X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
מנהלת אגף התזונה במשרד הבריאות: צריכת דגנים מלאים מפחיתה בעשרות אחוזים סיכון לתחלואות שונות נציגת משרד הכלכלה: "לעודד לצריכת מוצרים בריאים ע"י יצירת תחרות ורצון לייצר את המוצרים האלה ולא רק על-ידי פיקוח מחירים"
▪  ▪  ▪
היו"ר סילמן. "מועדדת השוואת מחירים פומבית כדרך להורדת המחיר [צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת]

ועדת הבריאות קיימה דיון בנושא עידוד צריכת לחם מלא. בדיון הדיון בישרה יו"ר הוועדה ח"כ עידית סילמן כי ביום שני הקרוב (13.12.21), תכריז במסגרת השדולה לביטחון תזונתי יחד עם השר מאיר כהן על תוספת תקציבית משמעותית לתחום הביטחון התזונתי בישראל וחידוש המועצה לביטחון תזונתי.
פלורה קוך דוידוביץ' ממרכז המחקר של הכנסת סקרה את תחום הפיקוח על המזון בישראל כיום. לדבריה "הפיקוח מתייחס היום בעיקר לשיקולים כלכליים אבל לא רק. משרד הבריאות אינו חבר בוועדות האמונות על הפיקוח ואין לו תפקיד בתהליך העבודה. על-פי מסמך שהועבר לנו המשרד סבור שיש להסיר פיקוח מחירים מתשעה מוצרי מזון הנמצאים כיום בפיקוח, ולהוסיף 14 מוצרי מזון חדשים ובהם פירות וירקות מסוגים שונים, קטניות ודגנים מלאים.

סוגיית הפיקוח על מחיריהם של מוצרי מזון בעלי ערך תזונתי גבוה / סקירה
מסמך זה נכתב לבקשת חברת הכנסת מיקי חיימוביץ' והוא עוסק במנגנון הפיקוח על המחירים, המיושם כיום בישראל מכוח חוק הפיקוח על מחירי מצרכים ושירותים, התשנ"ו–1996 ,ומתמקד בשאלה אם שיקולי בריאות הציבור, ובראשם הנגשת מוצרי מזון בעלי ערך תזונתי גבוה, מובאים בחשבון בעת קבלת החלטה על החלת פיקוח (או הסרתו) על מחיריהם של מצרכי מזון מסוימים (42 עמ')
לחם מלא בפיקוח / נייר עמדה
אנו מברכים את וועדת המחירים על הוצאת הלחם הלבן מחוק הפיקוח על המחירים. מדובר בצעד אמיץ, ראשון ומשמעותי אל עבר חברה הדואגת לטובת הציבור, לבריאותו ורווחתו. אך לצורך השלמת המהלך הצעד ההכרחי הוא הכנסת הלחם המלא לפיקוח במקום. (6 עמ')
חשיבות הלחם הבריא (סימון ירוק) מדגן מלא / מצגת
בעשור האחרון- ריבוי עדויות במחקרים רחבי היקף, התומכות בצריכת קמח מלא על פני הקמח המנופה. צריכתו מקטינה את הסיכונים לתחלואה: גידולים סרטניים במערכת העיכול: ב- 22% מחלות לב וכלי דם ב- 25% יתר לחץ דם ב- 21% תמותה אחרי התקפי לב ב- 31% תחלואה כללית ב -26% (35 עמ')

פרופ' רונית אנדוולט, מנהלת אגף התזונה במשרד הבריאות הציגה נתונים על-אודות חשיבות צריכת דגנים מלאים. לדבריה " 10% מהאוכלוסייה הבוגרת בישראל חולה בסוכרת, בכל שנה מתווספים עוד 15-30 אלף חולים, כאשר חולה סוכרת עולה למערכת פי 2 מאדם ללא סוכרת, ולכן כדאי גם כלכלית למנוע אותה מלכתחילה. המחלה נפוצה במיוחד בקרב האוכלוסייה הערבית, החרדית והבדואית".
עוד עולה מהמצגת כי מחקרים רבים מהעשור האחרון מראים שצריכת דגנים מלאים מפחיתה בעשרות אחוזים סיכון לתחלואות שונות- גידולים סרטניים במערכת העיכול: ב-22%, מחלות לב וכלי דם ב-25%, יתר לחץ דם ב-21%, תמותה אחרי התקפי לב ב-31% ותחלואה כללית ב -26% (ראו לעיל את מצגת משרד הבריאות).

ח"כ אלון טל: "היום נמצאים בפיקוח מוצרים שאינם בריאים כמו מרגרינה, שמנת 38% ועוד. אם נצליח להכניס לפיקוח את הלחם המלא זה יהיה צעד ענק ואני מקווה שנוכל לקדם את זה, אבל זו פסיעה ראשונה בדרך להביא את המזון הבריא לפיקוח".

סגן השר אביר קארה: חשוב לעודד צריכה של לחם מלא אבל מחירים מפוקחים מייצרים קרטלים ומונופולים. צריך להסיר את הכל מפיקוח. יוקר המחיה בישראל הוא לא גזירת גורל אלא תוצר של מדיניות, כי המדינה מנסה להתערב בשוק בצורות כאלה ואחרות וזו הסיבה שאין היום בישראל מאפיות קטנות, הרגולציה חיסלה אותם. דורשים אישורים ודברים לא הגיוניים. צריך להוריד רגולציה, לפתוח את השוק לתחרות, להוריד מכסים על הייבוא ולאפשר לשחקנים נוספים להיכנס לשוק, כך המחירים ירדו והאזרחים יוכלו בריא יותר. אם תכניסו עוד מוצרים לפיקוח תפגעו במכוון, באיכות וביעילות"
אביגיל ונקרט ממשרד האוצר, חברה בוועדת המחירים, חיזקה את דברי קארה: "ברירת המחדל מבחינתנו היא לא להכניס מוצרים לפיקוח, זה מעודד קרטליזיציה ועיוותים שונים בשוק ומרכז יצרנים לתמחר במחיר המרבי. המחירים בארץ גבוהים יותר מחו"ל לא רק אבל גם בגלל פיקוח המחירים. החמאה והחלב הן אכן דוגמה לבעיות שנוצרו בשוק". עוד הסבירה כי ועדת המחירים המקצועית ממליצה לשרים על צעדים והם אלה שמחליטים מה מהם לקבל וליישם.

רימונה חן, משרד הכלכלה: "החשיבה היא לעודד את הציבור והמודעות שלו לצריכת המוצרים הבריאים על-ידי יצירת תחרות ורצון לייצר את המוצרים האלה ולא רק על-ידי פיקוח מחירים. יש לנו למשל סלי מחירים שמפורסמים בכל רבעון באתר, ננסה להגביר את הפרסום והתדירות ולתת יותר דגש למוצרים הבריאים". יו"ר הוועדה ח"כ סילמן אמרה בתגובה לדברים: "השוואות מחירים פומבית היא דרך מצוינת לעודד הורדת מחיר למוצרים האלה ואני מעודדת את זה".
ד"ר אורי מאיר צ'זיק, המרכז להנהגת הבריאות: "אחד המהלכים החשובים ביותר לעידוד צריכת לחם מלא הוא הצעד הרגולטורי. אנחנו לא יכולים להגיד שלחם לבן מזיק ולא ליצור מאידך מהלך רגולטורי שמעודד צריכה של לחם מלא ומפחית צריכה של סוכר מעובד. כל הצעדים שנעשו עד היום לעידוד צריכת לחם מלא לא מספיקים, צריך צעדים נוספים. אין דרך טובה יותר לעשות זאת במבנה השוק הקיים".

אלעד מלכא, האינטרס שלנו- הלובי שלך בכנסת: "מבירור שערכנו במאפיות וטחנות קמח עולה שלטחון קמח מלא לוקח פי 10-14 יותר זמן מקמח לבן ולכן לדבריהם זה מייקר משמעותית את הקמח המלא. לפי דוח ועדת המחירים רק 8% מהמכר בישראל זה לחם מפוקח, ועל סמך הנתון הזה לא בטוח שהפיקוח מנגיש את המוצרים לציבור בפועל. קרטל המאפיות שנחשף לפני מספר שנים נשען למעשה על היצמדות על המחיר המפוקח ולא לרדת ממנו".
בתגובה לדברים השיבה נציגת משרד האוצר כי נתון זה אינו כולל את צריכת הלחם המפוקח על-ידי הגופים המוסדיים. ח"כ סילמן את נתוני השב"ס לפיהם רק בשנה האחרונה צרך הארגון בשנה האחרונה - לחם אחיד 630,000 כיכרות של לחם אחיד מפוקח, 520,000 כיכרות של לחם אחיד פרוס מפוקח. לדבריה "יש כאן צריכה עצומה של הגופים המוסדיים שיכולה להוריד מחיר בקלות". עוד ביקשה סילמן מוועדת המחירים לברר ולדווח לוועדה את נתוני צריכת הלחם מפוקח בכלל הגופים המוסדיים בישראל.

תאריך:  09/12/2021   |   עודכן:  12/12/2021
+בתוך מספר שבועות: נוסח חדש לתקנות מכשירים רפואיים
15:37 09/12/21  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

נציג האוצר: העלות התוספתית הצפויה של התקנות החדשות היא כ-15 מיליון שקלים  ▪  יו"ר הוועדה ח"כ סילמן למשרדי הבריאות והאוצר: "הביאו שיקולים של קידום הפריפריה ורפואת הקהילה"

הדיון בוועדת הבריאות [צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת]
+בטרומית: תשלום דמי ביטוח לאומי מופחתים לסטודנט במוסד להשכלה גבוהה בחו"ל
10:36 09/12/21  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה (ד') בקריאה טרומית את הצעת חוק הביטוח הלאומי (תיקון - תשלום דמי ביטוח לאומי מופחתים לסטודנט במוסד להשכלה גבוהה מחוץ לישראל), התשפ"א- 2021 של חברת הכנסת ג'ידא רינאוי-זועבי, אליה הוצמדה הצעה של חברת הכנסת עאידה תומא סלימאן. 54 תמכו מול 42 שהתנגדו וההצעה תועבר לוועדת הכנסת
מוצע בה לקבוע כי הוראות לעניין תשלום דמי ביטוח לסטודנטים הלומדים בישראל, יחולו גם על סטודנטים שהם אזרחי ישראל הלומדים במוסדות להשכלה גבוהה בחו"ל.
ח"כ תומא סלימאן: "סטודנטים שנוסעים לחו"ל כדי ללמוד בתקופה שהם נמצאים בחו"ל חייבים גם לשלם את הביטוח הלאומי בסכומים יותר גבוהים מהסטודנטים שלומדים בארץ. בנוסף לכך הם משלמים שירותים רפואיים במדינות שהם נמצאים בהן כדי שיוכלו לקבל את השירותים הרפואיים. הגיע הזמן לתקן את העוול הזה".
ח"כ סמוטריץ' התנגד: "זה חוק רע אמיתי, מכיוון שהוא יעודד את הערבים בישראל לצאת לאוניברסיטאות איסלאמיות קיצוניות בעולם ולחזור לאומנים קיצוניים ומסוכנים והוא אתנן שהממשלה משלמת לרשימה המשותפת".

+מספר החקלאים צנח ב-50% ב-50 השנים האחרונות
09:31 09/12/21  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

מנהל מכון "יסודות": מספר המועסקים בתחום החקלאות בארץ הוא הנמוך בעולם, פחות מ-1%  ▪  קיימים חסמים למשיכת הצעירים לתחום - מיעוט מסגרות לימודים, חוסר ליווי בהשמה במשקים, העידר אפשרות להתמחות  ▪  רם שפע: "הרפורמה הנדרשת צריכה להיעשות בהסכמה ובתיאום"

ח"כ רם שפע. "אין מו"מ נמרץ עם החקלאים" [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור מעוז  אביר קארה / Abir  kara  אבתיסאם   מראענה / Ibtisam Mara'ana  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אופיר כץ / Ofir  Katz  אורי מקלב / Uri Maklev  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir  איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg  אלון טל / Alon  Tal  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי כהן / Eli Cohen  אלינה ברדץ' יאלוב / Elina Bardach Yalov  אמילי חיה מואטי / Emilie Haya Moatti  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אפרת רייטן מרום / Rayten Marom Efrat  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גבי לסקי / Gaby  Lasky  גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan  גלעד קריב / Gilad Kariv  דוד אמסלם / David Amsalem  דוד  ביטן / David Bitan  ווליד טאהא / Waleed Taha  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  חיים ביטון / Haim Biton  חיים כץ / Haim Katz  יאיר גולן / Yair Golan  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יואב בן צור / Yoav Ben Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich  יואב קיש / Yoav Kish  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יום טוב חי כלפון / Yomtob Kalfon  יוסף שיין / Shain Yossi  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  יסמין פרידמן / Yasmin Fridman  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  לימור מגן תלם / Limor Magen Telem  מאזן גנאים / Mazen  Ghanem  מאי גולן / May  Golan  מאיר יצחק-הלוי / Meir Itzhak Halevy  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam  Woldiger  מירב בן ארי / Merav Ben Ari  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירב כהן / Meirav  Cohen  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  משה ארבל / Moshe Arbel  משה גפני / Moshe Gafni  משה (מוסי) רז / Mossi Raz  מתן כהנא / Matan  Kahana  ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz  ניר אורבך / Nir  Orbach  נירה שפק / Nira  Shpak  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סימון דוידסון / Simon Davidson  סלאלחה עלי / Salalha Ali  סמי אבו-שחאדה / Sami  Abu Shehadeh  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  עודד פורר / Oded Forer  עודה איימן / Ayman  Odeh  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עידית סילמן / Idit  Silman  עמיחי שיקלי / Amichai Chikli  פטין מולא / Patin  Mula  צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi  קארין אלהרר / Karin  Elharar  רון כץ / Ron Katz  רונית  אנדוולט  רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שמחה רוטמן / Simcha  Rothman  שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
"תינתן תוספת תקציבית משמעותית לתחום הביטחון התזונתי"
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 24
מירב ארד
מנהל מכון "יסודות": מספר המועסקים בתחום החקלאות בארץ הוא הנמוך בעולם, פחות מ-1%    קיימים חסמים למשיכת הצעירים לתחום - מיעוט מסגרות לימודים, חוסר ליווי בהשמה במשקים, העידר אפשרות להתמחות    רם שפע: "הרפורמה הנדרשת צריכה להיעשות בהסכמה ובתיאום"
עידן יוסף
נדחתה ההצעה להקמת ועדת חקירה פרלמנטרית בעניין "סרסור בסוהרות ובחיילות חובה על-ידי מפקדים בשירות בתי הסוהר לסיפוק אסירים ביטחוניים" לאחר שהקואליציה לא הצליחה למנוע את העלאת הנושא להצבעה
עידן יוסף
ראשי הרשויות בעוטף עזה דורשים עוד סמכויות לפינוי תושבים בחירום ורשות החירום הלאומית תומכת באופן עקרוני וועדת השרים לענייני העורף תכריע    ראש רח"ל: "במבצע האחרון הצבא החליט שלא להפעיל את התוכנית, משיקולים שלא נפרט"    לרמטכ"ל יש סמכות לפנות שישה ישובים
עידן יוסף
ראש האופוזיציה נתניהו על החוק המבקש להסיר תכנים מהרשתות החבריות: "סכנה גדולה לדמוקרטיה ולחופש הביטוי, הממשלה איננה מסתפקת בתקשורת המגויסת"    יו"ר הציונות הדתית: "זה החוק לסתימת פיות הימין"    יוזם החוק, ח"כ הלוי: "המצב היום מלמד בעיניי על איבוד שליטה"
מירב ארד
קריב הדגיש: "אני מוטרד מכך שהמתווה המתגבש ייתן פתרון לעסקים הגדולים ולא לעסקים הקטנים. אסור שעסקים קטנים בענף התיירות יפלו בין הכסאות"    אילנה גנס: 70%-60% מהנדבקים הם ילדים. לאחר חנוכה כ-180 ילדים היו עם בדיקות חיוביות ומחכים לבדיקות PCR    תקנות הגבלת פעילות של מקום ציבורי או עסקי ובהן הגבלות ההתקהלות בתו ירוק הוארכו עד ל-21.12.21
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il