X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
יו"ר ועדת החוקה: "אכיפת הבידודים היא עקב אכילס בהתמודדות עם הקורונה והחוק יסייע בשיפור האכיפה והגנה על הציבור" המשטרה: בחודש אוגוסט כ-40% שיתפו את מיקומם; בין 7,500-6,500 ביקורי בית ביום למבודדי חו"ל אושר המתווה המשופר המחריג ילדים בעלי תו נכה מהתו הירוק
▪  ▪  ▪
ח"כ גלעד קריב [צילום: מן הטלוויזיה]

מליאת הכנסת אישרה (יום ו', 3.9.21) בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק סמכויות מיוחדות להתמודדות עם נגיף הקורונה החדש (הוראת שעה) (תיקון מס' 9) (בידוד בפיקוח טכנולוגי של אדם החייב בבידוד), התשפ"א-2021.
הממשלה תוסמך להכריז על חובת בידוד תוך שימוש באמצעי פיקוח טכנולוגי על כלל חייבי הבידוד, ולא רק על החוזרים מחו"ל. עוד מוצע כי האמצעי יכול לכלול זיהוי אדם באמצעות צילום (תמונה או וידאו), בתנאים המפורטים בחוק. מי שאינו יכול או אינו מסכים להשתמש בכלי טכנולוגי לפיקוח על הבידוד. יהיה באכיפה מוגברת לפיקוח בכלים אחרים.
בדיון ועדת החוקה, הגדיר יו"ר הוועדה ח"כ גלעד קריב את הישיבה כחריגה ואמר: "בסוגיות הנוגעות לזכויות אדם אנחנו מקפידים על הליכים סדורים. ההצדקות לדיון מזורז היא שאם לא נחוקק זאת היום, החוק יתעכב עד לאחר סוכות וייווצר עיכוב משמעותי בהתמודדות עם אתגרי הקורונה. בנוסף, הוועדה, לאורך כל הדרך הייתה זו שדרבנה את הממשלה לטפל באכיפה בטענה שלא ניתן לטפל בהגבלות כל עוד יש חוסרי אכיפה כה גדולים. אני מקווה שנראה שיפור משמעותי באכיפה".
לאחר מכן התייחס להחרגת מערך הסייבר מהחוק (נוסף על שאר הגופים הביטחוניים שהוחרגו בחוק המקורי) ואמר כי החליט לאשר את ההחרגה לאור פנייה מראש הממשלה. "מתוך כבוד לבקשתו נצביע עליה, אך זה לא היה צריך להתרחש באופן הזה. יש סיכום עם הממשלה על רוחב היריעה שהוועדה מאשרת בהליך חקיקה מזורז כזה ואילו לא הייתה בקשה של רה"מ הייתי עומד על דעתי שלא לאשר זאת, אלא רק כחלק מהתיקונים שייעשו לחוק הקורונה הגדול".
עוד אמר כי "החוק נוצר בתקופה שבה היה לחץ גדול סביב המגיפה. במציאות שאנחנו נמצאים היום, צריך לבחון מחדש את רעיון השימוש בחברה פרטית לכל הנושא של פיקוח. למרות שנבחרה חברה במכרז ההתקשרות בוטלה ומשרד הבט"פ לא מפעיל את הפיקוח בצמידים. כמו-כן אמר כי בנתונים של 11,000 מאומתים ביום, אכיפת הבידוד היא עקב אכילס בהתמודדות עם המגיפה, ולכן יש להגדיל את סד"כ לפיקוח ולהחזיר את המפקחים מטעם המדינה. הוא הוסיף כי יתקדם עם אישור החוק כמו שהוא, עם הותרת השאלות הכבדות הנוגעות לאכיפה לדיון מעמיק.
עו"ד יאיר מתוק יועמ"ש המשרד לבט"פ: "קבינט הקורונה העביר את כלל היבטי האכיפה למשרד הבט"פ לפני כחודש. שקלנו איך ניתן להגביר את האכיפה במוקד של חבי הבידוד שרבים מהם מפרים את הבידוד ומביאים להתפרצויות מגיפה. אחד מהכלים הוא פיקוח טכנולוגי. במרס אושר תיקון חקיקה בראי הצמידים. נושא ההסכמון המשודרג נמצא כעת בפיילוט ואנחנו מצפים להגיע לשלב השלישי של שימוש בווידאו, דבר שיאפשר אכיפה אפקטיבית משמעותית. ב-3.8 התחלנו להשתמש בהכרזות על פיקוח אלקטרוני. בהתאם להכרזה אין שימוש במלוניות והיא הוגבלה לחבי בידוד ממדינות אדומות. כיום החשש הוא להתפרצויות בישראל עצמה ולכן נולד התיקון הזה. התנאים בחוק נועדו לוודא שהשימוש בווידאו ישמש אך ורק לבחינת הבידוד. כמו-כן, הצעת החוק מאפשרת שימוש בכלי טכנולוגי בנפרד מהמלוניות. אדם שיסרב לכלי זה יהיה תחת אכיפה מוגברת של ביקורים. כיום רוב חבי הבידוד הם בישראל ולא חוזרי חו"ל ולכן יש לפקח גם עליהם. החוק מחריג גופים ביטחוניים ואת מערך הסייבר.
"מערך ההפעלה הוא הסכמון משודרג – אמצעי שפיתחה משטרת ישראל של שליחת הודעה לחב הבידוד לבקש הסכמתו לפיקוח טכנולוגי. בהנחה שהוא מסכים, הוא לוחץ על קישור לשימוש בהסכמון ונשלח המיקום שלו לחובת הבידוד. דרך הג'י.פי.אס, בודקים האם האדם נמצא במקום. בשלב הבא ייכנס שימוש בווידאו שידייק את המידע".
עו"ד עמית יוסוב עמיר מייעוץ וחקיקה משרד המשפטים: "המידע נשמר ל-30 ימים והוא יכול להישמר גם לתקופה ארוכה יותר לצורך טיפול בהפרות. מדובר על מידע בידי חברה מפעילה המאתרת את המיקום של חייב הבידוד באופן קבוע. המידע עובר למשטרה כאשר יש חשד להפרה. ככל שמועבר מידע כזה, למשטרה יש 30 יום לטפל במידע. אם עולה חשד מהמידע אפשר לשמור אותו לפי הוראות הדין החלות על מידע בהליכים פליליים".
ח"כ גבי לסקי (מרצ) הגיבה לדבריו: "פעמים רבות המשטרה מביאה לבית המשפט ראיות שלא הושגו כדין ועושים בהן שימוש. גם השמירה ל-30 יום או יותר בעייתית. לא ראיתי הגנות של מאגרי מידע. מבקר המדינה מצא שמשרד הפנים הסתובב שנה וחצי עם מאגר לא חוקי ועכשיו מבקשים להכשיר אותו. אנשים לא מבינים את כל משמעויות האיכונים ואני מבקשת לדעת איזה מנגנון יש להשמדת מאגרי המידע".
ח"כ שמחה רוטמן (הציונות הדתית): "החוק מובא בהליך מזורז בגלל החגים. אני מרגיש אי-נחת מכך שהיינו בפני חגים מוסלמים והתריעו בפני טיסות וכשמגיעים לחגים היהודיים פתאום הכל נהיה בוער. המציאות אותה מציאות והבהילות הגיעה באיחור רב. אנחנו משלמים את המחיר על כך. ברחבת הכותל יש מגבלות של 8,000 וקפסולות, ושני מטר משם בהר-הבית, שום מגבלות. מגיעים עשרות אלפי מוסלמים להתפלל, כנראה שהקורונה נעצרת שם. באים ערב ראש השנה ומכינים כלי אכיפה יחודיים. קשה להיות יהודי במדינת היהודים. בניו-יורק יש פס"ד על אפליה בין בתי תפילה להתכנסויות מסוג אחר שראתה בכך סיווג בעייתי. זה בעייתי ולא לגיטימי ואם זה היה קורה במדינה אחרת היינו קופצים. אם הדבר מסוכן ויש כל-כך הרבה מפירי סיכון, איך אתם מגיעים עם 21 דוחות?".
רב-פקד שי מליחי קצין אג"ם מנהלת אכיפת קורונה במשטרה: "מבין אלו שהביעו הסכמה, אנחנו עושים סינון המאפשר להגיע ליכולת הטכנולוגית- ריבוי טלפונים, ילדים מתחת לגיל 14, כתובת תקינה ועוד. לאחר כל הסינונים, כ-40% שיתפו את המיקום שלהם. מה-5.8, נשלחו הודעות ל-18,939. מתוכם 7,138, עם איכון תקין, 11,800 עם איכון לא תקין - כלומר שאותו אדם לא פתח את ההודעה, לא הגיב כלל. יכולת האכיפה שלנו למבודדי חו"ל היא בין 7,500-6,500 ביקורי בית ליום. מבין 16,273 הודעות לטלפון לא חכם - מענה תקין של 7,748. ניתנו 21 דוחות על הפרת בידוד. רוב האזרחים שומרי חוק. האתגר הגדול הוא אמון הציבור והפרת חובת בידוד".
קריב הגיב לדבריו: "בגלים קודמים הסמכות לאכיפה לא הייתה מרוכזת בידי גורם אחד. צריכים להיות צנועים ביחס למה שאפשר להשיג מהכלי הזה. 40% מענה חיובי הוא לא מספר טוב, ויש לטפל בו בהסברה".
ח"כ סימון דוידסון (יש עתיד): בדיון לפני שבועיים ביקשנו ולא קיבלנו תשובות. האם יש חשיבה מה עושים עם אותם 60% שלא מוכנים להשתמש בישומון?".
ביום חמישי האחרון, דרשו חברי הוועדה בראשות מ"מ היו"ר ח"כ איתן גינזבורג לפטור את כלל הילדים בעלי תו נכה מהתו הירוק, והוסכם כי במקרה שמשרד הבריאות לא ימצא עד יום שלישי מתווה מדויק יותר שייתן מענה לילדים שכרגע אינם נכללים בהסדר, יקבל משרד הבריאות את בקשת הוועדה להחריג מהתו הירוק את כלל הילדים מגיל 3 עד 12 ושלושה חודשים, המחזיקים בתעודת נכה.
הוועדה בראשות קריב תתכנס ביום ראשון הקרוב (5.9) בשעה 10:00 לדון בתקנות הקובעות בנוסף, כי תלמידים בכל הגילים (מגיל 3), יוכלו להציג תוצאת בדיקת PCR שלילית שבוצעה בבתיה"ס במסגרת "מגן חינוך" והיא תהיה תקפה לשבוע (במקום ל-72 שעות) גם לצרכי תו ירוק. התקנות מסדירות בנוסף הוראות שעה למתווה הסליחות ברחבת הכותל המערבי, ולהצגת תוצאת PCR בראש השנה, לילד או אדם מנוע חיסון.

תאריך:  03/09/2021   |   עודכן:  03/09/2021
+"ליברמן מנע תחבורה ציבורית בשבת"
10:48 03/09/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

יו"ר השדולה למען שמירת השבת בכנסת תוקף את הגעתה הצפויה של חברת כנסת מישראל ביתנו לחנוכת קו שבת פרטי בעיר חריש ואומר כי ישראל ביתנו לא עשתה דבר למען תחבורה ציבורית בשבת ואף הצביעה נגדה בכנסת

ח"כ לימור מגן-תלם. "באה לגזור סרט על משהו שלא עשתה" [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+בן-גביר בהודעה חריגה: תשרקו בוז למונאס דאבור
09:50 03/09/21  |  עידן יוסף

ח"כ איתמר בן-גביר מפרסם הבוקר בדפי הרשתות החברתיות שלו הודעה חריגה לפיה הוא קורא לאוהדי נבחרת ישראל שיגיעו במוצאי שבת לקרוא קריאות נגד מונאס דאבור. לדבריו: "אני קורא לכל אוהדי הנבחרת ולכל מי שמדינת ישראל יקרה לליבו לצעוק 'בוז' לשחקן שמתאים וצריך לשחק בנבחרת סוריה.
"ברגע שדאבור יצא נגד חיילי צה"ל ותמך בקיצונים והמתפרעים, הוא לא יכול לייצג את מדינת ישראל בנבחרת וללבוש מדים. רק בישראל מי שיוצא נגד המדינה הופך לשחקן נבחרת לגיטימי. דאבור בוז", דבריו.

+סקר: מאוכזבי ימינה הדתיים יצביעו בעיקר לליכוד
23:40 02/09/21  |  עידן יוסף

סקר 'בשבע' ו'מאגר מוחות' בציבור הדתי-לאומי: לשאלה למי הצבעת בבחירות האחרונות, התשובות היו: הציונות הדתית 32%; ימינה 27%; הליכוד 19%.
על השאלה למי תצביעו אם יתקיימו היום בחירות, השיבו 35% שיצביעו לסמוטריץ', 26% לנתניהו ורק 12% לבנט. 5% השיבו תשובות אחרות.
על השאלה מי המתאים ביותר לראשות הממשלה היו התשובות: בנימין נתניהו 68%, נפתלי בנט 15%.

+תקרית במליאה: טיבי סרב לפנות את כסאו לטובת יו"ר הכנסת
22:54 02/09/21  |  עידן יוסף

תקרית במליאת הכנסת: יו"ר הכנסת מיקי לוי ביקש מסגנו אחמד טיבי לפנות את כס יושב-הראש לצורך ניהול הישיבה בה תתקיים ההצבעה על התקציב. טיבי, שהיה באותה עת בתורנות לפי שיבוץ המשמרות, סרב וטען "אני יותר ותיק ממך, זה נראה רע במצלמות לא ארד".
כעבור חמש דקות שב לוי, הפציר בטיבי להתחלף, והחילוף בוצע. אין זו הפעם הראשונה בה סגני יו"ר מהאופוזיציה טוענים להתנהלות לא-תקינה בעניין מצידו של לוי, ובפעם הקודמת בחר ח"כ יעקב מרגי לנקוט מחאה ולא לשמש כסגן יו"ר.
ח"כ טיבי ציץ בטוויטר: "התחלפנו אחרי כמה דקות בחיוך ובכיף. אי-הבנה קלה לגבי הצורה. מכבד את היו"ר לוי".

[צילום: ערוץ כנסת]
+תקציב המדינה אושר בקריאה ראשונה
22:27 02/09/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

אושרו תקציב המדינה והתוכנית הכלכלית לשנים 2021-2022  ▪  התקציב כולל תוספת של שני מיליארד שקל למשרד הבריאות לבסיס התקציב  ▪  שר האוצר ליברמן: "תם עידן הטירלול, חוזרים לנורמליות"

[צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]
+חוק המטרו אושר בקריאה ראשונה
22:22 02/09/21  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק רכבת תחתית (מטרו) (תיקון), התשפ"א-2021. 13 תמכו בהצעה ללא מתנגדים וההצעה תועבר לוועדת הכלכלה.
החוק המוצע כולל הוראות הנדרשות בטווח הזמן המיידי לשם היערכות לקידום מיזם המטרו, שהוא מיזם להקמת רכבת תחתית באזור גוש דן. ראשית, מוצע לקבוע כי גוף ציבורי יביא בחשבון במילוי תפקידו ובהפעלת סמכותו על פי דין, נוסף על כל שיקול אחר שעליו לשקול על פי דין, את האינטרס הלאומי בקידום מיזם המטרו.
שנית, מוצע להקים רשות ייעודית בשם רשות המטרו, שתכלול את הוועדה המנהלת שתופקד על קידום מיזם המטרו מטעם הממשלה, את המועצה המאסדרת שתופקד על היבטי הסדרה של המיזם ואת מנהל הרשות, שיופקד על ניהולה של הרשות וכן ישמש כדירקטור או כיושב ראש הדירקטוריון בחברה שאתה תתקשר רשות המטרו לצורך קידום מיזם המטרו. שלישית, מוצע לקבוע הוראות לעניין מימון המיזם, היטל השבחה ומס השבחת מטרו.

+ליברמן לאמסלם: אין תענוג גדול מלראות אתכם צורחים
21:53 02/09/21  |  עידן יוסף

עימות במליאה לפני ההצבעה על התקציב בין שר האוצר ליברמן לח"כ דוד אמסלם. ליברמן: "תפסיקו לשקר, יש ממשלה שמתפקדת". אמסלם: "נתת למנסור עבאס 53 מיליארד שקל". ליברמן: "מי הזמין את מנסור עבאס 4 פעמים לבלפור? אין תענוג גדול מלראות אתכם צורחים, כל מה שנותר לכם זה לצרוח והרבה זמן תצטרכו להתייבש כאן ולצרוח". אמסלם: "נחיה ונראה". החלה ההצבעה על חוק התקציב. ח"כ עמיחי שיקלי נעדר מההצבעה והקואליציה צולחת את ההצבעות.

+המחלוקת על איוש ועדות הכנסת: אורבך מאיים לשלול זכות הצבעה מהאופוזיציה
21:30 02/09/21  |  עידן יוסף

יו"ר ועדת הכנסת ניר אורבך מזמין את חברי האופוזיציה להשתתף בוועדות, ומאיים שאם בתוך 60 יום לא יועברו שמותיהם תישלל מהם זכות ההצבעה (חדשות 12).


מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור מעוז  אביר קארה / Abir  kara  אבתיסאם   מראענה / Ibtisam Mara'ana  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אופיר כץ / Ofir  Katz  אורי מקלב / Uri Maklev  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir  איתמר גרוטו / Itamar Groto  איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg  אלון טל / Alon  Tal  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי כהן / Eli Cohen  אלינה ברדץ' יאלוב / Elina Bardach Yalov  אמילי חיה מואטי / Emilie Haya Moatti  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אפרת רייטן מרום / Rayten Marom Efrat  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גבי ברבש  גבי לסקי / Gaby  Lasky  גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan  גלעד קריב / Gilad Kariv  דוד אמסלם / David Amsalem  דוד  ביטן / David Bitan  ווליד טאהא / Waleed Taha  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  חיים ביטון / Haim Biton  חיים כץ / Haim Katz  יאיר גולן / Yair Golan  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יואב בן צור / Yoav Ben Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich  יואב קיש / Yoav Kish  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יום טוב חי כלפון / Yomtob Kalfon  יוסף שיין / Shain Yossi  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  יסמין פרידמן / Yasmin Fridman  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  כבוד האדם וחירותו  לימור מגן תלם / Limor Magen Telem  מאזן גנאים / Mazen  Ghanem  מאי גולן / May  Golan  מאיר בן שבת / Meir Ben-Shabat  מאיר יצחק-הלוי / Meir Itzhak Halevy  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מבקר המדינה / The State Comptrollr  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam  Woldiger  מירב בן ארי / Merav Ben Ari  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירב כהן / Meirav  Cohen  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  משה ארבל / Moshe Arbel  משה בר סימן טוב  משה גפני / Moshe Gafni  משה (מוסי) רז / Mossi Raz  מתן כהנא / Matan  Kahana  ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz  ניר אורבך / Nir  Orbach  נירה שפק / Nira  Shpak  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סיגל סדצקי  סימון דוידסון / Simon Davidson  סלאלחה עלי / Salalha Ali  סמי אבו-שחאדה / Sami  Abu Shehadeh  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  עודד פורר / Oded Forer  עודה איימן / Ayman  Odeh  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עידית סילמן / Idit  Silman  עמיחי שיקלי / Amichai Chikli  עפר שלח / Ofer  Shelah  פטין מולא / Patin  Mula  צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi  קארין אלהרר / Karin  Elharar  רון כץ / Ron Katz  רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שמחה רוטמן / Simcha  Rothman  שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
לא רק לחוזרים מחו"ל: פיקוח טכנולוגי לכלל המבודדים
תגובות  [ 4 ] מוצגות  [ 4 ]  כתוב תגובה 
1
1948 כמשל
עודד הנודד  |  3/09/21 21:35
2
1948 כמשל
עודד הנודד  |  3/09/21 21:35
3
1948 כמשל
עודד הנודד  |  3/09/21 21:35
4
1948 כמשל
עודד הנודד  |  4/09/21 00:01
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 24
עידן יוסף
אושרו תקציב המדינה והתוכנית הכלכלית לשנים 2021-2022    התקציב כולל תוספת של שני מיליארד שקל למשרד הבריאות לבסיס התקציב    שר האוצר ליברמן: "תם עידן הטירלול, חוזרים לנורמליות"
איציק וולף
הסעיפים הנוגעים לסמכויות הקצה של רשות הרגולציה יופרדו מחוק ההסדרים ויחוקקו עד לסוף מושב החורף בהסכמת כל סיעות הקואליציה    חוק ההסדרים יכלול רק את עצם הקמת הרשות והסמכתה לייעץ למשרדי הממשלה
מירב ארד
תמכו בהצעה 59 חברי כנסת מול 53 מתנגדים    ההצעה תועבר לוועדת הכנסת שתכריע היכן יתקיים המשך הדיון    הצעת חוק התקציב עצמה ויתר ההצעות במסגרת חוק ההסדרים יובאו להצבעה בהמשך היום
מירב ארד
את הדברים אמר מנהל המחלקה יחב"ל במשרד הבריאות, בדיון בו אישרה ועדת הכלכלה להדק את הפיקוח על היוצאים לאוקראינה ולחייב גם מחלימים ומחוסנים להציג בדיקה שלילית לפני היציאה    הקנס על הפרת התקנות - 2,500 שקלים
איציק וולף
עיקרי הסיכום כוללים הכפלת תקציב מענק עבודה (מס הכנסה שלילי) לטובת עידוד המשך עבודה בהיקף כולל של 130 מיליון שקל, הקצאת 40 מיליון שקל עבור נשים שנפלטו משוק התעסוקה לפני גיל 60    המתווה יוכנס לבסיס תקציב המדינה    הדיון בענף הביצים ייצא מחוץ לחוק ההסדרים ויתקיים בשלושת החודשים הבאים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il