פקד תמר הכהן תירוש מהייעוץ המשפטי למשטרה נשאלה על-ידי היו"ר האם היו מבצעי אכיפה של המשטרה בבית שמש ופקד תירוש השיבה: "המשטרה מסייעת לפקחים של הרשויות שמגיעים להוריד שלטים או לנקות גרפיטי המשטרה מגיע לסייע לפקחים במקומות מועדים לפורענות כאשר יש חשש שהפקחים יותקפו".
כשנשאל לימון על-ידי יו"ר הוועדה מה עלה בגורל הסיכומים אמר המשנה ליועץ המשפטי: "הרושם שלנו שיש התקדמות. יכול להיות שהיא לא ההתקדמות שהיינו מצפים לקבל אבל יש התקדמות. לדברי ד"ר לימון, נושא לימודים אקדמיים והכשרות מקצועיות בהפרדה הוא נושא מורכב מבחינה משפטית. "יש מקרים שהיא מותרת. בנסיבות מסוימות ניתן לקיים לימודים בהפרדה כשהיא מצומצמת למינימום הנדרש כשהיא לא זולגת למקומות אסורים". ח"כ תומא סלימאן: אנו מכירים את המציאות שהיא לא מצטמצמת וזולגת למקומות אסורים ההפך ממה שקבע בג"ץ".
השרה זנדברג: "תופעת
הדרת הנשים והפרדה מגדרית זאת תופעה שמתרחבת והיא חלק מצמצום והקצנה שבאה לצמצם את צעדינו כנשים ונוכחותנו כנשים והווייתנו במרחב הציבורי והאנושי. זאת פגיעה חריפה בכבוד האדם. אדם זה גם אישה שהיא שוות זכויות ואי אפשר לקבוע לה איפה היא תדרוך ואיך היא תתנהג מעצם היותה אישה ואם יש מישהו שעצם נוכחותי במרחב הציבורי והפוליטי מפריעה לו - יכול להתכבד ולהכיל את ההפרעה שלו על עצמו. אנו רואים בשנים האחרונות במדינת ישראל מגמה הפוכה לקידמה. היום המגמה מתרחבת למוסדות הלימוד ולקורסים בנהיגה מונעת, בשירותים הרפואיים וזאת מגמה פוליטית והיא לא נובעת מנוהג או מסורת, שאין לה דבר וחצי דבר מהלכה והיא נגועה בפוליטיקה".
ח"כ סלימאן: "כשעשיתי סיור בבית שמש הבנתי עד כמה ההדרה יכולה להיות מעליבה. אני לא מצליחה להבין למה משלט שכתוב עליו 'מרכז לבריאות האישה' צריך למחוק את המילה אישה? אפשר לדבר על הרבה תופעות ולא רק בבית שמש, ואני לא מבינה למה צריך לכפות על נשים להיות בהפרדה באירועים תרבותיים ובלוויות וזאת הופכת להיות המציאות. כשאיבדתי את אבא שלי והיה מובן מאליו שנשים לא הולכות אחרי הארון ועד היום יש לי מועקה שלא ליוויתי את הארון שלו ואני מבינה מאיפה זה מגיע. אני מדברת על ההרגשה הפנימית מה זה עושה לאישה".