נשיא בית המשפט המחוזי בחיפה, רון שפירא, קורא לשירות בתי הסוהר, הסניגוריה הציבורית ולשכת עורכי הדין לבחון את תלונותיהם של עורכי דין על הקושי בייצוג לקוחותיהם בשל מגבלות הקורונה. שפירא אומר (יום ג', 18.1.22), כי כרגע אינו מתערב בנהלים אלו - אך בכך רומז שהוא עשוי להתערב בהם בעתיד אם לא יימצאו פתרונות מתאימים.
"סנגורים רבים טוענים בפני בית המשפט, בדיונים שונים, כי התנאים שהוחלו על בתי הכלא בתקופת הקורונה, תנאים שמטרתם מניעת הפצת תחלואה, פוגמים ביכולת של הסנגורים לתת ייצוג מיטבי לנאשמים עצורים", אומר שפירא. הוא מציע שהצוות המשותף יבחן "בעיות וקשיים המתעוררים על-רקע תקופת הקורונה המתמשכת, שסופה אינו ידוע, ויבחן את האפשרויות לשפר את התנאים בהם פועלים סנגורים האמורים להיפגש עם לקוחותיהם העצורים והאסירים כדי להעניק להם ייצוג מיטבי, בהתאם לנדרש בחוק".
שפירא דחה את עתירתו של דוד אבו-עזיז, המואשם ברצח בנסיבות מחמירות ועצור עד תום ההליכים, נגד המגבלה המאפשרת לו להיפגש עם עורך דינו רק משני צידיה של מחיצת זכוכית, תוך שימוש בטלפונים ונוכחות סוהר. השב"ס הסביר, כי מדובר באמצעי זהירות בשל הקורונה ולנוכח העובדה שאבו-עזיז אינו מחוסן. עוד ציין השירות, כי אם מדובר בעורך דין אחד - יכול לקוחו להיפגש עימו ללא מגבלות (בתנאי שהוא נושא צו ירוק). שפירא קבע, כי נכון לעכשיו מדובר בהחלטה סבירה גם אם תוצאותיה אינן מיטביות, וזאת לאור התפשטות הקורונה והאופי הזמני של המגבלות.
שפירא הוסיף, כי יש למצוא דרך בה הלקוח ועורך הדין יוכלו להעביר ביניהם ניירות כאשר המפגש אינו ישיר, וזאת מבלי שהניירות ייבדקו תחילה בידי השב"ס. הוא גם אומר שיש למנוע את המצב בו מספר מפגשים בין אסירים/עצורים לעורכי דינם מתקיימים בעת ובעונה אחת באותו חדר. שפירא מסכם: "במסגרת עתירה זו לא מצאתי מקום להתערב,
לעת הזאת, בנהלים בהיותם נוגדרים כזמניים, על-רקע התחלואה. עם זאת, וכאשר המצב הזמני נמשך כבר קרוב לשנתיים, וסופו מי ישורנו, ראוי כי יעשה מאמץ להתמודד עם בעיית תנאי המפגש של עורכי דין עם עצורים ואסירים באופן המאפשר את מימוש הזכות לייצוג משפטי ראוי".