עוד זני דובדבן שהוצגו לראשונה - הזן הבכיר
'ארליז', חמצמץ וטעים, זן מקדים שיצור יתרון כלכלי למגדלים מול המתחרים מאירופה ויגוון את ההיצע. הזן האפיל
'סקינה', בעל יבול שופע, מוצק מאד, בעל יכולת גבוהה להשתמר וחיי מדף ארוכים וזן ה
'סומיט', המצטיין במראהו, עם צורה מרהיבה של לב וצבע אדום כהה מאוד, טעים מאד, מתוק ומגיע לגודל גדול, האהוב על הצרכנים.
ד"ר מיכל אקרמן-לברט, חוקרת עצי פרי נשירים במו"פ צפון-מיגל: "תקופת ההבשלה ושיווק הדובדבן בארץ היא כיום בחודשים מאי עד יולי, במקביל לזו של אירופה וזאת על-אף שתנאי האקלים הייחודיים שיש בישראל מאפשרים להקדים את עונת הבשלת הדובדבן לפני העונה במדינות אירופה. לפיכך, אחת המטרות המרכזיות במחקר של תוכנית האינטרודוקציה, היא להביא לגידול בישראל זנים מקדימים ואיכותיים שיאפשרו לממש ייצוא של דובדבנים איכותיים למדינות אירופה, טרום ההבשלה של הדובדבנים שם וכן הארכת עונת הדובדבן לטובת הצרכן".
אומרת ד"ר אקרמן-לברט ומוסיפה: "בדרך זו, של הקדמת ההבשלה או דחייתה, אנו שואפים ליצור יתרונות כלכליים ושיווקיים עבור המגדלים וכן לאפשר להם יציבות ושגשוג, גם אם יצטרכו להתמודד בעתיד הקרוב אל מול שינויים רגולטוריים, כגון פתיחת הייבוא מטורקיה, שהיא יצרנית הדובדבן הגדולה בעולם. אנו מאמינים שהישראלים יעדיפו תמיד פירות טריים, איכותיים ובריאים תוצרת כחול לבן".
על-פי נתוני 'ארגון מגדלי הפירות בישראל', הודות לעונת החורף האחרונה שהתאפיינה בשפע מנות קור ההכרחיות ליבול גבוה בעצי הדובדבן, השנה צפוי יבול הדובדבן להגיע לכ-4,000 טון בדומה לממוצע העונתי (4,000-3,500), זאת לעומת שנה שעברה 2021, אז חלה ירידה חדה בכמות היבול, עקב חורף שחון, שעמד על כ-1,500 טון בלבד. מטעי הדובדבן ממוקמים בהרי ירושלים, הרי נפתלי, מרום הגליל וברמת הגולן, כאשר למעלה מ-90% מהדובדבנים בארץ גדלים באזור הגליל והגולן. עונת קטיף הדובדבן תסתיים בסוף חודש יוני-תחילת יולי.
פילוח שוק הדובדבן בזנים בישראל: בורלא - 15%, רויאל דון - 10% צ'ינוק - 5%, רנייר - 20%, בינג - 30%, ואן - 5%, סטלה - 5%, הידל פינדל - 7%, סאם - 3%.