פסק דין של שופט בית המשפט העליון,
נעם סולברג, מתאר (25.4.22) כיצד תיק תעבורה נדחה שוב ושוב - בעיקר בשל בקשות של ההגנה, להן נענה השופט למרות התנגדות התביעה. פסק הדין עולה בקנה אחד עם התיאורים שהובאו לאורך השנים במדור "שיפוט מהיר" של News1 על הנעשה בהליכים פליליים בכלל ובהליכי תעבורה בפרט. בתיק זה, נכון לאפריל 2022 - טרם התקיים דיון ההוכחות בכתב אישום שהוגש בינואר 2020.
שי אלוש נתפס בדצמבר 2019 כאשר הוא נוהג בשכרות, סירב לבדיקת ינשוף וניסה להתחמק מן השוטרים. כתב האישום נגדו הוקרא בפני השופט אריה זרזבסקי בינואר 2020, הוא כפר בהאשמות וביקש לזמן את כל שבעת עדי התביעה. לאחר דחייה ראשונה, הוזמנו הצדדים לדיון הוכחות ב-22.10.20. סניגורו של אלוש ביקש זמן נוסף להידבר עם המשטרה. התביעה ציינה, כי פנייתו הראשונה אליה הייתה רק באותו בוקר בשיחת טלפון למי שאינו מטפל בתיק. זרזבסקי נענה לבקשה והתיק נדחה בשישה ימים.
גם בדיון הבא ביקש סניגור דחייה שנייה לשם המשך ההידברות ובקשתו נענתה. דיון תזכורת התקיים ב-23.2.21, הסניגור הודיע שאין הסכמות וביקש לקבוע את התיק להוכחות. זרזבסקי קבע את הדיון ל-8.6.21, אך הדיון לא התקיים משום שעדי התביעה לא זומנו. בדחייה שלישית, נקבע הדיון ל-14.10.21. ביוני 2021 לא עלתה יפה שיחת מו"מ בין הצדדים. כאשר התכנסו הצדדים ביום שנקבע, ביקש הסניגור דחייה רביעית כדי לשוחח עם ראש יחידת התביעות. המשטרה התנגדה, אך זרזבסקי דחה את התיק לתזכורת ב-22.11.21.
ראש יחידת התביעות דחה את בקשת הסניגור לחזרה מכתב האישום וקבע שבשלב זה אין מקום לחזור למו"מ על הסדר הטיעון, לאחר שהסניגור דחה את הצעתה של המשטרה. בנובמבר אשתקד הודיע הסניגור, כי אלוש מוכן לקבל את ההסדר המקורי שהוצע לו - אך המשטרה הודיעה שההצעה שוב אינה בתוקף. בדיון התזכורת יצא הסניגור נגד עמדת המשטרה, אך זו לא השתנתה. בדצמבר שעבר דחתה המשטרה פנייה נוספת של הסניגור.
בעקבות זאת עתר אלוש לבג"ץ, בטענה שהובטח לו הסדר טיעון ויש לקיימו. סולברג דחה על הסף את העתירה: "המקרה שלפנינו אינו נמנה על המקרים החריגים שבהם קיימת הצדקה להתערבות בשיקול דעת התביעה, בכל הנוגע לעריכת הסדרי טיעון; רחוק מכך". טענתו של אלוש ל
הבטחה שלטונית היא מלאכותית, מוסיף סולברג; לא הייתה כל הבטחה, אלא רק הצעה במו"מ. סולברג גם תומך בעמדת המשטרה, המעבירה מסר לפיה הצעות להסדרים אינן בלתי מוגבלות בזמן.
אלוש חויב בהוצאות בסכום גבוה של 10,000 שקל. השופטים
עופר גרוסקופף ו
גילה כנפי-שטייניץ הסכימו עם סולברג. את אלוש ייצג עו"ד ערן בן-עמי, ואת המדינה - עו"ד
מיטל בוכמן-שינדל.