ראש ה
ממשלה דאז,
בנימין נתניהו, לא השיב במרס 2015 למכתבו של הח"כ דאז
דוד צור בנוגע לסכנות בהילולה במירון. צור, ניצב בדימוס שעמד בראש ועדת משנה בכנסת לעניין מירון, מייחס את ההתעלמות גם לשיקולים פוליטיים וגם לאווירת ערב הבחירות. הוא העיד (יום ג', 31.5.22) בוועדת החקירה לאסון מירון. יצוין, כי בשבוע שעבר התברר, כי נתניהו התעלם לאורך השנים מאזהרות דומות של
מירי רגב ודוד אמסלם, כאשר עמדו בראש ועדת הפנים של הכנסת.
צור הבהיר, כי השוטרים שהוצבו במירון לאורך השנים לא עברו הכשרה כלשהי לטיפול בקהל בן מאות אלפי משתתפים. לצד זאת הדגיש: "אי-אפשר לבטל את מירון בהינף יד, כמו שאי-אפשר לבטל בהינף יד את תפילות יום שישי האחרון של הרמדאן בהר הבית. אם היו הולכים לפי הפקודות של רישוי עסקים, אי-אפשר היה לקיים את האירועים בביקורו של
יוחנן פאולוס השני".
בדיון בוועדת הפנים בשנת 2015 אמר צור, שההילולה איננה אירוע ספונטני- בניגוד לצורה בה מגדיר אותה המשטרה. יו"ר ועדת החקירה,
דבורה ברלינר, ציינה: "גם אני חושבת שהוא לא ספונטני. הוא חוזר על עצמו מדי שנה. מי נתן לו את התואר הזה?". צור: "אין לי מושג. זה אירוע מאוד אמוצליונלי, אולי לזה התכוונו". יצוין, כי מבחינת המשטרה מדובר בהגדרה המאפשרת לקיים את האירוע בלא שיעמוד בדרישות הבטיחות והפיקוח המוטלות על אירועים המוניים.
צור סיפר שעלה להר מירון, ראה את הטריבונות עליהן עומדים ורוקדים אלפי בני אדם, ולמרות שאינו אדם מאמין - הגיע למסקנה שמישהו מלמעלה מונע את קריסתן. הוא טען שיש להימנע מלפרק אותן, אלא להותיר אותן קבועות. "אילו משרד הפנים והמועצה המקומית היו מוציאים צווי הריסה, מפקד המחוז היה שמח להרוס את אותם מבנים בלתי חוקיים", הוסיף.
לדברי צור, "כסף מניע את המקום. יש הרבה כסף שנכנס מתרומות. לכל חסידות יש את החלק שלה. לכן לא רוצים לגעת בנושא. משרד הדתות היה צריך לעשות סדר. קודם כל - להוריד את כל המבנים הבלתי-חוקיים". ברלינר: "דיברת עם מישהו במשטרה על הסכנה הזאת?". צור: "כן, אבל בתחומים ששייכים להם. תשתיות, מפיק אירוע - אלה לא נושאים שהמשטרה אחראית עליהם. מפקד המחוז לכל היותר היה יכול לומר: האירוע לא בטיחותי, אסור לקיים אותו". ברלינר: "אתה היית אוסר אותו?". צור, שהיה מפקד מחוז תל אביב, השיב: "אם הייתי מפקד מחוז צפון, הייתי מקיים את האירוע הזה, עם כל הברדק והפרטץ' שלו. זה נתון, כמו הר הבית".
לדברי צור, הוא הבין היטב שמנכ"ל המרכז למקומות הקדושים, יוסף שווינגר, בורח מאחריות ואינו רוצה להיות מנהל האירוע. "פה אין מפיק, וזו הלקונה הגדולה", הוסיף. "הטכס הזה הוא לא מהר סיני. בזמנו זה אפילו לא היה ברמה של מטה ארצי, אלא אירוע של מפקד תחנה, עם כמה אלפים. כאשר האירוע תופס מימדים כאלה - ודאי שיש צירי פינוי, מד"א ועוד דברים שמובְנים בפקודה. אלו דברים שמשרדי ממשלה חייבים לטפל בהם".
צור אמר, כי לא קיבל תשובה מנתניהו או מהשרים אליהם שלח את מכתבו במרס 2015.
שלמה ינאי שאל: "אתה חושב שלא רצו לגעת בזה, כי זה היה יוצר חיכוך פוליטי?" צור: "גם. איך מישהו אמר? אם צריך לחשוב אם זה משהו קונספירטיבי או פולישוק - זה כנראה יותר פולישוק. לא רצו את העימות עם הקבוצות שיש מאחוריהן כוחות פוליטיים, וזו גם הייתה ממשלה שכבר מתפרקת".