אשת העסקים דרורית ורטהיים, שהיא אחת היורשות באימפריית קבוצת קוקה קוקה (החברה המרכזית לייצור משקאות קלים בע״מ) שהקים אביה מוזי ורטהיים (ז"ל), מאשימה את אחיה דודי ורטהיים בביצוע שורה של מעשים פסולים ומושחתים, וכן בדיווחים כוזבים לבנק ישראל ולרשויות נוספות.
ההליכים בין שני הצדדים מטופלים בימים אלה על-ידי סוללה של עורכי דין. חילוקי הדעות נוגעים לא רק לנכסים בהיקף הנאמד במאות מיליוני דולרים, אלא גם לפעולות שביצע דודי ורטהיים, העלולות, לגישתה של דרורית, לסכן את קבוצת קוקה קולה ולסבכה בחקירות פליליות מצד בנק ישראל ו/או גורמים נוספים.
ל-News1 נודע, כי בא-כוחה של דרורית עו"ד זאב שרף שיגר לפני חודשים רבים מכתב לבא-כוחו של דודי ורטהיים עו"ד אהוד סול. במכתב הועלו טענות קשות:
- טענה בדבר מסירת מידע כוזב לבנק ישראל ולהצהרות כוזבות בדבר שיעור מניותיה של דרורית בבנק מזרחי וזאת לאחר שקודם לכן נמסר דיווח לא נכון לרשות המיסים, כל זאת תוך סיכון דרורית. המידע הכוזב נמסר במסגרת בקשת קבוצת קוקה קולה בכלל ודודי ורטהיים בפרט לקבל מבנק ישראל היתר להחזקת אמצעי שליטה בבנק מזרחי. במכתב, דוחה דרורית את תגובת אחיה, לפיה הוא נאלץ, לגישתו, למסור מידע לא נכון לבנק ישראל, כדי להיות עקבי ביחס לדיווח שנמסר קודם לכן לרשות המיסים;
- טענה בדבר עסקות פרסום בעייתיות לקבוצת קוקה קולה בהיקף כספי ניכר מול זכיינית קשת וערוץ 12 תוך ניגוד עניינים וזאת לרעתה של דרורית;
- טענה לביצוע עסקה במסגרתה רכשה קבוצת קוקה קולה את השליטה בחברת קלובר תעשיות מדרום אמריקה. וזאת על-אף הסיכונים העסקיים לתדמית הקבוצה ולזיכיון שמחזיקה קוקה קולה ישראל בשל ביצוע העסקה עם מדינת עולם שלישי - שבה קיימת תרבות של שוחד.
הסכסוך החריף בין דרורית לדודי מתרחש מתחת לפני השטח. שני הצדדים שומרים בקנאות לבל יודלפו פרטים, העלולים ליפול בידי הרשויות החוקרות בישראל. מאז שיגור המכתב הנ"ל החמיר הסכסוך ביניהם. שני הצדדים מתיחסים לפרשה כאל 'מלחמה' ונוקטים פעולות בהתאם, תוך הימנעות אפילו ממתן תגובות:
- עו"ד זאב שרף מסר בתגובה לפניית News1, בשמה של דרורית ורטהיים, כי היא מחויבת בשמירת סודיות ולכן היא לא תוכל למסור תגובה מכל סוג שהוא;
- דודי ורטהיים מסר באמצעות דוברו תגובה לפניית News1: מהחברה המרכזית לייצור משקאות קלים בע״מ נמסר: ״מדובר בטענות חסרות שחר שהחברה דוחה אותן על הסף״.
הסכסוך בין דרורית לאחיה דודי מתנהל הרחק מעיני הציבור. ולא בכדי: ורטהיים הוא אחד מאנשי העסקים החזקים בישראל ומבעלי ערוץ 12. כוחו עצום. כלי התקשורת נמנעים מלעסוק בו, מטעמים שונים, ובהם תקציבי פרסום בהיקף של עשרות מיליוני ש"ח שמזרימה הקבוצה לכלי התקשורת. שווויה של קבוצת קוקה קולה נאמד בכ-2 מיליארד דולר. היא כוללת 21% מהבעלות והשליטה בבנק מזרחי-טפחות; מעט פחות מ-5% בחברת הנדל"ן והאנרגיה אלוני חץ; ושליטה בקבוצת התקשורת שידורי קשת - שהיא בעלת השליטה בערוץ 12, חדשות 12 ואתרי האינטרנט מאקו ו-N12.
ב-News1 הצבענו בעבר על מעשים בעייתיים שבוצעו בקבוצת קוקה קולה מצד דודי ורטהיים ואביו מוזי ורטהיים. נמשיך לעסוק בכך ככל שיעלה הצורך.