7-6 מיליון בני אדם השתתפו במקובץ ב-34 שבועות המחאה נגד הרפורמה המשפטית - מגלה (4.9.23) מפכ"ל המשטרה, רב-ניצב קובי שבתאי. לדבריו, מדובר ב-4,400 מוקדי מחאה, בהם פעלו במצטבר 70,000 שוטרים; רק ב-33 מקרים הופעלו מכת"זיות ומספר הנפגעים - מפגינים ושוטרים - הוא אפסי.
שבתאי פתח באומרו: "עוד לא פרשתי. יש לי עד 17 בינואר ואני מבטיח לכם להישאר חזק, יציב, איתן ולעשות את עבודתי על הצד הטוב ביותר". לדבריו, "משטרת ישראל מחויבת לממש את הזכות ל
חופש הביטוי והמחאות באופן המיטבי, תוך עריכת האיזונים הנדרשים. המשטרה פועלת כל העת בהנחייתי לאפשר מימוש מקסימלי של הזכות למחאה תוך פגיעה מינימלית בזכות לתנועה, הזכות לפרטיות ואינטרסים נוספים. אני גאה בכך שאנחנו מצליחים לשמר את משטרת ישראל כמשטרה א-פוליטית וממלכתית, הפועלת ללא משוא פנים".
לדברי שבתאי, המשטרה סובלת ממצוקת כוח אדם, מחסור באמצעים ו"הלקאה בלתי פוסקת של כל הגורמים". לטענתו, "סמכויות המשטרה נשחקו ב-15 השנים האחרונות, בעוד מחוללי הפשיעה הופכים למתוחכמים יותר וההתפתחות הטכנולוגית המהירה יוצרת פלטפורמות שמקלות על הפשיעה. אי-אפשר להילחם בפשיעה עם ידיים קשורות ועיניים מכוסות. כאשר לקחו מאיתנו את הכלים הטכנולוגיים, הזהרתי שיהיה לכך מחיר כבד, ולצערי האזהרה המקצועית הזו התממשה.
"המשטרה זקוקה לכלים טכנולוגיים כדי להתמודד עם הפשיעה ולסגור את הפערים שנוצרו במשך השנים". שבתאי יצא נגד הקמת ועדת הבדיקה בנושא הרוגלות עליה החליטה הממשלה בשבוע שעבר, "בשל המחיר שגובה בדיקה נוספת כזאת והטיית הקשב והמאמצים מן המאבק בפשיעה". הוא הדגיש, כי המשטרה תשתף פעולה באופן מלא עם ועדת הבדיקה, ו"אין לי ספק שמסקנותיה יחזקו את טענותינו בנוגע לשימוש הנכון בכלים הללו".
שבתאי הוסיף: "במגזר הערבי מתחולל טרור פלילי". לדבריו, מתחילת השנה סיכלה המשטרה 58 מעשי רצח, מהם 44 במגזר הערבי. כמו-כן נרשמה עלייה של 31% בתפיסת כלי נשק וזאת לאחר עלייה של 33% אשתקד. "רשמנו הישגים לא-מבוטלים במאבק הכלכלי נגד ארגוני הפשיעה. חילטנו השנה למעלה מ-1.25 מיליארד שקל לאחר 1.4 מיליארד שקל אשתקד", הוסיף.