X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות / מבזקים
על פי חוק הפיקדון [צילום: יונתן זינדל, פלאש 90]
תביעה: מונופול-בפועל בא במקום תאגיד המיחזור אל"ה
אספן הבקבוקים מרק מלייב טוען שחברת סייקל מנצלת לרעה את מעמדה ומטילה מגבלות שיחסלו את פעילותו סייקל: איננו חייבים לקבל מיכלים מאיש
חברה מונופוליסטית-בפועל בתחום מיכלי המשקה באה במקומו של תאגיד אל"ה, אשר סיים את פעילותו בסוף 2022. כך טוען (4.1.23) מרק מלייב, האוסף 110 מיליון מיכלים בשנה, בתביעה שהגיש לבית המשפט המחוזי בתל אביב נגד חברת סייקל כלכלה מעגלית למיכלי משקה והחברה לייצור משקאות קלים (זכיינית קוקה-קולה) המחזיקה ב-20% ממניותיה.
על-פי התביעה, סייקל מצויה בשליטת משפטת קורטוב, שהייתה בעלת השליטה בחברת ק.מ.מ מפעלי מיחזור (41.5%); חברת GES שבשליטת קרן התשתיות והאנרגיה ג'נריישן קפיטל (בעלת השליטה הנוכחית בק.מ.מ, 13.5%); חברת חומרי הגלם עמנואל שלם (25%); והחברה המרכזית. מלייב אומר שהוא אוסף מיכלי משקה מזה 18 שנים "באמצעות קבלני משנה שהינם ברובם אנשים קשי יום".
תאגיד אל"ה הוקם בשנת 2001 בידי החברה המרכזית, טמפו, יפאורה-תבורי ומעיינות עדן, כמלכ"ר שתפקידו לסייע לחברות לעמוד בחובת איסוף המיכלים על-פי חוק הפיקדון. החוק מחייב את היצרנים לאסוף כמות מינינלית של מיכלים מדי שנה, להחזיר את דמי הפיקדון (כיום - 30 אגורות למיכל) לצרכנים ולמחזר את המיכלים. הוא אומנם אסף 25 מיליארד מיכלים ב-21 שנות קיומו, אך לא עמד ביעדים וכאמור נסגר בסוף 2022.
מלייב טוען, כי סייקל נכנסה לנעליו של אל"ה אך מבלי להודות בכך. היא חתמה על רשתות שיווק ואספנים המהווים 70% משוק איסוף המיכלים; היא פועלת מן האתרים באשדוד ובדשנים ששימשו את אל"ה, לצד אתר נוסף; בכירים בתאגיד אל"ה עברו לסייקל; והיא עובדת עם חברות ההובלה שעבדו עם אל"ה. לכן, טוען מלייב, סייקל היא למעשה מונופול וככזו יש להתייחס אליה. לדבריו, סייקל כבר ניצלה את כוחה כדי להטיל עליו מגבלות שלמעשה יחסלו את פעילותו: היא מוכנה לקבל ממנו רק 45 מיליון מיכלים בשנה, מעשר נקודות איסוף (לעומת 25) ולשלם רק 25 אגורות לכל אחד. לטענתו, סייקל פוגעת בצורה דומה באספנים אחרים.
מלייב מבקש מבית המשפט לקבוע שחברת סייקל היא מונופול, מפרה את חוק הפיקדון, להורות לה להפסיק לנצל לרעה את מעמדה ולבטל מה שלטענתו מהווים סעיפים מפקחים בחוזה האחיד בין סייקל לבין האספנים. התביעה הוגשה באמצעות עו"ד גלעד סער. לתביעה מצורף מכתב בא-כוחה של סייקל, עו"ד מוטי ארד, בו נאמר שהחברה לא נכנסה לנעליו של אל"ה, היא פועלת למטרת רווח ואינה גוף דו-מהותי, החוזה עימו אינו אחיד והיא אינה חייבת לקבל ממנו כמות כלשהי של מיכלים.
Author
כתב משפטי | News1 | דוא"ל
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך:  04/01/2023   |   עודכן:  04/01/2023
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
  מוטי ארד /  "   מוטי ארד
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
תביעה: מונופול-בפועל בא במקום תאגיד המיחזור אל"ה
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עידן יוסף
חברי הכנסת בחרו פה אחד בח"כ כץ לעמוד בראש הוועדה    "יו"ר הכנסת, ח"כ אוחנה: "מברך אותך בעשייה מוצלחת"    טיבי: "הוועדה הזאת היא המנוע של הבית"    רוטמן: "הוועדה הזאת היא מרכז העצבים של הכנסת, תרתי משמע"
עידן יוסף
שר הבינוי והשיכון יצחק גולדקנופ שמע מהנהלת רשות מקרקעי ישראל: "הצפי הוא שבתוך שנה תרד המוטיבציה לפלוש באופן משמעותי"    גולדקנופ: "יש מקום לאופטימיות רבה בנוגע לפתרונות דיור והפחתת המחירים. מבקש שתראו את החיילים המשוחררים מול עיניכם"
עידן יוסף
התוכנית כוללת קידום פסקת התגברות ברוב של 61, ביטול עילת הסבירות והחלפת עורכי הדין מטעם לשכת עורכי הדין בוועדה לבחירת שופטים בעורכי דין שיבחרו הממשלה והכנסת
איתמר לוין
טוענת בבג"ץ שמינויו של דרעי לשר אינו סביר ויש לבטלו    אומרת שחוק דרעי מעורר קשיים משמעותיים אך אינו מצדיק התערבות שיפוטית בחוק יסוד
עידן יוסף
ח"כ שמחה רוטמן נבחר לעמוד בראשות ועדת החוקה: "רק כשנסיים את עבודתנו כאן בוועדת החוקה ובכנסת, והריבון, שהוא העם, יחליט ויכריז שתמה מלאכת הכנת החוקה ויאמץ את הצעתנו, רק אז תקום חוקה למדינת ישראל"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il