X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
"עבריין לא נודע" [צילום: סלימאן חאדר, פלאש 90]
המשטרה אינה ערוכה למאבק בפשיעה המקוונת
75% מהתיקים שנפתחו בשנים 2020-2018 נסגרו במהירות; רק ב-10% הוגשו כתבי אישום מחסור משמעותי בציוד ובכוח אדם בזירת הסייבר הפרקליטות פועלת להסרת תכנים מהרשת בלא הסמכה בחוק
אפודים קרמיים ישנים ביו"ש
רוב האפודים הקרמיים בהם משתמשים שוטרי מחוז ש"י (שומרון ויהודה) הם ישנים, תוקפם של לוחות המיגון פג וכך גדל הסיכון לחייהם של השוטרים. המחוז משתמש רק בכמה עשרות כלי רכב ממוגנים, מספר שאינו עונה על צרכיו. הוא אינו מסוגל לטפל בחשדות להונאות בעסקות מקרקעין בתחומו, למרות שמספרן הולך וגדל. בשנים 2021-2014 לא נגבו קנסות שצברו נהגים פלשתינים בסך 270 מיליון שקל.

לשב"ס חסרים רופאים
23% ממשרות הרופאים בשירות בתי הסוהר - 17 משרות - אינן מאוישות. בשנת 2020 עבדו במרפאות מתקני הכליאה 43 רופאים, אך רק שלושה מהם היו מומחים. 50% מהרופאים עברו את גיל 57 (גיל הפרישה בשב"ס) והמחסור בהם צפוי להחמיר בשנים הקרובות. ב-16 מבין 30 המרפאות יש לבצע שיפוץ או התאמה לבעלי מוגבלויות.

המשטרה אינה ערוכה להילחם בפשיעה במרחב המקוון. זוהי התמונה העולה (יום ג', 10.5.22) מדוח מבקר המדינה, מתניהו אנגלמן.
בשנים 2020-2018 גדל פי 3.5 מספר התיקים שנפתחו במשטרה על פשיעה במרחב המקוון (8,800 תיקים לפני שנתיים). אולם, 79% מן התיקים מ-25,700 התיקים שנפתחו בשנים אלו נסגרו, כאשר ב-63% העילה הייתה "עבריין לא נודע"; 90% מן התיקים לא הובילו לכתבי אישום. הטיפול בתיקים שנסגרו נמשך עד עשרה ימים ורובם נסגרו בתוך חודש - מה שמלמד על פעולות חקירה שטחיות, אם בכלל.
נתונים אלו מסבירים היטב מדוע הציבור אינו שבע רצון מטיפול המשטרה בעבריינות מקוונת. כמחצית מבין הנפגעים מעבירות במרחב המקוון שדיווחו על כך למשטרה, אמרו בסקר הלמ"ס לשנת 2019, כי לא היו מרוצים מטיפול המשטרה ו-84% מהם הביעו חוסר שביעות רצונם מגישתה. בשנת 2020 השיבו 51% מהמשתתפים בסקר הלמ"ס, כי אם ייפגעו מפשיעה ברשת - ידווחו על כך לגורמים חוץ-משטרתיים או לא ידווחו על כך כלל.
המשטרה לא גיבשה תוכנית להתמודדות עם הפשיעה בתחום הכופרה (השתלטות על מחשב וגניבת מידע ודרישת תשלום תמורת שחרורם), למרות שהנזק למשק מוערך במאות מיליוני שקלים בשנה ולמרות שהפשיעה העולמית בתחום זה זינקה פי 2.5 לפני שנתיים. מרכז הסייבר הארצי (מס"א) בלהב 433 פועל ללא מתודולוגיה מפורטת וללא ציוד טכנולוגי מתאים. מצבת כוח האדם בו מתבססת בעיקרה על כוח אדם המצוי בתחלופה גבוהה: שני קציני משטרה, שני סטודנטים וחמש בנות שירות לאומי.
תמונת המצב המודיעינית לשנת 2020 העלתה, כי האינטרנט הוא מרחב שבו אין למדינה שליטה, ובתחומו היא אינה מצליחה להגן על האינטרסים הביטחוניים והכלכליים שלה ושל תושביה, לרבות בהיבטי הביטחון האישי והפרטיות. למרות שיש צורך מודיעיני ומבצעי במיסוד שיתוף הפעולה בין המשטרה ובין גופי מערכת הביטחון, בדגש על קהיליית המודיעין, אין ממשקי עבודה קבועים בין הגופים - מצא אנגלמן.
הידע המקצועי הקיים כיום במשטרה משמש בעיקר לחקירת תיקי עבריינות פשוטים יחסית, ובפרט תיקים שעניינם תקיפות דיוג וסחיטה מינית ברשת, והחוקרים מתקשים להתמודד עם תקיפות דיגיטליות מסוימות. קיים מחסור ניכר בציוד בסיסי ומתקדם ביחידות הסייבר והזירה הטכנולוגית (זי"ט), שאינו עומד בהלימה עם תוכניות הרכש של המשטרה לשנים 2020-2019. מחסור זה פוגם ביכולת האיסוף המודיעינית ובאמצעי התקיפה לסיכול פשיעת סייבר ומקשה על החוקרים לאתר פעילות עבריינית במרחב המקוון ולהתחקות אחריה. בהעדר אמצעים טכנולוגיים, מתקשה מערך הסייבר והזי"ט למצות ראיות דיגיטליות בכל האירועים.
פעילות הפרקליטות במישור האכיפה הוולונטרי (לפיו היא פונה למפעילי אתרים הכוללים תוכן שאינו חוקי כדי להסירו) נעשית ללא הסמכה מפורשת בחוק, אלא מכוח הסמכות השיורית של הממשלה ומכוח סמכויות העזר של היועץ המשפטי לממשלה. הפרקליטות פועלת במישור זה לבקשת עובד ציבור שנפגע או גורם ממונה בהסכמת העובד, אך לא עבור נפגעים מקרב הציבור הרחב. ביהמ"ש העליון המליץ באפריל 2021 לפרקליטות לשקול יוזמת חקיקה מסדירה ומפורטת לגבי מכלול האכיפה הוולונטרית, כמו שנעשה בחלק ממדינות המערב; הדבר לא נעשה.
לדברי אנגלמן, קיימים פערים שהצטברו לאורך שנים בשל הצורך בהסדרה ובתיקוני חקיקה בתחום האכיפה נגד פשיעת סייבר, אשר טרם עודכנו. החקיקה הקיימת אינה מספקת מענה שלם ומעשי לאיום במרחב המקוון ואינה מותאמת להתפתחות הטכנולוגית המהירה. הממצאים בדוח ממחישים את הצורך לתת כלים אפקטיביים לגורמי אכיפת החוק בפעולתם מול הפשיעה ובהסדרה חוקית עדכנית של סמכויות גופי האכיפה, הוא מסכם.

תאריך:  10/05/2022   |   עודכן:  10/05/2022
+המשטרה נכשלת בחקירת רבבות תיקים
15:52 10/05/22  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

בשנת 2020 נסגרו 55,000 תיקים בשל העדר ראיות; זינוק במספר התיקים הנסגרים בשל העדר אשמה  ▪  המשטרה אינה עומדת ביעד שקבעה לסגירת תיקים בהסדר מותנה  ▪  לאחד מכל 7.5 בגירים יש רישום משטרתי

רישום ל-830,000 בגירים [צילום: דוברות המשטרה]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
המשטרה אינה ערוכה למאבק בפשיעה המקוונת
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות משטרה במוקד
מירב ארד
החשדות הן לביצוע עבירות של סחיטה באיומים, הלבנת הון, קבלת דבר במרמה ושימוש כוזב במסמכי תאגיד    העבירות בוצעו תוך שימוש בחשבוניות פיקטיביות, השמטת הכנסות והלבנת הון בהיקפים של כחצי מיליארד שקל
איתמר לוין
איתמר לוין
במקום לעצור את מי שמודיעים בריש גלי שהם מתכוונים לעבור על החוק ולבלום מראש את העבירה, המשטרה מתכוונת להעניק אבטחה מוגברת לצעדה הבלתי-חוקית. זוהי קריסה מוחלטת המובילה לאנרכיה מוחלטת
איתמר לוין
השוטר, המשרת מזה ארבעה חודשים בלהב 433, נעצר בחשד שנכנס למאגרי המידע של המשטרה, הוציא מידע על עבריינים בכירים בארגוני פשיעה והעביר אותם לארגון של משפחת אבו-לטיף
איתמר לוין
קורא למיארה ואיסמן ליישם את דבריה של מחלקת העררים, לפיה "מרווח הפעולה של השוטר, אותו היא מאפשרת, רחב מדי גם בעת ביצוע ירי במקרים שעל פניו אינם מצדיקים זאת. הפקודה חסרת הגדרות בדבר אופן ביצוע הירי וחסרים בה הגבלות נדרשות לצמצום הפגיעה בנפש"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il