ועדת המכרזים במנהל המעבר דרומה במשרד הביטחון בחרה (יום ג', 25.10.22) בחברת 'בראשית אופק רחב' בבעלות שיכון ובינוי כזוכה במכרז ה-PFI בפרויקט 'אופק רחב', בתום הליך דו-שלבי (BAFO). בהתאם למכרז, החברה תתכנן, תקים ותתפעל את המחנה לתקופה של 25 שנים, בהיקף של מיליארדי שקלים.
בשבועות הקרובים תשלים החברה את הגשת המסמכים הנדרשים ולאחר מכן ייחתם ההסכם. מחנה 'אופק רחב' יוקם בסמוך למפקדת פיקוד העורף ברמלה, וישתרע על 360 דונמים. הוא יהווה את המחנה הרב-זרועי הגדול והמרכזי של צה"ל ויאכלס בתוכו, בין השאר, את לשכת הגיוס ושרשרת החיול (בקו"ם) החדשים, את מפקדת זרוע היבשה, את החילות והיחידות של אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה ושל אגף כוח-האדם ומרכז רפואי מתקדם. בנוסף, יכלול המיזם שטחי מסחר, חניונים, מתקני ספורט ושבילי אופניים.
המחנה ייבנה בטכנולוגיה ירוקה וחכמה שתוביל להתייעלות ולחיסכון וסביבו יפותחו תשתיות תחבורה ציבורית חדשות. הבסיס החדש מתוכנן לקלוט כ-9,000 משרתים ולתת שירות לכ-5,000 מבקרים מדי יום.
מדובר במיזם החמישי שמוביל מנהל המעבר דרומה במשרד הביטחון בשיטת ה- PFI (בשיתוף המגזר הפרטי) והוא מתווסף למיזמים שכבר יצאו לדרך: קריית ההדרכה, פד"ם וקריית התקשוב, קריית המודיעין ומרכז ההספקה. מיזם 'אופק רחב', כמו מיזם קריית ההדרכה ומרכזי האספקה, מקודם על-ידי מנהל המעבר דרומה במשרד הביטחון בשיתוף עם אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה של צה"ל.
מעבר היחידות למחנה 'אופק רחב' יביא לפינויים של כ-850 דונמים באזורי ביקוש במרכז הארץ: תל השומר, רמת גן, קסטינה וצריפין, ויאפשר הקמה של כ-30 אלף יחידות דיור ומאות אלפי מ"ר של שטחי מסחר ותעסוקה.