בנק ישראל מעלה שוב את הריבית: הוועדה המוניטרית של הבנק הודיעה כי היא מעלה את הריבית במשק בפעם התשיעית ברציפות, ב-0.25%, כך שהריבית תהיה בשיעור של 4.5%. ההחזר החודשי של משכנתה ישראלית ממוצעת יטפס בכ-60 שקלים נוספים, ובסך-הכל בכ-1,030 שקלים מתחילת העלאות הריבית בחודש אפריל בשנה שעברה.
מבנק ישראל נמסר כי המשק הישראלי נמצא כעת ברמת פעילות כלכלית גבוהה, אם כי חלה התמתנות במספר מדדים. שוק העבודה הדוק ושיעור התעסוקה ממשיך לשהות ברמה המבטאת תעסוקה מלאה, בעוד האינפלציה מעל היעד ומקיפה מגוון רחב של סעיפים. למרות שהייתה התמתנות באינפלציה השנתית בפברואר, היא עדיין גבוהה מההערכות המוקדמות, והמשך המדיניות המוניטרית המגבילה והתמתנות הפעילות בעולם צפויים להביא להאטה מסוימת בפעילות הכלכלית לצד האטה בקצב האינפלציה.
האינפלציה, העומדת כיום על 5.2%, נמוכה מהאינפלציה ברוב המדינות המפותחות. בניכוי אנרגיה ופו"י, האינפלציה עומדת על 5.1%, וכך גם האינפלציה עם ניכוי נוסף של מיסוי והשפעות אסדרתיות. קצב העלייה השנתי של מרכיבי המדד הבלתי סחירים, המשקפים בעיקר את מדד הדיור וענפי השירותים, עומד על 5.5%, בעוד ששיעור העלייה של הרכיבים הסחירים של המדד ירד ועומד על 4.8%. הציפיות והתחזיות לאינפלציה לשנה הראשונה מכל המקורות עלו ונמצאות בסביבת הגבול העליון של אזור היעד, בעוד שהציפיות משוק ההון לשנה השנייה ואילך ירדו מעט ונמצאות בתחום היעד.
הפעילות הכלכלית במשק נמצאת בסמיכות למגמה ארוכת הטווח, אך קצב התרחבותה הואט בהשוואה לשנה שעברה. המאזן המצרפי של סקר המגמות העסקיות של הלמ"ס לחודש פברואר ממשיך להצביע על הערכות חיוביות של העסקים ביחס למצבם. הלחץ בשרשרת האספקה ממשיך להתמתן, ומגבלת הציוד וחומרי הגלם שעליהן מדווחות החברות בסקר המגמות של הלמ"ס מצויה במגמת ירידה בענפים השונים. יצוא הסחורות והשירותים הואט בהשוואה לשנה שעברה, אך רמת היצוא עדיין גבוהה. יבוא מוצרי צריכה ונכסי השקעה התייצב, ויבוא חומרי הגלם ממשיך לרדת. שינוי מגמה מתחיל לבוא לידי ביטוי בהכנסות ממסים שעלו מאוד בהשוואה לתקופה שלפני נגיף הקורונה.
שוק העבודה הדוק, ושיעור התעסוקה ממשיך להישאר ברמה המבטאת תעסוקה מלאה. שיעור האבטלה בקרב קבוצות גיל העבודה העיקריות נותר זהה לזה שהיה בינואר, ושיעור המשרות הפנויות, המשקפות את עודף הביקוש לעובדים, ממשיך לרדת במתינות, אם כי הוא עדיין ברמה גבוהה. על-פי סקר המגמות של הלמ"ס בפברואר, חלה ירידה במחסור המדווח בעובדים של החברות בהשוואה לחודש המקביל אשתקד. השכר הממוצע למשרה בשכר בינואר 2023 משקף עלייה בשכר הריאלי, לאחר שחיקה מתמשכת שהתרחשה במהלך 2022.