X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
[צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]
התמתנות בירידה בהיקף המתגייסים לצה"ל
ועדת החוץ והביטחון דנה בהארכת הסדר ביטול פטור מטעמי הכרה דתית הצבא דחה אשתקד 219 בקשות לפטור בנות מגיוס יו"ר ועדת חו"ב: "צה״ל גם לא צריך את כל בני ה-18 המועמדים לשירות" הצעה: אפשרות לתת לפוקד את הסמכות למנוע את הפטור משירות אם מתגלה מידע חדש על מלש״בית שאינה מנהלת אורח חיים כפי שהצהירה, בלי לחכות להליך פלילי כפי שקבוע בחוק

ועדת החוץ והביטחון הזמנית דנה (יום א', 4.7.21) בהכנה לקריאות שנייה ושלישית של הצעת חוק שירות ביטחון (תיקון מס' 18 והוראת שעה) (תיקון), התשפ"א-2021. הצעת החוק מאריכה את ההסדר בעניין ביטול פטור מטעמי הכרה דתית הניתן למיועדת לשירות ביטחון, בשלוש שנים, עד ל -1 ביולי 2024.
סעיף 40 לחוק שירות ביטחון מסדיר את נושא הפטור מחובת שירות ביטחון מטעמי הכרה דתית. הסעיף קובע כי הפטור יינתן לכל מיועדת לשירות ביטחון (מלש"בית) שהצהירה כי טעמים שבהכרה דתית מונעים ממנה לשרת בשירות ביטחון, כי היא שומרת על כשרות בבית ומחוצה לו, וכן כי אינה נוסעת בשבת. תיקון 18 לחוק ביקש לפשט את ההליכים בדבר ביטול פטור מטעמי הכרה דתית, במקרה בו חדלו להתקיים במלש"בית התנאים שבשלם ניתן לה הפטור מחובת שירות ביטחון, שכן עד לתיקון ביטול הפטור היה מותנה בהרשעה פלילית של המלשב"ית במתן תצהיר כוזב.
על-פי תיקון 18, הפטור מטעמי הכרה דתית יכול להתבטל גם במצב שבו יש לפוקד יסוד ממשי להניח כי המלש"בית נהגה באופן שאינו תואם מהותית תנאי מהתנאים שעליהם הצהירה. במקרה זה על הפוקד להודיע למלש"בית על כוונתו להגיש בקשה לביטול הפטור אל הוועדה לבחינת הפטור מטעמי הכרה דתית, ולאפשר לה, בתוך 30 ימים, להציג לו את טענותיה. הפוקד אף יודיע לה על אפשרותה להשמיע טענותיה בעצמה, או בלווית מי מטעמה, בפני הוועדה. במקרה והפוקד לא שוכנע מטענות המלש"בית, או שהיא לא התייחסה להודעתו, יוכל הפוקד להגיש לוועדה בקשה לביטול הפטור, תוך שהוא מודיע על החלטתו לעשות כך למלש"בית. עוד נקבע כי התיקון ייכנס לתוקף רק מיום פרסומן ברשומות של תקנות המסדירות את הרכב הוועדה לבחינת הפטור וסדרי הדין בה.
תקנות אלה אושרו בוועדה משותפת לוועדת החוץ והביטחון ולוועדת החוקה, חוק ומשפט בפברואר 2018, ופורסמו ברשומות-10.4.18. המשמעות היא שהוראת השעה נכנסה לתוקפה ביום 10.4.2018 למשך שלוש שנים, היינו עד ליום 10.4.202. אולם בשל התפזרותה של הכנסת ה-23, ותחולתו של הוראות סעיף 38 לחוק יסוד: הכנסת, ההסדר שנקבע בתיקון 18, עומד בתוקפו עד ליום 6.7.2021. מדברי ההסבר להצעת החוק עולה כי מינויה של הוועדה, שהרכבה נקבע לפי התקנות, התעכב מסיבות שונות, וכי בחודש אוקטובר 2020 מונתה הוועדה ורק לאחרונה החלה לפעול.
תת-אלוף אמיר ודמני, ראש חטיבת תכנון ומנהל כוח אדם בצה"ל, הציג לחברי הוועדה כי בחמש השנים האחרונות קיימת מגמה שהתמתנה, של ירידה בהיקף המתגייסים לצה"ל. בשנתון האחרון היקף הגיוס בקרב גברים היה כ-67%, ובקרב נשים כ-55%, מפוטנציאל הגיוס. בכל אחת מחמש השנים האחרונות 36-35 אחוז מפוטנציאל הגיוס לנשים מקבלות פטור משירות מטעמי הכרה דתית. מדובר על הטעם העיקרי לקבלת פטור משירות בקרב נשים.
בשנת 2020 הוגשו כ-18,900 אלף בקשות לפטור מטעמי דת בקרב מועמדות לגיוס ומתוכן כ-219 נדחו. מתחילת שנת 2021, בה החלה הוועדה לבחינת הפטור לפעול, החלו הליכי ביטול פטור ביחס לחמישה מקרים בלבד.
ח"כ מאיר פרוש: "אני לא בא לייצג מצהירי כזב, אבל אני בא ומבקש לקיים מה שהוחלט בחוק. החוק מ-78 קבע שלושה קריטריונים ומי שעומדת בהם אמורה להגיש תצהיר ולקבל פטור. זה לא קורה היום ויש בנות שנאלצו להגיע עד בג"ץ בשביל הפטור. עוד בדיונים על התיקון ב-2012 הסכמנו למסלול הזה של ועדה לבחינת הפטור, מתוך הבנה שאם יש את המסלול הזה אז יפסיקו עם התהליכים לפני מתן הפטור, בניגוד לחוק, אך זה עדיין ממשיך".
יו"ר הוועדה, ח"כ רם בן-ברק: "מדינת ישראל היא מדינה יהודית ודמוקרטית. אנו מאמינים באיש באמונתו יחיה. גם צה״ל ומערכת הביטחון מכירים בערך המיוחד של נשים צעירות שמועמדות לשירות צבאי, להכיר בהיותן נשים דתיות אשר המסגרת הצבאית אינה מתאימה להן, ומופנות למסלולי שירות אחר או מקבלות פטור משירות, בתנאים מסוימים.
"לא כל אזרחי מדינת ישראל צריכים לשרת בצה״ל. צה״ל גם לא צריך את כל בני ה-18 המועמדים לשירות. אבל כל אזרח ואזרחית במדינה צריכים לתת בחזרה למדינה. אין לנו את הפריבילגיה להקים צבא מקצועי של שכירי חרב בדומה למדינות אחרות. צבא העם, ושירות חובה לכל הוא ערך עליון. כל אזרח ואזרחית צריכים להחזיר למדינה תקופה בחייהם – לא חייבים 3 שנים, לא חובה במסגרת צה״ל ולא חייבים בגיל 18. יש מסגרות של שירות לאומי אזרחי שכל אזרח ואזרחית יכולים למצוא בהן את מקומם.
"ענייננו כאן הוא דיון באלו שמנסות להשתמט באצטלה של 'בנות דתיות הזכאיות לפטור משירות'. לשקר ולהטעות את המערכת ולברוח מהמחויבות הבסיסית של שירות למען המדינה, הוא דבר פסול, לא ראוי ולא מקובל. אותן נשים לא משקרות את צה״ל והמדינה – אלא את אזרחי ישראל שכן משרתים. יש לנו בהצעה אפשרות לתת לפוקד את הסמכות למנוע את הפטור משירות אם מתגלה מידע חדש על מלש״בית שאינה מנהלת אורח חיים כפי שהצהירה, בלי לחכות להליך פלילי כפי שקבוע בחוק.
"אני מאמין כי צה״ל יכול לפתוח את שורותיו ליותר צעירים ערבים שישרתו במסגרת הצבא, וגם ערביי ישראל יכולים לשרת בצה״ל כחלק מהיותם אזרחי ישראל. אני מכיר את הקושי של חלק מהם לשרת בצה״ל. ולכן, אפעל לקדם באמצעות הוועדה, מסגרות שירות לאומי - אזרחי לכלל אזרחי ישראל – יהודים, ערבים - מוסלמים, נוצרים, צ׳רקסים ובעלי דתות אחרות, כי כל אחת ואחד במדינה צריך לשאת בנטל של שמירה על הביטחון והחברה בישראל.
בן-ברק אמר כי הוא ממליץ לחברי הוועדה לאשר את הצעת החוק, והחל בהצבעות על ההסתייגויות שהוגשו. סיעת הציונות הדתית הגישה 152 הסתייגויות, וח"כ שלמה קרעי הגיש 597 הסתייגויות בשם סיעות הליכוד, שס, יהדות התורה והציונות הדתית. במהלך ההצבעות על ההסתייגויות טען ח"כ קרעי טענות נושא חדש על מספר הסתייגויות, דבר אשר חייב את ההצבעות להיעצר עד להחלטה בטענת הנושא החדש בוועדה המסדרת של הכנסת. רק לאחר החלטת הוועדה המסדרת תוכל ועדת החוץ והביטחון הזמנית לחדש את דיוניה בהצעת החוק.

תאריך:  05/07/2021   |   עודכן:  05/07/2021
+חוק האזרחות נפל בוועדה המסדרת
12:13 05/07/21  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

17 ח"כים התנגדו להעברת החוק לוועדת חו"ב  ▪  רק 14 ח"כים תמכו  ▪  בהמשך צפוי חוק האזרחות להעלות להצבעה במליאת הכנסת  ▪  ח"כ שקד הצהירה אתמול: חוק האזרחות יעלה כלשונו"

הדיון בוועדה המסדרת [צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת]
+אפס מכרזים למוניות שירות בשנה האחרונה
11:25 05/07/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ועדת הכספים האריכה את רישיונות המפעילים הקיימים בחצי שנה נוספת  ▪  משרד התחבורה: "לו היינו מפרסמים בשנה האחרונה מכרזים, לא היינו מצליחים לקבל הצעות. צריכה להתקבל החלטת מדיניות על אופן המשך יישום הרפורמה"  ▪  משרד התחבורה מתקשה להכניס את תאגידי המוניות הזוכים לפעילות מלאה

מונית שירות בבת ים
+המועד לתקציב יידחה; יורחב החוק הנורבגי

09:22 05/07/21  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

קודם לכן אישרה הוועדה לקריאה 3-2 פיצול 4 ח"כים מסיעתם  ▪  אושר לקריאות שנייה ושלישית הארכה בשנתיים נוספות של הרחבת התקופה המרבית לעבודות שירות  ▪  מסגרת מועדי הדיון בתקציב תעמוד על 145 ימים, זאת לאחר שהממשלה נענתה לדרישת יו"ר הוועדה ונוספו לכנסת 10 ימי דיוני תקציב

יו"ר הועדה, ח"כ גלעד קריב [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+אל תוך הלילה: הצבעות על אלף הסתייגויות לחוק פיצול סיעה
00:34 05/07/21  |  עידן יוסף

ההצבעות על כ-1,000 הסתייגויות לתיקון לחוק הכנסת המאפשר לארבעה ח"כים להתפצל מסיעתם נמשכות אל תוך הלילה.
בבוקר צפויה הוועדה לשוב ולדון בחוק יסוד: הכנסת, שעניינו דחיית המועד לתקציב והרחבת החוק הנורווגי. הדיון יתמקד בנוסח שיאפשר לכנסת להשתמש ביתרת הימים בהם לא תשתמש הממשלה לדיון בחוק התקציב.
יו"ר הוועדה ח"כ קריב הודיע כי הוועדה תתכנס להצביע על בקשות הרביזיה להסתייגויות בשעה 9:45.

+חוק התקציב: האוצר יבוא לקראת הכנסת
22:05 04/07/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

אם הממשלה מזדרזת ולא מנצלת 85 ימים, היתרה תעמוד לרשות הכנסת - 15 ימים אל מול המצב הנוכחי בו עומדים לרשות הכנסת 45 ימים  ▪  ועדת החוקה דחתה כ-600 הסתייגויות לחוק המאריך בשנתיים נוספות את הרחבת התקופה המרבית לעבודות שירות לתשעה חודשים במקום שישה

יועמ"ש הוועדה גור בליי עם חה"כ אורי מקלב, איתן גינזבורג ושמחה רוטמן [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור מעוז  אביר קארה / Abir  kara  אבתיסאם   מראענה / Ibtisam Mara'ana  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אופיר כץ / Ofir  Katz  אורי מקלב / Uri Maklev  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir  איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg  אלון טל / Alon  Tal  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי כהן / Eli Cohen  אלינה ברדץ' יאלוב / Elina Bardach Yalov  אמילי חיה מואטי / Emilie Haya Moatti  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אפרת רייטן מרום / Rayten Marom Efrat  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גבי לסקי / Gaby  Lasky  גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan  גלעד קריב / Gilad Kariv  דוד אמסלם / David Amsalem  דוד  ביטן / David Bitan  ווליד טאהא / Waleed Taha  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  חיים ביטון / Haim Biton  חיים כץ / Haim Katz  יאיר גולן / Yair Golan  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יהדות התורה והשבת  יואב בן צור / Yoav Ben Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich  יואב קיש / Yoav Kish  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יום טוב חי כלפון / Yomtob Kalfon  יוסף שיין / Shain Yossi  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  יסמין פרידמן / Yasmin Fridman  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  לימור מגן תלם / Limor Magen Telem  מאזן גנאים / Mazen  Ghanem  מאי גולן / May  Golan  מאיר יצחק-הלוי / Meir Itzhak Halevy  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam  Woldiger  מירב בן ארי / Merav Ben Ari  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירב כהן / Meirav  Cohen  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  משה ארבל / Moshe Arbel  משה גפני / Moshe Gafni  משה (מוסי) רז / Mossi Raz  מתן כהנא / Matan  Kahana  ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz  ניר אורבך / Nir  Orbach  נירה שפק / Nira  Shpak  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סימון דוידסון / Simon Davidson  סלאלחה עלי / Salalha Ali  סמי אבו-שחאדה / Sami  Abu Shehadeh  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  עודד פורר / Oded Forer  עודה איימן / Ayman  Odeh  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עידית סילמן / Idit  Silman  עמיחי שיקלי / Amichai Chikli  פטין מולא / Patin  Mula  צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi  קארין אלהרר / Karin  Elharar  רון כץ / Ron Katz  רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שמחה רוטמן / Simcha  Rothman  שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
התמתנות בירידה בהיקף המתגייסים לצה"ל
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 24
עידן יוסף
אם הממשלה מזדרזת ולא מנצלת 85 ימים, היתרה תעמוד לרשות הכנסת - 15 ימים אל מול המצב הנוכחי בו עומדים לרשות הכנסת 45 ימים    ועדת החוקה דחתה כ-600 הסתייגויות לחוק המאריך בשנתיים נוספות את הרחבת התקופה המרבית לעבודות שירות לתשעה חודשים במקום שישה
איציק וולף
תוקף הוראת השעה למניעת איחוד משפחות פוקע ביום שלישי, ובשל כך הולך ואוזל הזמן של הקואליציה להעברת חוק אזרחות קבוע    שקד: גם ראשי האופוזיציה ראו את חוות הדעת של השב״כ לפני פחות מחודש והבינו על סמך חוות הדעת הזו שהחוק חייב לעבור
איציק וולף
פגישת ראשי הקואליציה החלה בשעה 10:00    ח"כ מוסי רז מעריך כי חוק האזרחות לא יפרק את הקואליציה, למרות התנגדות מפלגתו לנוסח הנוכחי של החוק
עידן יוסף
ח"כ עמיחי שיקלי אומר כי נותר ידידו של נפתלי בנט, אך ראשות הממשלה של בנט היא כמו מנכ"לות בפועל, והוא אוחז רק 10% מהשליטה בממשלה    "ראשות ועדת הפנים לאלח'רומי היא תקלה לאומית"
עידן יוסף
כך מעלה בדיקת הליכוד    סגן השר סירב לקחת את הרכב שהוכן עבורו במשרד ראש הממשלה בטענה שאינו טוב דיו
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il