X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
שרת החינוך יפעת שאשא ביטון [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
השרה יפעת שאשא ביטון:
"להחזיר את החינוך למערכת החינוך"
שרת החינוך הציגה בפני ועדת הכספים את תקציב משרדה לשנים 2022-2021 בשנים 2022-2018 גדל תקציב משרד החינוך המקורי נטו בכ-20.2%, מסכום כולל של כ-56.2 מיליארד ש"ח ב-2018, ל-67.5 מיליארד ש"ח ב-2022 השרה: "אי אפשר שזה יהיה רק רדיפה, ההישגיות חשובה אבל צריך לתת גם דגש לערכים ומורשת"
ח"כ רם שפע [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

חה"כ שלמה קרעי וטיבי לצד השרה [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

ועדת הכספים קיימה (יום א', 10.10.21), דיון בנושא הצגת תקציב משרד החינוך לשנות הכספים 2022-2021 - בהשתתפות שרת החינוך יפעת שאשא-ביטון.
על-פי ניתוח מרכז המחקר והמידע של הכנסת לתקציב המשרד: בשנים 2022-2018, גדל תקציב משרד החינוך המקורי נטו בכ-20.2%, מסכום כולל של כ-56.2 מיליארד ש"ח בשנת 2018, ל-67.5 מיליארד ש"ח בשנת 2022 (הצעת התקציב). באותה התקופה שיעור הגידול בתקציב המדינה לצורך חישוב מגבלת ההוצאה גדל בשיעור דומה - 20.1%.
ההוצאה המותנית בהכנסה גדלה בתקופה הנסקרת בכ-28.2% מכ-2.4 מיליארד ש"ח בשנת 2018 לכ-3 מיליארד ש"ח בשנת 2022. תקציב ההרשאה להתחייב בתקציב השוטף של משרד החינוך ירד ב-11.6% מכ-2.1 מיליארד ש"ח בשנת 2018 לכ-1.9 מיליארד ש"ח בשנת 2022.
תקציב הפיתוח נטו של משרד החינוך גדל באופן משמעותי מכ-618 מיליוני ש"ח בשנת 2018 לכ-2.2 מיליארד ש"ח בשנת 2022, גידול של כ-256%. מנגד, תקציב ההוצאה המותנית בהכנסה קטן ביותר מחצי. התקציב המקורי ברוטו גדל בסך-הכל בכ-40.7%, שהם כ-780 מיליון ש"ח.
בשנת 2020, ביצוע התקציב השוטף של משרד החינוך היה 64.03 מיליארד ש"ח, ההתחייבויות 4.4 מיליארד ש"ח, וסף הכל 68.4 מיליארד ש"ח, המעידים על ניצול כולל של 99.2% מהתקציב המאושר של סעיף 20 (תקציב מאושר - 68.9 מיליארד ש"ח במסגרת התקציב ההמשכי).
סך תוספות הקורונה בתקציב משרד החינוך המאושר לשנת 2020 הסתכמו ב-2.58 מיליארד ש"ח, מהן 2.42 מיליארד ש"ח בתקציב השוטף, ו-167 מיליון ש"ח בתקציב הפיתוח. הביצוע עמד על 1.77 מיליארד ש"ח עם יתרת התחייבויות של 413 מיליון ש"ח, וסך הכל 2.18 מיליארד ש"ח, שהם 91.2% ניצול.
שיעור הגידול בתקציב המשרד השוטף בין השנים 2019-2022 על-פי הצעת התקציב הוא 11.5%, עלייה מכ-60.5 מיליארד ש"ח תקציב מקורי נטו בשנת 2019 לכ-67.6 מיליארד ש"ח בשנת 2022. הגידול בתקציב הפיתוח מקורי נטו של המשרד הוא 61.4%, מכ-1.4 מיליארד ש"ח לכ-2.2 מיליארד ש"ח. סך הגידול בשני הסעיפים הוא 12.8%.
תחומי הפעולה בתקציב השוטף בהם הגידול התקציבי הוא הגבוה ביותר בתקופה הנסקרת (2019-2022) הם חינוך מיוחד (34.4%), חינוך התיישבותי (11.8%), פעולות משלימות לחינוך (11.0%) ושירותי עזר והסעות (10.9%).
בתקציב 2021 מיועדת תוספת חד-פעמית לצורכי הקורונה בסך של כ-2.38 מיליארד ש"ח, שאינה מוקצית בתקציב 2022.

[צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

שרת החינוך הציגה את התוספות תקציביות לתקציב משרדה: העברת הפיקוח על החינוך לגיל הרך למשרד החינוך - 200 מיליון שקל, משאבים גמישים עבור מוסדות החינוך - תקשוב, דיגיטציה ומענה לקורונה - 500 מיליון שקל, צמצום פערים - 300 מיליון שקל, צהרונים -הסדרה בבסיס התקציב - 900 מיליון שקל, בתי הספר של החגים - הסדרה בבסיס התקציב 300 מיליון שקל. לעניין הגידול הטבעי הוצג כי התווספו לתקציב המשרד 5 מיליארד שקל, וסה"כ השינויים בתקציב 21-22, יעמדו על 7.2 מיליארד שקל.
שאשא ביטון התייחסה למעבר לתוכנית הרב שנתית באגף מעונות היום, וציינה כי לצד התוספת "נצטרך סדר גודל של 4 מיליארד שקל ל-5-4 שנים, לא כולל הבינוי. זה לא כולל הסבסוד, שנשאר במשרד הכלכלה. התוספת נועדה לפיקוח, הדרכה והטמעה ברשויות המקומיות".
שרת החינוך זכתה לברכות על החזרת מערכת החינוך לתפקוד למרות הקורונה וציינה: "הצלחנו להחזיר את הילדים למערכת החינוך בזמן, ואנחנו נלחמים שיהיה להם רצף חינוכי, בלי זה לא נוכל להוביל שום דבר במערכת. אחרי שהצלחנו לעשות את זה, ואנחנו מקדמים את המודל לצמצום בידודים, סוף-סוף נוכל לצמצם את הפערים שנוצרו בשנה וחצי האחרונות".
שאשא ביטון התייחסה למטרותיה: "אנחנו רוצים שבמערכת החינוך יהיה אפשר לחלום וליזום, נחזק את דמות המנהל והמורה, שניהם צריכים לקבל את הכלים והאוטונומיה. צריך להחזיר את החינוך למערכת החינוך, אי-אפשר שזה יהיה רק רדיפה, ההישגיות חשובה אבל צריך לתת גם דגש לערכים ומורשת, ואותם נחזק במערכת".

פער של 34 אלף כיתות במערכת החינוך
יגאל סלוביק [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

מנכ"ל משרד החינוך, יגאל סלוביק, הציג כי 2,458,000 תלמידים לומדים בשנת תשפ"ב במערכת החינוך, לצד 219 אלף עובדי הוראה. סלוביק הצביע על פער של 34 אלף כיתות במערכת החינוך: "קיבלנו מענה ל-18 אלף כיתות בתוכנית החומש: בינוי כ-3,600 כיתות בשנה משנת 2022 - 1,000 במגזר הערבי, כאשר עוד 25% מתוך ה-17 אלף הנותרות, מיועדות גם הן למגזר הערבי. אנחנו בוחנים איך לעשות הרבה יותר בתקציב הנוכחי, לבנות יותר כיתות ויותר בתי ספר, כדי לצמצם את פער הכיתות".
לשאלה לעניין מספר התלמידים בכיתות השיבה שרת החינוך כי ההתקדמות בפן זה לא יכולה לבוא לבדה, וכי לצד זה צריך לבוא שינוי פדגוגי, מרחבים ותחומים נוספים, כאשר המשרד מתכוון לבחון את הפרמטרים השונים ולגבש דרך: "המטרה לשנות את כל מערך ההוראה והפדגוגיה, ובדרך גם להתייחס למספר הילדים בכיתה".
לעניין שאלת חברי הכנסת הערבים למספרים גדולים של מורים ומורות ערבים שמובטלים, השיבה השרה: "יש לנו אינפלציה של מורים למקצוע מסוים שלא צריך את כולם כדי ללמד את אותו מקצוע, ניקח בחשבון את כל הפרמטרים האפשריים".
בהמשך הציג מנכ"ל המשרד את תקציבי תוכנית החומש: למגזר הערבי - 216 מיליון ש"ח בשנה לצרכי חיזוק עובדי הוראה וחינוך בלתי פורמלי, למגזר החרדי - 150 מיליון לשנה, לצרכי חינוך טכנולוגי, לימודי יסוד, הכשרה. למגזר הדרוזי נבנית החלטת ממשלה חדשה בתכנון של עשרות מיליוני שקל, לציבור יוצאי אתיופיה - 60 מיליון בשנה לשיפור הישגים, חברתי-רגשי, חינוך בלתי פורמלי. לצורכי תושבי מזרח ירושלים - 89 מיליון בשנה לצרכי לימודי עברית, חינוך טכנולוגי, וחינוך לא פורמלי, לצרכי ציבור הבדואים בדרום - 22.4 מיליון בשנה לשיפור הישגים, וחינוך בלתי פורמלי.

[צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

בהמשך הציגו חברי הכנסת שאלות רבות בפני השרה.
לשאלות חברי הכנסת החרדיים, וח"כ שלמה קרעי השיב סמנכ"ל המשרד, משה שגיא כי "הפער בין החינוך הרשמי לחינוך המוכר שאינו רשמי במגזר החרדי נובע מחקיקה, יש העדפה במשך השנים של הממשלה של החינוך הציבורי על פני הפרטי, וזה בא לידי ביטוי בתקצוב ובשיעור ההשתתפות, מאיזה חלק מתקציב החינוך הרשמי משתתפים, ומהחלת אופק חדש במוכש"ר".
"המוכש"ר מקבל 75% משעות הבסיס, יש הבדל גדול בין כלל ילדי ישראל לשעות הבסיס. הפער היחיד ברשתות לעומת הרשמי, זה אופק חדש. אופק חדש חל רק על עובדי מדינה, לא על בעלויות" ציין שגיא.
לעניין רישום של גנים בזרמים בחינוך החרדי ציין: "נפתח בחודש יולי דיווח של בעלויות, קומץ קטן חישב במערכת, כל עוד לא יהיו דיווחים, לא נוכל לחשב את העלויות. עד כה שובצו 9 גננות. 266 דיווחו מתוך 1,500. עד שלא יעשו זאת כל הגננות, אי-אפשר לחשב כל פרופיל, אי-אפשר לעשות המרה לאופק חדש לגננת.
ח"כ משה גפני: "אני מבקש שתצא הודעה מהוועדה, שיכולים לדווח, ומי שלא מדווח אני לא חייב להילחם בשבילו".
בעקבות שאלות חברי כנסת, ציינה שרת החינוך כי תישקל המדיניות לעניין מנגנון חינוך המוכש"ר: "אנחנו מתכוונים לצלול פנימה, אני לא יודעת מה יהיו המסקנות".
לעניין תקציב הישיבות שחברי הכנסת החרדים אמרו כי קוזזו מ-1.25 מיליארד שקל - ציינה: "גם פה יש עניין של כספים קואליציוניים שהיו לאורך השנים, נכון שהתקנה ירדה ל-840 מיליון. יש דיאלוג בתוך הקואליציה בעניין הזה כדי להביא את הכספים להשלמה, אני מקווה שעד לתקציב נצליח להגדיל את התקנה הזו. מקווה שנמצא פתרון נוח לכל הצדדים".
לשאלת יו"ר הוועדה, ח"כ אלכס קושניר לגבי זרם חינוך ממלכתי חרדי השיבה שרת החינוך כי "אנחנו מתכננים לקדם כמה שיותר מסגרות תחת החינוך הרשמי, אנחנו בדיונים במשרד איך אנחנו מקדמים לזה יותר, בין השאר באמצעות תימרוצים".
לשאלת היו"ר לעניין תנאי מורים באולפנים השיבה השרה כי "אנחנו בדיון מולם, נכנסו להסכם השכר, אני מקווה שהם יוכלו להיות באופק חדש וזה יצמצם את הפער".
לעניין שאלות רבות של חברי כנסת לתקצוב תנועות ואירגוני הנוער והחינוך הבלתי פורמלי השיבה: "הגיע הזמן לחזק אותם ובאופן משמעותי, דיברתי על ערכים ועל חברה, ועל חינוך בונה חברה, וזה מתבטא בכך מאוד. אי-אפשר לתקן הכל ב-4 חודשים, תקציב תנועות ואירגוני הנוער היה מבסיס התקציב ובחלקו מכספים קואליציוניים. היום אין כספים קואליציוניים, אבל אמרתי בצורה מפורשת שנמצא את הפתרון כדי להשלים את התקציב לתנועות הנוער, יש לי חוב מוסרית לעשות את זה. כל שקל נוסף שיגיע מהאוצר במסגרת ההסכמים הקואליציוניים יתווסף לתנועות הנוער, ואולי נרוויח תקציב גבוה יותר".
לשאלת חברי הכנסת לעניין אוטונומיה לצוותי החינוך השיבה השרה: "זה חשוב כדי לאפשר למורים ומנהלים להגשים וליצור, ולתת מענים ייחודים לכל אזור ובתי ספר, מה שנכון בישוב אחד לא נכון בישוב אחר, ומה שנכון בבי"ס אחד לא נכון בבי"ס אחר, אפילו באותו ישוב. לכן אנחנו רוצים מרחב של תפיסה חינוכית בכל אחד מהמוסדות. נעשה את באמצעות מנגנונים לתקצוב נכון, לא רק לפי רשות, אלא מדד גם לבתי ספרי. נתייחס לרשויות חזקות וחלשות, שרשות שצריכה סיוע נסייע לה עם ליווי, כמו וועדה קרואה לעניין חינוך. לא תמיד הכספים מגיעים ליעדם, או שמגיעים לאט ומאוחר מידי. גם כאן נקים מנגנון שידאג שכספים יעברו ישירות לבתי הספר, וכספים שמגיעים לרשויות יעברו לבתי הספר".
לעניין הכשרת מנהלים ציינה השרה כי הנושא על סדר היום של משרד החינוך, כאשר הכוונה לחזק את המנהלים גם באוטונומיה, וגם בשכר ראוי כדי לחזק את מעמדם".
לשאלת ח"כ אופיר כץ על הפיקוח במעונות הגיל הרך השיבה השרה "התוספת של 200 מיליון שקל - זו לא המהפכה והתוכנית הרב שנתית שלנו, זו תהייה נקודת פתיחה למהפכה שנדרשת כאן לגילאי הגיל הרך, ו-0 עד 3, זו מהפכה של 70 שנה. זה יהיה תהליכי ורב שנתי, ואנחנו עושים מהלך משמעותי. זה עובר למשרד החינוך ותם הטקס, אי-אפשר להשתמש בזה יותר כדבר פוליטי, שעובר בין משרד למשרד".
עוד ציינה השרה כי בכוונת המשרד לשים דגש על לימודי אנגלית: "בוגר שלא יודע אנגלית, אנחנו לא מכשירים אותו לעידן הגלובלי. אנחנו מכינים תוכנית לאומית בשפה האנגלית, יש כזו במשרד, אבל אנחנו רוצים לבחון ולעבות אותה".
לעניין שילוב מורי תוכנית שלבים השיבה השרה כי "ידענו שלא הכל יהיה חלק, אבל יש אמירה בקליטתם במערכת - שילדים חולים הם חלק מהמערכת. עושים מהלך הפוך מהפרטה, יש הרבה מורים שהיו בשלבים ונקלטו - אלה שרצו והתאמו נקלטו".
יו"ר הוועדה אלכס קושניר בירך את השרה: "אנחנו יודעים שיש הרבה אתגרים ויודעים ורואים שאת עושה את המקסימום כדי לצלוח אותם ולקדם את המערכת, ובטוחים שתעשי הכל להצלחת ילדי ישראל".

תאריך:  10/10/2021   |   עודכן:  10/10/2021
+"אי-גביית מס נטפליקס לא הופכת אותו למס חדש"
00:39 11/10/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ועדת הכספים קיימה דיון ראשון בחוק לעניין חובות תשלום מע"מ ביבוא שירותים דיגיטליים - "מס נטפליקס"  ▪  חברי כנסת ביקשו לפטור אוניברסיטאות ומוסדות רפואיים בניגוד לעמדת רשות המיסים
 ▪  חשש שההליך יבריח חברות קטנות המספקות שירותים

נציגי רשות המיסים [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+מסעדות בשטח פתוח הוחרגו ממגבלת אדם ל-7 מ"ר
00:17 11/10/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

באזור הישיבה בשטח פתוח במסעדות יידרש מרחק של 1.5 מ' בין שולחן לשולחן  ▪  ועדת החוקה אישרה הארכת השימוש בהסכמון לאכיפת בידודים לשבועיים במקום ארבעה תוך דרישה להצגת נתונים מסודרת והסברה לציבור  ▪  שיעור ההסכמה לאיכון ההסכמון עומד רק על 10%; 37% בלבד מבצעים PCR בין היום החמישי לעשירי לקיצור הבידוד בחזרה מחו"ל  ▪  עד ל-19.10 יוכלו העובדים במוסדות בריאות, רווחה ובמקומות הפועלים בתו ירוק בתחום הפנאי להציג "תעודת קורונה" במקום התו הירוק החדש

[צילום: מרים אלסטר/פלאש 90]
+מי יממן את המטרו? מתגבר החשש שהנטל יושת על המדינה
23:49 10/10/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

המועצה הלאומית לכלכלה: "השקעה במטרו איננה בשמנת של מדינת ישראל - 62% מהתוצר העסקי של ישראל הוא במטרופולין ת"א שמייצר הרבה מהכנסות המיסים של ישראל"

ח"כ יוליה מלינובסקי [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+ח"כ כלפון: נתניהו צידד בפעולה אלימה ועליו להתנצל
22:16 10/10/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

+מימון יום חינוך ארוך נדחה שוב - בארבע שנים
18:02 10/10/21  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

מנהל אגף בכיר תקציבים במשרד החינוך הסביר כי התקבלה החלטה לתת עדיפות לרכיבים אחרים כגון תוכנית ניצנים וניצנים בחופשות בכל הארץ בכל האשכולות, על פני יום חינוך ארוך  ▪  יו"ר ועדת החינוך: אם הוועדה תחליט שיום חינוך ארוך הוא הפתרון המיטבי - שהממשלה תדאג ליישמו בכל הארץ או על-פי רשימת ישובים עדכנית

[צילום: אבשלום ששוני/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור מעוז  אביר קארה / Abir  kara  אבתיסאם   מראענה / Ibtisam Mara'ana  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אופיר כץ / Ofir  Katz  אורי מקלב / Uri Maklev  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir  איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg  אלון טל / Alon  Tal  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי כהן / Eli Cohen  אלינה ברדץ' יאלוב / Elina Bardach Yalov  אמילי חיה מואטי / Emilie Haya Moatti  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אפרת רייטן מרום / Rayten Marom Efrat  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גבי לסקי / Gaby  Lasky  גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan  גלעד קריב / Gilad Kariv  דוד אמסלם / David Amsalem  דוד  ביטן / David Bitan  ווליד טאהא / Waleed Taha  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  חיים ביטון / Haim Biton  חיים כץ / Haim Katz  יאיר גולן / Yair Golan  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יואב בן צור / Yoav Ben Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich  יואב קיש / Yoav Kish  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יום טוב חי כלפון / Yomtob Kalfon  יוסף שיין / Shain Yossi  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  יסמין פרידמן / Yasmin Fridman  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  לימור מגן תלם / Limor Magen Telem  מאזן גנאים / Mazen  Ghanem  מאי גולן / May  Golan  מאיר יצחק-הלוי / Meir Itzhak Halevy  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam  Woldiger  מירב בן ארי / Merav Ben Ari  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירב כהן / Meirav  Cohen  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  משה ארבל / Moshe Arbel  משה גפני / Moshe Gafni  משה (מוסי) רז / Mossi Raz  מתן כהנא / Matan  Kahana  ניסן סלומינסקי / Nissan Slomiansky  ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz  ניר אורבך / Nir  Orbach  נירה שפק / Nira  Shpak  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סימון דוידסון / Simon Davidson  סלאלחה עלי / Salalha Ali  סמי אבו-שחאדה / Sami  Abu Shehadeh  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  עודד פורר / Oded Forer  עודה איימן / Ayman  Odeh  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עופר עיני  עידית סילמן / Idit  Silman  עמיחי שיקלי / Amichai Chikli  פטין מולא / Patin  Mula  צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi  קארין אלהרר / Karin  Elharar  רון כץ / Ron Katz  רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שמחה רוטמן / Simcha  Rothman  שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
"להחזיר את החינוך למערכת החינוך"
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 24
איציק וולף
מנהל אגף בכיר תקציבים במשרד החינוך הסביר כי התקבלה החלטה לתת עדיפות לרכיבים אחרים כגון תוכנית ניצנים וניצנים בחופשות בכל הארץ בכל האשכולות, על פני יום חינוך ארוך    יו"ר ועדת החינוך: אם הוועדה תחליט שיום חינוך ארוך הוא הפתרון המיטבי - שהממשלה תדאג ליישמו בכל הארץ או על-פי רשימת ישובים עדכנית
עידן יוסף
במוניות תוחל אגרת הגודש על הנוסע ולא על הנהג, אך בארגוני המוניות חוששים שהדבר יפגע בביקוש    ח"כים מבקשים לקבוע את גובה האגרה בהתאם לגודש    חשש שבחלק מן המקומות יפגע מס הגודש בחופש התנועה של התושבים
עידן יוסף
נציג הרבנות: יש כאן לויאליות בין עובדי הרבנות הראשית למשרד הדתות    יועמ"ש הוועדה: "יש הוראות לא מעטות שצריכות להתווסף לחוק ושיקבעו את תוכנית ההכשרה למשגיחי כשרות, האפשרות לשלול כשרות ועוד"    סעיף 5 יימחק: רב עיר לא יוכל לעבוד בגופי כשרות, אך יוכל לתת כשרות במסגרת מועצה דתית
עידן יוסף
בעלי מפעלים בנהריה ובנתניה ומפעל בלוד המרוחק 2 ק"מ מצינור הולכה - עדיין לא חוברו לגז טבעי ומזהירים: "אם מחיר החלוקה יעלה תשכחו מחיבור מפעלים קטנים"    הממשלה מבקשת סמכות להעלות את תעריף החלוקה כדי להאיץ חיבור מפעלים    האוצר: המהלך יועיל לצרכנים ויאפשר להם להתחבר לגז הזול    היו"ר ביטון ביקש לבחון דרכים לגידור ההתייקרות ודרש תוצאות בשטח מבחינת חיבור המפעלים
עידן יוסף
משרדי האוצר והשיכון הציגו את השינויים המוצעים, במרכזם הארכת התקופה של השכרת הדירות עם הטבת מס דיפרנציאלית, הגדלת מספר יחידות הדיור    ויצירת מסלול לפריפריה. תחזית האוצר לתשואה כוללת של 12-9 אחוז לקבלנים    נציגי הקבלנים: הארכת תקופת השכירות תפגע אנושות בכדאיות ואחוזי התשואה יהיו בודדים    ועדת הכספים הוועדה קראה לממשלה להציג תחשיב לעניין הכדאיות הכלכלית, לבחון שוב את מספרי היחידות המינימליים, את ההחרגה של יזמים שאינם חברות בע"מ ונקודות נוספות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il