עם אישורו של החוק, בירך ראש מועצת השומרון יוסי דגן, שישב ביציע האורחים בכנסת, את ברכת שהחיינו בקול רם. לאחר ההצבעה קיימו המתיישבים וחברי הכנסת של הימין ריקוד הודיה מחוץ למשכן.
שרת ההתיישבות והמשימות הלאומיות
אורית סטרוק אמרה במליאה כי החוק מתקן עוול היסטורי, אחרי שנים של התנכלות מצד הערבים ומערכת הביטחון, והביעה תקווה שאחרי חומש, ייושבו גם יתר יישובי שפון השומרון שנעקרו.
השר המקשר
יואב קיש אמר כי לבג"ץ יש זכויות בחוק זה, וצריך לפרגן לו כשצריך אולם הוסיף כי בזמן ההינתקות, בג"ץ לא הגן על זכויות המתיישבים שנעקרו מבתיהם. קיש הוסיף כי אז לא הייתה לגיטימציה לסרבנות, אך כיום התקשורת מאדירה את הסרבנות.
יו"ר ועדת החוץ והביטחון, ח"כ
יולי אדלשטיין, אמר לאחר אישור החוק כי "17 שנים של ניסיונות, מאבק בלתי מתפשר ואמונה חזקה בצדקת הדרך התנקזו לרגע אחד בו מליאת הכנסת הצביעה בעד ביטול חוק ההינתקות. מדינת ישראל התחילה הלילה את תהליך ההחלמה שלה מאסון הגירוש. זהו הצעד ראשון ומשמעותי לתיקון אמיתי ולביסוסה של ישראל בשטחי המולדת השייכים לה".
בדברי ההסבר להצעת החוק נכתב: "החוק ליישום תוכנית ההינתקות נועד להכשיר את עקירתם וגירושם של כ-10,000 איש מבתיהם, מפרנסתם וממרקם החיים שלהם במסגרת תוכנית ההינתקות. משאף לא אחת מתכליותיה של תוכנית ההינתקות התממשה, ובשל כך שבמקום תועלת הביאה לנזקים עצומים, מתחדדת תובנת העוול שנעשה לאזרחים שהחוק הכשיר את פינויים ועקירתם. על כן מוצע בהצעת החוק לבטל חלקים בחוק יישום תוכנית ההינתקות, ובכך למחוק במידת-מה את הכתם הלאומי והמוסרי שזו הכתימה בבגד יומה של מדינת ישראל".