X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
משה סעדה ואליהו רביבו מסתודדים [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
חוק הפרוטקשן: עונש המינימום יופחת בשנתיים
עונש המינימום בגין עבירת גביית דמי חסות ללא איום יופחת מ-7 שנים ל-5 שנים תוסר ההבחנה בין עסקת דמי חסות שהושלמה לעסקת דמי חסות שלא הסתיימה
הגדרת "דבר שאינו כדין" הובהרה במשמעות "דבר שהנפגע אינו זקוק לו אם לא התקיימה מערכת היחסים עם העבריין". נשקלת החרמה אזרחית במקרים של גביית דמי חסות

הוועדה המשותפת לוועדת החוקה והוועדה לביטחון לאומי סיימה (יום ב', 3.7.23) את הקראת סעיפי הצעת חוק העונשין (תיקון - הגדרת איום), התשפ"ג-2023, שיזם ח"כ יצחק קרויזר, לקריאות שנייה ושלישית.
על-פי עמדת רשויות האכיפה, כפי שהוצגה לוועדה בעת הכנת הצעת החוק לקריאה הראשונה, תופעת דמי החסות (פרוטקשן) שינתה את פניה לאורך השנים באופן שמקשה על ההתמודדות עמה בכלים המשפטיים המסורתיים. כך, בין היתר, במקרים רבים אין איום מפורש מצדו של העבריין כלפי הקורבן. לאור כך, השתכנעה הוועדה כי יש מקום לתקן את חוק העונשין ולהוסיף לו סעיף עבירה חדש, שעניינו גביית דמי חסות.

[צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

הנוסח שהוכן לקריאה הראשונה כלל את היסודות הבאים:
  • גביית דמי חסות תוך ניצול מצוקה ללא איום - מוצע לקבוע עבירה חדשה שעניינה גביית דמי חסות בדרך של ניצול מצוקה, ללא יסוד של איומים, עם עונש מרבי לצדה של 5 שנות מאסר, כל עוד הניצול לא הביא את הקרבן להעביר את דמי החסות, ושל 7 שנות מאסר אם הקרבן שילם בפועל את דמי החסות. נוסח הסעיף החדש מתבסס על עבירת העושק הקבועה בסעיף 431 לחוק העונשין, שעונשה 3 שנות מאסר.
  • חזקת מודעות - לעניין עבירה חדשה זו (של ניצול מצוקה ללא איום), הוועדה השתכנעה כי יש הצדקה לקביעת חזקה המעבירה את נטל ההוכחה למי שמקבל, באופן מתמשך או שיטתי, תשלום שלא הולם את שווי העסקה, אם לפני כן התרחשו אירועים בסביבתו של הקורבן, אשר מעצם טיבם עלולים לגרום לחשש לגוף או לרכוש. בהתקיים נסיבות אלו, תקום חזקה כי העבריין ידע שהתשלום נעשה עקב מצוקה, אלא אם כן יוכיח אחרת.
  • גביית דמי חסות באיומים - מוצע לקבוע עבירה נוספת, חמורה יותר, של גביית דמי חסות באיומים, שהעונש בצידה יעמוד על 7 או 9 שנות מאסר, כתלות בהעברת התשלום מצד הקורבן בפועל, בהתאמה. יסודות עבירה זו חופפים ליסודות עבירת הסחיטה בחוק העונשין, שעונשה גם הוא 7 או 9 שנות מאסר.
  • עונש מזערי - מוצע לקבוע עונש מינימום לשתי העבירות הקבועות בסעיף, שלא יפחת מרבע העונש המרבי לעבירה, שלא יהיה כולו על-תנאי, אלא אם כן יירשמו טעמים מיוחדים.
  • סעיף דיווח - הוועדה הוסיפה סעיף מפורט של חובת דיווח על יישום הוראות סעיף החוק החדש, למשך עשר השנים הראשונות מכניסת התיקון לתוקף. חובת הדיווח תחול על מספר חקירות שנפתחו בגין העבירה החדשה, מספר כתבי אישום שהוגשו בגינה, העונשים שהוטלו, והסכומים שחולטו.
יו"ר הוועדה, ח"כ שמחה רוטמן: "הייתי מעוניין מאוד לאשר את החוק עוד בכנס הזה, לאחר שהנוסח עבר שינויים רבים. עם זאת, טרם הוצגו בפנינו הנתונים על כתבי האישום והעונשים בגין תופעת דמי החסות, ולכן לא נוכל להצביע על הצעת החוק היום".
עו"ד אפרת חקאק, מהייעוץ המשפטי לוועדה: "נוסח החלק הראשון להצעת החוק מבוסס על נוסח ארכאי של עבירת העושק ולכן הוא מאוד רחב. כמו-כן, לגבי חזקת המודעות- יש בה סכנות להרחבת מעגל האנשים שעכשיו נחשיב כעבריינים, או עבריינים בפוטנציה שנטל ההוכחה יעבור אליהם. לגבי העבירה הפחות חמורה שעניינה גביית דמי חסות ללא איום- לפני הקריאה הראשונה הפרדנו בין עסקת דמי חסות שלא הושלמה, שם העונש המרבי 5 שנים לבין עסקה שהושלמה שם העונש המרבי 7 שנים. אני לא חושבת שנכון לעשות זאת בעבירה עצמה, כי העונש המרבי מספק כלי לבית המשפט לקבוע את העונש בנסיבות המקרה, מצד שני, אם יישאר בנוסח החוק עונש מינימום, אז ככל הנראה עדיף להשאיר את שתי האפשרויות, כי לא נכון לתת עונש מינימום במקרה בו העסקה לא הושלמה. אני מאוד מוטרדת מכך שעד כה אין לנו נתונים על השולחן".
היו"ר ח"כ רוטמן: "ברגע שיש איום, טווח הענישה הוא 9-7 שנים. לעומת זאת, דרשת דבר שלא מגיע לך כדין, תמורה שאינה סבירה - אין את רכיב האיומים, אין רלוונטיות לקבוע את המדרג של 7-5 שנים. פרק זמן של 5 שנים נראה קצר מדי להוראת השעה, ואני צופה שהיא תוארך ל-10 שנים. אפשר לקבוע שהוראת השעה תהיה למשך 5 שנים והארכתה לתקופה נוספת תהיה באישור ועדת החוקה ולא בחקיקה בשלוש קריאות".
ח"כ אלמוג כהן (עוצמה יהודית): "מה המענה למקרה בו אין איום, ויש הצעה עסקית לשותפות, אך בעל העסק מכיר את המוניטין ואת האקלים העסקי, לא מדובר באיום רשמי אך בעל העסק מבין ביסוד הנפשי שגובים ממנו דמי חסות".

[צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

עו"ד לילך וגנר, ראש אשכול עונשין ופשיעה חמורה במשרד המשפטים השיבה: "הטלת אימה יכולה להיות בכל דרך והפסיקה פירשה את היסודות באופן רחב. כשאדם מיוזמתו פונה לשלם לאותו גורם כי הוא חושש שאם לא ישלם יבולע לו- אלו התנהגויות שלא נכנסות היום בעבירת הסחיטה. לכך מתייחסת העבירה החדשה. בעבירה החדשה צריך להוכיח שהאדם שקיבל את הפניה לשותפות פועל בפחד. יש חזקה שעוזרת להוכיח את היסוד הנפשי ומהווה לו תחליף, כך שלא צריך להוכיח את היסוד הנפשי של העבריין. יש בכך צעד מרחיק לכת, אך החקיקה נועדה לתת מענה לסיטואציות בהן אין איום גם במשתמע. אנחנו יוצרים עבירה עם חזקה, כשאנחנו יודעים שמכסה מקרים שלא אמורים להיות תחתיה. הוספת רכיב עונש המינימום מעלה קושי. בעבירה המוגמרת של הסחיטה הקושי יותר קטן כי יש בה את רכיב האיומים. בעבירה החדשה, הנסמכת על שיקול הדעת של הרשויות, זה בכל זאת מעלה קושי מיוחד. לכן, חשבנו שפרק הזמן להוראת השעה צריך להיות ארוך יותר והממשלה התכנסה ל-5 שנים. אין צורך להאריך את ההוראה, כי מחקרים הראו שגם הוראת שעה שכזו מכווינה את שיקול דעת השופטים".
עו"ד יהודה שפר, לשעבר המשנה הפלילי לפרקליט המדינה: "העבירה תיתן מענה במקרים נדירים ברף הפלילי, אך הציפייה לטיפול ברף הפלילי מוגזמת. אומנם במישור פלילי זה יהיה נדיר יותר אך בדוגמאות כאלו אפשר יהיה להשתמש בחילוט אזרחי".

[צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

עו"ד ישי שרון מהסנגוריה הציבורית: "אחד הקשיים הגדולים שהצפתי הוא "הדורש או מקבל דבר שאינו כדין" אך בהינתן שזה בכל זאת נכנס, יש היגיון בביטול ההבחנה. אם מדובר בעבירת בסיס שאין בה איום, העונש צריך להיות חמור פחות מאשר עבירה שיש בה איומים". סיטואציה זו קורית כמעט בכל סכסוך גירושין או עבודה ואני מאוד חושש מהפללה של המקרים הללו. כך לדוגמה, אני מעסיק מטפל בביתי ויש סכסוך על פיצויי פיטורין ואני דורש ממנו משהו שלא מגיע לי לכאורה והוא חושש להיות מגורש, או שרכושו יילקח ממנו ואני מנצל זאת".
ח"כ אליהו רביבו (הליכוד): "אבקש להוסיף לנוסח כי 'דורש או מקבל דבר שלקורבן אין בו צורך אלמלא התקיים הקשר עם העבריין'. מדובר על שירות שאיני זקוק לו אלמלא השותף הכפוי. אנחנו חייבים להבהיר שללא אכיפה מוגברת, אין לכך שום אפשרות להצליח. אם יש ספק בצורך בעונשי מינימום, אשמח להרחיב בנושא".
רוטמן: "מבחינתי סיימנו את ההכנה וההקראה לקריאות שנייה ושלישית. ככל הנראה נצטרך לקיים דיון נוסף בו יוצגו הנתונים שביקשנו, וכן יש לבדוק את נושא המדרג של 7-5 שנים- האם להשאיר את המדרג או לצמצמו".

תאריך:  04/07/2023   |   עודכן:  04/07/2023
+עלות מאגר הדנ"א לכלבים מוערכת בכ-140 מיליון שקלים
23:58 04/07/23  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

שתי הצעות חוק מבקשות לחייב בעלי כלבים לתת דגימות דנ"א לצורך הקמת מאגר מידע, שיסייע בזיהוי ואכיפה נגד מי שמשאירים צואת כלבים במרחב הציבורי  ▪  חשש: המאגר עלול לפגוע בפיקוח על כלבים ובהגנה על בני אדם

מי ישא בעלויות [בינג AI]
+הנציבות תוכל להאריך העסקת עובד מדינה עד גיל 72
21:40 04/07/23  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ועדת העבודה והרווחה אישרה תקנות שיאפשרו לנציב שירות המדינה לאשר הארכת שירות לעובד בשירות המדינה  ▪  ההארכה המרבית כיום היא 4 שנים, אך התקנות החדשות יאפשרו הארכה של עד 5 שנים  ▪  המטרה: לשמר עובדים מיומנים במקצועות בהם קשה למצוא תחליף

ח"כ אלון שוסטר והנציב דניאל הרשקוביץ [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+סמוטריץ': אכיפה בררנית היא רשע, וזה מה שקורה בשנים האחרונות
21:24 04/07/23  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

שר האוצר בוועדת החוקה: כשלשמאל מותר לחסום כבישים ולימין אסור - זו לא דמוקרטיה  ▪  על אישור צמצום עילת הסבירות לקריאה ראשונה: "צעד ראשון שיבואו אחריו צעדים נוספים באחריות ושיקול דעת"  ▪  המשנה ליועמ"ש גיל לימון: "החובה של הממשלה לנהוג בסבירות תבוטל דה פקטו ככל שההצעה תעבור"

ח"כ קריב, השר סמוטריץ' והיועמ"ש אפיק [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+הציונות הדתית דורשת לקדם את ביטול סעיף הנכד
20:18 04/07/23  |  עידן יוסף

המשבר הקואליציוני הבא? סיעת הציונות הדתית דורשת לקדם את ביטול סעיף הנכד ב׳חוק השבות׳. ע״פ ההסכם הקואליציוני, הייתה התחייבות לטפל בנושא לפני העברת התקציב, הבטחה שטרם מומשה (INN).
מרכז המחקר של הכנסת פרסם אתמול נתונים מהם עולה כי מתוך 70 אלף העולים בשנה האחרונה, 42 אלף מהם אינם יהודים. ומשנת 2009 עד 2021 עלו כ-292 אלף עולים, כאשר כ-120 אלף מהם אינם יהודים.

+משרד התקשורת: חסימת הניידים הכשרים לא תביא להתייקרות
18:46 04/07/23  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ועדת הכלכלה החלה להכין לקריאה שנייה ושלישית את ההצעה לאפשר למנויי שירותי תקשורת להסכים להגביל או לחסום שירותים - ולקבל סלולר כשר  ▪  היו"ר: לא נמתין עד אין סוף להסכמות - ולא נאפשר פגיעה ברפורמת הסלולר; שר התקשורת: המטרה היא לא לפגוע ברפורמת הסלולר אלא לבטל את הגזירה של השר הקודם הנדל

ביטן וקרעי. נדרשות הסכמות [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+ועדת החוץ והביטחון אישרה: ייאסר על עובדי המוסד להתאגד למשך שנה נוספת
17:08 04/07/23  |  עידן יוסף

ועדת החוץ והביטחון אישרה פה אחד את הארכת צו ההסכמים הקיבוציים לעובדי המוסד. הצו אוסר על התאגדות עובדי המוסד והוא בתוקף מזה 20 שנה. הוועדה מכירה בצורך בהסדרה קבועה בנושא ומציעה לבחון פתרונות חלופיים, כמו הקמת ועדת קבלה לעובדי המוסד. הארכה המאושרת תימשך שנה נוספת. ההחלטה התקבלה לאחר דיון חסוי בהשתתפות מבקר הפנים ואנשי משאבי אנוש של המוסד.

+אושרה סופית דחיית בחירת הרבנים בחצי שנה
08:00 04/07/23  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

52 חברי כנסת אישרו בקריאה שנייה ושלישית מול 29 מתנגדים את הצעת החוק הדוחה את בחירת הרבנים הראשיים לישראל  ▪  לאישור החוק קדם דיון פיליבסטר עד לשעות הבוקר המוקדמות

"מה יגיד האדם שנזקק לשירותי הרבנות?" [צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אברהם בניהו בצלאל / Avraham Benayahu  Bezalel  אוהד טל  אופיר כץ / Ofir  Katz  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורנה ברביבאי / Orna  Barbivai  אושר שקלים / Osher  Shekalim  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir  אליהו דלל / Eli Dallal  אליהו רביבו / Revivo Eliyahu  אלמוג כהן / Almog  Cohen  ארז מלול / Erez  Malul  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז ביסמוט / Boaz  Bismuth  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  גד איזנקוט / Gadi  Eisenkot  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan  גלעד קריב / Gilad Kariv  דבורה ביטון / Dvora  Biton  דוד  ביטן / David Bitan  דן אילוז / DAN Iluz  דני בן יוסף דנון / Dani Danon  ואליד אל הושלה / Waleed  El Hawashla  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  חמד עמאר / Hamad Amar  חנוך דב מילביצקי / Hanoch Dov Milwidsky  טלי גוטליב / Tali  Gottlieb  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יואב גלנט / Yoav Galant  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יונתן משריקי / Yonatan Mishraki  יוסף עטאונה / Youssef  Atauna  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  ינון אזולאי / Yinon  Azoulay  יסמין פרידמן / Yasmin Fridman  יעקב אשר / Yakov  Asher  יצחק קרויזר / Kroizer Yitzhak  יצחק שמעון סרלאוף  ירון לוי / Yaron Levi  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  לימור סון הר-מלך / Limor  Son Har-Melech  מאי גולן / May  Golan  מאיר כהן / Meir  Cohen  מטי צרפתי הרכבי / Matti  Sarfati Harkavi  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירב כהן / Meirav  Cohen  מנסור עבאס / Mansour Abbas  משה אבוטבול / Moshe Abutbul  משה ארבל / Moshe Arbel  משה גפני / Moshe Gafni  משה רוט / Moshe  Roth  מתן כהנא / Matan  Kahana  נאור שירי  ניר ברקת / Nir  Barkat  סימון  מושיאשוילי / Simon  Moshiashvili  סימון דוידסון / Simon Davidson  עודד פורר / Oded Forer  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עמית הלוי / Amit  Halevi  צבי ידידיה  סוכות / Tzvi Yedidia  Sukkot  צביקה פוגל / Tzvika  Foghel  צגה צנגש  מלקו / Tsega  Melaku  קארין אלהרר / Karin  Elharar  רון כץ / Ron Katz  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  שלום דנינו / Shalom  Danino  שלי טל מירון / Shelly Tal Meron  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שמחה רוטמן / Simcha  Rothman  שרון ניר / Sharon Nir  שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
חוק הפרוטקשן: עונש המינימום יופחת בשנתיים
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 25
איציק וולף
52 חברי כנסת אישרו בקריאה שנייה ושלישית מול 29 מתנגדים את הצעת החוק הדוחה את בחירת הרבנים הראשיים לישראל    לאישור החוק קדם דיון פיליבסטר עד לשעות הבוקר המוקדמות
עידן יוסף
ועדת הכלכלה אישרה לקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק בעניין    המציעים ח"כ אזולאי וח"כ בן ברק: אין בעיה לכתוב בטוש איפה יוצרה התוצרת - כבר שנים שמנסים להעביר את ההצעה ולא מצליחים כי האינטרס של החברות הגדולות גבר על האינטרס של הציבור    היו"ר ביטן: הצעת חוק טובה שלא תעלה מחיר
עידן יוסף
בישיבת ועדת החוקה אמר היו"ר: "אצטרף לכל מי שמצטער על החקיקה. הלוואי שהיה לנו בית משפט שלא צריך להגבילו כי הוא משתמש בחוסר סבירות רק כשהיא קיצונית, אבל זה לא כך"    יועמ"ש הוועדה: כ-200 עתירות בעשור שנים התקבלו בבג"ץ עם צו מוחלט, בכרבע מהן נעשה שימוש בעילת הסבירות לרוב יחד עם עילות אחרות
עידן יוסף
שר האוצר: "הנוסחה שבה יהיה לנו מקסימום רווח, ונוכל להחזיר את הכסף לציבור. הכסף לא ילך לאוצר המדינה, נעריך את הסכום ונייעד סכום מקביל לתוכניות סיוע בדיוק לקהלי היעד"    יו"ר ועדת הכספים: "מעריכים את מי שמרוויח, אבל לא על חשבון מי שיש לו מעט מאוד"
מירב ארד
עו"ד אילוז הוסיפה: "שחיתות מול העיניים שלנו. מבקשים עצירת חקיקה עד לבירור האירוע"    הוועדה מקיימת הצבעות על הסתייגויות להצעת חוק של ח"כ עמית הלוי
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il