X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
קשירה במקרי קיצון לכל היותר פעם בחודש
טלי גוטליב מציעה: מצלמות בחדרי מטופלי בתי החולים לחולי נפש
מאז שנת 2018 חלה ירידה של כ-70% במספר החולים שנקשרו בהשוואה לתקופה שקדמה ועדת הבריאות סיירה במרכזי בריאות הנפש ועודכנה על ירידה של למעלה מ-70% במספר הניסיונות האובדניים ובשימוש בקשירות מנגד - צפיפות, מחסור בתקנים וקושי לאייש משרות טיפול ואבטחה
ח"כ טלי גוטליב [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]

מדיניות קשירת המאושפזים בבתי חולים לחולי נפש שוב עומדת לביקורת. במהלך דיון שאילתות במליאה, שאלה (23.2.23) ח"כ טלי גוטליב את מ"מ שר הבריאות, יואב בן-צור, על הבסיס החוקי לקשירת מאושפזים בבתי חולים לחולי נפש שאינם מהווים סכנה לעצמם או לאחרים.
בן-צור ציין את חוק הטיפול בחולי נפש משנת 1991, את תקנות הטיפול בחולי נפש משנת 1992 ואת חוזר מנכ"ל משרד הבריאות משנת 2018 כבסיס החוקי לקשירת מטופלים המתקבלים לבתי חולים לחולי נפש עד ארבע גפיים. התקנות מגדירות את המצבים בהם ניתן לקשור חולים, אך רק במצבים בהם קיימת סכנה מיידית ומוחשית.
גוטליב הביעה דאגה שקשירת גפיים מתרחשת כדבר שבשגרה למטופלים שאינם מהווים סיכון. היא ביקשה מידע כמה חולים נקשרו ובאילו נסיבות. גוטליב גם הזהירה מפני תזכיר שהתפרסם לאחרונה בבקשה לאפשר סמכות לקשור נכים שאינם חולי נפש.
בן-צור הבטיח לחקור ולמסור דיווח על מספר החולים שהיו קשורים בבתי חולים לחולי נפש. הוא גם הסכים לבחון את התזכיר בדבר אמצעי הגנה מגבילים למוגבלים בשכלם וכדומה שאינם חולי נפש. בנוסף, גוטליב הציעה להתקין מצלמות היכן שיש קשירות, אשר יהיו נגישים רק לגורמי אכיפת החוק במידת הצורך. היא טענה שצעד זה יסייע בשמירה על כבוד החולים, וקראה לקבוע תקנות להגנה על כבודם של חולי הנפש.
בן-צור העריך שבבתי החולים יש מערכות מצלמות פנימיות, אך גוטליב השיבה כי אין כאלה בבתי חולים לחולי נפש מחשש לפגיעה בפרטיות החולים. היא חזרה על קריאתה להתקנת מצלמות בבתי חולים לחולי נפש ולקבוע תקנות שיבטיחו את ההגנה על כבודם של חולי נפש. בן צור הבטיח לשקול את הצעותיה.
בתגובתו הדגיש בן צור כי מאז שנת 2018 חלה ירידה של כ-70% במספר החולים שנקשרו בהשוואה לתקופה שלפני 2018. הוא ייחס ירידה זו למגוון פעילויות המתבצעות במחלקות הפסיכיאטריות. לרבות הדרכת צוות, פעילות חברתית למטופלים בזמנם הפנוי, כוח אדם נוסף, לימוד דרכי התמודדות עם מקרי אלימות ומצבים מסוכנים וכן חיזוק הפיקוח והבקרה על ההגבלות המתבצעות.

[צילום: דוברות הכנסת]

נושא קשירת המטופלים עלה גם במהלך סיור של ועדת הבריאות (23.2.23) במוסדות למתמודדי נפש. במהלך הסיור נדון גם השימוש בכלים כמו בידוד או הגבלות מכניות בטיפול בחולה. אודי ססר, מ"מ מנהל אגף בריאות הנפש במשרד הבריאות, ציין כי השימוש באמצעים אלו פחת משמעותית בשנים האחרונות. הוא הזכיר כי משרד הבריאות השקיע מאמצים רבים בצמצום השימוש בשיטות אלו, וקיימת ירידה של 74% בשימוש בהגבלות מכניות מאז 2016. נציגי המרכז הרפואי אברבנאל אישרו את הדברים ואמרו. שהשימוש באמצעים אלו מוגבל למקרי קיצון בלבד ומתרחש לכל היותר פעם בחודש.
הפרופסור יובל מלמד, מנהל המרכז לבריאות הנפש אברבנאל בבת ים, הודה ששיטות כאלה היו בעבר ברירת המחדל, הוא בירך על השינויים החיוביים עקב הסיקור התקשורתי של הנושא. עם זאת, הוא הדגיש כי יש למצוא פתרונות נוספים שיסייעו לצוותים להתמודד עם האלימות הגוברת במקומות מסוימים.
ועדת הבריאות סיירה באברבנאל. בסיור השתתפו הנהלת המרכז, עובדי ונציגי משרד הבריאות. הביקור היה במקביל לציון יום מניעת אובדנות שהתקיים השבוע בכנסת ביוזמת יו"ר הוועדה, ח"כ אוריאל בוסו. במהלך הפגישה עם צוות המרכז, הדגיש בוסו את חשיבות בריאות הנפש ואת מחויבות הוועדה לתמיכה בקידום העינויים בתחום בריאות הנפש.
חברי הוועדה קיבלו סקירה על מבנה המרכז הרפואי, הטיפול ותהליכי האשפוז על-ידי הפרופסור יובל מלמד, מנהל המרכז. מלמד סקר את האתגרים והצרכים של בית החולים ומערכת בריאות הנפש כולה. הוא עדכן את הוועדה על היתרונות בסיפוח המרכז הרפואי אברבנאל לבית החולים איכילוב, שיייעל את הטיפול הכוללני הן לגוף והן לנפש. הפרופסור מלמד הדגיש את הצורך בהגדלת מספר התקנים של הצוותים המקצועיים במרכז הרפואי כדי לתת מענה הולם לגידול במספר החולים.
במהלך הסיור הודגשו גם מאמצי בית החולים לצמצם את ניסיונות ההתאבדות. הנתונים שהוצגו הראו כי מספר הניסיונות ירד משמעותית בשנים האחרונות, עם תשעה ניסיונות בלבד בשנת 2022. מלמד ייחס את הירידה להשקעה שבוצעה בבית החולים ולמאמצים לצמצום הימצאות גורמי סיכון. "ככל שנקבל יותר תקנים ותמריצים שיעזרו לנו לאייש משרות הטיפול נוכל לתת מענה טוב יותר למטופלים שלנו, בתחום זה ובכלל", אמר.
הוועדה ביקרה גם במחלקה הארצית באברבנאל לנוער אוטיסט, היחידה מסוגה בארץ. במהלך הביקור הודגש הצורך בתקנים נוספים לאנשי מקצוע וכן הצורך בהקמת תעריף אשפוז ייעודי ומותאם שיכסה את עלויות האשפוז הגבוהות במחלקה.

תאריך:  23/02/2023   |   עודכן:  23/02/2023
+הקרב הוא על הנרטיב
09:08 24/02/23  |  שלמה פילבר   |   לרשימה המלאה

גנץ מתחזק על חשבון לפיד, הציונות הדתית מפצלת את 14 המנדטים שלה באופן מפתיע, אך אין שינוי בכוחם של הגושים

בל"ד ומרצ לא עוברות
+אתגרים משפטיים ומעשיים בהצעת התיקון לתוכנית ההינתקות
17:39 23/02/23  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ראש מועצת שומרון, יוסי דגן, הדגיש את חשיבות הצעת החוק בהשבת כבודם של מי שנעקרו מבתיהם במהלך תוכנית ההינתקות  ▪  מנגד, ח"כ גלעד קריב הציע כי יש לבחון היטב את השלכות הצעת החוק על מצבה הביטחוני והמדיני של ישראל לפני העברתה

יוזמת הצעת החוק לימור סון הר מלך [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אברהם בניהו בצלאל / Avraham Benayahu  Bezalel  אוהד טל  אופיר כץ / Ofir  Katz  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורנה ברביבאי / Orna  Barbivai  אושר שקלים / Osher  Shekalim  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir  אליהו דלל / Eli Dallal  אליהו רביבו / Revivo Eliyahu  אלמוג כהן / Almog  Cohen  ארז מלול / Erez  Malul  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז ביסמוט / Boaz  Bismuth  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  גד איזנקוט / Gadi  Eisenkot  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan  גלעד קריב / Gilad Kariv  דבורה ביטון / Dvora  Biton  דוד  ביטן / David Bitan  דן אילוז / DAN Iluz  דני בן יוסף דנון / Dani Danon  ואליד אל הושלה / Waleed  El Hawashla  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  חמד עמאר / Hamad Amar  חנוך דב מילביצקי / Hanoch Dov Milwidsky  טלי גוטליב / Tali  Gottlieb  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יואב בן-צור / Yoav Ben-Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יונתן משריקי / Yonatan Mishraki  יוסף עטאונה / Youssef  Atauna  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  ינון אזולאי / Yinon  Azoulay  יסמין פרידמן / Yasmin Fridman  יעקב אשר / Yakov  Asher  יצחק קרויזר / Kroizer Yitzhak  יצחק שמעון סרלאוף  ירון לוי / Yaron Levi  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  לימור סון הר-מלך / Limor  Son Har-Melech  מאי גולן / May  Golan  מאיר כהן / Meir  Cohen  מטי צרפתי הרכבי / Matti  Sarfati Harkavi  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירב כהן / Meirav  Cohen  מנסור עבאס / Mansour Abbas  משה אבוטבול / Moshe Abutbul  משה ארבל / Moshe Arbel  משה גפני / Moshe Gafni  משה רוט / Moshe  Roth  מתן כהנא / Matan  Kahana  נאור שירי  ניר ברקת / Nir  Barkat  סימון  מושיאשוילי / Simon  Moshiashvili  סימון דוידסון / Simon Davidson  עודד פורר / Oded Forer  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עמית הלוי / Amit  Halevi  צבי ידידיה  סוכות / Tzvi Yedidia  Sukkot  צביקה פוגל / Tzvika  Foghel  צגה צנגש  מלקו / Tsega  Melaku  קארין אלהרר / Karin  Elharar  רון כץ / Ron Katz  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  שלום דנינו / Shalom  Danino  שלי טל מירון / Shelly Tal Meron  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שרון ניר / Sharon Nir  שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
טלי גוטליב מציעה: מצלמות בחדרי מטופלי בתי החולים לחולי נפש
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
חומר טוב
צלף בודד  |  24/02/23 09:35
2
הקשר הגורדי
דובברמן  |  24/02/23 09:46
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 25
עידן יוסף
ראש מועצת שומרון, יוסי דגן, הדגיש את חשיבות הצעת החוק בהשבת כבודם של מי שנעקרו מבתיהם במהלך תוכנית ההינתקות    מנגד, ח"כ גלעד קריב הציע כי יש לבחון היטב את השלכות הצעת החוק על מצבה הביטחוני והמדיני של ישראל לפני העברתה
מירב ארד
9 הצביעו בעד מול 4 מתנגדים - אושרו דרישות הזוג נתניהו לממן את הוצאות ביתם הפרטי בקיסריה בנוסף למעון רה"מ הרשמי    ח"כ בליאק: "גדודי חברי הכנסת מהליכוד נעים לכיוון המשכן, על-מנת לתת מענה הולם לאתגר הלאומי החשוב"
מירב ארד
לישראל הגיעו 70,000 עולים בשנה האחרונה וככל הנראה בשנה הבאה יהיה מספר דומה    יו"ר ועדת החינוך: "מערכת החינוך היא גורם משמעותי ביותר בקליטתם של תלמידים עולים במגוון היבטים: רכישת שפה, השתלבות חברתית ותרבותי ומשפיעה גם על הוריהם. הוועדה מציעה לתת שעות תקן לתלמידים עולים לפי שנת לימודים, ולא לפי שנה קלנדרית
מירב ארד
בשנת 2015 ממשלת ישראל קיבלה החלטה לגבש תוכנית לטיפול בגרעון האקטוארי של המוסד לביטוח לאומי, אך היא טרם בוצעה    יו"ר הוועדה לביקורת המדינה: "אנחנו מועדים בעיניים פקוחות לקראת קטסטרופה חברתית וכלכלית"
עידן יוסף
במכתב הבהרה לכלל חברי הכנסת כתב אוחנה כי חל איסור על צילום סרטונים או משדרים חיים לרשתות החברתיות ממליאת הכנסת    חברי כנסת המעוניינים לקבל סרטונים מהמתרחש במליאה יכולים לפנות לערוץ כנסת בבקשה לקבל תיעוד מסוג זה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il