השבוע התקיים (14.12.21) בוועדת עובדים זרים בכנסת דיון שעסק בבחינת שינוי העסקת עובדים זרים בענף הסיעוד. חברת הצוות הבינמשרדי הבוחן את הסוגיה, מנהלת מינהל עובדים זרים ברשות האוכלוסין וההגירה, ענבל משש, אמרה כי "ייתכן שאין חלופה אחת שמתאימה לכולם (העסקת העובד על-ידי המטופל, או העסקת העובד על-ידי תאגיד, ע.י.).
המשנה למנכ"ל המשרד לשוויון חברתי, מיכל דבורצקי, חיזקה את דבריה: "תפיסת העולם שבאנו איתה לדיונים היא לייצר גמישות למשפחה. לאפשר המשך העסקה ישירה ולאפשר גם קבלת שירותים על-ידי תאגיד. אנחנו פתוחים לשמוע כיוונים רבים". חברי הצוות הדגישו כי הם בעיצומה של העבודה וכי מסקנות סופיות יוגשו בחודש מרס 2022.
יו"ר הוועדה, ח"כ אבתיסאם מראענה, הדגישה: "השינוי צריך להיות לטווח רחוק וצריך לקחת בחשבון עשרות שנים קדימה. יותר ויותר עובדים זרים מגיעים לישראל ומועסקים בתחום הסיעוד. השינוי שעומד להיות הוא גורלי. זה לא זבנג וגמרנו. יש לבצע את השינוי כמהלך משלים להבאת עובדים זרים במסגרת הסכמים בילטרליים, כדי לסגור את הפרצות של תשלום דמי תיווך".
הממונה על זכויות עובדים זרים במשרד הכלכלה, שירי לב רן, החברה בצוות: "אנחנו תוהים אם שינוי השיטה היא בסופו של דבר מה שיוביל למצב של מיצוי זכויות העובדים. יש לי קצת חששות. יש כאן אוכלוסיית מעסיקים שהיא מאוד ייחודית ונמצאת בסיטואציה לא פשוטה. האם אפשר לנתק מבחינה משפטית את הזיקה של המטופל כמעסיק? בכל זאת העובד הזר נמצא בביתו של המטופל".
עוזר למנכ"ל הביטוח הלאומי, אלעד זכות, החבר אף הוא בצוות: "אם תידרש תוספת תקציבית למהלך, נקפיד שהעלויות לא יגולגלו למטופלים ולבני משפחותיהם. עלינו לבחון ולבודד את הקשיים ולראות האם המדינה יכולה לאפשר פתרונות, שהם לאו-דווקא שינוי שיטת ההעסקה".
רכזת תעסוקה באגף התקציבים במשרד האוצר, נועה שוקרון: "ככל שיהיה צורך תקציבי נידרש לזה לקראת תקציב 2023".
חברי הצוות הבינמשרדי הדגישו כי הם פתוחים לשמוע את עמדות הציבור ומעודדים פניות לוועדה.