X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
חנות סגורה בלונדון [צילום: קירסטי וויגלסוורת', AP]
קרן המטבע מעדכנת בשל המלחמה באוקראינה:
הצמיחה העולמית השנה - רק 3.6%
בינואר צפתה הקרן צמיחה של 4.4%; הנמיכה את התחזית גם לשנה הבאה רוסיה צפויה לצנוח ב-8.5%; הצמיחה תואט בכל המשקים המובילים, ותעלה בסעודיה בזכות הזינוק במחיר הנפט

התחזית הכלכלית העולמית לשנת 2022 ספגה מכה משמעותית בשל הפלישה הרוסית לאוקראינה - אומרת (יום ג', 19.4.22) קרן המטבע הבינלאומית. הקרן צופה שהצמיחה השנה ובשנה הבאה תהיה 3.6% בלבד לשנה, לעומת 4.4% השנה ו-3.8% בשנה הבאה בהערכה שפרסמה בחודש ינואר. אשתקד נרשמה צמיחה מהירה של 6.1%, בשל ההתאוששות מן הקורונה ובהשוואה לשנת המיתון 2020.
במשקים המפותחים צפויה השנה צמיחה של 3.3% (לעומת 3.9% בתחזית הקודמת) ובשנה הבאה - 2.4% (לעומת 2.6%). בארה"ב תהיה הצמיחה 3.7% ו-2.3%, לעומת 4% ו-2.6% בתחזית הקודמת. התחזית לגוש האירו היא 2.8% ו-2.3%, לעומת 3.9% ו-2.5% בינואר. מכה קשה במיוחד סופגת גרמניה, התלויה בגז הרוסי, אם כי קרן המטבע צופה שהשנה הבאה תהיה טובה יותר: התחזיות המעודכנות הן לצמיחה של 2.1% בשנה ו-2.7% בשנה הבאה, לעומת3.8% ו-2.5% בתחזית הקודמת. יפן תצמח ב-2.4% וב-2.3%, לעומת 3.3% ו-1.8% בתחזית הקודמת. בריטניה מאבדת נקודת האחוז - ירידה משמעותית: 3.7% ו-1.2% בתחזית כעת, לעומת 4.7% ו-2.3% בתחזית בינואר.
השווקים המתעוררים יצמחו השנה ב-3.8% (לעומת 4.8% בתחזית הקודמת), ובשנה הבאה - ב-4.4% (לעומת 4.7%). כצפוי, רוסיה תרשום צניחה חדה במיוחד: התוצר בה יירד השנה ב-8.5%, לעומת תחזית לעלייה של 2.8% ערב הפלישה. לשנה הבאה צופה קרן המטבע ירידה נוספת של 2.3%, בעוד התחזית בינואר הייתה לצמיחה של 2.1%. הקרן הנמיכה את התחזיות גם לגבי סין, המתקשה להתאושש מן הקורונה: 4.4% בשנה ו-5.1% בשנה הבאה (לעומת4.8% ו-5.2% בינואר). גם התחזית להודו עודכנה כלפי מטה: 8.2% השנה (לעומת 9% בינואר) ו-6.9% בשנה הבאה (לעומת 7.1%).
במזרח התיכון ובמרכז אסיה תירשם השנה צמיחה של 4.6% (לעומת תחזית ל-4.3%), ובשנה הבאה - 3.7% (לעומת 3.6%). נתונים אלו נובעים בעיקר מן הזינוק במחיר הנפט, הבא לידי ביטוי בולט בתחזית לסעודיה: צמיחה של 7.6% השנה (לעומת 4.8% בלבד בתחזית בינואר) ושל 3.6% בשנה הבאה (לעומת 2.8%). הקרן לא פרסמה תחזית מעודכנת לגבי ישראל.
קרן המטבע מציינת, כי עוד לפני המלחמה באוקראינה סבלו משקים רבים מאינפלציה מואצת יחסית ומבעיות בשרשרת האספקה, כמו גם מהמשך קשיי הקורונה בחלק מהם - אך הצפי היה להמשך ההתאוששות מן המגיפה. אולם, המלחמה הנחיתה מכה על הצמיחה, הן בשל הזינוק במחירי האנרגיה והן בשל הפגיעה בייצוא חיוני של מזון ומתכות מרוסיה ואוקראינה. גם העיצומים על רוסיה, אשר כאמור יפגעו בה בצורה קשה, תרמו את חלקם - משום שהם מצמצמים את פעילותן של חברות זרות רבות.
הקרן מזהירה, כי התמשכות האינפלציה (ובמיוחד התייקרות האנרגיה והמזון) עלולה להוביל לחוסר שקט חברתי במדינות העניות יותר, במקביל לציפיות אינפלציוניות שיגשימו את עצמן ויחייבו צעדים מהדקים נוספים - העלולים בתורם להוביל למיתון. המלחמה גם מגבירה את הסיכון של התגבשות גושים גיאו-פוליטיים קבועים, ביניהם יהיו הבדלים טכנולוגיים משמעותיים, מערכות תשלום נפרדות ואפילו שימוש במטבעות שונים בסחר הבינלאומי. שינוי משמעותי שכזה יוביל לפגיעה ביעילות ולעלייה בתנודתיות, ויציב אתגר משמעותי לסדר העולמי של 75 השנים האחרונות.
באווירה קשה זו, ממשיכה קרן המטבע, יהיה תפקיד חשוב למדיניות ברמה הלאומית והרב-לאומית. בנקים מרכזיים יצטרכו להתאים את מדיניותם כדי לרסן את האינפלציה בטווח הקצר והבינוני, וכמה מדינות יצטרכו להתאים את מאזניהם הפיסקליים - לצד המשך תמיכה ממוקדת לנזקקים לה. העדיפות הדחופה ביותר היא לסיים את המלחמה באוקראינה, מדגישה הקרן. עוד היא קוראת להגביר את המאמצים בתחום שינויי האקלים ובהפצת הכלים להכלת הקורונה.

תאריך:  19/04/2022   |   עודכן:  19/04/2022
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתמר לוין
העירייה שלחה לחברה הבטחונית הממשלתית דרישת תשלום להיטלי פיתוח בגין "מכון דוד"    רפאל בעתירה לביטול החיוב: מקורו בשיקולים זרים של מי ששכרם ייגזר מהסכום שייגבה; הדרישה בלתי חוקית ומנוגדת לעובדות בשטח
מירב ארד
הצועדים דורשים מהממשלה להסיר את המצור על חומש ולאשר את הישיבה    את הצעדה מוביל ראש מועצת שומרון יוסי דגן, יחד עם ראש ישיבת חומש חברי כנסת והמשפחות השכולות של חומש    דגן: "הרוב בעם דורש - הסירו את ידיכם מישיבת חומש, לבנות את חומש ושא - נור מחדש, היום."
איתמר לוין
דרור סדן וחברת מנמד אחזקות יחזירו 400,000 שקל לאחר שלא סיפקו מכונית ריינג'רובר ספורט בייבוא אישי, ויוסיפו פיצוי של 40,000 שקל על עוגמת נפש והוצאות בסך 65,000 שקל
מירב ארד
בעקבות שיגור הרקטה מעזה כתב נתניהו כי "חייבים ממשלת ימין חזקה שתחזיר את השקט"    בנט השיב: "מורשתך - רקטות חמאס על ירושלים, לינצ׳ים בעכו ובלוד. ישראל בלהבות"
מירב ארד
בשנה האחרונה ירד שיעור האשראי לעסקים קטנים מסך האשראי העסקי ב 1.8 נקודות אחוז    קיימת ירידה של כל הבנקים (למעט מזרחי) בהיקף ההכנסות מריבית ביחס לאשראי לעומת השנה שעברה    מרכנתיל ומזרחי ממשיכים להיות הבנקים הידידותיים ביותר לעסקים הקטנים והבינוניים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il