X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  פַּנְדוֹרָה
משה טימור [צילום: משה מילנר/לע"מ]
פרס מפעל חיים יוענק לשדר משה טימור
טימור בן ה-86 הוא אגדת רדיו ועבד ברדיו במשך למעלה מ-60 שנה. קולו הפך לחלק מפס הקול של המדינה

אגודת העיתונאים תל אביב תעניק פרס על מפעל חיים לשדר הוותיק משה טימור, על פעילותו רבת השנים בשידור הציבורי ותרומתו לה. הפרס יוענק לו בכנס אילת לעיתונות ה-15 שיערך בנובמבר 2022 בעיר הדרומית. טימור בן ה-86 הוא אגדת רדיו ועבד ברדיו במשך למעלה מ-60 שנה. קולו הפך לחלק מפס הקול של המדינה.
טימור הצטרף לקול ישראל בשנת 1957. בתחילת דרכו ברדיו היה קריין רצף, ניגן תקליטים ובהמשך, ערך והגיש בקול ישראל לבדו או בשיתוף אחרים, תוכניות רבות ובהן: "במקצב יוצר", "כל צבעי הרשת", "טלרדיו"",משחקי לילה" (עם זאב ענר) "מחפשים את המטמון" (עם זאב ענר) והתוכנית הסטירית "לצון נופל על לצון". קולו הרדיופוני המשובח, מלווה סרטים וסרטונים לא מעטים כולל תשדירי פרסומת. לאורך השנים הנחה אין ספור אירועים ועצרות ממלכתיות וגם לא מעט אירועי ומופעי בידור.
טימור השתתף בשעשועוני טלוויזיה בערוץ הראשון - "זה הסוד שלי", "שחק אותה", "תשע בריבוע" ועוד. כמו-כן השתתף בתוכנית הטלוויזיה החינוכית "קשר משפחתי". ואם לא די בכך השתתף גם בשורה של סרטים. רבים מהם סרטי מתיחות.
תולדות חייו
הוא נולד ב-24 ביוני 1936 ברמת גן בשם משה טרוים לחיים ורבקה טרוים. בצעירותו עברה משפחתו להתגורר בתל אביב. ולאחר מגורים בכמה מקומות בעיר השתקעה המשפחה באזור רחוב אחד העם במרכז העיר. מושיק למד בבית הספר "אחד העם" שהיה ממוקם לא רחוק ממקום מגוריו. עוד בהיותו נער, לפני הצבא, עבד מושיק ביום כשליח עם אופניים וכפקיד בלשכת המס. בערב למד (לימודי ערב). בנערותו היה חבר בתנועת הצופים וכן שיחק בהצגות בתיאטרון האוהל.
ב-1954 התגייס לצה"ל. את הטירונות, כך סיפר, עשה במחנה ביל"ו (ליד כפר ביל"ו) במסגרת גדוד 51 של "גבעתי". במהלך הטירונות נשלף ללהקת פיקוד מרכז שם עשה את שירותו הצבאי הסדיר. את הלהקה ניהל אז באותן שנים קצין החינוך רס"ן יצחק יצחקי ואחד ממנהליה המוזיקליים באותן שנים היה המלחין יוחנן זראי. טימור השתתף באחת מהתוכנית הראשונות של הלהקה שנקראה "כף קוף אחד" במסגרתה ביצעו חברי הלהקה ובהם אהובה דיכטר, דוד לוין ומושיק טימור (אז טרוים) את הגרסה הראשונה של השיר "גן השקמים", אותו חיברו יצחק יצחקי ויוחנן זראי. לימים ביצעה אותו, כידוע, הזמרת ריקה זראי. טימור השתתף גם כסולן בכמה משירי הלהקה ובהם ו-"ייבן עוזיהו". אולם לא ראה ייעודו בתחום השירה ופנה לכוון הקריינות ברדיו.
הוא החל, כאמור, עבודתו ברדיו בסוף שנות ה-50. מדריכתו בתקופתו הראשונה ברדיו הייתה הקריינית נעמי דליות, גם היא מ"דור הנפילים" של הרדיו. נעמי, מספרת לי: "הדרכתי את מושיק טימור בישיבה באולפן מול מיקרופונים, ניגון תקליטים וכיוצא בזה. מושיק טימור הוא איש חביב בעל הומור וקריין מעולה".
ב"מקצב יוצר"
מסוף שנות ה-60, תחילת שנות ה-70 במשך כ-13 שנה ערך והגיש מושיק טימור תוכנית יומית בשם "במקצב יוצר" ששודרה בשעה 12 בצהריים. את התוכנית יזם שר העבודה דאז יוסף אלמוגי והיא נערכה בשיתוף ובסיוע משרד העבודה. התוכנית עסקה בנושאי עבודה, ביטוח לאומי, זכויות עובדים, הכשרה עבודה וכדומה. באולפן התארחו מומחים ומשפטנים בנושאי עבודה שענו לשאלות מאזינים. בין האורחים הקבועים בתוכנית: המשפטנים עו"ד זאב כרמלי וישראל גיל.
בשנות ה-70 הנחה מושיק טימור תוכניות רדיו פומביות של קול ישראל ובהן: "שוב יוצא הזמר", "מארבע כנפות תבל" ועוד. חלק מהתוכניות הוקלטו בבית הסתדרות המורים ברחוב בן סרוק בתל אביב.
טימור ערך באותן שנים גם את תוכנית הרדיו "חיוג ישיר הצוות לרשותכם". למאזינים ניתנה אפשרות להתקשר באמצעות הטלפון לאולפן (מס' הטלפון היה אז 256121) שם התארחו צוות אישים ומומחים שונים שענו לשאלות המאזינים בענייני היום, ביטחון, חוק ומשפט, חברה ועוד. עם אנשי צוות התוכנית נמנו: אלוף (מיל) חיים הרצוג, ד"ר אמנון קפליוק, חנה בבלי בענייני הליכות ונימוסים, העיתונאי לוי יצחק הירושלמי, ד"ר זאב מיטל ועוד.
מחלוצי מגישי תוכניות המתיחות ברדיו
משה טימור, בעל השובבות וההומור, הוא מחלוצי מגישי תוכניות המתיחות בקול ישראל. בין השאר הגיש את תוכנית המתיחות "זהירות מיקרופון" (ביחד עם מייק הולר). זכורה במיוחד מתיחת רדיו טלפונית שלו "החשמל הזורם בקיר". כן השתתף במספר סרטי מתיחות של יהודה ברקן: "ניפגש בחוף", "גברת תפתחי זה אני", "חייך אכלת אותה" ועוד. כמו-כן שיחק בסרטים "חמש חמש" ו"הגמל המעופף".
טימור נמנה עם צוות תוכנית הרדיו "לצון נופל על לצון", ששודרה ברדיו. יחד עמו בצוות היו רויטל עמית, יואל ריפל ועוד.
טלרדיו-מודיעין רדיו
בשנות ה-80 הנחה מושיק טימור ברשת א' תוכנית בוקר יומית בשם טלרדיו ששודרה במשך כשעה בשעה 9 בבוקר עד 10 (לעיתים שודרה ב-10 בבוקר). הייתה זו תוכנית מודיעין רדיו "על כל שאלה תשובה". מאזינים העלו שאלות בנושאים שונים ומגוונים. 'טלרדיו' עסקה בשנות שידורה בסיוע וביעוץ בנושאים שונים ובתיווך בינם לבין מוסדות השלטון ועוד. במסגרת שירות המילואים הגיש טימור תוכניות גם בגלי צה"ל.
ממנחי "מחפשים את המטמון"
במחצית הראשונה של שנות השישים שודרה בגל הקל, התוכנית "מחפשים את המטמון" בעריכת נקדימון רוגל ויצחק שמעוני. בתוכנית התוודעו המאזינים דרך כתב חידה לפרקים בתולדות ארץ ישראל. התוכנית זכתה להצלחה. לאחר מלחמת ששת הימים הוחלט לחדש התוכנית ומשימת העריכה וההגשה של התוכנית המחודשת הוטלה על זאב ענר ומרדכי נאור. התוכנית זכתה לפופולריות ולשיעור האזנה גבוה יחסית. בין מנחי התוכנית לאורך השנים היו משה טימור, יורם ארבל ועוד.
למשה טימור שעות שידור רבות עם זאב ענר. השניים, בנוסף לתוכנית "מחפשים את המטמון" ותוכניות רדיו נוספות, הגישו יחדיו במשך כ-20 שנה את התוכנית "משחקי לילה" בה שודרו חידונים מגוונים בשיתוף המאזינים בטלפון.
מגיש ועורך תוכנית הנוסטלגיה "שישי אישי"
במחצית שנות ה-90 לערך החל מושיק להגיש ולערוך תוכנית נוסטלגית ברשת ב' בשם "שישי אישי". התוכנית עסקה בפרשיות היסטוריות ובאירועים שונים מהעבר ושודרה בכל שישי מחצות עד שלוש לפנות בוקר ובהמשך הוקדמה בשעה ושודרה בשעות 2:00-23:00.
עם סיום פעילותה של רשות השידור, עברה התוכנית להיות משודרת בכאן ב' של תאגיד השידור הישראלי והורדה מלוח השידורים ביוני 2021 לאחר ששודרה במשך 25 שנים. התוכנית צברה ציבור מאזינים נאמן. סוג של "מועדון מאזינים" וכשנודע על הורדתה מלוח השידורים חתמו מאזינים רבים על עצומה הקוראת להמשיך שידורה.
חייו האישיים
משה טימור נשא בתחילת שנות ה-60 לאשה את חברתו עליזה אותה הכיר במסיבה. השניים עברו להתגורר בישוב נווה מונסון שליד יהוד. עליזה הייתה חברת מועצה מקומית של הישוב. ב-1 ינואר 2010, הלכה לעולמה ממחלת הסרטן בגיל 72, מותירה את בעלה משה כואב ומתגעגע. לזוג שתי בנות. שירלי וגילי.

תאריך:  19/10/2022   |   עודכן:  19/10/2022
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
פרס מפעל חיים יוענק לשדר משה טימור
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות נוספות פַּנְדוֹרָה
עידן יוסף
במשך שלושה עשורים הייתה קריינית חדשות ושדרנית בקול ישראל    בדברי פרידה כתבה: "חייתי איתכם וביניכם עם אהבה עצומה, יצריות רבה והתרסה מתמדת"    עוברת תהליך שנקרא סדציה פליאטיבית, ונמצאת בשעותיה האחרונות
עידן יוסף
החלה את דרכה בשלום ובמחוזי בחיפה, וכיהנה בעליון, תחילה במינוי בפועל ואח"כ בקבע, עד 1993    נתניהו חתומה על פסקי דין רבים ומשמעותיים    בנימין נתניהו, אחיינו של בעלה אלישע, ספד לה: "תמיד ראתה את האדם שניצב לפניה, מתוך גישה אנושית ונועם הליכות"
אלי אלון
רעייתו של שר האוצר לשעבר אברהם שוחט ובתו של ראש הממשלה לשעבר לוי אשכול, הלכה לעולמה
יגאל יששכרוב
הרב אברהם חיים לודיוב, שנולד ב-1905 בסמרקנד שבבוכרה, היה רבה של הקהילה המקומית ושימש דוגמה ומופת לשמירת הגחלת היהודית תחת השלטון הסובייטי
עידן יוסף
שבע שנים אחרי מותו, החליט כנען קירשנבאום בנו הבכור לפתוח את הארכיון הגדול שהשאיר אחריו אביו ולהכניסם לסרט דוקומנטרי שישודר בכאן 11    קטעי הארכיון, הסרטים הישנים והתמונות מציירים תמונה של אחד מיוצרי הטלוויזיה החשובים והעסוקים שהיו בארץ
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il