X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
סרגיי לברוב ומבלוט צ'בושולו [צילום: משרד החוץ הרוסי/AP]
לברוב וצ'בושולו נועדו בטורקיה במאמץ להבטיח שינוע תבואה מאוקראינה
האו"ם מזהיר מרעב במדינות אפריקה בגלל המלחמה אוקראינה דורשת ערבויות לכך שפתיחת הנמלים, כולל אודסה, לא תנוצל לתפיסת הנמלים ע"י צבא רוסיה שר החוץ לברוב דורש: הסרת הסנקציות על יצוא תבואה מרוסיה, תמורת מתן אפשרות לשינוע תבואה מנמלי אוקראינה

שרי החוץ של רוסיה וטורקיה נפגשו באנקרה (יום ד', 8.6.22). לא נרשמה פריצת דרך בפגישה, אך הצדדים הצהירו על נכונות לדון ביצירת "מסדרון תבואה". בשיחות באיסטנבול השתתפו נציגי האו"ם, טורקיה, אוקראינה ורוסיה. הוסכם כי פינוי מוקשים מהנמלים האוקראינים נחוץ ליצוא תבואה. קייב דורשת ערבויות שהצבא הרוסי לא ישתמש בנמלים למטרות צבאיות.
ארגונים בינלאומיים ומדינות מערביות רואים איום ממשי של רעב באזורים מסוימים בעולם עקב משבר אספקת התבואה האוקראינית. אוקראינה מאשימה את רוסיה בניסיון לגנוב ממנה. נשיא רוסיה אמר בשבוע שעבר כי "אין בעיה" עם יצוא התבואה מאוקראינה.
נושא זה הפך לנושא המרכזי בשיחות בין השרים סרגיי לברוב ומבלוט צ'בושולו. הנושא השני הוא ניסיון לחדש את המשא-ומתן הרוסי-אוקראיני, שנפסק לאחר הפגישה באיסטנבול בסוף מרס.
לברוב אמר כי הצבא הרוסי והטורקי דנים בפרטים בדבר פינוי מוקשים מנמלים אוקראינים ליצוא תבואה. המדובר בעיקר בנמל אודסה. לטענתו, שלטונות אוקראינה, כולל הנשיא ולדימיר זלנסקי, "הכחישו בפומבי את נכונותם לנקות את המים הטריטוריאליים הללו כדי להתחיל בתהליך זה". כעת, "כפי שאומרים לנו חברינו הטורקים", אוקראינה מוכנה לפנות מוקשים או להבטיח מעבר בשדות המוקשים, הוסיף שר החוץ הרוסי.
זלנסקי אמר לפני יומיים כי הערובה הטובה ביותר לפתיחת חסימת נמלים אוקראינים ליצוא תבואה תהיה פריסת מערכות נגד ספינות בחופי המדינה. "אנחנו שוברים את הרטוריקה של רוסיה שאנחנו לא מעוניינים לייצא ומעוררים משבר מזון. אנחנו מוכנים, אבל אנחנו צריכים מסדרון ביטחוני", אמר.
שנית, רוסיה מבטיחה שמוסקבה לא תשתמש במצב למטרות צבאיות, אמר לברוב לאחר סיום השיחות. "אם וכאשר אוקראינה תלך לפינוי מוקשים ותאפשר נסיגת ספינות, לא נשתמש במבצע הזה למען האינטרסים של המבצע הצבאי המיוחד המתמשך", אמר. "אלה ערבויות של נשיא רוסיה, אנחנו מוכנים להכשיר אותם".
שלישית, לפי לברוב, מוסקבה, יחד עם טורקיה, מוכנה "לראות ולהבטיח את שלומן של ספינות שיוצאות מנמל אוקראינה ופונות למיצרים".
רביעית, רוסיה מוכנה לקיים פגישה מרובעת באיסטנבול עם האו"ם, טורקיה ואוקראינה על ייצוא תבואה. לברוב הביע ספר לגבי הרעיון הזה. "אנו מעריכים את האינטרס של האו"ם להסתבך איכשהו, לסמן את נוכחותו. אבל, למען האמת, זה לא יוסיף שום דבר מלבד סמליות מסוימת", אמר לברוב.
האו"ם הזהיר מפני איום של משבר מזון בעולם עקב מחסור בדגנים. מזכ"ל הארגון אנטוניו גוטרש הצהיר כי אוקראינה ורוסיה מהוות כ-30% מהייצור העולמי של חיטה ושעורה ויותר ממחצית משמן חמניות.
ראש הדיפלומטיה האירופית, ג'וזף בורל, אמר כי יש צורך להגיע להסכם עם רוסיה על ייצוא של כ-20 מיליון טון חיטה מאוקראינה. שר החוץ האוקראיני דמיטרי קולבה אמר כי הסיבה היחידה לעליית המחירים ולאיום הרעב היא חסימת הצבא הרוסי של 22 מיליון טון מזון בנמלי הים של אוקראינה.
לברוב, לעומת זאת, לא ראה "קטסטרופה אוניברסלית" במשבר הזה ואמר כי חלק התבואה החסום בנמלי אוקראינה מסתכם לכאורה בפחות מ-1% מהייצור העולמי של חיטה ודגנים אחרים: "למצב הנוכחי בתבואה אין שום קשר למשבר המזון".
ספינה אוקראינית נושאת מטען הועברה ממריופול לרוסיה. קייב קראה למעשה זה, ביזה. אחד העיתונאים שאל את לברוב בדבר מכירת תבואה אוקראינית על-ידי הצד הרוסי, שאותה קייב מכנה גניבה. שאלתו הייתה: "מה הסחורה הגנובה באוקראינה, מלבד תבואה, שרוסיה הצליחה למכור?". התשובה התבררה כגסה למדי: "כואב לך הראש כל הזמן מאיפה לגנוב משהו - ואתה חושב שכולם עושים את זה? אנחנו עוסקים ביישום המטרות שהוכרזו בפומבי - להיפטר מהמזרח. אוקראינה בלחץ מהמשטר הניאו-נאצי. וניתן להעביר תבואה בחופשיות ליעדים".
ביום רביעי הודיעו שלטונות הכיבוש של אזור זפורוז'יה כי החלו לספק תבואה דרך חצי האי קרים "לכיוון המזרח התיכון", דיווחה אינטרפקס. הרכבת הראשונה עם תבואה ממליטופול כבר הגיעה, כך מדווחת סוכנות טאס בההסתמך על רשויות חבל קרים המסופח.
בנוגע למלחמה, חזר השר הרוסי על המשפט השגור, לפיו: "המבצע מתקדם על-פי התוכנית" ו"משיג את מטרותיו". התשובה לשאלה לגבי הסיכויים לחידוש שיחות השלום חזרה גם על הצהרותיה הקודמות של מוסקבה: "זלנסקי רוצה פגישה לשם פגישה, יש לו שבעה ימי שישי בשבוע".
לשר הטורקי היו פחות חדשות מאשר ללברוב. ראשית אמר: "השיחות היו פרודוקטיביות". שנית, טורקיה רואה מקובלת את תוכנית האו"ם ליצור "מסדרון תבואה" בים השחור. "אנחנו מדברים על מנגנון שיכול להיווצר בין האו"ם, רוסיה, אוקראינה וטורקיה וכרוך בבדיקת ספינות. טורקיה רואה בתוכנית זו ריאלית ובעלת קיימא. עם זאת, זה קודם כל צריך את אישורן של רוסיה ואוקראינה". אמר צ'בושולו. "אנחנו, בתורנו, הצהרנו שאנחנו מוכנים לארגן פגישה באיסטנבול כדי לדון בפרטי המנגנון שהציע האו"ם", הוסיף.
את דרישות הקרמלין להסיר את העיצומים בתמורה לביטול החסימה של יצוא התבואה האוקראינית, שהמערב מכנה סחיטה ומלחמת תבואה, אנקרה, בתורה, מחשיבה כמוצדקות. "טורקיה רואה לגיטימיות ומוצדקות למדי את הדרישות של הצד הרוסי להסיר חסמים ליצוא סחורות מרוסיה בתמורה להבטחת הובלת דגנים, חמניות ושמן חמניות מאוקראינה", ציטטה סוכנות הידיעות אנאדולו את צ'בושולו.
בנוגע לחידוש האפשרי של שיחות רוסיה-אוקראינה, הוא התבטא בזהירות: "אנו שומעים אותות חיוביים לגבי האפשרות של תהליך משא-ומתן". סיום המלחמה בין רוסיה ואוקראינה באמצעות משא-ומתן, הוא אמר, הוא האינטרס של העולם כולו. "היום נוצרה אווירה חיובית יותר לחידוש תהליך המשא-ומתן מאשר לפני מספר שבועות", מאמין צ'בושולו.
קייב עדיין לא הגיבה רשמית להצהרותיהם של צ'בושולו ולברוב. מוקדם יותר אמר אולקסי דנילוב, מזכיר המועצה לביטחון לאומי ולהגנה של אוקראינה, כי יצוא התבואה מהנמלים יחודש רק אם הביטחון יובטח. שר החוץ האוקראיני דחק בשותפים המערביים לא להאמין להבטחותיו של פוטין שרוסיה תעשה זאת.
אוקראינה, יחד עם שותפים, דנה באפשרות ליצור כוח משימה בינלאומי לפתיחת חסימת היצוא הימי. כצעד ראשון, דורשת מרוסיה להסיג את כוחותיה מהמים סביב אוקראינה ולספק ערבויות לאי-תוקפנות.

תאריך:  08/06/2022   |   עודכן:  08/06/2022
+רומן אברמוביץ' שילם 1.75 ליש"ט לרשויות המס בבריטניה
18:16 08/06/22  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

האוליגרך הרוסי טוען כי העיצומים שהוטלו עליו הם חסרי פרופורציה ומפלים, ומבוססים על האשמת שווא שלפיה הוא מקורב לפוטין  ▪  חושף: ב-20 השנים האחרונות שילם 1.75 מיליארד ליש"ט ובין השנים 2019 ל-2020 לבדן שילם 41 מיליון ליש"ט לרשויות המס בבריטניה

+פשטידות מורעלות לחיילים רוסים
18:15 08/06/22  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

אקונומיסט מדווח על פעולות חבלה יום-יומיות - החל מפיצוץ גשרים וכלה בהרעלה בידי זקנה חביבה  ▪  המבחן האמיתי של הגרילה יהיה אם וכאשר אוקראינה תצא למתקפת נגד בדרום המדינה

ותיק מלחמה ביום הניצחון, מליטופול [צילום: אלכסנדר זמיאלינצ'נקו, AP]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
לברוב וצ'בושולו נועדו בטורקיה במאמץ להבטיח שינוע תבואה מאוקראינה
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מלחמת רוסיה באוקראינה
איציק וולף
האוליגרך הרוסי טוען כי העיצומים שהוטלו עליו הם חסרי פרופורציה ומפלים, ומבוססים על האשמת שווא שלפיה הוא מקורב לפוטין    חושף: ב-20 השנים האחרונות שילם 1.75 מיליארד ליש"ט ובין השנים 2019 ל-2020 לבדן שילם 41 מיליון ליש"ט לרשויות המס בבריטניה
איתמר לוין
אקונומיסט מדווח על פעולות חבלה יום-יומיות - החל מפיצוץ גשרים וכלה בהרעלה בידי זקנה חביבה    המבחן האמיתי של הגרילה יהיה אם וכאשר אוקראינה תצא למתקפת נגד בדרום המדינה
יאיר נבות
התבטאויות נשיא וראש ממשלת רוסיה לשעבר מאז החרפת הפלישה הרוסית ב-24 בפברואר הפכו לבוטות מאוד    לא ניתן להימנע מהמחשבה שהוא עושה כל שביכולתו להישמע קיצוני יותר כדי לחזק את תדמיתו ומועמדותו להפוך ליורש של פוטין בבוא היום
מירב ארד
כך נחשף בוועדת העבודה והרווחה. משרד הרווחה הנפיק עד היום כ-4,000 פוליסות ביטוח רפואי לפליטים מעל גיל 60, ו-7,393 שוברי-מזון בעלות של כ-7 מיליוני שקלים
יאיר נבות
בגישתה כלפי רוסיה משרתת הודו במידה רבה דווקא את יריבתה הגדולה סין, אך עושה זאת בכל זאת כי בנקודת הזמן הספציפית כרגע זה משרת היטב את האינטרס שלה. הודו צומחת במהירות, וזקוקה לאנרגיה כאוויר לנשימה, ורוסיה מוכנה לספק לה נפט במחירי רצפה אטרקטיבי - מדוע שתסרב?
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il