למערכות תוכנה (2007) ופרס א.מ.ת. (2010), וכן חמישה תארים לשם כבוד. הוא עמית ב-ACM, ב-IEEE, ב-AAAS וב-EATCS, חבר באקדמיה אירופיאה ובאקדמיה הלאומית הישראלית למדעים (משנת תש"ע/2010), חבר-חוץ באקדמיה הלאומית האמריקנית למדע, באקדמיה הלאומית האמריקנית להנדסה ובאקדמיה האמריקנית לאומנויות ולמדעים. כמן כן הוא עמית בחברה המלכותית הבריטית (FRS).
פרופ' מרגלית פינקלברג היא פרופסור אמריטה בחוג ללימודים קלאסיים של אוניברסיטת תל אביב וחברה באקדמיה הלאומית הישראלית למדעים משנת 2005. קיבלה תואר דוקטור לפילוסופיה מן האוניברסיטה העברית בירושלים ב-1986. פרופ' פינקלברג היא חוקרת השפה, הספרות והתרבות של יוון העתיקה. מחקריה משתרעים על פני קשת רחבה של נושאים: ספרות יוון, במיוחד שירת הומרוס, פרהיסטוריה אגאית, תורת השירה, השפה היוונית העתיקה, מסורת מיתולוגית, דת ומוסר ביוון ולאחרונה כתבי אפלטון.
בספריה: The Birth of Literary Fiction in Ancient Greece (1998), -Greeks and PreGreeks: Aegean Prehistory and Greeks Heroic Tradition (2005), The Gatekeeper: Narrative Voice in Plato’s Dialogues (2019). פרסמה יותר ממאה מאמרי מחקר וערכה את The Homer Encyclopedia בשלושה כרכים (2011), פרסום שזכה בפרס מטעם איגוד הספריות של ארצות הברית (RUSA). כמו-כן תרגמה לעברית דיאלוגים אחדים של אפלטון.
פרופ' פינקלברג שימשה עמיתת מחקר ב-All Souls College שבאוניברסיטת אוקספורד, במכון ללימודים מתקדמים שבפרינסטון ובמכון ללימודים מתקדמים של אוניברסיטת בריטיש קולומבייה, וניהלה (עם ג"ג סטרומזה) קבוצת מחקר במכון הישראלי ללימודים מתקדמים. כמו-כן הוזמנה לשאת הרצאות כבוד באוניברסיטת מישיגן ובאוניברסיטת ממוריאל של ניופאונדלנד והרצאות אורח רבות.
פינקלברג כיהנה בתפקידים ראשת החוג ללימודים קלאסיים באוניברסיטת תל אביב ונשיאת האגודה לקידום הלימודים הקלאסיים בישראל. הייתה חברה בוועד המנהל של אוניברסיטת תל אביב ובוועד המנהל של המכון הישראלי ללימודים מתקדמים, והשתתפה בוועדות אקדמיות שונות.
פרסים וכיבודים: פרופ' פינקלברג היא זוכת פרס רוטשילד במדעי הרוח לשנת 2012. זכתה בפרס מטעם קרן רוזה אטינגר (1994) על תרגום מיוונית עתיקה לרוסית של החיבור "מלחמות היהודים" ליוסף בן מתתיהו (יוספוס פלביוס), שראה אור במוסקבה. זכתה בפרס גילדרסליב (1991) מטעם הוצאת הספרים של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס על המאמר הטוב ביותר שפורסם בכתב העת American Journal of Philology.
כמו-כן בחרה האספה הכללית של האקדמיה 7 חברים וחברות חדשים לאקדמיה, והם יצטרפו לשורותיה בטקס חגיגי שיתקיים בחנוכה. ואלה הם:
פרופ' ינון בן-נריה, הפקולטה לרפואה, האוניברסיטה העברית בירושלים
פרופ' מוחמד חאג'-יחיא, בית-הספר לעבודה סוציאלית, האוניברסיטה העברית בירושלים
פרופ' ישעיהו טלמון, הפקולטה להנדסה כימית, הטכניון - מכון טכנולוגי לישראל
פרופ' נירה ליברמן, בית הספר למדעי הפסיכולוגיה, אוניברסיטת תל אביב
פרופ' מארן ניהוף, החוג למחשבת ישראל, האוניברסיטה העברית בירושלים
פרופ' סמי סמוחה, החוג לסוציולוגיה, אוניברסיטת חיפה
פרופ' שרית קראוס, המחלקה למדעי המחשב, אוניברסיטת בר-אילן

תאריך:  16/06/2021   |   עודכן:  16/06/2021
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
נשיא וס' נשיא חדשים לאקדמיה הלאומית הישראלית למדעים
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות נוספות פַּנְדוֹרָה
עידן יוסף
תפרוש סופית בסוף אוגוסט לאחר שנתיים וחצי בתפקיד, אך לא הודיעה לאן פניה    "זו הייתה תקופה מעניינת ומאתגרת עבורי"
עידן יוסף
פרס סוקולוב לעיתונות כתובה יוענק השנה לגדעון לוי ולקרינה שטוטלנד    פרס סוקולוב לתקשורת האלקטרונית יוענק ליפעת גליק ולאוהד חמו    פרס דוש לקריקטורה יוענק לקריקטוריסט גיא מורד
בלפור חקק
הוא פרסם מאות שירים ועשרות סיפורים בעברית וערבית במקור ותרגום בכתבי עת שונים    ב־1957 פרסם ספר שירים ראשון בשם "אל חופו של רעיון" בהוצאת "קריית ספר"    זה היה ספר שירים ראשון של עולה חדש מעירק שפורסם בישראל
מירב ארד
ארלוזרוב (91), אחד מעמודי התווך של משק המים הישראלי ושל חברת מקורות, החל כמהנדס אזורי, מהנדס מים ראשי, סגן נציב המים ויו"ר וועדת ארלוזורוב לבחינת משק המים. בשלהי כהונתו בחברה שימש כדירקטור ויו"ר ועדת כספים בדירקטוריון
עידן יוסף
מקבל פרס על תרומה לספרות הילדים בעברית מטעם המרכז הישראלי לחדשנות בחינוך    אבס מרבה ללקט אגדות ומעשיות מפי קשישים וזקנים בכל רחבי המדינה, המספרים לו מעשיות ששמעו בילדותם    אבס: "ספרות טובה היא כלי עזר לחינוך ובמיוחד ליצירת חדשנות בחינוך"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il