גם הערב, זה השבוע האחד-עשר ברציפות, מפגינים (מוצ"ש, 18.3.23) עשרות אלפי בני אדם ברחוב קפלן בתל אביב ובמקומות נוספים ברחבי הארץ נגד הרפורמה המשפטית, והערב גם נרשמים עימותים בין אזרחים שנמאס להם מהחסימות למפגינים.
מארגני המחאה קראו לציבור לצאת ולנקוט עמדה במה שהגדירו "הרגעים הגורליים של מדינת ישראל". ההפגנות התנהלו ברובן בהתאם לחוק, אך היו אירועי אלימות ומעצרים שביצעה המשטרה. כ-50 מפגינים ירדו לאיילון שנחסם לתנועה. המשטרה פינתה אותם. נעצר מפר סדר על כביש 20 סמוך לארלוזורוב לאחר שריסס כתובת על מעקה בטיחות.
המשטרה הואשמה בשימוש בכוח מופרז כדי לפזר את המפגינים. באחד התקריות, המשטרה השתמשה במכת"ז כדי לפזר את המפגינים בכוח. באירוע אחר עצרה המשטרה מפגינים שחסמו את כביש 65 בצפון.
היו גם מקרים של אלימות בין המפגינים לנהגים בכבישים. באחד האירועים נעצר נהג רכב בן 57 בחשד שדרס אדם במהלך ההפגנה בהרצליה. מפגין פונה לבית החולים מאיר בכפר סבא במצב קל. עדי ראייה דיווחו כי הנהג דרס רגלו של המפגין והחל לפגוע במפגינים לאחר שיצא מרכבו. המפגינים תפסו אותו, והמשטרה עצרה אותו.
באור עקיבא נעצרו שלושה בני אדם לאחר שהשליכו ביצים לעבר מפגינים. המשטרה סייעה בחילוץ מפגינים מאתר ההפגנה. באירוע אחר נעצר צעיר בן 24 מגבעתיים בחשד לתקיפה ואיומים, לאחר שנכנס עם אופנוע בין מפגינים ברחוב ויצמן בעיר.
מארגני המחאה גינו את מה שכינו התגברות האלימות נגד המפגינים. הם האשימו ש"ההסתה מבית נתניהו" אחראית להתגברות האלימות. בנו של ראש הממשלה כינה את המפגינים נאצים, מה שלדבריהם הוביל לעלייה באלימות נגדם. מארגני המחאה קראו למשטרה לעצור אותו.
גם ראש האופוזיציה
יאיר לפיד התבטא נגד הרפורמה המשפטית. הוא מאמין שהממשלה לא רוצה משא-ומתן או פשרה, ו"הם רוצים להפוך את ישראל למדינה לא דמוקרטית". נגיד בנק ישראל לשעבר פרופ'
יעקב פרנקל נאם בהפגנה ברחוב קפלן ואמר: "חברינו מופתעים ותוהים כיצד מדינה שהייתה מושא להערצה וקנאה של כולם, הורסת את המפעל הציוני מבפנים. וכל זה בפחות משלושה חודשים". מארגני המחאה הזהירו כי ממשלת ישראל מתכננת להעביר חוקי דיקטטורה וכפייה דתית, ומאות אלפי אנשים ברחבי המדינה יתנגדו לחוקים הללו כמו חומת ברזל.