נשיא בית המשפט העליון בדימוס,
אהרן ברק, סבור, כי יש לחתום על הסדר טיעון עם
בנימין נתניהו ושעל הסדר זה לכלול קביעה שמעשיו מהווים קלון. זוהי דרישה "מתבקשת מאליה", אומר ברק (מוצ"ש, 15.1.22). משמעותה של קביעה כזו היא, שנתניהו לא יוכל להתמודד לכנסת ולהתמנות לשר בשבע השנים הקרובות, ולמעשה - סיום הקריירה הפוליטית שלו.
ברק אישר, בשיחה עם ynet, כי פנה לבקשתו של נתניהו ליועץ המשפטי ל
ממשלה,
אביחי מנדלבליט, והמליץ לחתום על הסדר. עם זאת, ברק כאמור סבור שעל ההסדר לכלול קלון - בעוד שנכון לעכשיו, נתניהו אינו מוכן להסכים לכך. נתניהו מוכן רק להתפטר מן הכנסת הנוכחית, מה שימנע ממנו לעמוד בראש ממשלה לפני הבחירות הבאות, ולהותיר את קביעת הקלון ליו"ר ועדת הבחירות המרכזית לכנסת ה-25, השופט
יצחק עמית - אם ירצה להתמודד באותן בחירות.
ברק הבהיר שניתן להציג שתי עמדות ביחס לתיק נתניהו. "לגיטימי כמובן לתמוך בגישה האומרת אין לערוך עסקה, אלא להניח למשפט להתנהל כסדרו, עד שהרכב השופטים ימסור את פסק דינו", אמר ברק. "אך ישנה גם עמדה שנייה, שאני נוקט בה. לדעתי, מדובר באישום ובמשפט מיוחד, הגורמים לקרע בעם. בניסיון לאחות את הקרע הזה, ניתן להצדיק את הגישה השנייה שאני תומך בה, להעדיף עריכת הסדר טיעון. עמדה זו היא החיובית והחיונית למדינת ישראל".
ברק הוסיף: "לא אכחיש שכאשר פניתי למנדלבליט חלפה בראשי כל העת תרומתו של נתניהו למדינה - לא רק הישגיו הגדולים בכל השנים, אלא בעיקר, עד למשפטו, הוא היה מגדולי המגנים על מערכת המשפט הישראלית. תרומה זו לא אשכח לעד". ברק סיפר, כי בחודשים האחרונים קיבל פניות רבות מבכירים בליכוד, שביקשו שיזום שיחה עם מנדלבליט. "שאלתי אותם אם נתניהו שלח אותם, והם השיבו בשלילה. עד שבאחרונה קיבלתי פנייה אישית מנתניהו והחלטתי לא להישאר אדיש. אני מקווה שתחול עתה תפנית בנושא".
שר האוצר,
אביגדור ליברמן, אמר הערב כי "ברגע שנתניהו הבין שהוא הולך להפסיד, הוא הלך לעסקה. אין לי ספק שהוא עובד על פרצה שתאפשר לו לחזור". ליברמן אומנם הגדיר עסקת טיעון אפשרית כ"מפץ הגדול של המערכת הפוליטית", אך הביע תקווה שהממשלה הנוכחית תמשיך לתפקד וציין שבחירת היורש בליכוד תארך מספר חודשים.