X
יומן ראשי
חדשותתחקירים
כתבותדעות
סיפורים חמיםסקופים
מושגיםספרים
ערוצים
אקטואליהכלכלה ועסקים
משפטסדום ועמורה
משמר המשפטתיירות
בריאותפנאי
תקשורתעיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורהלכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונתמיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עתוידאו News1
פורמיםמשובים
שערים יציגיםלוח אירועים
מינויים חדשיםמוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טוריםבלוגרים נוספים
רשימת כותביםהנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישיםפירמות
מוסדותמפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורתאירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומייםאירועים כלכליים
אירועים מדינייםאירועים משפטיים
אירועים פוליטייםאירועים פליליים
אסונות / פגעי טבעבחירות / מפלגות
יומנים אישייםכינוסים / ועדות
מבקר המדינהכל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
ערן יעקב. קרוב ל-200 תיקים הגיעו לטיפול פלילי [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
כמעט 5 מיליארד ש"ח בכ-680 חשבונות לא מדווחים
רוטמן העלה חששות מהפרות פרטיות וקבע כי ליחידים צריכה להיות אפשרות למנוע מגופים פיננסיים לשתף את המידע שלהם. עם זאת, אנשי מקצוע טענו כי המידע המצומצם הזה כבר נדרש על-ידי רשות המיסים לחשבונות עסקיים וחיוני לשיפור יכולת האכיפה וההתמודדות עם העולם המתקדם קריב לרשות המיסים: לא תחזירו לפה הצעת חוק שנדחתה בוועדה הזו הייעוץ המשפטי לוועדה: התיקונים של רשות המיסים קוסמטיים
יו"ר ועדת החוקה רוטמן:
הצעת החוק במתכונתה הנוכחית לא בשלה ומלאה חורים. דרישות המידע מהמוסדות הפיננסים מכבידות ויעוררו חשדות לא מוצדקים כלפי אזרחים תמימים. כמו-כן הזהיר כי הצעת החוק לא תואמת לנהוג בעולם. עוד הזהיר מפני חשדות לא מוצדקים כגד בעלי עסקים.

מנהל רשות המיסים ערן יעקב:
מדובר על מידע מצומצם שממילא כלקוח עסקי של רשות המיסים אמור לעבור; במדינות רבות ההון השחור עומד על 9-7 אחוזים ובישראל קרוב ל-20%; לולא ה-CRS לא הייתי יכול להתמודד עם ה-5 מיליארד שקל שאזרחי ישראל מחזיקים בבנקים זרים בעולם ולא דווחו.

איגוד הבנקים:
בגלל שאנחנו לא תמיד יודעים להגדיר מהו "חשבון עסקי", יש חשש לטעויות כאשר יעבור מידע על חשבונות פרטיים.

ועדת החוקה החלה בסוף השבוע (יום ה', 20.4.23) להכין לקריאות שנייה ושלישית את פרק ט' - מיסים - (נתונים פיננסיים), סעיפים 47-45, שפוצל מחוק ההסדרים. לפי הצעת החוק תוטל על בנקים, חברות ביטוח, גופים סולקים ועוד חובת דיווח שוטף לרשות המיסים ביחס לכל החשבונות העסקיים של לקוחותיהם. עוד לפי הצעת החוק, יוסמך מנהל רשות המיסים לדרוש מכל גוף פיננסי להעביר לרשות המיסים מידע פיננסי לגבי קבוצת לקוחות בעלי מאפיינים כלכליים משותפים שיוגדרו על ידיו.
הצעת החוק כוללת שני תיקונים שונים, הנוגעים למידע פיננסי שרשות המיסים מבקשת לקבל:
  • מוצע להטיל על "גופים פיננסיים" (בנקים, חברות ביטוח, גופים סולקים וכו') חובה לדווח לרשות המיסים, מידע פיננסי ביחס לכל "החשבונות העסקיים" של לקוחותיהם (חשבון של תאגיד או חשבון שמוגדר על-ידי הגוף הפיננסי כ"חשבון עסקי"). מדובר בדיווח שוטף שאינו מותנה בקיומו של חשד קונקרטי ביחס ללקוח. לפי המוצע, פעם בחצי שנה, יידרשו הגופים הפיננסיים לדווח לרשות המיסים, על סך הסכומים שהתקבלו וסך הסכומים שהוצאו בחשבון העסקי של הלקוח בחצי השנה שקדמה לדיווח, את פרטי הזיהוי של הלקוח והאם קיים נהנה בחשבון.
  • כמו-כן, מוצע להסמיך את מנהל רשות המיסים לדרוש מכל גוף פיננסי להעביר לרשות המיסים מידע פיננסי לגבי קבוצת לקוחות בעלי מאפיינים כלכליים משותפים שיוגדרו על ידיו. לפי המוצע, המנהל יהיה מוסמך לדרוש מידע כאמור, אם יש לו "יסוד סביר להניח" כי הלקוחות שבקבוצה הפרו הוראה מהוראות חוקי המס, באופן שיש בו כדי "לפגוע בגביית מס בהיקף שאינו מבוטל".
"יסוד סביר" יתבסס על סממנים שעניינם: ההיקף, האופן או התדירות שבהם הופקדו סכומים בחשבון הלקוח או נמשכו ממנו; מאפייני הגורמים שהסכומים נמשכו או הועברו אליהם; היקף לא סביר של יתרות בחשבון; והאופי של הפעילות שהתבצעה בחשבון, לרבות פעילות עסקית בחשבון פרטי ופעילות במדינת חוץ. לפי המוצע, גוף פיננסי שקיבל דרישת מידע כאמור, יידרש, בתוך 15 ימים מקבלת דרישת המידע, למסור למנהל את פרטי הזיהוי של הלקוח והאם קיים נהנה בחשבון, את סך הסכומים שהתקבלו וסך הסכומים שהוצאו בחשבון, וכן את יתרות הפתיחה ויתרות הסגירה בחשבון, לגבי שנת המס שקדמה לדרישת המידע, ביחס לכל אחד מהלקוחות הכלולים בקבוצה שאליה התייחסה דרישת המידע.
בניגוד להסדר המוצע בנוגע לחובות הדיווח השוטף, דרישת המידע יכולה להיות מופנית גם כלפי חשבונות פרטיים.
ערן יעקב מנהל רשות המיסים: "אנחנו בעולם של מהפכה תעשייתית רביעית ואנחנו כמו רשויות אחרות בעולם בו הפשיעה ואי תשלומי המס מתפתחים ומתחכמים ומקשים לא מעט על גופי אכיפה. ככל שלא יינתנו כלים יהיה לנו קשה להמשיך ולהתמודד בצורה טובה עם העולם המתפתח. אנחנו רוצים להפריע ככל הפחות ולדרוש מהלקוחות שלנו, להיות כמה שיותר מדויקים ולהפריע כמה שפחות לאנשים הנורמטיביים. מצד שני, כשיש לנו מידע מ-90 מדינות על שני מיליון אזרחי מדינת ישראל שמחזיקים חשבונות בבנקים זרים בעולם, כאשר מה שיש פה פחות נגיש לנו, ראינו שכמעט 5 מיליארד שקל בכ-680 חשבונות לא דווחו. זה לא כסף קטן. כמעט 200 תיקים עברו לטיפול פלילי.
"חשוב לנו האיזון בין שמירה על פרטיות לבין הצורך לבצע אכיפה לטובת אזרחי ישראל. כשאין מידע מדויק אנחנו מגיעים לאנשים שלא עוול בכפם ואנחנו רוצים לדייק. לכן באנו ואמרנו שאנחנו רוצים את החשבונות העסקיים. גם היום צריך לדווח אבל בחרנו לא לבקש דיווח מכל אזרחי המדינה ולהטריד אותם, אלא לפעול מול צדדים שלישיים. אפילו הסולקים, מי שנותן או מעביר כסף בביט מאפשר העברת מידע לצד שלישי, אם כי לא לגופים שאמונים על אכיפה. גופים עסקיים אוספים מידע אין סופי.
"כשאנחנו מבקשים מידע על חשבונות עסקיים או כאלו מתחפשים לחשבון עסקי, ומחויבים לבדוק שהוא פועל כחשבון עסקי, בצד הבנקאי יודעים אם זה אכן חשבון עסקי או לא. לכן המידע המבוקש הוא רק למי שיש לו מאפיינים של חשבון עסקי. המטרה מאזנת וראויה כי מי שיש לו חשבון כזה אמור בהגדרה לדווח לרשות המיסים. הצורך למקד ולהכווין. לראיה שה- CRS (אמנת חילופי מידע בין מדינות בעבירת מידע בנקאי) נותן לנו לעבוד בצורה יותר טובה.
"מדובר על מידע מצומצם שממילא כלקוח עסקי של רשות המיסים אמור לעבור. יש הרבה מדינות בהן ההון השחור עומד על 9-7 אחוזים ובישראל עומד על קרוב ל-20%. בסופו של יום, באמצעות המידע נוכל לשפר משמעותית את יכולת האכיפה ולהתמודד עם העולם המתקדם. לולא ה-CRS לא הייתי יכול להתמודד עם ה-5 מיליארד".
היו"ר ח"כ שמחה רוטמן הגיב לדבריו: "זהו קו טיעון בעייתי מאוד, כי גוגל יודעת את כל מה שאני מחפש ויש לי גם את האופציה למנוע את זה, וזה לא אומר שהייתי רוצה שכל המידע הזה יעבור למשטרת ישראל. אני יכול לשמוח או להעצב על העברת מידע לגופים הפרטיים, אך דווקא מכיוון שלמדינה יש כלי אכיפה וסנקציות, אני לא מוכן לוותר עליו לטובת המדינה. אני אמור לדאוג מהמדינה הרבה יותר, והמידע שנמצא בידך - יש לך כלים לאסוף עוד הרבה מאוד מידע. יש להבין שכל מידע שאאשר לך לתת ייחשף גם לרשויות זרות. בעל מכולת קטן, המנהל את העסק בעיקר במזומן, כמובן במגבלות המותרות לפי החוק, ומגיש לכם דוח ומצהיר על הכל כדת וכדין, אבל בבנק מפקיד רק שקל וחצי, או שאת הרווחים בכלל מפקיד בחשבון האישי – לא יהיה כל קשר בין המידע שאתם מבקשים על החשבון העסקי שלו לדוחות שדיווח לכם, וידלקו לכם האורות האדומים לגביו. לעומת זאת, מקרה אחר - משקיע שפתח סטרטאפ, ובשנתיים הראשונות העסק רק מוציא ואין הכנסות, אבל כדי לקיים את העסק הוא מעביר כל חודש סכומים גדולים לחשבון העסקי כדי לשלם משכורת ולהחזיק את הסטרטאפ, אתה תראה הכנסות מאוד גדולות בחשבון העסקי שלו, וזה יקפוץ לך כמשהו חשוד כי לא תהיה התאמה לדוחות על אפס הכנסה שהגיש לך".
ח"כ גלעד קריב (העבודה): "דיני המס נבחנים בין השאר בפרספקטיבות בינלאומיות. אבקש לדעת בכמה ממדינות העולם המתקדם מעבירים את כל המידע על החשבונות העסקיים. ישראל בגירעון גדול בהגנה על הפרטיות של אזרחיה. הסדר בו ישראל מבקשת להוביל שיש בו פגיעה קשה בזכות לפרטיות על פניו בעייתית מאוד. ראוי היה שרשות המיסים לדורותיה והממשלות מכל הצדדים יעשו את התיקונים בתרבות הדיווח במס ולא יובילו פתרונות עוקפים שיש בהם פגיעה בפרטיות".
מנהל רשות המיסים יעקב: "אז אתה מבקש מאיתנו לדרוש חובת דיווח מתשעה מיליון אזרחים? שיחויבו לדווח כמה יתרות יש להם בחשבונות הבנק?"
ח"כ קריב התרעם: "לא תחזירו לפה הצעת חוק שנדחתה בוועדה הזו, שפוצלה רק בזכות הייעוץ המשפטי, היועמ"שית לכנסת והיו"ר שעשו את העבודה. אם ישראל רוצה להגביר גבייה אבל גם לשרת אינטרסים חברתיים לחלוקת נטל המס בצורה ראויה, תשבו ללא קיצורי דרך ותראו אם יש פתרון לכך שאנשים שיש להם כל מיני דרכים לא ייעלמו מתחת לרדאר.
יעקב השיב: "כל מי שיש לו פעילות עסקית ממילא מחויב בחוק לדווח שראוי שיידע על כך שיש כאלו המדווחים אי-תאימות ונוכל לשאול אותם יותר אפקטיבית מה מהות ההכנסות שלא דווחו. ההתמקדות במקרים אלו תגרום להרבה פחות הפרעה לעסקים ואנשים, זה מקדם שוויון כי מי שלא משלם מיסים פוגע בשוויון ובתחרותיות. ביחס להצעת החוק הקודמת - במקום דיווח חודשי הפכנו לדיווח חצי-שנתי, סמכות לעניין איסוף המידע בתקנות ועוד שינויים נעשו בהתאם לדרישות משרד המשפטים ביחס להצעת החוק שהוגשה אז. נכון שהתפיסה נותרה".
עו"ד אלעזר שטרן מהייעוץ המשפטי לוועדה הגיב אף הוא לדברים: "החלק השני של דרישות המידע זהה כמעט מילה במילה להצעת החוק המקורית. בחלק הראשון נוסף פרט מידע – לא רק הכנסות אלא גם הוצאות. השינויים שמנית הם קוסמטיים והתנגדות הוועדה ב-2015 לא הייתה קשורה לתיקונים הללו שעשיתם, אלא הדיונים הופסקו בגלל הקונספט של יצירת משטר-דיווח חדש שהוועדה לא הסכימה לקבל. השינויים הטובים שדיברת עליהם לא משנים את התמונה ולא הופכים את הצעת חוק להצעת חוק שונה. ההבדלים בשוליים. האם יש לכם נתונים על השלכות הצעת החוק על הרגולציה, לעומת החלופה של בקשה מכל בעל עסק למסור את המידע הזה, שזה דבר שהממשלה מצופה לעשות?".
עו"ד רונן ניסים מהמחלקה המשפטית בבנק ישראל: "מדובר בהצעת חוק ממשלתית ועמדתנו בשל כך הייתה שלא תומכים ולא מתנגדים".
מ"מ היו"ר ח"כ קריב הגיב לדבריו: "לא נועצו במפקח על הבנקים בחקיקה הזו? אבקש חוות דעת כתובה בה הוא אומר שאין לו עמדה בנושא. לא נראה לכם מוזר מכך שאין מדינה ב-OECD עם הסדר כזה?"
עו"ד תימור בלן מאיגוד הבנקים: "יש בעיות עם הנוסח הנוכחי, נוכח העובדה שההפרדה בין החשבונות העסקיים לחשבונות הפרטיים לא תמיד ברורה, ולא תמיד אנחנו יודעים להגדיר מהו חשבון עסקי. כך, אם בן זוג אחד הוא עוסק מורשה ובן זוג שני הוא שכיר, והחשבון הוא משותף – לא ברור האם זה חשבון עסקי. נוכח חוסר הבהירות הזאת יש חשש לטעויות כאשר יעבור מידע על חשבונות פרטיים".
נדב נגר מרשות המיסים: "המידע היחיד שיש לי באשר למחזור של העוסק הוא מה שהוא מדווח".
תאריך:  23/04/2023   |   עודכן:  23/04/2023
+תוקם ועדת משנה לעניין הפעלת רוגלות להאזנת סתר על-ידי המשטרה
13:11 23/04/23  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

הוועדה תקום בראשות עו"ד עמית מררי, המשנה ליועצת המשפטית לממשלה (משפט פלילי), ותבחן אופן היישום של המלצות הצוות לבדיקת האזנות הסתר

רוטמן. החליט על הקמת ועדה מצוצמצמת [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

מועדון VIPלהצטרפות הקלק כאן
 
תגיותמי ומי בפרשה
 OECD אבי דיכטר / Avi Dicter אברהם בניהו בצלאל / Avraham Benayahu  Bezalel אוהד טל אופיר כץ / Ofir  Katz אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen אורנה ברביבאי / Orna  Barbivai אושר שקלים / Osher  Shekalim אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir אליהו דלל / Eli Dallal אליהו רביבו / Revivo Eliyahu  אלמוג כהן / Almog  Cohen ארז מלול / Erez  Malul אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri בועז ביסמוט / Boaz  Bismuth בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky בני גנץ / Benny  Gantz גד איזנקוט / Gadi  Eisenkot גילה גמליאל / Gila  Gamliel גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan גלעד קריב / Gilad Kariv דבורה ביטון / Dvora  Biton דוד  ביטן / David Bitan דן אילוז / DAN Iluz דני בן יוסף דנון / Dani Danon ואליד אל הושלה / Waleed  El Hawashla ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak זאב אלקין / Ze'ev Elkin חמד עמאר / Hamad Amar חנוך דב מילביצקי / Hanoch Dov Milwidsky טלי גוטליב / Tali  Gottlieb יאיר לפיד / Yair  Lapid יואב גלנט / Yoav Galant יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein יונתן משריקי / Yonatan Mishraki יוסף עטאונה / Youssef  Atauna יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano ינון אזולאי / Yinon  Azoulay יסמין פרידמן / Yasmin Fridman יעקב אשר / Yakov  Asher יצחק קרויזר / Kroizer Yitzhak  יצחק שמעון סרלאוף  ירון לוי / Yaron Levi ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler ישראל כץ / Israel  Katz לימור סון הר-מלך / Limor  Son Har-Melech מאי גולן / May  Golan מאיר כהן / Meir  Cohen מטי צרפתי הרכבי / Matti  Sarfati Harkavi מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari מירב כהן / Meirav  Cohen מנסור עבאס / Mansour Abbas משה אבוטבול / Moshe Abutbul משה ארבל / Moshe Arbel משה גפני / Moshe Gafni משה רוט / Moshe  Roth מתן כהנא / Matan  Kahana נאור שירי ניר ברקת / Nir  Barkat סימון  מושיאשוילי / Simon  Moshiashvili סימון דוידסון / Simon Davidson עודד פורר / Oded Forer עופר כסיף / Ofer  Cassif עמית הלוי / Amit  Halevi ערן יעקב / Eran Yaacov צבי ידידיה  סוכות / Tzvi Yedidia  Sukkot צביקה פוגל / Tzvika  Foghel צגה צנגש  מלקו / Tsega  Melaku קארין אלהרר / Karin  Elharar רון כץ / Ron Katz רם בן ברק / Ram  Ben Barak שלום דנינו / Shalom  Danino שלי טל מירון / Shelly Tal Meron שלמה קרעי / Shlomo  Karhi שמחה רוטמן / Simcha  Rothman שרון ניר / Sharon Nir שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כלליחדשותרשימותנושאיםאישיםפירמותמוסדות
אקטואליהמדיני/פוליטיבריאותכלכלהמשפט
סדום ועמורהעיתונות
כמעט 5 מיליארד ש"ח בכ-680 חשבונות לא מדווחים
תגובות  [ 1 ]מוצגות  [ 1 ] כתוב תגובה 
1
ההון השחור בעיקרו אצל בני המעו
א  |  23/04/23 06:46
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספותכנסת 25
עידן יוסף
עדת הבריאות דנה ביבוא מוצרי מזון, ומציעה עיצומים כספיים למי שמפר הנחיות אירופיות, תיקונים לגבי אישור ייצור תקין והגדרות של מזון מזיק    משרד האוצר שואף לייבא מוצרים איכותיים כדי להפחית את יוקר המחיה ולהתקרב לאמות מידה אירופיות בייצור וביבוא, כאשר חלק מהיבואנים כבר פועלים לפי תקינה זו    משרד הבריאות מבהירים כי אין שינוי בסטטוס-קוו בכל הנוגע להגדרת מזון מזיק וכי יבוצעו התאמות לתקן האירופי הקיים בנושא ליסטריה וסלמונלה
איתמר לוין
הליכוד והחרדים עמדו מאחורי טענה לפיה הכנסת הנוכחית אמורה לכהן חמש שנים בשל עיתוי הבחירות הקודמות; סולברג קבע: ארבע שנים
מירב ארד
יו"ר ועדת הבריאות קרא לזירוז הקמת צוות-הבדיקה וכן להערכת היקף כוח האדם הנדרש להפעלת המכשירים    בתקופה האחרונה הוגדל מספר המכשירים ברחבי הארץ, וכן שונה התבחין של מכשיר לנפש
איציק וולף
מינויה של גולן כשרה לקידום מעמד האישה, משרד שלא קיים כיום, הוסר מסדר יומה של מליאת הכנסת לאחר שנתניהו הציע לה לכהן כקונסולית ישראל בניו-יורק
עידן יוסף
ההטבה תוענק למפרע מחודש מרס 2023    שכירים שעובדים במקום עבודה אחד אינם נדרשים לבצע כל פעולה על-מנת לממש את ההטבה    עצמאים, וכל שאר החייבים בהגשת דוחות שנתיים למס הכנסה, ייהנו מההטבה כחלק מחישוב המס השנתי
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il