הסדר טיעון עם בנימין נתניהו חייב לכלול קלון - אומר (יום ה', 20.1.22) המשנה לפרקליט המדינה לעניינים פליליים, מומי למברגר. זוהי התייחסות פומבית ראשונה של אחד מבכירי הפרקליטות למו"מ עם ראש הממשלה לשעבר על הסדר אפשרי במשפטו.
בכנס לשכת עורכי הדין במחוז דרום אמר למברגר: "אני לא יודע אם הקלון היא אבן בראש כל הסיפור, אולי אני יודע, אבל אני לא אומר. מבחינת האישום הקיים ומבחינת כל כתב אישום שאולי מדברים על היתכנות להגיע אליו, לא יעלה על הדעת שאישום כזה אחרי כל הקיצוצים יישאר ללא קלון". לדברי למברגר, "כל מי שמבין בקלון מבין שבמעשים כאלו לא יעלה על הדעת שאין קלון". הוא הוסיף: "אם [נתניהו] יורשע בכל האישום, או כתב אישום כזה או אחר, או אתה יכול להניח שהוא צדיק ותמים ואז הוא יזוכה, אבל אם יורשע בהסדר או בהרשעה סופית, עמדתי היא שחייב להיות קלון".
קביעה של בית המשפט לפיה במעשיו של נתניהו דבק קלון תביא למעשה לקיצה את הקריירה הפוליטית שלו, שכן הדבר ימנע מנתניהו בן ה-72 להיבחר לכנסת ולכהן בממשלה במשך שבע שנים. ככל הידוע, נתניהו טרם הסכים לקביעה כזאת, ופרקליטיו עשויים להציע להותיר את ההחלטה בידי בית המשפט המחוזי בירושלים. מדבריו של למברגר לא ברור האם הפרקליטות תסכים לכך ותציג את עמדתה בפני השופטים רבקה פרידמן-פלדמן, משה בר-עם ועודד שחם, או שהיא תעמוד על כך שנתניהו יסכים מראש לקלון שיהיה חלק מן ההסדר עימו. ההערכה היא, שבית המשפט יקבע קלון אם הדבר יימסר להכרעתו, בהתאם לפסיקה בתיקים אחרים של מרמה והפרת אמונים.
למברגר הוא אחד מן הבכירים ביותר שדעתם תישמע לפני הכרעה על הסדר, אם השיחות יגיעו לשלב זה. ההכרעה מצויה בידיו של היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, אשר מתייעץ עם שורה של פרקליטים בדרגים שונים. הבכירים שביניהם הם המשנה ליועץ לעניינים פליליים, עמית מררי; פרקליט המדינה, עמית איסמן; למברגר; והמשנה לפרקליט המדינה לאכיפה כלכלית וראש צוות התביעה, ליאת בן-ארי. אם לא יושג הסדר עד פרישתו של מנדלבליט בעוד 11 יום, תעבור ההכרעה למשך חודש לידי איסמן - שיהיה ממלא מקומו - ולאחר מכן לידי היועץ הבא. במצב זה, לעמדתו של למברגר יהיה משקל רב עוד יותר.