X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
"תינוקות הולכים לישון רעבים" [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
ביטון: "הכנסת תדאג שמטרנה, סימילאק ונוטרילון יתנהלו אחרת"
יו"ר ועדת הכלכלה קורא לשרי הרווחה והבריאות להקצות 20 מיליון שקל לתוכנית ביטחון תזונתי לתינוקות אמר את הדברים בישיבה שיזמה ח"כ מואטי בנושא הצורך בפיקוח על מוצרי תמ"ל ח"כ מואטי: לא יכול להיות שהטיפול בנושא מתגלגל כבר 20 שנה מכנסת לכנסת נציג האוצר: התועלת בפיקוח על מחיר התמ"ל תהיה נמוכה מהנזק

ועדת הכלכלה דנה (יום ב', 7.3.22) בהצעה לסדר שהגישה ח"כ אמילי מואטי, בנושא הצורך בפיקוח על מוצרי מזון לתינוקות. היו"ר מיכאל ביטון פתח את הישיבה ושיבח את הממשלה על המיזם לביטחון תזונתי, ובסיכום הדיון הוסיף כי הוועדה מבקשת משרי הרווחה והבריאות להקצות 20 מיליון שקלים בתקציב הקרוב לביטחון תזונתי לתינוקות, בנוסף לתוכנית הביטחון התזונתי הכללית.
במהלך הדיון מתח ביטון ביקורת על כך שנציגי חברות התמ"ל - מטרנה, סימילאק ונוטרילון - לא הגיעו לדיון, ואמר: "ההתנהגות הזו של חברות כלפי הכנסת היא חמורה, ואנחנו נדע לפעול בכל הכלים שיש לכנסת וגם לגרום לממשלה לפעול, גם בסוגית התחרות וגם בפרסום. אם נחשוב לנכון, נקדם הצעת חוק בתחום שלהן, וכשנקדם הצעת חוק - החברות יהיו פה וגם השדלנים (לוביסטים) שלהן יהיו פה ועוד כמה יהיו פה. ויש לי בשורה לטבע, לסימילאק ולמטרנה - הכנסת תחוקק חוק שידאג להתנהלות אחרת שלכן".

איך מתמודדים עם יוקר מחירי תחליפי המזון לתינוקות / סקירה
הפתרון הצודק ביותר הוא הגדרת התמ"ל כמוצר יסוד בתחום המזון ובשל כך להכניס לפחות דגמים מסויימים שלו, מכל חברה וחברה לרשימת המוצרים בפיקוח. התעקשות משרדי הכלכלה והאוצר שלא לעשות כך וכי התחרות בין החברות תביא להורדת מחירים הוכחה כלא נכונה והיום, בעיקר לאור מחירי המזון בכלל והעלייה ביוקר המחייה לא רק לאוכלוסיות המוגדרות כאוכלוסיות החיות בעוני אלא גם ובעיקר לאלו המוגדרות כמעוטות הכנסה (מעמד הביניים הנמוך) ובהם במקרים רבים משפחות שבהן שני מפרנסים אך ברמת הכנסה נמוכה. (3 עמ')
אומדן להוצאות משקי בית על רכישת מזון לתינוקות / סקירה
במסמך יוצגו נתונים על הוצאות משקי הבית על רכישת מוצרי מזון לתינוקות. יוצג אומדן לכלל העלות המשקית בגין הוצאה זו, נתונים על הוצאה ממוצעת של משקי בית לרכישת מזון תינוקות בהתפלגות על פי חמישוני הכנסה, וכן משקלה של הוצאה זו מתוך ההכנסה וההוצאה של משקי הבית. (6 עמ')
מחקר השפעה: ענף תרכובות מזון לתינוקות / מחקר
תוצאות המחקר מראות כי על אף שלאחר יישום הצו המוסכם לא חל שינוי חד במחירי ספקיות התמ"ל לקמעונאים, הרי שהמחיר הממוצע של כלל המוצרים בענף לצרכן ירד בכ-%5.9 לשנה. עיקר הירידה במחיר התרחשה בעת האחרונה, לאחר כניסת שחקנית חדשה – שופרסל בע"מ )להלן: "שופרסל"( – לענף התמ"ל (38 עמ')
סוגיית הפיקוח על מחיריהם של מוצרי מזון בעלי ערך תזונתי גבוה / סקירה
מסמך זה נכתב לבקשת חברת הכנסת מיקי חיימוביץ' והוא עוסק במנגנון הפיקוח על המחירים, המיושם כיום בישראל מכוח חוק הפיקוח על מחירי מצרכים ושירותים, התשנ"ו–1996 ,ומתמקד בשאלה אם שיקולי בריאות הציבור, ובראשם הנגשת מוצרי מזון בעלי ערך תזונתי גבוה, מובאים בחשבון בעת קבלת החלטה על החלת פיקוח (או הסרתו) על מחיריהם של מצרכי מזון מסוימים (42 עמ')
"26 אלף תינוקות הולכים לישון רעבים"

ח"כ מואטי אמרה כי היא לא מתכוונת להניח להצעת החוק שלה בנושא, מאחר ש-26 אלף תינוקות הולכים לישון רעבים. היא הוסיפה כי תחליפי החלב הם המוצר הכי 'גניב' ברשתות הפארם, ושאלה: "איך נוכל להסתכל במראה כשאנחנו גורמים לאנשים טובים לבצע פשע רק משום שלא מילאנו את תפקידנו? לא יכול להיות שהטיפול בנושא מתגלגל כבר 20 שנה מכנסת לכנסת".
ח"כ אוריאל בוסו, שהגיש גם הוא הצעת חוק בנושא, אמר כי בצרפת המחיר עומד על 8 אירו לאריזה גדולה יותר. הוא הוסיף כי יש עשרות אלפי ילדים שישנים כל לילה רעבים ואי אפשר להגיד שידנו לא שפכה את הדם הזה. ח"כ אורי מקלב הוסיף כי העובדה היא שאין תחרות, ובלי התערבות ממשלתית לא ניתן יהיה לטפל בנושא.

"התועלת תהיה נמוכה מהנזק"

מנהלת המחלקה לאם ילד במשרד הבריאות, דינה צימרמן, אמרה כי מהלך של סבסוד תחליפי חלב-אם צריך להיעשות רק לילדים עד גיל שנה, ובליווי תזונאית, וכן לסבסד עידוד הנקה לנשים. נשיאת הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא, דורית אדלר, הזהירה כי אנחנו בפני עליות מחירים וקשיים בייבוא ולכן צריך לקדם הוזלה של התמ"ל יחד עם איסור פרסום וסבסוד הנקה. מייסד נקודת מפנה, רן מלמד, אמר כי בארה"ב יש תוכנית לביטחון תזונתי לאם וליולדת בעלות של 6 מיליארד דולר, כאשר בישראל אפשר ליישם את אותה תוכנית בעלות של כ-20 מיליון שקל בלבד ולפתור את הבעיה.
נציג אגף התקציבים באוצר, יובל טלר, התייחס לנושא הפיקוח ואמר: "אנחנו חושבים שהתועלת תהיה נמוכה מהנזק שזה ייצור". הוא הוסיף כי כיום מטרנה בעלת נתח שוק של 51%, סימילאק 26% ונוטרילון עם 21%, כאשר נוטרילון עלתה מאז 2015 מ-10 ל-20 אחוז בעיקר על חשבון מטרנה.
נציגת משרד הכלכלה, רימונה חן, התייחסה להחלטה בעבר לבחון להכניס את המוצר לפיקוח, ואמרה כי היא התקבלה כדי שתהיה אפשרות לקבל את כל הנתונים החשבונאיים. לדבריה, החברות העבירו בעקבות זאת את כל הנתונים ונמצא שרווחיותן סבירה ולא הוטל פיקוח.

"נראה שאין לרשות התחרות תוכנית"

נציג רשות התחרות, צחי ברקוביץ, אמר כי בעבר זיהתה הרשות חסמי תחרות בהסדרי הבלעדיות בבתי החולים, וטיפלה בכך בצו מוסכם האוסר על החברות לשלם לבתי החולים על בלעדיות. היו"ר ביטון שאל האם הרשות מתכוונת לבצע צעדים נוספים, וברקוביץ השיב כי נעשה הצו המוסכם. בתגובה לכך אמר ביטון כי נראה שאין לרשות תוכנית.
מנהלת בנק חלב האם של מד"א, שרון צברי, אמרה כי חברות התמ"ל לא מרוויחות על התרכובות של השלב הראשון, אלא על תרכובות משלב שני ושלישי והן מסבסדות את השלב הראשון. לדבריה, הבדיקה לרווחיות נעשתה בעבר רק על השלב הראשון ולכן נראה שהמחיר הוא לא מופקע. היא הוסיפה כי כ-40% מהוצאות החברות הן על שיווק וזה סכום לא הגון ולא אתי. לדבריה, באוסטרליה נאסר השיווק לבני לידה עד שנה ותמורת זה ירדו המחירים ב-40-30 אחוז.
היו"ר ביטון סיכם את הדיון ואמר כי הוועדה קוראת לשרי הרווחה והבריאות ולמנכ"לי משרדיהם לקיים סדרת פגישות בנושא ביטחון תזונתי, ולהגיש דיווח לוועדה תוך חודשיים. הוא הוסיף כי הוועדה קוראת לשרי הרווחה והבריאות להקצות 20 מיליון שקל בתקציב הקרוב לביטחון תזונתי לתינוקות וקרא לרשות התחרות ולמשרד הכלכלה לבחון את התנהלות חברות התמ"ל והוצאות הפרסום והשיווק, ולבחון להכריז על מטרנה כמונופול, וכן לבצע בדיקה נוספת של ועדת המחירים.

תאריך:  08/03/2022   |   עודכן:  08/03/2022
+הסדרת נקודות הזיכוי לעולים חדשים
13:10 08/03/22  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

לניצול מרבי של נקודות הזיכוי, קובעת הצעת החוק פריסה ארוכה יותר של הענקת נקודות הזיכוי במס לעולים חדשים, תוך הארכת התקופה בשנה נוספת, ומתן נקודת זיכוי נוספת במסגרת זו

הדיון על מיטוב הקלות במס לעולים חדשים [צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת]
+בדיקות תקופתיות ייחשבו ימי מחלה לחולי סרטן ודיאליזה
09:58 08/03/22  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

כבר החל מהיום הראשון, כך אושר לקריאה שנייה ושלישית בוועדת העבודה והרווחה  ▪  יו"ר הוועדה אפרת רייטן-מרום: חוק מוסרי שאין כמוהו לטובת החולים הקשים

התחשבות בחולים [צילום: חן לאופולד/פלאש 90]
+הכנסת - היכל של פה ולסת,
וחמורה כפליים - מחלת פה וטלפיים
09:10 08/03/22  |  ערן גרף   |   לרשימה המלאה

במאבק פוליטי, כל הכלים כשירים, / כל ערך למכירה, כל השקרים כשרים  ▪  הח"כ הוא איש פרקמטיא קונה את הבוחר, / אבל מפני הבוס, עליו להזהר

סלעי מחלוקת [צילום: אוליביה פיטוסי/פלאש 90]
+חברי הכנסת על עסקת החבילה: לא נהיה חותמת-גומי
02:50 08/03/22  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

דיון סוער בוועדת העבודה והרווחה על עסקת החבילה במשק  ▪  יו"ר הוועדה, אפרת רייטן-מרום: מאז חתימת ההסכם - השתנו הנסיבות. בממשלה מאיימים על חברי הכנסת שלא ישנו את עסקת החבילה

שר האוצר ליברמן מציג את עסקת החבילה
+בקריאה ראשונה: יותלה רישונו של רופא שהורשע בעבירות מין
02:45 08/03/22  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק לתיקון פקודת הרופאים (מס' 14) (הוראות מיוחדות לעניין רופא שהורשע בעבירת מין), התשפ"ב-2022 של חברת הכנסת מיכל רוזין. ההצעה עברה ברוב של 5 חברי כנסת וללא מתנגדים.
ההצעה תחזור לדיון בוועדת הבריאות.
מוצע בה להוסיף את סעיף 44ד ולקבוע בו הוראות מיוחדות לעניין רופא מורשה שהורשע בעבירת מין או בעבירה לפי חוק למניעת הטרדה מינית, התשנ"ח-1998, שעל פיהן רישיונו של הרופא יותלה באופן אוטומטי ממועד הרשעתו בשלב הכרעת הדין, כפי שמפורט בהצעת החוק.

+בקריאה ראשונה: קרן "ממדים למילואים" תשתתף במימון לימודים אקדמיים לחיילים משוחררים
02:44 08/03/22  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק קליטת חיילים משוחררים (תיקון מס' 24) (קרן להשתתפות במימון לימודים במוסדות להשכלה גבוהה - ממדים ללימודים), התשפ"ב-2021. בהצעה תמכו 7 חברי כנסת מול חבר כנסת אחד שהתנגד. ההצעה תעבור להמשך דיון בוועדת חוץ וביטחון.
מוצע בה כי קרן "ממדים למילואים" תממן 0.66% משכר לימוד אוניברסיטאי שנתי במוסד להשכלה גבוהה עבור עד 3 שנות לימוד או עד 4 שנים למקצועות מסוימים, לחייל זכאי שהתגייס אחרי 30.6.2013 ושהחל בלימודים בתוך שלוש השנים שלאחר תום השנה שבה השתחרר משירות סדיר או קבע או מילואים שנמשך יותר משנה.
הזכאות תינתן לחייל ששירת כלוחם במשך תקופה כאמור בחוק, לחייל שהוריו קיבלו תשלומי משפחה (תשמ"ש), שהיה חייל בודד, או שהוא לחייל שהוא בן האוכלוסייה הערבית, לרבות הדרוזית או הצ'רקסית ולחייל עולה חדש. לחיילים הזכאים להטבה זו לא יהיו זכאים להטבה הניתנת ללומדים באזורי סיוע, אלא אם כן החייל המשוחרר מתגורר בעצמו באזור סיוע שאז יהיה זכאי להטבה זו ולאחריה להשלמה של ההטבה לאזורי סיוע.

+בקריאה ראשונה: עיגון זכויות היסוד בהליך הפלילי בחוק יסוד
02:42 08/03/22  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק-יסוד: זכויות בהליך הפלילי. מוצע לעגן בחוק יסוד את זכויות היסוד בהליך הפלילי ובכלל זה בחקירה הפלילית, במעצר ובמשפט הפלילי. לאחר הצבעה שמית תמכו בהצעה 34 חברי כנסת ו-25 התנגדו. ההצעה תעבור לוועדת הכנסת.


מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור מעוז  אביר קארה / Abir  kara  אבתיסאם   מראענה / Ibtisam Mara'ana  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אופיר כץ / Ofir  Katz  אורי מקלב / Uri Maklev  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir  איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg  אלון טל / Alon  Tal  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי כהן / Eli Cohen  אלינה ברדץ' יאלוב / Elina Bardach Yalov  אמילי חיה מואטי / Emilie Haya Moatti  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אפרת רייטן מרום / Rayten Marom Efrat  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גבי לסקי / Gaby  Lasky  גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan  גלעד קריב / Gilad Kariv  דוד אמסלם / David Amsalem  דוד  ביטן / David Bitan  ווליד טאהא / Waleed Taha  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  חיים ביטון / Haim Biton  חיים כץ / Haim Katz  יאיר גולן / Yair Golan  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יואב בן צור / Yoav Ben Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich  יואב קיש / Yoav Kish  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יום טוב חי כלפון / Yomtob Kalfon  יוסף שיין / Shain Yossi  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  יסמין פרידמן / Yasmin Fridman  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  לימור מגן תלם / Limor Magen Telem  מאזן גנאים / Mazen  Ghanem  מאי גולן / May  Golan  מאיר יצחק-הלוי / Meir Itzhak Halevy  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam  Woldiger  מירב בן ארי / Merav Ben Ari  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירב כהן / Meirav  Cohen  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  משה ארבל / Moshe Arbel  משה גפני / Moshe Gafni  משה (מוסי) רז / Mossi Raz  מתן כהנא / Matan  Kahana  ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz  ניר אורבך / Nir  Orbach  נירה שפק / Nira  Shpak  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סימון דוידסון / Simon Davidson  סלאלחה עלי / Salalha Ali  סמי אבו-שחאדה / Sami  Abu Shehadeh  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  עודד פורר / Oded Forer  עודה איימן / Ayman  Odeh  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עידית סילמן / Idit  Silman  עמיחי שיקלי / Amichai Chikli  פטין מולא / Patin  Mula  צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi  קארין אלהרר / Karin  Elharar  רון כץ / Ron Katz  רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שמחה רוטמן / Simcha  Rothman  שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ביטון: "הכנסת תדאג שמטרנה, סימילאק ונוטרילון יתנהלו אחרת"
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 24
עידן יוסף
עשרות אלפי הסתייגויות הוגשו להצעות החוק שמקדמת הממשלה בשבוע האחרון של המושב    יו"ר ועדת הכנסת: "בשל היותה של הכנסת מורכבת, אנחנו נאלצים לעשות שימוש רחב יותר בסעיף 98"    זעם באופוזיציה: המחלקה המשפטית מכשירה את דריסת האופוזיציה
מירב ארד
חלות החוק: מחצות הלילה עד שבע וחצי בבוקר    הצעת חברי הכנסת מרע"ם אושרה בוועדת העבודה והרווחה
עידן יוסף
יו"ר הליכוד אומר כי "השתיקה של הממשלה הנוכחית פוגעת בלגיטימציה של פעולה עתידית של ישראל נגד מתקני הגרעין באירן"    אומר כי ההסכמה שישראל לא תפעל נגד תוכנית הגרעין בלי תיאום מוקדם עם האמריקנים, שכמובן יתנגדו לפעולות כאלה, עלולה לסכן תקיפה בהדלפות מוקדמות
איתמר לוין
בשל אי-קיום הסדר הקיזוז עם האופוזיציה בדיון הקודם, בו אושרה ההצעה בקריאה השנייה אך לא אושרה בקריאה השלישית - הממשלה תמשוך כעת את ההצעה ותחזיר אותה אחרי הפגרה
עידן יוסף
יו"ר ועדת החוץ והביטחון: אנחנו יוצרים חוק מאוזן מאוד. יהיו מכסות הומניטריות מעבר למכסות הרגילות    רוטמן: אם רוצים להוסיף תוספות אחרות - לא נתמוך בחוק ליותר משנה    רוזין: לוקח עד שנתיים לוועדה הומניטרית לתת תשובות למשפחות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il