נשיא בית הדין האיזורי לעבודה בחיפה,
יגאל גלם, דחה (4.4.23) את בקשתו של עו"ד שאול כהן מפרקליטות מחוז חיפה להתיר לו להשתתף בהפגנות נגד הרפורמה המשפטית. "אנו מכבדים ומעריכים את רצונו של המבקש להביע את מחאתו בשל נסיבותיו האישיות ובשם בנו. אלא שאל מול זכות היסוד להפגין, עומדות חובותיו של המבקש כפרקליט במדינה", כותב גלם.
כהן טען, כי הוא מבקש למחות נגד הרפורמה מחשש שתוביל לפגיעה בזכויות להט"בים, עליהם נמנה בנו, וכי לא מדובר ב"נושא מדיני" שאסור לעובדי מדינה להפגין בעדו או נגדו. אולם, גלם אומר שלמרות שבהפגנות משתתף ציבור מגוון ונשמעות בהן קריאות בנושאים רבים, "לא ניתן לקבוע כי שלל הנושאים העומדים ביסוד אותן הפגנות אינם נושאים אופי מדיני". קביעה לפיה "עסקינן בהפגנות המבקשות לקדם רק ערכים כלליים שכלל אינם שנויים במחלוקת פוליטית" תהיה מלאכותית.
גלם מוסיף: "לא ניתן לקבוע כי מאבק מסוג זה נטול כל פן מדיני ואינו מערב כלל סוגיות פוליטיות המצויות במחלוקת ציבורית. ברי כי מחאת ההמונים היא בעלת גוון מדיני ועומדות בבסיסה טענות שונות, בין השאר, כנגד תוכנית הממשלה וההשלכות שמייחסים לה המפגינים. העניינים אותם מבקשות ההפגנות לקדם, או חלקם, הם עניינים בעלי אופי מדיני מובהק, שכן מעורבים בהם אינהרנטית נושאים המצויים במחלוקת פוליטית".
גלם מזכיר, כי בית המשפט אינו נכנס לנעליה של הרשות המוסמכת כל עוד החלטותיה התקבלו בתוקף סמכותה, בצורה עניינית וסבירה ו
בתום לב - וזהו המצב לגבי החלטתה של נציבות שירות המדינה בעניין הנדון. לכך יש להוסיף שמדובר בפרקליט המייצג את המדינה, לנוכח העובדה שעמדת היועצת המשפטית לממשלה בנוגע לרפורמה מצויה גם היא בלב המחלוקת. בנסיבות אלו, היענות לבקשתו של כהן תהווה פגיעה באמון הציבור בשירות הציבורי בכלל ובפרקליטות בפרט.
לבסוף אומר גלם, כי אין לגזור גזירה שווה בין בקשתו של כהן לבין צה"ל והמוסד. אין שינוי בפקודות האוסרות על חיילים להשתתף בהפגנות בעלות אופי מדיני או פוליטי ולא נקבעו הוראות לגבי השתתפותם בהפגנות הנוכחיות. איסור דומה חל גם על עובדי המוסד, והנחיות אחרות ניתנו רק בעל-פה ולא בכתב. נציגי הציבור רוני גאגין ושגיב ליבר הסכימו עם גלם.