מו"ל
ידיעות אחרונות, נוני מוזס, מצטרף (יום א', 6.2.22) לבקשותיהם של סניגורי
בנימין נתניהו,
שאול אלוביץ ו
איריס אלוביץ בנוגע לשימוש בתוכנת "פגסוס" בחקירת תיקי נתניהו. עוה"ד
נוית נגב ו
איריס ניב-סבאג הודיעו לבית המשפט המחוזי בירושלים, כי מוזס מצטרף לכל האמור בבקשות שהגישו בשבוע שעבר עוה"ד
בועז בן-צור,
עמית חדד ו
ז'ק חן. העיתון כלכליסט, אשר חשף את השימוש המשטרתי ב"פגסוס" אך בלא שמות היעדים (הללו נחשפו ב-News1) נמצא בבעלות קבוצת ידיעות אחרונות שבשליטת מוזס.
בית המשפט הורה למדינה להגיב עד מחרתיים (8.2.22) על הבקשות, ובינתיים המשפט יימשך כסדרו. מחר יעיד שי חייק, שהיה אחד מדובריו של נתניהו, ואחריו תעיד עו"ד דנה נויפלד, שהייתה היועצת המשפטית של משרד התקשורת. עדותה צפויה להימשך שלושה ימים, ובשבוע הבא אמורה להתחיל עדותו של עד המדינה
שלמה פילבר, לשעבר מנכ"ל משרד התקשורת. ככל הידוע, פילבר היה בין אלו שהתוכנה הופעלה מולו - ולפי הנטען שלא כחוק. ההערכה היא, שאם בית המשפט יחליט לדון בנושא - יהיה זה בין עדויותיהם של נויפלד ופילבר.
בן-צור, חדד וחן ביקשו בסוף השבוע מבית המשפט להורות לפרקליטות למסור בהקדם תשובות לגבי השימוש בתוכנה ולדון בנושא בישיבה הקבועה למחר. לדבריהם, החוק אינו מאפשר כיום למשטרה לעשות שימוש בתוכנת "פגסוס", והם ממתינים מזה שבועיים לתשובת הפרקליטות לשאלה הפשוטה היה נעשה שימוש שכזה בתיקי נתניהו. לדעתם, לא ניתן להמשיך לנהל את המשפט כאשר חומרי יסוד אינם מצויים בפני ההגנה ובפני בית המשפט, שכן הוא עשוי להשליך על עדים שנחקרו וייחקרו, על קבילותן של ראיות שהוגשו ויוגשו ועל זכותם של הנאשמים להליך הוגן.
בן-צור, חדד וחן פירטו את השאלות להן ביקשה ההגנה מענה: האם נעשה שימוש ב"פגסוס" או בתוכנה דומה בחקירות בפרשות נתניהו; האם נעשה שימוש כזה כלפי הנאשמים, העדים או מעורבים אחרים, ואם כן - כלפי מי; מתי בדיוק נעשה שימוש כזה; באיזה אופן הוא נעשה; מהו השימוש שנעשה בתוצרים; היכן נשמרו התוצרים; מי הגורמים שפעלו בעניין ומי ידע על כך; מי נתן אישור, אם בכלל, לפעולות אלו; מדוע הדבר לא נמסר להגנה.