רגע לפני סיום כהונת ממשלת לפיד-בנט, מפרסם משרד החינוך קול קורא לתקצוב שנתי של תוכנית להט"בית במערכת החינוך. בסכום שיוצא מתוך תקנה תקציבית של "חינוך לסובלנות" תקודם פעילות בנושא לסביות, הומואים, טראנסג'נדרים ובי-סקסואלים.
על כל סדנה (מפגש) יקבלו בתי ספר שיקיימו סדנה עם מינימום 15 תלמידים עד 600 שקלים. מדובר ב-עד שני מפגשים, 90 דקות כל אחד, כך שהסכום עבורם צפוי להגיע ל-1,200 שקלים עבור 3 שעות.
המפגשים יעסקו במה שבמשרד החינוך מכנים "תוכנית במיניות בריאה ומניעת פגיעה מינית בנושא של נטייה מינית וזהות מגדרית".
הסדנות, המיועדות הן לצוות החינוכי והן לתלמידות ולתלמידים, עוסקות בסיפור אישי להט"בי ובעיבוד לאחר הפעילות, במטרה לקדם "שיח חיובי וסובלני בכל הנוגע לקהילה הלהטב"ית וליצור סביבה תומכת ומאפשרת". בהנחיות המשרד נקבע כי על סדנות אלה להיות חלק מתוכנית ייעוצית כוללת בנושא מיניות בריאה והן מחייבות הכנת הצוות והתלמידים לפני המפגש וכן עיבוד לאחריו.
לא יימסרו סדנות בנושא לילדים בגנים ולתלמידי בתי הספר היסודיים, אך הצוותים החינוכיים יהיו זכאים להשתתף בסדנות הללו. התוכנית מיועדת לתלמידים מחטיבת הביניים והחטיבה העליונה.
התוכנית מיועדת לא רק לבתי הספר הממלכתיים, אלא גם לבתי הספר הממלכתיים-דתיים ואף לבתי הספר במגזר הערבי. במשרד החינוך מדגישים כי חברי הקהילה הלהט"בית, המנחים מפגשים אלו, עברו הכשרה מתאימה על-ידי ארגונים שאישר המשרד, ומתאימים את הסדנות לאוכלוסיות השונות.
מטרת הסדנות, לדברי המשרד, היא לאפשר לצוותים החינוכיים ולתלמידים היכרות עם חברי הקהילה הלהט"בית ובכך "לתרום ליצירת מרחב סובלני יותר ונעדר דעות קדומות, זאת מתוך הבנה כי חלק ניכר מהתופעות השליליות כלפי הקהילה הלהט"בית, מקורן בחוסר ידע ובהעדר היכרות". עוד הוסיפו במשרד כי "מפגש עם סיפור אישי של חברי הקהילה ומתן אפשרות לדיון פתוח במרחב מוגן, תורמים לצמצום התופעות השליליות כלפיהם וכלפי תלמידים שנמצאים על הרצף של גיוון מגדרי, מאפשרים התייחסות מיטיבה וסביבה תומכת לכלל התלמידים, וכן מאפשרים לצוותים החינוכיים ללמוד על הנושא ולהבין כיצד ניתן להתמודד באופן מיטבי עם שאלות והתנהגויות של בני הנוער, עם אמירות להט"בופוביות ועם גילויי חוסר סובלנות כלפי שונות".
היועצות בסדנות מלוות על-ידי מדריכות מקצועיות של היחידה למיניות ומניעת פגיעה בילדים ונוער.