בנימין נתניהו ביקש בדצמבר 2014 להקליט את שיחותיו עם נוני מוזס כדי שההקלטה תעמוד לרשותו במה שפרקליטו ובן-דודו,
דוד שמרון, כינה doomsday - "יום הדין". כך אמר שמרון לחוקרי תיק 2000, כפי שהוצג (23.5.23) בהמשך חקירתו הנגדית של עד המדינה,
ארי הרו - ראש הסגל בלשכת נתניהו, שהקליט את שתי השיחות.
הרו אישר, כי תחושתו של נתניהו באותה עת הייתה, כי חוק
ישראל היום - אותו קידם מוזס ואשר זכה לתמיכה רחבה גם בתוך הקואליציה - היה חלק מניסיון נרחב יותר להפיל אותו ולהקים
ממשלה חילופית בידי כמה מאותן מפלגות. עוד אישר, כי נתניהו ביצע מהלכים רבים בניסיון לסכל את העברת החוק, או לפחות להעבירו בצורה מרוככת, כדי לשמר את הקואליציה ולהימנע מבחירות מוקדמות.
נתניהו החליט לפטר את השרים
ציפי לבני ו
יאיר לפיד ולהקדים את הבחירות רק כמהלך של חוסר ברירה, משום שבתפיסתו - מוזס גבר עליו, אישר הרו בתשובה לשאלותיו של עו"ד
עמית חדד, סניגורו של נתניהו. הוא פיטר דווקא את לבני ולפיד, משום שסבר שהם נאמנים למוזס. מהלך זה החזיר את החקיקה לראשיתה, שכן לא ניתן היה להעביר את החוק ערב הבחירות, הסביר.
חדד הזכיר, כי הסקרים לא ניבאו טובות לנתניהו לקראת הבחירות ב-2015, ולכן היה לו אינטרס להעביר חוק מרוכך - כדי למנוע את החוק במלוא חומרתו אם הליכוד יפסיד בבחירות. הרו אישר, כי לאחר השיחה עם מוזס ב-4.12.14 - ארבעה ימים לפני שהחליט ללכת לבחירות - ויתר נתניהו על האפשרות להגיע להסכמה על חוק מרוכך, ומצב זה עמד ברקע השיחה השנייה ב-13.12.14.
הרו שב ואמר כי נתניהו ביקש ממנו להקליט את השיחות בנימוק שהוא חושש שמוזס מקליט אותן וישתמש בהן לרעתו בצורה מעוותת. הוא אמר שאינו זוכר נימוק נוסף, בדמות יצירת הוכחה לכך שמוזס עומד מאחורי חוק ישראל היום, כך שניתן יהיה לשלוף אותה אם לאחר הבחירות ייעשה שוב ניסיון לקדם את החוק המקורי. כאמור, שמרון אמר בחקירתו שזה היה המניע.
שמרון תדרך את נתניהו והרו לפני הפגישה עם מוזס ב-4 בדצמבר. הרו שאל אותו האם ההקלטה ראויה, ושמרון השיב בחיוב - בתנאי שהמקליט הוא אחד המשתתפים בשיחה. לדברי הרו, הוא לא חשש שמדובר במעשה פלילי, אלא שאין זה ראוי להקליט אדם בלא ידיעתו, ובפרט כאשר המקליט הוא ראש הממשלה. "יש בהיסטוריה הפוליטית דוגמאות של הקלטות וזה אף פעם לא חיובי", הוסיף הרו ברמיזה לפרשת ווטרגייט.
עוד אישר הרו, כי נתניהו ביקש למצוא רוכש ל
ידיעות אחרונות כדי שמוזס - אותו ראה כאויבו המר ביותר - יאבד את כוחו הפוליטי. חדד שב ושאל על ההקלטות: "לא רצית להיות ליד אירוע שהוא לא חוקי". הרו: "נכון". חדד: "ובתפיסה שלך מעולם לא חווית אירוע שהוא פלילי". הרו: "נכון". שמרון הדגיש באוזני נתניהו והרו, כי יש למנוע כל מראית עין של "תן וקח" בשיחה עם מוזס; הוא לא אמר להם להעמיד פנים, אלא למנוע אי-הבנות כאילו יש קשר בין הסיקור לבין המשבר הפוליטי וחוק ישראל היום, אישר הרו.
לדברי הרו, גם בזמן אמת הוא לא הרגיש שקיימת זיקה כלשהי בין הסיקור לבין החוק - לא בשיחות בין נתניהו למוזס ולא בשיחותיו שלו עם נתניהו. הוא גם לא שמע על קשר שכזה, הוסיף. חדד: "אחרי שמוזס סיים את הפגישה ונשארת עם נתניהו, לא חשבת לשנייה שמוזס הציע שוחד לראש הממשלה". הרו: "נכון". חדד: "זו לא מחשבה שעברה לך בראש". הרו: "נכון". חדד: "וגם לא שמעת מראש הממשלה: תשמע, האיש הזה הציע לי שוחד עכשיו". הרו: "נכון". חדד "זה לא היה באפשרויות, חשבתם אלף מחשבות, אבל שוחד לא היה בין המחשבות האלה". הרו: "נכון".