X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
הגוש הגדול. אלפי דונמים, אלפי יורשים
שכר הטרחה הגבוה בתולדות המדינה:
348 מיליון שקל למנהלי הגוש הגדול
עורכי הדין משה ליפקה, רחל זכאי, גלית רוזובסקי, מיכאל שפטלר ואליהו מינקוביץ יקבלו כל אחד כ-500,000 שקל לחודש על 13 שנות עבודתם בשטח שבצפון תל אביב בית המשפט דחה את בקשתם להכפיל את שכרם על-ידי תשלום דומה מצד המדינה ולהטיל על הבעלים הפרטיים לגלם את התשלום מהם

חמשת המנהלים הנוכחיים של הגוש הגדול בצפון תל אביב יקבלו שכר טירחה שהוא כנראה הגבוה ביותר בתולדות המדינה: 348 מיליון שקל. מדובר ב-500,000 שקל לחודש לכל אחד מהם - עוה"ד משה ליפקה, רחל זכאי, גלית רוזובסקי, מיכאל שפטלר ואליהו מינקוביץ. שופט בית משפט השלום בהרצליה, יעקב שקד, דחה (יום ב', 11.4.22) את בקשתם להכפיל את שכרם.
הגוש הגדול הוא אלפי דונמים בין הירקון בדרום וצומת גלילות בצפון, הים במערב ותוכנית ל' במזרח. השטח שייך לאלפי בעלים ובין היתר ניצב עליו, עד לפני שלוש שנים, שדה דב. בשנים 2009-1972 טיפלו בו - בעיקר בהפשרתו לבניית מאות דירות - עוה"ד המנוחים זלמן רוזובסקי (סבא של גלית רוזובסקי), אליהו מירון, אייבי נאמן, משה שוב וברוך גרוס, ועו"ד יובל לוי יבדל"א. המנהלים הנוכחיים מטפלים בו ב-13 השנים האחרונות, כולל במאבק לפינוי שדה דב.
לפני עשרות שנים נקבע, כי שכרם של המנהלים יהיה 8% משווי המקרקעין וכי הוא יינתן בקרקע ולא במזומן. מאחר שששת המנהלים הראשונים קיבלו 3.25% משווי הקרקע, טענו חמשת הנוכחיים ששכרם הוא 4.75% ממנו - ועל כך לא הייתה מחלוקת. החישוב שמביא שקד מלמד, כי מדובר כאמור ב-348 מיליון שקל מתוך שווי הנדל"ן של הבעלים הפרטיים (דהיינו, שווי הקרקעות והדירות הפרטיות הוא 7.3 מיליארד שקל). המחלוקות העיקריות היו סביב בקשת המנהלים לקבל תשלום גם על חלקה של המדינה בקרקע (50%) ולקבוע שהשכר שלהם הוא נטו כך שעל הבעלים לשלם את המיסים החלים עליהם. שקד דחה את שתי הבקשות.
שקד אומר כי ההסכם עם המדינה משנת 1980 בנוגע לגוש הגדול קובע במפורש, כי היא לא תשא בתשלום כלשהו שאינו מוזכר בו, ומכאן שאין היא חייבת לשלם דבר למנהלים. אותה מסקנה עולה מדבריו של אייבי נאמן, אשר אמר במפורש בבית המשפט בשנת 2007, כי הוסכם שהמנהלים לא יקבלו תשלום כלשהו מהמדינה. עוד מציין שקד, כי רשות מקרקעי ישראל הובילה את תכנון הקרקעות ולכל היותר המנהלים פעלו בנושא זה לצידה כנציגיהם של הבעלים הפרטיים. שקד מוסיף, כי כאשר מדובר בסכום כה גבוה - כאמור, עוד 348 מיליון שקל - היה צורך בהתחייבות מוסמכת מטעם המדינה לשלם אותו, וכזו לא ניתנה.

אין מקום להפחתה רטרואקטיבית

לגבי בקשת המנהלים לקבל את שכרם נטו, לאחר גילום המס על חשבון הבעלים, אומר שקד,כי יש לדחותה מכוח ההיגיון והשכל הישר, כלל הנסיבות והחלטות קודמות. קבלת עמדת המנהלים תוביל לכך ששכרם יגדל בעשרות אחוזים, הרבה מעבר ל-4.75% המגיעים להם - וזאת לאחר ששכרם כבר נלקח מתוך קרקעותיהם של הבעלים הפרטיים. המנהלים הקודמים שילמו בעצמם את המיסים בגין חלקם בקרקע ומעולם לא ביקשו תשלום נטו, מציין שקד.
שקד מוסיף, כי טעם נוסף למסקנתו הוא "השכר הגבוה, אף עצום וחסר תקדים, שצפויים המנהלים הנוכחיים לקבל עבור פועלם, כאמור כ-70 מיליון שקל לכל אחד, באומדנה. אמנם, אחוז השכר הכולל, 8%, וחלוקתו בין המנהלים הנוכחיים לקודמים, נקבע עוד לפני עשרות בשנים בתיק זה, אך הפרמטרים לחישוב השכר בוודאי שצריכים להיגזר מכלל הנסיבות, גובה שכר הטרחה והפסיקה הנוהגת בדבר היום, בחלוף למעלה מ-40 שנה מעת קביעת אחוז שכר הטרחה". במקרים קודמים אף הפחית בית המשפט את שכר הטרחה כאשר היה גבוה מדי, ובוודאי שאין סיבה להעלותו על-ידי תשלומו בנטו, אומר שקד.
כמה מן הבעלים הפרטיים אכן ביקשו להפחית את שכר המנהלים ("אדיר", מכנה אותו שקד). לדברי שקד, "לו הייתה מובאת בפני כעת בקשה לקביעת שכר המנהלים, הרי שנוכח הפסיקה הנוגעת בדבר, ספק רב מאוד ואף למעלה מכך, אם הייתי פוסק למנהלים את אחוז
שכר הטרחה מהמקרקעין שנפסק לפני עשרות בשנים". אולם, השכר אושרר לאורך השנים והמנהלים הסתמכו עליו. הם פועלים בצורה אינטנסיבית, מקדישים לגוש הגדול את רוב זמנם ויש לזקוף לזכותם גם את פינוי שדה דב. הם נטלו על עצמם סיכון כאשר עבדו שנים רבות ללא תשלום וללא ודאות שניתן יהיה לבנות על קרקעות שדה התעופה, ואין מקום להפחתה רטרואקטיבית של שכרם.
המנהלים חויבו בתשלום הוצאות למדינה בסך 120,000 שקל ושקד מדגיש שתשלום זה יבוא מכיסיהם ולא מקופת הבעלים. את המדינה ייצגו עוה"ד קרן יוסט ומאיה לויאן, ואת הבעלים הפרטיים שהשתתפו בהליך - עוה"ד שמואל שוב, יצחק מירון, עמי בן-יעקב, אלי שחור, מרים דונין, דורון כוכבי, גיל הירשמן, מיכאל שטיינבך וגיא מוסרי.

תאריך:  11/04/2022   |   עודכן:  11/04/2022
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
שכר הטרחה הגבוה בתולדות המדינה: 348 מיליון שקל למנהלי הגוש הגדול
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
במילה אחת שערוריה בשתיים ל"ת
שיא החזירות  |  11/04/22 19:59
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות משמר המשפט
איתמר לוין
איתמר לוין
עמית פסק הוצאות לטובת אוצר המדינה בסך 2,500 שקל בדחותו על הסף בקשה לגלגול שלישי בתביעת נזקי גוף של צעיר בן 19 - הליך בו בדרך כלל לא נפסקות הוצאות לחובת התובע, גם אם התביעה נדחית
איתמר לוין
עובדיה חבה טוען, שהרב עזרא ניסן - העומד בראש מוסדות חינוך בירושלים - קיבל טובות הנאה משמעותיות מאחיו עובדיה חבה ובני משפחתו, כאשר שימש כבורר בסכסוך הממושך ביניהם
איתמר לוין
איתמר לוין
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il