X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
כך הודיע המשנה למנכ"ל המשרד לשירותי דת בדיון משותף לוועדת החוקה ולוועדה לשירותי הדת קריב: "הציפייה שלנו שבכל מקום בו מוקמת חלקה אזרחית היא תופקד בידי עמותה העוסקת בקבורה אזרחית ולא בידי חברה קדישא; לא ייתכן שחברה אורתודוקסית תנהל בית עלמין אזרחי" מלינובסקי: "לא נשלח מתים שלנו לקבורה בחו"ל, כמו הצעות הזויות שעלו בשם הדת"
▪  ▪  ▪
יוליה מלינובסקי וגלעד קריב [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

ועדת החוקה והוועדה למיזמי תשתית לאומיים מיוחדים ושירותי דת יהודיים קיימו (יום ג', 11.1.22) דיון משותף בנושא הקבורה האזרחית בישראל. יו"ר ועדת החוקה ח"כ גלעד קריב אמר כי "החוק לקבורה אזרחית חוקק בוועדת החוקה והוא חלק מהזכות החוקתית לכבוד האדם. אנחנו מוטרדים מאוד מיישום חוק הזכות לקבורה חלופית אזרחית, וזהו צעד ראשון שניתן לקיימו בשיתוף פעולה והבנה עם כל המשרדים הנוגעים בדבר לקידום קבורה אזרחית חלופית.
"דיון מהסוג הזה מתמקד מטבע הדברים באזרחים ואזרחיות שהפגיעה בהם היא הקשה ביותר. כמי שעסק בליווי קהילות ואנשים ברגעיהם הקשים, יש ציבור גדול שנדרש לעבור מסע ייסורים על-מנת לקיים את המצווה הבסיסית של כבוד המת והבאת יקירם לקבורה נאותה. במעגל רחב יותר אנחנו עוסקים גם בזכותם של אנשים שאחרי מותם יכבדו את רצונם והשקפת עולמם. צפיתי בטקס הקבורה של יורם טהרלב שאין חולק שהיה נטוע ביצירה ובהוויה היהודית. הוא נקבר בארון ועליו מגן דויד בקיבוץ יגור, בטקס שהיה בו הרבה מעולם היצירה היהודית, אך לא התנהל לפי ההלכה האורתודוקסית. הזכות הזו קיימת ולא ייתכן שתיושם רק בהתיישבות העובדת או למי שיש לו נגישות לבתי הקבורה המעטים האזרחיים".

עוד אמר: "בשנים האחרונות אין פתיחה משמעותית של בתי עלמין אזרחיים חדשים. אנחנו מבקשים להבין איפה אנחנו עומדים בנושא הזה. הסוגיה השנייה היא סוגית המימון - גם כאן אנו יכולים כבר לחסוך חלק מההסברים. אנחנו יודעים שבבתי עלמין אורתודוקסיים מי שנושא בעלויות הפיתוח אלה חברות הקדישא. אלא שחברות הקדישא הללו פועלות ברוב המקרים כבר עשרות שנים. בעשרות שנים הללו הן גם קיבלו את תגמולי הקבורה וגם מכרו חלקות קבר בתעריפים כשהכל בפיקוח. עיננו לא צרה. אבל אנחנו יודעים שהחוק מאפשר לחברות קדישא שכבר יש להם בתי קברות למכור קברים בסטטוס אחר ולקבל בעבורם תשלומים מאזרחים שרוכשים חלקות קבר בחיים או מבני משפחות שרוצים חלקה צמודה. הדבר הזה מייצר לחברות הקדישא, לרובן, רזרבות כספיות גדולות לטובת פיתוח בתי עלמין. זה לא המצב של עמותות שמבקשות להקים בתי עלמין אזרחיים ובעצם אין לרשותן ממון. הדוגמה הטובה ביותר היא העובדה שכבר הוקצתה חלקה בירושלים, על-פי כל הערכות המומחים, עלות ההקמה של השלב הראשון שלה מתקרבת ל-20 מיליון שקל, אין על זה ויכוח עם המשרד לשירותי דת בגלל תנאי הטופוגרפיה של המקום, סלילת כביש. התמיכה הממשלתית עומדת על אזור ה- 3 מיליון ש"ח. הציפייה שעמותה שאין לה כרגע שום נכסים ואין עוד שום דבר בנוי, היא זו שתשלים את הפער בין 3 מיליון ש"ח ל20 מיליון ש"ח, הרי המשמעות היא שלא מקימים בית עלמין אזרחי בירושלים.
"נכון להיום, יש מגבלות גדולות מאוד ליכולת של אדם להיקבר בבית קברות אזרחי אם אין במקום מושבו את בית העלמין. דהיינו, אין פתרון למצב בו משפחה ירושלמית מוכנה לקבור אזרחית בכפר סבא. כך נוצר מצב שלמרות שיש בתי עלמין, הם לא נגישים לחלק גדול מהאוכלוסייה. נוצרת פה גם אפליה באספקת שירותים של המדינה והשאלה אם לא הגיוני לעת הזו לצד פיתוח חלקות חדשות ובתי עלמין חדשים להסדיר בתקנות את היכולת של משפחה לקבור את יקירה בבית עלמין אזרחי גם אם זה בישוב אחר עד שנבנה עוד בתי עלמין, למשל לירושלים אין פתרון", דברי קריב.

[צילום: דוברות הכנסת]

יו"ר הוועדה לשירותי דת, ח"כ יוליה מלינובסקי: "החוק חוקק ב-96', התקנות הותקנו ב-98'. כשפורסם סדר-היום קראתי התקפות חסרות תקדים של ח"כים מסיעות מסוימות שטענו שמקדמים קבורה רפורמית. או שיש להם בעיה בהבנת הנקרא או שהם עובדים על כולנו. מי שחתם על התקנות הוא השר אליהו סוויסה מש"ס, לפני ארבע שנים ישבנו בוועדה שניהל ח"כ חיים כץ על הנושא הזה - אז חיים כץ רפורמי? מגוחך. לומר שאנחנו עושים זאת כדי לקדם קבורה רפורמית, זו פגיעה בזכויות בסיסיות של האזרח. אני מודה לח"כ מיכל רוזין שדחפה לדיון הזה. יש הבוחרים אידאולוגית לא להיקבר בחלקות היהודיות ויש חסרי דת שאין להם ברירה. נתקלתי בפניות של משפחות שצריכות לחפש מקום בהיסטריה והיה עניין של עלויות.
"הסיפור מתגלגל 26 שנים והמדינה לא עשתה את המוטל עליה להקצאת קרקעות ולהסדרת הנושא. יש מקומות בהם זה לתושבים בלבד ואין מקום. דוחות מבקר המדינה בלי סוף ושום דבר לא משתנה. לא נשלח מתים שלנו לקבורה בחו"ל, כמו הצעות הזויות שעלו בשם הדת. חייבים לתת פתרונות. המידע על מקומות הקבורה לא נגיש לאזרחים. לא אמורים לעשות חקירות".

[צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

ח"כ מיכל רוזין (מרצ): "בארץ קיימים רק 32 בתי קבורה אזרחיים. בטבעון לא יכולים להמשיך כי לא פורסם קול קורא ותקציב על-ידי המשרד לשירותי דת. יש לכך השלכות קשות על אנשים. מה ההבדל כשאדם רוצה להיקבר קבורה דתית או אזרחית?". ח"כ מוסי רז (מרצ): "גם אם המקומות זמינים, אנשים לא יכולים למצוא את המידע היכן ניתן לקבור את יקיריהם". ח"כ גבי לסקי (מרצ): "אומרים שהמשרד הקצה 22 מלש"ח לטובת קבורה אזרחית. זה מגוחך. זה שיש חוק זה אומר שיש לתקצבו ומישהו לא עשה זאת כלל. לא רק שלא הקצו כספים אלא בשנתיים האחרונות הנושא לא תוקצב. כולנו זקוקים לבחירה ומדובר בזכות יסוד ובתשובה נכתב שבימים אלו מתבצע מיפוי צרכים, כך שגם כעת אין תוכנית. זה לא משהו חדש, הנושא אמור להיות על הפרק כבר מזמן. מדובר לא רק בפגיעה או בחוסר סמכות של הממשלה שלא מימשה חוק אלא מדובר בהתעלמות כי אי-אפשר לומר היום שאתם לא יודעים מה הצרכים".
גל שם טוב, המשנה למנכ"ל המשרד לשירותי דת, השיב לטענות: "המשרד לשירותי דת משתדל לטפל שנים בקבורה האזרחית במאמצים גדולים. המודל הכלכלי של הקבורה בישראל הוא כזה שאנחנו האזרחים מממנים את הקבורה חינם עבור שאר האזרחים. כל עוד המודל לא ישתנה, נמשיך לראות חוסר תקצוב, אלא אם המשרד לשירותי דת יתוקצב כדי לטפל בפערים. בקבורה אזרחית יש 3 בתי עלמין שנותנים מענה בפריסה ארצית – באר שבע, גבעת ברנר ועמק חפר. הפנייה שהמשרד לשירותי דת קיבל לגבי ירושלים היא לחמישה מלש"ח והמשרד הקצה 3 מלש"ח כך שהפער יותר קטן. משרד האוצר אמון על העברת התקציבים.
"המדינה אמורה להתניע את התהליך לגבי בתי עלמין חדשים והיא לא שמה על זה כסף. במושבים ובקיבוצים קבורה יהודית ואזרחית שפתוחה רק להם. מעבר להם יש חלקות לקבורה אזרחית שחברה קדישא מנהלת אותם בפריסה ארצית. בת"א הוקמה חלקה בירקונים. התקציב הוא חסם משמעותי".
קריב: "קיבלנו תשובה שיש החלטת ממשלה על סדרי עדיפות ויש החלטות של המשרד. הציפייה שלנו שבכל מקום בו מוקמת חלקה אזרחית היא תופקד בידי עמותה העוסקת בקבורה אזרחית ולא בידי חברה קדישא. מכיוון שהיום רוב החלקות האזרחיות מנוהלות בידי חברה קדישא, האם ישנה הנחיה מסודרת לנהלים לחלקות אזרחיות כולל קבורה בארון, כשהמשפחה בוחרת את אופי הטקס, האם תהיה הנחיה שאי אפשר להגביל קבורה של בן זוג שאינו מוכר לפי ההלכה כיהודי? האם המשרד הוציא נהלים מחייבים שהאופי בחלקות האזרחיות הוא 100% לפי החוק? בבדיקה שערכנו לפני כמה שנים אין סטנדרט. בחלק מהמקומות מתירים ובחלק לא. נבקש לקבל מהמשרד את כל הנהלים. האם הייתה התייחסות לנושא זכות הבחירה?"
עוד אמר: "לא ייתכן שהממשלה תעמיד סכומים כ"כ מגוחכים לקבורה אזרחית, ואנחנו מצפים שלא תשימו את שני סוגי הקבורה באותה סירה. הקבורה האזרחית כרגע בגירעון דרמטי ואלו סדרי עדיפות של משרד הדתות לדורותיו. אם שרי הדתות היו רוצים לקיים את החוק היה נמצא התקציב. האם אתה יודע לומר מה הפערים קונקרטית? מעבר לירושלים, אתם מזהים עוד בעיות גאוגרפיות? אנחנו במקום אבסורדי שאם אדם גר כל חייו בבאר שבע ונפטר בבי"ח מאיר הוא יכול להיקבר בכפר סבא אבל אם הוא חי בהוד השרון הוא יחויב בתשלום של 70,000 שקל כדי להיקבר בכפר סבא".
ח"כ רוזין: "הפיל בחדר הוא שלא סתם החוק לא מקוים 26 שנים. ראינו איזה ממשלות היו פה. מכיוון שהם עושים זאת מתוך שליחות, חלק מהשליחות היא לקבור כל יהודי על-פי ההלכה. מובן לי למה היה קושי למשרד הדתות להקצות כסף. עכשיו יש ממשלה שאומרת אחרת. באו אלינו מכל משרדי הממשלה לבקש עזרה בתקציבים ולא באתם כי זה לא בסדר העדיפות. עכשיו זה בסדר העדיפות ומשרד הדתות יצטרך לתקצב זאת בתקציב הבא כראוי".

מלינובסקי: "הציבור הגדול ביותר הוא הציבור שאין לו ברירה. נושא הפיתוח לא יכול שיהיה ע"י גופים פרטיים. תעשו שיעורי בית וסדרי עדיפות כי זה נושא הנוגע לכולנו. אם יש נהלים תעבירו. אם אין, יש לכתוב ולהעביר לכל חברות קדישא כדי לא לעורר שאלות בעת צרה. מבחינת הנגשת המידע- חייבת להיות רשימה מסודרת באתר המשרד עם החלקות והאחראים כולל מספרי טלפון ועליכם להבהיר שזו קבורה חינם".
גל שם טוב: "אנחנו מקימים צוות בין-משרדי לנושא הקבורה עם כל המשרדים הרלוונטיים והגופים הרלוונטיים, יהיה הליך של שימוע ציבורי וננסה לעשות זאת בצורה מסודרת. אנחנו מבינים שיש פער וכל שיטת הקבורה מבולבלת. בעבר לא הצלחנו להגיע להסכמות. הפער הגדול שלנו הוא במרכז ובתפיסה לא הוליסטית. אם לא נשנה את השיטה ונגדיר איך לתת מענה בין אם בקבורה רוויה או צפיפות לדונם, כל ישראל תהפוך לבית עלמין אחד. בבתי עלמין ב"ש, גבעת ברנר ועמק חפר אתה יכול להיקבר בלי קשר למקום פטירתך. מי שלא מגיע מאותו אזור גאוגרפי ישלם עשרות אלפי שקלים גם בקבורה אורתודוקסית. הצוות יוקם בחודש הקרוב ונידרש לכחצי שנה להגיע לסיכומים ואכתב אתכם בכל הסיכומים".
הרב אברהם מנלה, מנכ"ל חברה קדישא: "בחברה קדישא בת"א הקמנו מבנה בעלות עשרות מיליוני שקל שמשרת 135 רשויות מקומיות ברדיוס 40 ק"מ. במשך הזמן מאז קיבלנו רישיון לקבורה אזרחית. כשהיו בעיות ספציפיות פתרנו אותן ואני מוכן לקיים שיח עם המשרד בירושלים. לא הייתה עלינו תלונה בנושא של קבורה אזרחית ויש קבורה בארון בכל מקום בו יש קבורה אזרחית".
לשאלת היו"ר ח"כ קריב האם יש נהלים לגבי אופי הטקס המוצג למשפחות ומהותו. האם רב רפורמי יכול לנהל את הטקס בחלקה בת"א, השיב כי "מי שמנהל את הטקס הוא החברה שקוברת. אנחנו לא מגבילים אף אחד מלהיות מטעם המשפחה בטקס". עוד אמר: "חברות קדישא גרעוניות. לקחנו על עצמנו דבר שלא קרה 25 שנה ואנחנו מקיימים את הקבורה האזרחית".
היו"ר ח"כ קריב: "שיבחנו את הכניסה של חברות קדישא תחת האלונקה, אבל זה לא מכסה את הפערים. אני מעריך את ההשתדלות של החברות אבל עם כל הכבוד, גופים שלפי התקנון שלהם כפופים להלכה, זה מייצר פער. בברקת לא ייתכן שחברה אורתודוקסית תנהל את בית העלמין האזרחי".
עו"ד שגיא אגמון סמנכ"ל ויועמ"ש עמותת חדו"ש: "הבעיה הראשונה היא מקומות שאין להם שירות ובראשם ירושלים. במקום לחלק למחוזות מצאו פתרונות ליישובים ואיש לא בדק איזה ישובים לא מקבלים שירות כלל. אשדוד דימונה אין בתי עלמין שמשרתים אותן. המיפוי הראשון שצריך הוא לגלות את היישובים הללו ולתת להם פתרונות.
"הדוגמה של גבעת ברנר שכהר שנים נסתיימו שם פתרונות הקבורה אך היא עדיין מוצגת. מי שבפועל נותן את השירות היא או חברה קדישא או הרשויות המקומיות. יש שטח של 12 דונם בקריית ענבים שיכול לפתור את הבעיה של ירושלים אם רמ"י יסירו את ההתנגדות".
עו"ד ענבר לוי רון מישראל חופשית: "יש להעביר את הקבורה האזרחית למשרד הפנים כי לא מדובר בשירות דתי והוא נעשה מוניציפלית".
רחלי קולסקי ממנהל התכנון: "יש הנחיות של מנכ"לית מנהל התכנון, שכל תוכנית שמעל 20 דונם יוקצו לפחות 10% לקבורה חלופית. יש לי רשימה של בתי עלמין שזה נעשה בהם. הצענו ואישרנו תיקון לתמ"א 19 אבל נתקלנו בקושי באישור הממשלה".

תאריך:  11/01/2022   |   עודכן:  11/01/2022
+העסקת יועץ פרלמנטרי רביעי לח"כ חירש
12:11 12/01/22  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

היועצת המשפטית של הוועדה: יו"ר הכנסת לשעבר, יו"ר ועדה קבועה ויו"ר ועדה זמנית של הכנסת, יו"ר הקואליציה ומרכז האופוזיציה, וכן ח"כ שאחד מיועציו חלה במחלה קשה שאינה מאפשרת לו לבצע את עבודתו, זכאים להעסיק יועץ רביעי.

ח"כ אורבך. "לשפר את תנאי יועצי הח"כים" [צילום: דוברות הכנסת]
+כל קשיש רביעי בארץ - מקבל השלמת-הכנסה
12:06 12/01/22  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

כך חשף הביטוח הלאומי בוועדת העבודה והרווחה. מדובר ב-194 אלף משפחות, שהם 238 אלף איש  ▪  יו"ר הוועדה, אפרת רייטן-מרום: על הביטוח הלאומי למצות את זכויותיהם של קשישים-עריריים, שאינם מתמצאים בזכויותיהם ובהליכים

ח"כ רייטן מרום. "מיליון ו-200 אלף אזרחים הם גימלאים והם מיואשים" [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+מתרגמת לשפת הסימנים משתכרת כ-5 שקלים לשעה
10:05 12/01/22  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

יוזמת הדיון שירלי פינטו-קדוש: "זכויות ההנגשה לשפת הסימנים לא יתמלאו - אם אין מתורגמנים ומתמללים שיקבלו שכר ותנאים הולמים"  ▪  חיים מלכה, מנהל מועדוניים חברתיים במרכז לחירש: "כיום ישנה בעיה בלהשיג מתרגמים-במגע במיוחד בתקופת הקורונה שבה אנשים מפחדים להידבק"

ח"כ פינטו [צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת]
+חשש מפני תגובות בין-תרופתיות לקנביס רפואי
01:12 12/01/22  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

בקרב חולים שהיה להם רישיון לקנביס, השימוש באופיאטים ובמורפין ירד באופן סטטיסטי ב-40%  ▪  יו"ר האגודה לרפואה גריאטרית: "יש חוסר ידע וחוסר ביטחון בקרב רופאים רבים בהשפעת קנביס רפואי על המטופל"

הרוקח דוד פפו [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+צה"ל פירק כיתות כוננות ללא רשות
00:41 12/01/22  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

חברי ועדת החוץ והביטחון תובעים להקימן מחדש: "לא ייתכן שנסגרו כיתות כוננות ונאספו נשקים טרם סיום עבודת המטה וללא דיווח לוועדה"  ▪  המל"ל: לא נכון לערער על הקביעה המקצועית של צה"ל  ▪  ח"כ האוזר: הפרתם הנחיה מפורשת של הוועדה

כלי הנשק נאספו [צילום: פלאש 90]
+קושניר: יש למסות מוצרי איוד, אך יש להטיל מס אמת
22:55 11/01/22  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ועדת הכספים קיימה דיון ראשון בצווים להשוואת המיסוי על נוזל לסיגריות אלקטרוניות ועל סיגריות אלקטרוניות חד-פעמיות למיסוי על סיגריות וטבק לגלגול  ▪  משרד הבריאות הציג את נזקי הסיגריות האלקטרוניות וגרימתן לעישון בקרב צעירים  ▪ מנגד טענו נציגי החברות, למיסוי הגדול משמעותית מהמס על סיגריות ומוצרי טבק, שיביא להתמוטטותם הכלכלית  ▪  חברי הוועדה קראו למשרד הבריאות לבחון את המיסוי ולוודא כי זה אכן שווה למס על מוצרי עישון אחרים

נוזל מילוי לסיגריות אלקטרוניות
+מפקד המרחב: "2% מתושבי לוד פושעים מנוולים"
22:13 11/01/22  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ראש עירית לוד: רק כאשר חלילה ייהרג ילד יהודי בתל אביב המדינה תעצור מלכת ותכריז מלחמת חורמה בעבריינים ובעבירות הנשק והירי, עד אז, זה לא מעניין  ▪  יו"ר הוועדה לבט"פ: הרוב הגדול של התושבים הערבים בלוד מאסו בחיים בצל הסכנה. הם לא יוצאים מהבית מחשש להיפגע

ג'ידא רינאוי-זועבי ואבתיסאם מראענה [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+הנגיד: עלויות בידודי האומיקרון - 1.2 מיליארד שקל ל-10 ימים
21:52 11/01/22  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

עם זאת ציין הפרופסור אמיר ירון כי נוכח ההערכות לגל יחסית קצר, בן מספר שבועות: "מדובר בשלב זה לא באירוע בסדר גודל מקרו כלכלי. בתרחיש כזה מומלץ להמשיך במנגנוני פיצוי נקודתיים, שממוקדים בענפים שנפגעים", לצד הערכות לתרחיש חרום

נגיד בנק ישראל אמיר ירון בוועדת הכספים [צילום ארכיון: דני שם-טוב, דוברות הכנסת]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור מעוז  אביר קארה / Abir  kara  אבתיסאם   מראענה / Ibtisam Mara'ana  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אופיר כץ / Ofir  Katz  אורי מקלב / Uri Maklev  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir  איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg  אלון טל / Alon  Tal  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי כהן / Eli Cohen  אלינה ברדץ' יאלוב / Elina Bardach Yalov  אמילי חיה מואטי / Emilie Haya Moatti  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אפרת רייטן מרום / Rayten Marom Efrat  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גבי לסקי / Gaby  Lasky  גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan  גלעד קריב / Gilad Kariv  דוד אמסלם / David Amsalem  דוד  ביטן / David Bitan  ווליד טאהא / Waleed Taha  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  חיים ביטון / Haim Biton  חיים כץ / Haim Katz  יאיר גולן / Yair Golan  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יואב בן צור / Yoav Ben Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich  יואב קיש / Yoav Kish  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יום טוב חי כלפון / Yomtob Kalfon  יוסף שיין / Shain Yossi  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  יסמין פרידמן / Yasmin Fridman  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  לימור מגן תלם / Limor Magen Telem  מאזן גנאים / Mazen  Ghanem  מאי גולן / May  Golan  מאיר יצחק-הלוי / Meir Itzhak Halevy  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam  Woldiger  מירב בן ארי / Merav Ben Ari  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירב כהן / Meirav  Cohen  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  משה ארבל / Moshe Arbel  משה גפני / Moshe Gafni  משה (מוסי) רז / Mossi Raz  מתן כהנא / Matan  Kahana  ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz  ניר אורבך / Nir  Orbach  נירה שפק / Nira  Shpak  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סימון דוידסון / Simon Davidson  סלאלחה עלי / Salalha Ali  סמי אבו-שחאדה / Sami  Abu Shehadeh  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  עודד פורר / Oded Forer  עודה איימן / Ayman  Odeh  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עידית סילמן / Idit  Silman  עמיחי שיקלי / Amichai Chikli  פטין מולא / Patin  Mula  צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi  קארין אלהרר / Karin  Elharar  רון כץ / Ron Katz  רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שמחה רוטמן / Simcha  Rothman  שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
בחודש הקרוב: צוות בין-משרדי לקבורה אזרחית
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 24
עידן יוסף
ועדת הכספים קיימה דיון ראשון בצווים להשוואת המיסוי על נוזל לסיגריות אלקטרוניות ועל סיגריות אלקטרוניות חד-פעמיות למיסוי על סיגריות וטבק לגלגול    משרד הבריאות הציג את נזקי הסיגריות האלקטרוניות וגרימתן לעישון בקרב צעירים   מנגד טענו נציגי החברות, למיסוי הגדול משמעותית מהמס על סיגריות ומוצרי טבק, שיביא להתמוטטותם הכלכלית    חברי הוועדה קראו למשרד הבריאות לבחון את המיסוי ולוודא כי זה אכן שווה למס על מוצרי עישון אחרים
עידן יוסף
ראש עירית לוד: רק כאשר חלילה ייהרג ילד יהודי בתל אביב המדינה תעצור מלכת ותכריז מלחמת חורמה בעבריינים ובעבירות הנשק והירי, עד אז, זה לא מעניין    יו"ר הוועדה לבט"פ: הרוב הגדול של התושבים הערבים בלוד מאסו בחיים בצל הסכנה. הם לא יוצאים מהבית מחשש להיפגע
עידן יוסף
עם זאת ציין הפרופסור אמיר ירון כי נוכח ההערכות לגל יחסית קצר, בן מספר שבועות: "מדובר בשלב זה לא באירוע בסדר גודל מקרו כלכלי. בתרחיש כזה מומלץ להמשיך במנגנוני פיצוי נקודתיים, שממוקדים בענפים שנפגעים", לצד הערכות לתרחיש חרום
מירב ארד
הגוף שיבחר בהליך תחרותי ימומן ב-25 מיליון ש"ח ל-4 שנים וישקיע מיליוני שקלים נוספים מכיסו    בדיון הוצג כי תוכנית דומה שכבר פועלת בחיפה, הצליחה בשליש הראשון של עבודתה להביא 40 חברות סטרטאפ לעיר
מירב ארד
נוסח התקנות שאושר קובע כי החל מה-1 בפברואר 2022, יושת תשלום אחיד על כולם - 940 ש"ח במועד הגשת הבקשה, ו-720 ש"ח במועד קבלת האשרה והרישיון.
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il