ההנחיה כי מאומתים לקורונה רשאים לצאת מבידוד לאחר 5 ימים בלבד נכנסת לתוקף (יום ד', 19.1.22), אולם בבריטניה נכנסה הנחיה שכזו כבר שלשום. ההנחיה שם נכנסה לאחר שקודם לכן עמד מספר ימי הבידוד על 7 ולפני כן 10, אם קיבלו תוצאה שלילית בבדיקות אנטיגן שבוצעו בימים החמישי והשישי למגע/התאמתות.
אולם רשויות הבריאות בבריטניה טוענות כי שליש מהמאומתים עדיין מדבקים ביום החמישי למחלה, אך ממשיכות לגבות את קיצור הבידוד.
על-פי דוח שחיבר אמ"ן, מספר מדינות הודיעו בימים האחרונים על קיצור או מתן פטור מבידודים לחתכי אוכלוסייה שונים. מטרת הקלת נהלי הבידוד היא לאפשר פעילות כלכלית ותפקוד מערכים חיוניים לנוכח היקף ההדבקות העצום.
בגרמניה קוצרה חובת הבידוד למאומתים ולמגעים מ-14 ל-10 ימים, כאשר מחוסנים יכולים לקצר את תקופת הבידוד עוד יותר, וניתן פטור מבידוד למחוסנים.
אירלנד גם החליטה לפטור מגעים מחוסנים מבידוד, אך מחייבת אותם בבדיקות. בכל המקרים של יציאה מוקדמת או פטור מבידוד, מומלץ כי המגעים/מאומתים ימשיכו להקפיד על כללי זהירות מוגברים ועטיית מסכות מתקן מחמיר למספר ימים נוספים.
בתוך כך, המרכז האמריקני לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) ממליץ שלא לבקר ב-22 מדינות בשל העלייה בתחלואה בהן, כאשר בין המדינות שנוספו לרשימה: ישראל. רמת המסוכנות של המדינות הועלתה ל-4, כלומר הן הוגדרו ב"סיכון גבוה", וביניהן גם: פנמה, איי בהאמה, קטאר, בחריין, בוליביה, אוסטרליה, מצרים, אלבניה, ארגנטינה ואורוגואי. משמעות הדבר היא שיש להימנע מביקור בהן.