X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
משרד החינוך השיג תקציב להרחבת המענה הפסיכולוגי להתמודדות תלמידים עם הקורונה - אך כלל לא בטוח שיהיו פסיכולוגים לגייס 30% מהתקנים של הפסיכולוגיים החינוכיים אינם מאוישים. השירות המרכזי ניתן לגילי 15-5, ולשאר הגילים רק במידת האפשר
▪  ▪  ▪
מיכל שיר סגמן [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

הוועדה לזכויות הילד קיימה (יום ב', 16.8.21) דיון על המענים הרגשיים לתלמידי מערכת החינוך. עו"ד ורד וינדמן, מנכ"ל המועצה לשלום הילד, אמרה כי "השלכות הקורונה עוד כאן, ובגדול. חשוב מאוד לשמוע את קול הילדים ונוער עצמם בנושא, ועל כן קיימנו מפגש היוועצות בנושא, במסגרת השולחן הבין מגזרי לילדים ונוער תחת משרד רה"מ, שעומדות בראשו עו"ד מיכל גולד ממשרד המשפטים, כנציגת הממשלה ואני כנציגת החברה האזרחית. במפגש זה, שבסך-הכל השתתפו בו כ-350 משתתפים מכל הגילים, הפקנו גם סרטון בו בני הנוער מדברים על הדברים, וגם שורה ארוכה של המלצות".
וינדמן מנתה שורה ארוכה של המלצות כאשר מרבות מהן עלה הצורך שמערכת החינוך תיתן יותר מקום לעיבוד הטראומה ובניית חוסן בקרב התלמידים, גם על חשבון שעות לימוד ומדדי הישגים לימודיים אחרים. עו"ד וינדמן אמרה כי ההמלצה היא האטה לימודית, שמכוונת להורדת לחץ ויצירת פניות להסתגלות רגשית וחברתית, והפנתה לגבי הנוער בסרטון שהקרינה על קושי מסוים לחזרה לחיי החברה".
עו"ד וינדמן הוסיפה כי יש לסייע ליועצים החינוכיים במטלות השגרה שלהם, כדי לפנות אותם לעבודת בניית החוסן אצל התלמידים, יש לספק להורים מענים זמינים להיוועצות וכן הדרכות, וכמובן מתן מידע וכלים למורים ולמחנכים".
ד"ר אורן הלר מהמכון למדיניות חברתית באוניברסיטת וושינגטון בסנט לואיס הציג ממצאי סקר שערכו בקרב 1,055 הורים לילדים במערכת החינוך, בסוף חודש מארס 2021. הלר אמר כי מדיווחי ההורים עלה כי אחד מכל חמישה ילדים בישראל (21%) סובל מסימני חרדה - פי שלושה מאשר בשגרה. המצוקה הנפשית והקשיים הפסיכולוגיים גדולים ככל שהכנסת ההורים נמוכה. כמחצית מההורים העריכו שילדיהם זקוקים לסיוע נפשי בעקבות הקורונה. עוד עלה במחקר כי רוב ההורים מרגישים שהמורים והמנהלים עושים כמיטב יכולתם, אך חושבים שבית הספר לא מספק פתרונות טובים מספיק בתחום זה - כלומר יש רצון טוב אבל הביצוע לא מיטבי. ד"ר הלר המליץ כי מערכת החינוך תנצל את תחילת שנת הלימודים כדי לעשות מיפוי שיטתי ומלא של מצב הילדים, בעוד הם נאלצו להסתמך על סקר של מדגם מייצג במחקרם.
הד"ר חוה פרידמן, מנהלת אגף פסיכולוגיה במשרד החינוך: "האתגר שלנו הוא להגיע לכל ילד במצוקה, מכל סוג, ולמנוע מצב שהוא ירגיש שקוף, בלתי נראה. עם זאת, כדי להביא מענה מדויק, אנו כן צריכים להבדיל בין בדידות, דיכאון, לחץ חרדה וכו'. צריך להבדיל אם הילד זקוק לפסיכולוג, יועץ חינוכי, מורה, או לאקו-סיסטם המשפחתי. לחלק מהמצוקות, כמו בדידות, יש החלמה ספונטנית עם חזרת הילדים למערכת החברתית. האתגר שלנו לשנת הלימודים והוא שייך לכל הגופים בממשלה בנושא, הוא לאתר ולזהות באופן מדויק את הילדים והצרכים. להתאים את המענים לילדים בתנאים הקיימים ונצטרך להיות עם היד על הדופק לאורך זמן, לראות מה מתפתח למצוקה מתמשכת שלא תספיק לה תמיכה סביבתית. אכן יש מחסור בפסיכולוגים, אך המודל הישראלי הוא שהפסיכולוגים והיועצים בגנים ובבתי הספר מדריכים את המורים והגננות לאתר את סימני המצוקה, וזה כבר הוכיח את עצמו במצבי חירום אחרים וקודמים.
"יש 3,200 פסיכולוגיים חינוכיים שפועלים מטעמנו ברשויות המקומיות, ייעדנו תקציב של 4 מיליון ש"ח לטיפול במתבגרים שבבתי הספר שלהם אין פסיכולוגים באופן שוטף, ייעדנו תקציב דומה לעבודה עם הורים בכלל, מתוך אמונה שהורים כאלה יוכלו להחזיק טוב יותר את המצוקה של ילדיהם, ועכשיו מחכים לתקצוב סלי התגבור של השירותים הפסיכולוגיים, אשר יוקצו בהתאם לצרכים ולמחסור בכל מגזר.
יו"ר הוועדה מיכל שיר סגמן שאלה את ד"ר פרידמן: "עם כל העומס הקיים, והמחסור, בינואר עוברת האחריות על גילי לידה עד שלוש למשרד החינוך וזו מאסה עצומה של ילדים נוספים שדורשת מענים רגשיים, כיצד אתם נערכים לכך?"
פרידמן השיבה: "החשיבות של מתן שירות פסיכולוגי וייעוצי ברורה גם לנו, אין ספק שיש בכך צורך, אבל אין עדיין תשובות ארגוניות בנושא, קודם צריך לעבור את התארגנות המשרד לקליטה ולפיקוח על הנושא".
הד"ר נעם יצחקי מפורום הארגונים למען הפסיכולוגיה הציבורית: "30% מהתקנים של הפסיכולוגיים החינוכיים אינם מאוישים. השירות המרכזי ניתן לגילי 15-5, ולשאר הגילים רק במידת האפשר. יש תקנים, אבל ללא תמריצים לא ניתן יהיה לאייש אותם. הצורך כרגע הוא בכוח אדם במשרה מלאה ומוקדש לנושא, ולא בפסיכולוגיים עובדים, שעושים כמה שעות נוספות במסגרת השירות הפסיכולוגי החינוכי.
ליהיא ממן, מזכ"ל מועצת התלמידים והנוער הארצית, ביקשה להזכיר לוועדה כי על כל ילד שמשתף בחוויה או ברגש שלו, יש עשרות שלא משתפים. זאת, מחשש שלא באמת מקשיבים להם או ידעו איך לעזור להם. ממן הודתה לוועדה שמאפשרת לתלמידים להשתתף ולהביע דעתם בנושא זה ובכל האחרים.
בטי כהן מהעמותה הישראלית למען הילד בגיל הרך: "גם אם הנושא טרם עבר לאחריות משרד החינוך, הייתי מצפה שיכירו בחשיבות הדבר וינצלו את הידע שלהם ויגבשו הנחיות ומענים רגשיים גם עבור הורים, גננות וסייעות לגילי 3-0.
יו"ר הוועדה שיר סגמן סיכמה ואמרה כי "ללא ספק, כל שקל שהמדינה תשקיע היום בילדים, היא תחסוך מאות ואלפים בצמצום פערים בעתיד. אני מסכימה שיש פגיעה קשה במשפחות שהכנסת ההורים נמוכה, אך הפגיעה הזו אינה תוצאה רק של הקורונה, או פיטורין בשל הקורונה, אלא נסיבות נוספות. לדעתי הפגיעה במעמד הביניים, בו בתים אשר רגילים שישי כסף בבית ויש רמת חיים מסוימת, ההלם על אובדן דרך החיים גדול יותר, וההורים נמצאים גם בהלם ובקושי נפשי אשר משתקף על הילדים".
עוד אמרה בסיכומה, בין השאר, כי הוועדה קוראת למשרד החינוך להעלות את החוסן הרגשי בקרב התלמידים ע"י שיעורים ייעודיים לנושא, ופיתוח פעילות חברתית והרחבת המענים הבלתי פורמליים.
הוועדה שמחה לשמוע על תקציבים שהושגו לשירות הפסיכולוגי, על הכוונה להוסיף שעות ייעוץ ובבתי הספר וקוראת לפעול לגיוס של פסיכולוגים ויועצים נוספים.

מצבם הרגשי והנפשי של הילדים בעקבות משבר הקורונה / סקירה
מסמך זה נכתב עבור הוועדה לזכויות הילד של הכנסת בראשות חברת הכנסת מיכל שיר, והוא מהווה חלק מסדרת מסמכי מבוא הנכתבים במרכז המחקר והמידע של הכנסת בנושאים שעניינם ילדים ובני נוער בתקופת משבר הקורונה (24 עמ')
מענים רגשיים לתלמידי מערכת החינוך בזמן הקורונה / סקירה
מגפת הקורונה העצימה מצבי סיכון וקשיים רגשיים בקרב ילדים ובני נוער בישראל. מערך הפסיכולוגיה הציבורית בישראל אינו יכול לתת מענה לעלייה בקשיים הרגשיים. יש לחזק באופן מיידי את מערך הפסיכולוגיה הציבורית כולו, ובפרט את הפסיכולוגיה החינוכית,באמצעות תכנית תמריצים שתאפשר להרחיב את המענה, במיוחד בפריפריה גיאוגרפית וחברתית (2 עמ')
מחקר חדש חושף את מימדי המשבר הנפשי שחווים ילדי ישראל בשל משבר הקורונה / מחקר
1 מכל 5 ילדים בישראל סובל מתסמיני חרדה – פי שלושה מאשר בשגרה. המצוקה הנפשית והקשיים הפסיכולוגיים גדלים באופן מובהק ככל שהכנסת ההורים נמוכה יותר. שיעורי החרדה הגבוהים ביותר נמצאו במגזר החילוני, והנמוכים ביותר - במגזר החרדי
תאריך:  17/08/2021   |   עודכן:  17/08/2021
+ח"כ גלעד קריב פונה לבי"ח שיבא בשל החרפת תסמיני קורונה
09:36 17/08/21  |  איציק וולף

יו"ר ועדת החוקה חוק ומשפט, ח"כ גלעד קריב, פונה הלילה לבית החולים שיבא תל השומר לאחר שחלה החרפה בתסמיני הקורונה שממנה הוא סובל. הוא נעזר בחמצן וחש בטוב, ונמצא בהשגחה במחלקת קורונה. הפינוי נעשה לאחר התייעצות עם רופא הכנסת.
"ח"כ קריב מודה לצוותים הרפואיים וקורא לציבור הצעיר שלא להקל ראש במחלה ולגשת להתחסן", לשון ההודעה שנמסרה מטעמו.

+"לאמץ לגליזציה במודל הקנדי"
00:55 17/08/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

יו"ר הוועדה המיוחדת להתמודדות עם סמים ואלכוהול, למשרדי הממשלה: גבשו מדיניות ברורה בנוגע לרפורמה המוצעת בשוק הקנביס  ▪  עו"ד עמית מררי, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה: "ספק אם יש הצדקה להמשך המדיניות בה נוקטת המדינה כיום"

[צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+ועדת החינוך אישרה את תקנות הקורונה
00:18 17/08/21  |  עידן יוסף

ועדת החינוך אישרה את תקנות הקורונה (הגבלת פעילות של מוסדות המקיימים פעילות חינוך והוראות נוספות). התקנות שנועדו לחול בשנת הלימודים הקרובה ונכנסו לתוקפן כבר ביום חמישי, 13.8.21, קובעות מספר הוראות כגון: עטיית מסיכה החל מכיתה א'; דרישה ממפעיל חיצוני (מדריך תל"ן) במוסד חינוך להציג למנהל המוסד תו ירוק, או תוצאה שלילית בבדיקה שבוצעה 72 שעות לכל היותר לפני כניסתו למוסד. לגבי טיולים עם לינה: בחינוך הבלתי פורמלי - חובה להציג תו ירוק או תוצאות בדיקת קורונה שלילית. ההנחיה חלה על העובדים, המדריכים ועל התלמידים. בטיול הכולל לינה המיועד לתלמידים מטעם בית ספר לא נקבעה חובה להציג בדיקה או תו ירוק, אלא נקבעו מספר הנחיות כגון קיום הטיול באותן הקבוצות הקבועות שבהן לומדים התלמידים בשגרה ושמירה על מרחקים בין קבוצה לקבוצה.
עוד אישרה הוועדה את המתווה של הפעלת הפנימיות בשני מסלולים: מסלול פתוח ומסלול סגור. מסלול פתוח בקבוצה של עד 36 תלמידים ללא הגבלה על-כניסה ויציאה מלחוץ לשטח הפנימיה ומסלול סגור בקבוצות של עד 50 תלמידים שיחולו עליהם הוראות נוספות על-מנת לשמור על בריאותם. "אחרי שבועיים שהם תלמידים שוהים בפנימייה ללא יציאה הם יכולים לאחד לקבוצה גדולה ויש הגבלות על-כניסה ויציאה. הכוונה היא שלא תגיע לקבוצה הגדולה תחלואה מבחוץ. ההבלות חלות גם על צוות ההוראה", הסבירה עו"ד אסתי ורהפטיג ממשרד הבריאות.
ועדת החינוך דרשה ממשרד הבריאות להחריג בתקנות הקורונה שיוגשו לוועדת החוקה, ילדים ופעוטות מבדיקות תכופות לצורך כניסה למוסדות תרבות ולבריכות שחייה.

+קרן העושר: השומה תעמוד על 75% מהסכום שבמחלוקת
23:58 16/08/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ועדת הכספים אישרה את החוק המבקש למסות את תאגידי משאבי הטבע בישראל לעניין הקרן לאזרחי ישראל במסגרת מחלוקת, לקריאה שנייה ושלישית - לדרישת הוועדה הוכנסו מספר שינויים בחוק  ▪  רשות המיסים: התחולה של החוק היא לגבי צווים שטרם יצאו

ג'ידא רינאוי-זועבי, ולדימיר בליאק [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+רק 3% מהתלמידים החרדיים בחינוך הממלכתי
23:22 16/08/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

פתיחת שנה"ל במגזר החרדי: כחצי מיליון תלמידים ב-6,917 מוסדות, ומתוכם 257,108 תלמידי יסודי  ▪  מנכ"ל משרד החינוך: "אנו המשרד של כל ילדי ישראל. מוסדות החינוך יישארו פתוחים ללמידה פיזית, ללא תלות בצבע הרשות"

אורי מקלב, יעקב ליצמן, אמילי מואטי [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+מספיקות שתיים-שלוש התנסויות בגיל 17-14 כדי להתמכר לניקוטין
23:13 16/08/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

יו"ר הוועדה להתמכרויות, סמים ואתגרי הצעירים בישיבה הראשונה של הוועדה: מעכשיו לצעירים בישראל יש בית ווועדה שתבחן את כלל הטיפול בהם  ▪  רשות הצעירים במשרד לשוויון חברתי: 83% מהצעירים אומרים שאין מי שמשמיע את קולם ו-40% מרגישים שהמדינה לא מספקת להם מידע מועיל בתחומים מרכזיים  ▪  הרשות לביטחון קהילתי: עלייה בשימוש של מתבגרים בגז קצפות

טלי יוגב מהרשות לביטחון קהילתי [צילום: דוברות הכנסת]
[צילום: דוברות המשטרה]
+מתווה שדה בריר יחכה לעוד תסקיר בריאותי
23:11 16/08/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

בתום דיון בנושא מכרה הפוספטים, קראה ועדת הפנים לממשלה לגרוע את התוכנית מהתמ"א עד שיתקבל תסקיר בריאותי והסכמת השר הממונה על הרשות לפיתוח והתיישבות הבדואים בנגב  ▪  השרה להגנת הסביבה: "למה אנחנו צריכים לכלות את משאבי הטבע של ישראל בשביל רווחים לכיל?"

[צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+"ניאבק להוציא מחוק ההסדרים את גיל הפרישה לנשים"
20:55 16/08/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

יו"ר הוועדה לקידום מעמד האישה נגד העלאת גיל הפרישה  ▪  השרה מרב מיכאלי: "לא באתי למכור לכם שהגענו לתוצאה הטובה ביותר. אנחנו הבאנו נקודת פתיחה טובה בהרבה ממה שהיה קודם ועכשיו לכנסת יש עבודה"

מרב מיכאלי ועאידה תומא סלימן [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור מעוז  אביר קארה / Abir  kara  אבתיסאם   מראענה / Ibtisam Mara'ana  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אופיר כץ / Ofir  Katz  אורי מקלב / Uri Maklev  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir  איתמר גרוטו / Itamar Groto  איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg  אלון טל / Alon  Tal  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי כהן / Eli Cohen  אלינה ברדץ' יאלוב / Elina Bardach Yalov  אמילי חיה מואטי / Emilie Haya Moatti  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אפרת רייטן מרום / Rayten Marom Efrat  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גבי ברבש  גבי לסקי / Gaby  Lasky  גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan  גלעד קריב / Gilad Kariv  דוד אמסלם / David Amsalem  דוד  ביטן / David Bitan  ווליד טאהא / Waleed Taha  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  ורד וינדמן / Vered Vindman  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  חוה פרידמן  חיים ביטון / Haim Biton  חיים כץ / Haim Katz  יאיר גולן / Yair Golan  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יואב בן צור / Yoav Ben Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich  יואב קיש / Yoav Kish  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יום טוב חי כלפון / Yomtob Kalfon  יוסף שיין / Shain Yossi  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  יסמין פרידמן / Yasmin Fridman  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  לימור מגן תלם / Limor Magen Telem  מאזן גנאים / Mazen  Ghanem  מאי גולן / May  Golan  מאיר בן שבת / Meir Ben-Shabat  מאיר יצחק-הלוי / Meir Itzhak Halevy  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton  מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam  Woldiger  מיכל שיר סגמן / Michal=Shir Segman  מירב בן ארי / Merav Ben Ari  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירב כהן / Meirav  Cohen  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  משה ארבל / Moshe Arbel  משה בר סימן טוב  משה גפני / Moshe Gafni  משה (מוסי) רז / Mossi Raz  מתן כהנא / Matan  Kahana  ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz  ניר אורבך / Nir  Orbach  נירה שפק / Nira  Shpak  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סיגל סדצקי  סימון דוידסון / Simon Davidson  סלאלחה עלי / Salalha Ali  סמי אבו-שחאדה / Sami  Abu Shehadeh  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  עודד פורר / Oded Forer  עודה איימן / Ayman  Odeh  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עידית סילמן / Idit  Silman  עמיחי שיקלי / Amichai Chikli  עפר שלח / Ofer  Shelah  פטין מולא / Patin  Mula  צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi  קארין אלהרר / Karin  Elharar  רון כץ / Ron Katz  רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שמחה רוטמן / Simcha  Rothman  שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
נזקי הקורונה: אחד מחמישה ילדים סובל מחרדה
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
ובדיוק חתמו על צו להזריק בב"ס
הגלשנית  |  18/08/21 18:33
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 24
עידן יוסף
ועדת הכספים אישרה את החוק המבקש למסות את תאגידי משאבי הטבע בישראל לעניין הקרן לאזרחי ישראל במסגרת מחלוקת, לקריאה שנייה ושלישית - לדרישת הוועדה הוכנסו מספר שינויים בחוק    רשות המיסים: התחולה של החוק היא לגבי צווים שטרם יצאו
עידן יוסף
פתיחת שנה"ל במגזר החרדי: כחצי מיליון תלמידים ב-6,917 מוסדות, ומתוכם 257,108 תלמידי יסודי    מנכ"ל משרד החינוך: "אנו המשרד של כל ילדי ישראל. מוסדות החינוך יישארו פתוחים ללמידה פיזית, ללא תלות בצבע הרשות"
עידן יוסף
יו"ר הוועדה להתמכרויות, סמים ואתגרי הצעירים בישיבה הראשונה של הוועדה: מעכשיו לצעירים בישראל יש בית ווועדה שתבחן את כלל הטיפול בהם    רשות הצעירים במשרד לשוויון חברתי: 83% מהצעירים אומרים שאין מי שמשמיע את קולם ו-40% מרגישים שהמדינה לא מספקת להם מידע מועיל בתחומים מרכזיים    הרשות לביטחון קהילתי: עלייה בשימוש של מתבגרים בגז קצפות
עידן יוסף
בתום דיון בנושא מכרה הפוספטים, קראה ועדת הפנים לממשלה לגרוע את התוכנית מהתמ"א עד שיתקבל תסקיר בריאותי והסכמת השר הממונה על הרשות לפיתוח והתיישבות הבדואים בנגב    השרה להגנת הסביבה: "למה אנחנו צריכים לכלות את משאבי הטבע של ישראל בשביל רווחים לכיל?"
עידן יוסף
יו"ר הוועדה לקידום מעמד האישה נגד העלאת גיל הפרישה    השרה מרב מיכאלי: "לא באתי למכור לכם שהגענו לתוצאה הטובה ביותר. אנחנו הבאנו נקודת פתיחה טובה בהרבה ממה שהיה קודם ועכשיו לכנסת יש עבודה"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il