המכון הישראלי לדמוקרטיה מפרסם (יום ד', 4.1.22) את מדד הקול הישראלי לחודש דצמבר 2022.
בכל המחנות הפוליטיים, נרשמה החודש ירידה בשיעור האופטימיים לגבי עתיד השלטון הדמוקרטי בארץ לאחר עליית הימין והדתיים בבחירות. שיעור האופטימיים בכלל המדגם לגבי עתיד ביטחון ישראל נותר יציב, אך ברמה נמוכה כאשר פחות ממחצית הם אופטימיים.
פילוח שאלת האופטימיות לגבי עתיד הביטחון החיצוני (צבא) וביטחון פנים (משטרה) העלה כי האופטימיות לגבי הביטחון החיצוני גבוהה מאשר לגבי הביטחון הפנימי, אם כי גם כאן מדובר במחצית בלבד (לעומת שליש כשמדובר בביטחון הפנים). הרוב בימין אופטימי בשני המקרים, השמאל והמרואיינים הערבים פסימיים בשניהם והמרכז פסימי לגבי ביטחון הפנים וחצוי לגבי הביטחון החיצוני.
מחאה של הפגנות רחוב רוב גדול בקרב היהודים החילונים מוטרדים מכך שבשל התחזקות קבוצות מסוימות בחברה הישראלית הם לא יוכלו לשמור בעתיד על אורח חייהם. בקבוצות אחרות על הרצף חרדים-חילונים מדובר במיעוט בגדלים שונים. ניתן להעריך כי נתון זה נובע בין היתר מתעמולה כנגד המיעוט הדתי בטלוויזיה המחזיקה בעמדות השפעה ונוטה לאמץ סדר יום חילוני.
מבין ארבע קבוצות המיעוט: חרדים, ערבים, נשים ולהט"ב, רק לגבי החרדים נמצא רוב בקרב המרואיינים הסבורים שהשפעתם הפוליטית גדולה מחלקם באוכלוסייה.
היה ותפרוץ מחאה נגד הממשלה הצפי של רוב הציבור הוא שהיא תתרכז בהפגנות רחוב. רק מיעוט סבורים שהיא תתפתח לכדי מרד מיסים או אי-התייצבות למילואים. ואולם בנוגע להגברת ההגירה מישראל לארצות אחרות בשמאל מצאנו רוב החוזים שכך יקרה בהשוואה למעט מתחת מחצית במרכז ורבע בלבד בימין.
כמחצית המרואיינים בכלל המדגם סבורים כי הדמוקרטיה הישראלית מצויה בסכנה חמורה. אולם, מדובר ברוב ברור הסבורים כך רק בשמאל ובמרכז, שעה שבימין מדובר במיעוט. בעקבות הבחירות שיעור הרואים סכנה חמורה עלה חדות בשמאל ובמרכז וירד במידה ניכרת בימין.
בכלל המדגם רוב המרואיינים נותנים לראש הממשלה נתניהו ציונים לא טובים או גרועים עבור ניהול המשא-ומתן הקואליציוני. כמו-כן הרוב סבורים כי הליכוד עשה ויתורים רבים מידי לשותפות הקואליציוניות במסגרת משא-ומתן זה.
ציונים נמוכים עוד יותר על התנהלותן בחודשיים האחרונים מקבלות מפלגות האופוזיציה החדשה - רוב המרואיינים, ובכלל זה מצביעיהן הן, מעריכים זאת כך.
הן לגבי מעמדה הבינלאומי של ישראל הן לגבי המעמד האזרחי של הערבים בישראל ההערכה השכיחה בציבור היא כי ההשפעה של כינון הממשלה החדשה תהיה שלילית. ההבדלים בין המחנות הפוליטיים בשני הנושאים גדולים ושיטתיים: רוב בשמאל ובמרכז צופים הרעה בשני התחומים לעומת מיעוט בלבד בימין.