X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
היו"ר קושניר. "תמימות דעים שמדובר בכשל שוק בענף המזון"[צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת]
ועדת הכספים דנה בריכוזיות בשוק המזון בישראל:
"שוק מונופוליסטי ששולט ללא כל עוררין על כיס הציבור"
מספר חברי כנסת קראו כי לצד פתיחת התחרות וחסמי הייבוא, תפעל הממשלה להורדת העלויות ליבואנים הקטנים, ולחקלאים המקומיים, נציגי החברה האזרחית קראו לפירוק המונופולים

יו"ר הוועדה, ח"כ אלכס קושניר פתח את הדיון: "אנחנו מקיימים את הדיון על-רקע ניסיונות שראינו בעת האחרונה של הפקעת המחירים מצד הספקים הגדולים, שנבלמו בפעולה נחושה של שר האוצר ושרת הכלכלה, שהעבירו מסר מאוד משמעותי לשחקנים האלה, לצד מחאה חברתית וההד התקשורתי. שבוחנים את הנתונים ברור שכל זה נובע מכשל שוק מבני, לכן חייבים לשנות את המצב דרך מבנה שוק תחרותי שייצר הוזלות מחירים לא רק בטווח הקצר, אלא גם בטווח הארוך. בדיון הזה אני מבקש שנתמקד בספקי המזון, בהמשך נקיים דיונים גם לעניין השוק הקמעונאי".
ישראל בכשל שוק והעדר תחרות מתמשכים
בהמשך הציג יו"ר הוועדה לקט נתונים, בין היתר מתוך דוח מבקר המדינה ונתוני הכלכלנית הראשית: "אנחנו רואים מדוח מבקר המדינה שמדינת ישראל הרבה יותר יקרה משאר המדינות, ואיך לאורך השנים הפערים הולכים וגדלים, אחד הנתונים המדהימים שרואים בדוח ה-OECD, הוא שאחוז יבוא המזון בישראל הוא בסך-הכל 1.4% מהתוצר, ולומדים מכך שישראל בכשל שוק והעדר תחרות מתמשכים. אין ספק צריך להגדיל את הייבוא ולהוריד את המכסים, התחלנו לעשות את זה, אבל אני חושב שצריך להגדיל ולהמשיך לעשות זאת. במדד מחירי הפירות והירקות אנחנו רואים עלייה של 20% במחירים, זה כשל שוק. שופרסל ורמי לוי מהווים יותר מ-50% מתוך השחקנים הגדולים, מדובר ב-44% מסך הרשתות הגדולות, אין ספק שזה כוח מונופוליסטי מתגבר".
עוד הוצג כי על-פי דוח מבקר המדינה כי 3 החברות הגדולות בתחום המזון (תנובה, אסם/נסטלה, שטראוס/עלית) מחזיקות בקטגוריות רבות בהן יש להן נתח שוק משמעותי של מעל 10%, ובעשרות קטגוריות שולטות החברות הגדולות ב-50%, 80% ואף במעל מ-90%.
כן הוצג כי על-פי דוח הכלכלנית הראשית - הרווחיות של עשרת יבואני המזון והטואלטיקה הגדולים, שהינם חברות פרטיות, עומדת על מעל 12%, כאשר הרווח של השחקנים הגדולים עומד על-פי 2 עד 3 לעומת היבואנים הקטנים. "מדובר בשוק מונופוליסטי ששולט ללא כל עוררין על כיס הציבור, עלינו לדעת איך לטפל גם בדברים האלה" ציין יו"ר הוועדה.
"צריך לדאוג גם ליבוא מקביל של היבואנים הקטנים"
ח"כ נירה שפק העירה על-רקע הדברים: "צריך גם לראות את איכות המוצר, למשל בנוגע לתוצרת חקלאית, שיש בדיקה של איכות המים, של טיב המוצר, לכן חשוב לדעת איפה המוצר נקנה. אם זה יבוא מטורקיה, שם אין ערך לחיי עבודה, ופה העסקים מחויבים בזה ומשלמים על פנסיות וביטוחים, אז צריך להחליט אם הולכים לזה. אני רוצה שיהיה את כל הנתונים וניקח בחשבון את כל השיקולים".
ח"כ קושניר: "יש דעות שונות לגבי הרפורמה בחקלאות, אבל כלל משק המזון צריך לעבור מהפכה, הוא צריך להיות פתוח לתחרות ולאפשר לצרכן לבחור בין הרשתות ובטוח הרשתות, תחרות הוגנת מובילה למחיר הוגן".
ח"כ יסמין פרידמן: "חסר לי הטיפול בריכוזיות בשוק הבקר והצאן, יש פה חוסר צדק מובנה, על המשלוחים החיים יש אפס מס, ועל הבשר המצונן הבריא יותר יש 12 אחוז מס, כבר אנחנו בכשל שוק. בשוק המשלוחים החיים שולטים 2 יבואנים, דואופול מובנה כבר עשור, ואיש לא מטפל בו".
ח"כ ולדימיר בליאק: "הדרך היא לפתוח את השוק ליבוא, אבל צריך לקחת בחשבון גם את האינטרסים של התעשיה הישראלית. לא מספיק לפתוח את השוק ליבוא, צריך לדאוג גם ליבוא מקביל של היבואנים הקטנים. בתוך המונופולים יש חברות פרטיות כגון אסם שהיא חלק מנסטלה העולמית, אבל בסוף היא חברה פרטית, והיא לא חייבת לפרסם את הדוחות לציבור, אולי הגיע הזמן שהחברות הגדולות שהם חלק ממונופולים יפרסמו את הדוחות, כדי שגם הציבור וגם התקשורת יוכלו לחוות דעה".
ח"כ ענבר בזק: "אני בעד הגברת התחרות, חלק מתחרות הוגנת זה להשוות בתנאי הפתיחה גם של היצרנים וגם של היבואנים, שבאים ואומרים שרק המחירים עלו, היו חסרים לי מחירי התשומות באותה תקופה, כי המדינה אחראית על מחירי הדלק, והחשמל ועוד. לכן שאנחנו פותחים את השוק ולצמצם את המונופולים, נזכור שתחרות הוגנת זה גם בתשומות. שמעסיקים בתנאים הוגנים, שמשקים במים ראויים, צריך להתייחס לכל זה, יש גם לעניין להגן על התעשיה הישראלית, צריך כל הזמן לחשוב איך לא מרסקים את החקלאים ואת המפעלים בפריפריה, לזכור שיש עוד דברים לשמר".
ח"כ אימאן חטיב-יאסין: "האזרח הפשוט מרגיש את הקושי ואת יוקר המחיה, אני לא רוצה להיכנס לסיבות, אני מחפשת פתרונות, אני חושבת שלממשלה ולגוף המחוקק צריכה להיות אמירה שתתורגם לפעולה, אחרת נשאר באותו מקום. יש לתת תמריצים לקטנים כדי שיוכלו להתחרות בזכיינים הגדולים, ולבוא לגדולים ולמצוא את הדרך החוקית להחזיר חלק מהרווחים לאותם אזרחים".
ח"כ שלמה קרעי: "אני לא אומר שתחלואי המשק זה הכל בממשלה הזו, ברור שהיו דברים שהיה אפשר לשפר יותר, אבל עשינו וכלכלת ישראל זינקה בעשור האחרון. אבל אתם מעלים את המס על השתייה המתוקה, אז אנשים צורכים פחות אבל הפסדתם שבסופרים ובמקומות אחרים, מעלים את המחירים יותר מאחוז המס. אומנם המחאה הציבורית סייעה מעט, אבל המחירים עדיין גבוהים מבעבר. אני בעד לפתוח לתחרות, לבטל מכסים, ולקדם רכישה בלי מותגים, אבל אי-אפשר לומר כממשלה שהידיים שלכם נקיות, שמעלים מחירים זה יוצר אווירה כזו בשוק".
ח"כ ינון אזולאי: "יש את חוק קידום התחרות בענף, כל תחומי הפארם לא נמצאים בחוק הזה, והם עושים מה שהם רוצים, צריך לכלול אותם בחוק. זה גם לא חל על מוצרי הבית של הרשתות הגדולות, החוק צריך לחול על כולם. במצב כזה, אם קמעונאי קטן רוצה לשווק את המוצרים שלו שזולים יותר, הם לא יוכלו לומר לו – לא".
יו"ר הוועדה: "היום קיבלתי פטור מחובת הנחה לחוק שמגביל את שטח המדף עבור הזכיינים הגדולים ל-50%, חקיקה שעברה ב-2015, בהוראת שעה ולא הוארכה אפילו פעם אחת. נצטרך לתת ליבואנים הקטנים ולסוחרים הקטנים מקום על המדף בסופר".
"לרשות התחרות הרבה מאוד כלים שהיא לא מימשה"
אוריאל סיטרואן, סגן הממונה ברשות התחרות: "אנחנו מודעים לבעיה במקטע ספקי המזון. עלו כל מיני רעיונות לאוויר, אנחנו חושבים שחלקם דורשים פעילות ממשלתית של הרבה גופים, שזה דבר חיובי. אנחנו מקדמים חוק של יבואן ישיר, כך שנוכל להטיל קנסות על יבואנים ישירים שמנסים לסכל יבוא מקביל. הרפורמה ביבוא זה כיוון מצוין להפחתת כוח של היצרנים הגדולים, אבל הוחרגו תחומים רבים. לגבי קמעונאות אנחנו סוברים שראוי שיראו בחשבונית איפה באזור של הצרכן, יש סל מוצרים זול יותר, אנחנו בעד הפחתת מכסים ומיסים על מוצרים, לצד צעדים נוספים".
על-רקע הדברים העיר יו"ר הוועדה כי "יש גם היום לרשות התחרות הרבה מאוד כלים, שעד כמה שאני יודע לא ממש מימשתם את כולם בשנים האחרונות", כך הוצג כי הרשות לא עשתה שימוש בסמכותה לעניין הגברת התחרות הגאוגרפית במקטע הקמעונאי, למרות שמצאה ממצאים בעניין, כאשר הוראת השעה בעניין פקעה ב-2020.
יעקב פולג, סמנכ"ל שחר חוץ ושת"פ בינ"ל במשרד החקלאות הציג דוגמאות שונות לעוולות כתוצאה מהריכוזיות גם בשוק היבוא: "תה אנחנו לא מייצרים כידוע, אנחנו מייבאים אותו. עלות היבוא היא פחות מ-13 ש"ח לקילוגרם, והוא נמכר ביותר מ-400 ש"ח לקילוגרם. משרד החקלאות מקדם את הרפורמה אולי הגדולה ביותר שנעשתה בשוק המזון ומוצרי הצריכה, קבענו את העיקרון של הגברת התחרות ברפורמה הזו, אנחנו שוקלים מודלים שונים, בגלל הערות החקלאים וחברי הכנסת אנחנו מקיימים דיונים ופועלים תוך שקילת כל השיקולים. הרפורמה לא תתרחש בבת אחת, אלא בשלבים, תוך שמירה על כושר הייצור והתחרות של החקלאים הישראלים, יינתנו להם 2.7 מיליארד ש"ח בתמיכות, בפיתוח מחקר ומישורים נוספים".
ח"כ שפק: "זה צריך לבוא לצד הורדת מחירי המים, הורדת עלויות העובדים הזרים וצעדים נוספים, האיזון מאוד חשוב".
"קוראים לממשלה ללכת לצעדים שלא ראינו קודם"
מרב דוד, לובי 99: "מטריד שהממשלה לא באה עם רעיונות חדשים, הייתה פה רפורמת היבוא בקרונפלקס שכשלה, כי בסוף היא תמכה בחזקים. החשש הוא שגם הרפורמה הנוכחית תכשל, כי היצרנים הקטנים לא יצליחו להיכנס למדף. הקמעונאים נהנים גם הם מהמצב ולא מכניסים אחרים למדף. אכיפה היא דבר קשה, במיוחד במבנה שוק כל כך ריכוזי ובעייתי שהוא חריג בכל העולם. אנחנו מציעים לפרק את המונופולים במזון, זה מאוד לא פשוט, מהלך שדורש התגייסות של כל הממשלה, לא יכול להיות מונופול גם בפסטה, גם בקפה וגם בתחליפים מהצומח גם יחד, זה נותן להם כוח גם מול הקמעונאי. בלי פירוק של הריכוזיות, שום דבר לא יקרה. רשות התחרות לא עושה את זה, הם לא מודדים גודל מדף. אנחנו רואים שהציבור ממש לא מסתפק בבלימת העלייה, אנחנו קוראים לכנסת לקרוא לממשלה ללכת לצעדים שלא ראינו קודם, ולפרק את הריכוזיות בתחום המזון".
רז הילמן, סמנכ"ל איגוד לשכות המסחר: "הרשות דוגלת בתחרות, כך פעלנו לאורך השנים, זו הדרך הנכונה גם לגבי הריכוזיות, אבל שלא נשכח שיש גם תחרות בישראל, בין יבואנים ליבואנים, ליצרנים ואחרים. סיפר לי בימים האחרונים יבואן שרוצה להתחרות בשוק המים, ש-3 שבועות הוא ממתין שיגיעו ממשרד הבריאות לבחון את הסחורה, והוא משלם על הספינה את כל התקופה הזו, ומפסיד עשרות אלפי שקלים, ומאד את האפשרות להתחרות. גבינות – רוצה יבואן להתחרות בקטגוריה של פטה ובולגרית, אז הוא מגלה שיש מכס גבוה, והוא משלם את המכס גם על המים שבהם, כך הוא משלם מכס כפול. עד כה רשות המיסים לא הרימה את הכפפה. הרפורמה ביבוא מאוד משמעותית, אבל נותרו לא מעט נושאים שיש לטפל בהם. לאבקת כביסה העלו למשל דרישות מיוחדות, ומונעים את האפשרות לייבא חלק מהאבקות".
יו"ר הוועדה סיכם את הדיון: "יש תמימות דעים שמדובר בכשל שוק בענף המזון, יש ריכוזיות יתר כמעט בכל ענף, שליטה של 5-7 חברות על כל השוק וגם על הכיס של הצרכנים. אנחנו חייבים להיכנס לנושא הזה ולקדם חקיקה שתאפשר תחרות על כיס הצרכן הישראלי. על הצעת החוק שאני מקדם על הגבלת המקום על המדף אשמח לשמוע מחברי כנסת רעיונות כשנעביר אותה בטרומית, וגם מהחברה האזרחית. יש גם את נושא השוויון, האם תנאיי ומועדי התשלום בין ספקים קטנים לגדולים שווים או לא. יש צורך גם בבחינה של המצב של יצרן שהופך גם ליבואן, אולי גם פה צריך לבחון הפרדה בשליטה. קודמו על-ידי הממשלה מספר פעולות: רפורמה ביבוא בחוק ההסדרים, הורדת רגולציה שמתקדמת וניסיון הוליסטי של הממשלה להסתכל על כל החסמים הרגולטורים ולהוריד אותם, וגם הרפורמה בחקלאות שמתקדמת, אלה צעדים חשובים אבל יש לנו עוד הרבה מאוד מה לעשות. אני קורא לגופי ממשלה ולרשות התחרות, תכנסו בהרבה יותר אגרסיביות ולעמוק, יש לכם את הגיבוי שלנו, של הממשלה וגם של הציבור. נכון שיש עלויות מחירים גם בעולם, אבל השקל חזק, לכן העלויות לא הגיוניות, והן נובעות אך ורק מכשל שוק ובו אנחנו צריכים לטפל".

תאריך:  08/02/2022   |   עודכן:  08/02/2022
+בעייית הדיור לחרדים גדולה פי 10 מכל הפתרונות הקיימים
23:36 08/02/22  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

בדיון ועדת הכלכלה אמר מנכ"ל משרד השיכון: אין פתרון אחד, זה כל הפתרונות ביחד  ▪  יו"ר הוועדה: "על משרד השיכון לשמור על היקף השיווקים שנראה בשנת 2021 ולהאיץ את נושא התכנון למציאת פתרונות דיור עבור הציבור החרדי"  ▪  ח"כ אשר: "השקיעו בתוכניות לחרדים מיליונים ובסוף זורקים אותן לפח כי מישהו החליט שלא טוב שחרדים יהיו שם"  ▪  ח"כ מקלב: במבחן התוצאה החרדים גרים בדירת 15 מ"ר בלי חלון

ועדת הכלכלה [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]
+בניגוד להחלטת ממשלה: משרד הביטחון מנע בחינת הקמת שדה תעופה בנבטים
23:17 08/02/22  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ראש חטיבת התכנון במשרד הביטחון הודה כי לא ביצע את החלטת הממשלה המפורשת לבחינת הקמת שדה תעופה בין לאומי בנבטים בשם האינטרסים של חיל-האוויר  ▪  יו"ר הוועדה הנחה את משרד הביטחון וחיל-האוויר לבחון אאת ההקמה: "אל תגידו למה אי-אפשר להקים שדה תעופה בנבטים. תגידו איך אפשר ובאיזה עלות ותשאירו לנו להחליט"

מהדיון בוועדה [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+הוארך בשבועיים בלבד תשלום משכורת לעובד עבור ימי בידוד או לילדו
22:15 08/02/22  |  עידן יוסף

ועדת העבודה והרווחה האריכה בשבועיים בלבד הצו המאפשר תשלום משכורת לעובד המצוי בבידוד או ילדו מצוי בבידוד. הצו חל על שכירים ועצמאיים כאחד. יו"ר הוועדה, אפרת רייטן-מרום, הדגישה כי נתוני התחלואה, ומספרי החולים הקשים והנפטרים - עדיין לדאבוננו בעלייה. היא קראה לאוצר להכין כבר הצעת חוק שתעגן את התשלום באופן קבוע - לישיבה שתיערך בעוד כשבועיים.
טובה ווסר, רכזת תעסוקה באגף התקציבים: "חוק הקורונה מאפשר כרגע להאריך רק בשבועיים נוספים ואם יהיה צורך בתקופה נוספת - יהיה צורך בחוק ראשי. לפי נתוני התחלואה בעוד כשבועיים - תיבחן גם אפשרות זו". ח"כ אוסאמה סעדי (הרשימה המשותפת) קרא להכין את הפיצוי לעסקים להמשך התקופה, בעיקר ענפים שנפגעו קשה כתיירות, הסעות ותעופה.

+אסור לח"כים להציע עצמם לנבחרת הדירקטורים
17:50 08/02/22  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

עו"ד שגית אפיק קובעת כי "היכללות בנבחרת הדירקטורים אינה הליך פורמלי-טכני, אלא הליך המחייב הפעלת שיקול דעת מהותי מצד רשות החברות  ▪  "עצם הגשת המועמדות לנבחרת הדירקטורים מעמידה אפוא את חבר הכנסת בניגוד עניינים אישי מובנה בין תפקידו כמפקח, לבין הכרעת רשות החברות בעניינו, בעודו מכהן כחבר הכנסת"

עו"ד אפיק. אין שוני בין ח"כים לעובדי מדינה [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]
+ועדת החוקה אישרה לקריאות 3-2 את חוק פסילת הראיות
15:48 08/02/22  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

הצעת החוק נועדה לעגן בחקיקה את סמכותו של בית המשפט לפסול ראיה שהושגה שלא כדין

[צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת]
+"נציבות הקבילות חדלה להתקיים"
15:05 08/02/22  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

בועז רקוץ, עוזר מנכ"ל המרש לבט"פ: "הכוונה לא לייצר ואקום. לכן הלכנו על מהלך מדורג"  ▪  יו"ר הוועדה, בן ארי: "כשכולם חובטים בך אתה צריך לתת לשוטרים גיבוי, מישהו להתלונן אצלו. כרגע אין להם שום כתובת כמו שיש לחיילים"

מירב בן-ארי. "אי אפשר להשאיר נציבות בלי אנשים" [צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת]
+גפני קורא לתרום דם שלא באמצעות מד"א
14:57 08/02/22  |  עידן יוסף

ח"כ משה גפני קורא לציבור לתרום דם, אך להימנע מלעשות זאת דרך ארגון מד"א. בדיון ועדת הבריאות במחסור במנות דם, אמר גפני: "יש מחסור בדם בכל העולם ובישראל עקב האומיקרון, ומטבע הדברים כשיש מחסור עושים כדי שיהיה כמה שיותר תורמים לדם. מד"א עושה בדיוק את ההפך. אני יודע עד היום שאב ואם זה חלק מחיי המשפחה כמו שהיה כל השנים - ופתאום זו מציאות שעליה מתחילים להתווכח.
"לכתוב הורה 1 והורה 2 זה לחסל את ערכי המשפחה. שר הבריאות לקח כסף מסל התרופות כדי לתת כסף לטרנסג'נדרים. כשלוקחים כסף מחולי סרטן, אז הוא לא מוסמך לדבר על חיי אדם. מד"א צריכים את משרד הבריאות ויש להם עניין למצוא חן בעיני שר הבריאות. אינני קורא להחרים או לא לתרום, אלא שיתרמו לבתי החולים ודרך ארגונים [אחרים] - ולא דרך מי שמחפש למצוא חן בעיני ניצן הורביץ ומי שפוגע בערכי המשפחה. יש לי חברים רבים במד"א וביניהם יש חסידי סאטמר וחרדים - איפה הם? איך הם נותנים לזה לקרות?".

+חולה בסרטן או דיאליזה יקבל ימי מחלה על ימי בדיקות תקופתיות
14:50 08/02/22  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

יהיה זכאי כבר החל מהיום ראשון  ▪  יו"ר הוועדה אפרת רייטן-מרום: חוק מוסרי שאין כמוהו לטובת החולים הקשים

ח"כ רייטן-מרום. חוק מוסרי [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+אושר לקריאה ראשונה: שופט מעצרים יעודכן לפני תחילת הדיון על החלטה לאזוק עציר
12:59 08/02/22  |  מירב ארד

הוועדה לביטחון פנים ישרה לקריאה ראשונה את הצעת חוק כבילת עצורים ואסירים שלא כדין - עוולה אזרחית (תיקוני חקיקה), התשפ"א-2021 של חברי הכנסת משה ארבל וינון אזולאי (פ/81/24) (ש"ס) והצעת החוק של ח"כ גבי לסקי (פ/2896/24) (מרצ). עפ"י הצעת החוק, "עצור לא יהיה כבול באולם בית המשפט, במהלך דיון משפטי, אלא אם כן סבר שוטר שבנסיבות העניין קיים חשש כאמור בפסקה (1) והודיע על כך לשופט ; הודיע שוטר כאמור - רשאי השופט להורות על שחרור העצור מכבילה." הנוסח הסופי יסוכם בין חברי הכנסת המציעים לנציגי המשרד לביטחון פנים.

+"צוחקים עלינו מהעולם 'איך הגענו למצב הזה'"
12:33 08/02/22  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

יו"ר הוועדה ח"כ עידית סילמן למנהלי בתי החולים: "אעמוד כחומה בצורה עבורכם; לא יקודמו התקנות לתקצוב לפני שיתנהל איתכם דיון שקוף בוועדה"

היו"ר סילמן. "חומה בצורה למערכת הבריאות ולקופות החולים" [צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור מעוז  אביר קארה / Abir  kara  אבתיסאם   מראענה / Ibtisam Mara'ana  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אופיר כץ / Ofir  Katz  אורי מקלב / Uri Maklev  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir  איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg  אלון טל / Alon  Tal  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי כהן / Eli Cohen  אלינה ברדץ' יאלוב / Elina Bardach Yalov  אמילי חיה מואטי / Emilie Haya Moatti  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אפרת רייטן מרום / Rayten Marom Efrat  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גבי לסקי / Gaby  Lasky  גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan  גלעד קריב / Gilad Kariv  דוד אמסלם / David Amsalem  דוד  ביטן / David Bitan  ווליד טאהא / Waleed Taha  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  חיים ביטון / Haim Biton  חיים כץ / Haim Katz  יאיר גולן / Yair Golan  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יואב בן צור / Yoav Ben Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich  יואב קיש / Yoav Kish  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יום טוב חי כלפון / Yomtob Kalfon  יוסף שיין / Shain Yossi  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  יסמין פרידמן / Yasmin Fridman  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  לימור מגן תלם / Limor Magen Telem  מאזן גנאים / Mazen  Ghanem  מאי גולן / May  Golan  מאיר יצחק-הלוי / Meir Itzhak Halevy  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam  Woldiger  מירב בן ארי / Merav Ben Ari  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירב כהן / Meirav  Cohen  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  משה ארבל / Moshe Arbel  משה גפני / Moshe Gafni  משה (מוסי) רז / Mossi Raz  מתן כהנא / Matan  Kahana  ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz  ניר אורבך / Nir  Orbach  נירה שפק / Nira  Shpak  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סימון דוידסון / Simon Davidson  סלאלחה עלי / Salalha Ali  סמי אבו-שחאדה / Sami  Abu Shehadeh  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  עודד פורר / Oded Forer  עודה איימן / Ayman  Odeh  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עידית סילמן / Idit  Silman  עמיחי שיקלי / Amichai Chikli  פטין מולא / Patin  Mula  צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi  קארין אלהרר / Karin  Elharar  רון כץ / Ron Katz  רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שמחה רוטמן / Simcha  Rothman  שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
"שוק מונופוליסטי ששולט ללא כל עוררין על כיס הציבור"
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 24
מירב ארד
יו"ר הוועדה ח"כ עידית סילמן למנהלי בתי החולים: "אעמוד כחומה בצורה עבורכם; לא יקודמו התקנות לתקצוב לפני שיתנהל איתכם דיון שקוף בוועדה"
מירב ארד
בפעם הראשונה בהיסטוריה ביקרו חברי פרלמנט מאיחוד האמירויות בבית הנבחרים הישראלי, והמפגש בוועדת החוץ והביטחון היה תחנתם הראשונה בביקור    ח"כ בן-ברק: "אתם שכנים ואתם אחים. שמחים על ביקורכם"
עידן יוסף
ועדת הכלכלה אישרה עצירת ייבוא האיירסופט לחודשיים נוספים    היו"ר ביטון לאחר שאושרה בקשת משרד הכלכלה לעצירת ייבוא רובי האיירסופט עד לתחילת אפריל: לא יהיו הארכות נוספות - אם זו הצלת חיים צריך לפעול מהר    נציג המשרד לביטחון הפנים הציג את ההתקדמות בהסדרה אך הודה: לא ניתן לומר בוודאות שנסיים את הליך החקיקה בחודשיים    בעלת מועדון איירסופט: אתם לא מצליחים לאכוף את החוק ואני משלמת את המחיר
עידן יוסף
יוזמת החוק, יו"ר הוועדה, אפרת רייטן-מרום: כל פעם מחדש המדינה שלחה את המשפחות לבתי המשפט, אך במוקדם או במאוחר השתתפה בפיצוי האזרחים
איתמר לוין
אומר על פרשת פגסוס: "מבלי להתייחס לעניין שלי, שיש לו השלכות רחבות, העניין הזה נוגע לכל אזרחי המדינה בלי יוצא מן הכלל"    בנט: הדמוקרטיה, ולא הקונספירציה, העבירה אתכם לאופוזיציה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il