בנימין נתניהו שוחח במישרין עם
שאול אלוביץ על פרסומים שלא אהב באתר וואלה ואשר אותם לא הצליחו אנשיו לשנות. כך מעיד (יום ב', 31.1.22) בועז סטמבלר, שהיה ראש מערך התקשורת בלשכת ראש הממשלה בשנים 2018-2015.
סטמבלר אמר כי היו מקרים בהם פנה למנכ"לים של אמצעי תקשורת, אם כי לא היה זה מהלך שגרתי. עוד אמר כי לרוב לא היו אמצעי התקשורת מכניסים תיקונים בידיעות לבקשתו, אלא נותנים גיבוי לכתביהם. לעומת זאת, "היה ידוע שבאתר וואלה אפשר לשנות כותרות ולדאוג למיקומים, להכניס יותר תמונות". ההיענות באתרים אחרים, מלבד
ישראל היום, לבקשות כאלו הייתה נמוכה - ציין.
לדברי סטמבלר, בוואלה היו הפניות אל המנכ"ל,
אילן ישועה. "הבנתי שבוואלה אפשר לקצר הליכים דרך ישועה. לוודא שהכותרת תהיה כמה שאנחנו מבקשים, שהמיקומים יהיו בולטים". הוא גם ידע על פניות דומות של שי חייק, דוברו המדיני של נתניהו, ושל
ניר חפץ, דובר משפח נתניהו. לדברי סטמבלר, לא מדובר בפניות מקובלות, והוא עצמו חש שלא בנוח, אך ביצע אתן כחלק מעבודתו. סטמבלר הוסיף, כי לא ידע בזמן אמת שישועה מדווח לאלוביץ על פניותיו; זה "לא תקין, חריג", העיר.
עוד העיד, כי נתניהו עצמו פנה אליו מדי פעם לגבי וואלה; ברענון בפרקליטות לפני עדותו אמר סטמבלר, כי פניות כאלו היו "בין פעם-פעמיים בשבוע לפעם בשבועיים". בדרך כלל נתניהו נכנס לחדרו ודיבר איתו, או התקשר אליו טלפונית, אמר. כמות הפניות ירדה לאחר פרסום תחקירו של גידי ויץ בעיתון הארץ על יחסי נתניהו-אלוביץ, ושבה ועלתה כאשר
אבירם אלעד מונה לעורך האתר.
"לא הכרתי בגופי תקשורת אחרים"
התובעת,
יהודית תירוש, הציגה התכתבות בין ישועה לסטמבלר מנובמבר 2016, בה כתב הראשון: "מהיום כל מה שאתה שולח למערכת, עדכן אותי במקביל. לפי החלטת הבוס [אלוביץ] אני אתפקד כעורך אחראי [בענייני נתניהו]". תירוש הציגה פניות נוספות של סטמבלר לישועה ושאלה: "עד כמה מדובר בהתנהלות שגרתית מול גופי תקשורת אחרים?". סטמבלר: "לא הכרתי בגופי תקשורת אחרים".
בספטמבר 2015 פנה סטמבלר לישועה בנוגע לידיעה ביקורתית כלפי נתניהו בעניין הגרעין האירני. ישועה השיב: "עוד דקה יורד למטה ומוציאים את המילה 'כישלון'. תוך שעה יעוף פנימה". ישועה הוסיף: "תחשוב על מה שדברנו. זה חשוב, כי הוא לא ישתנה". סטמבלר הסביר, כי הכוונה הייתה להציב כתבים ימניים בוואלה מול הכתב המדיני אמיר תיבון. ישועה דיווח לסטמבלר: "דורדר למטה, ה'כישלון' עף. אבל כאמור צריך טיפול שורש". תירוש: "עד כמה קורה שמנכ"ל מבקש כתבים אוהדים ללשכה?". סטמבלר: "לא מכיר". עוד סיפר על אופן הטיפול בשרה נתניהו: "עוזרת שלי הייתה מלווה את הגברת עם צוות צילום, אח"כ בוחרים תמונה, כותבים הודעה, שולחים לתקשורת".
בחקירה הנגדית לפרקליטו של נתניהו,
בועז בן-צור, הגדיר סטמבלר את הסיקור של נתניהו בידי תיבון במילה "לעומתי", ואילו הסיקור הפוליטי של נתניהו "היה קצת יותר עוין מאוהד" ויריביו הפוליטיים סוקרו באהדה. הוא אישר, כי עמד בקשר עם עורכים ומנכ"לים גם באמצעי תקשורת אחרים, אבל הדגיש: "קשר עם מנכ"לים זה אירוע. זה לא יומיומי". לדבריו, בעיניו - בניגוד לעמדתו של חפץ - וואלה היה אמצעי תקשורת מרכזי. הוא אישר שפניותיו לאנשי וואלה היו קורקטיות, אך הוסיף: "ידעתי שאני יכול לפנות לישועה ברגע שאני לא מקבל תשובות מהדרג המקצועי".