ראש האופוזיציה, ח"כ
יאיר לפיד, טען כי סיכום נאום נתניהו כולל התעלמות מהדרישה הסעודית להפוך למדינת סף גרעינית, התעלמות מההסכמה הפלשתינית ללכת להסכם ביניים, התעלמות מהדרישה האמריקנית לעצור את ההפיכה המשטרית והתעלמות מזה שמדינת ישראל קרועה בגלל הממשלה שלו. "לא מנסה אפילו לאחות את השברים ולאחד את העם. עצוב", צייץ בחשבון הטוויטר שלו לאחר נאום נתניהו באו"ם.
בתגובה לנאום נתניהו בעצרת הכללית של האו"ם מסרו אנשי מחאת הסטודנטים והסטודנטיות כי מעל לחצי שנה שממשלת נתניהו פועלת בחריצות לפגיעה בשלטון החוק ולחתירה תחת האיזונים והבלמים שמאפיינים כל משטר דמוקרטי וכי מאז, נתניהו לא התראיין בעברית אף לא פעם אחת על-מנת להסביר לציבור את שעומד מאחורי הצעדים הקיצוניים והחד-משמעיים שמקדמת הקואליציה בראשותו.
"גם הפעם, את הנאום בעצרת האו״ם נתניהו לא הפנה לאזרחי ישראל - אלא לקהילה הבינלאומית, שצופה במצג שווא של התנהלות תקינה ודמוקרטית. שלום הוא דבר מבורך, על אחת כמה וכמה שלום עם שכנותינו, מדבר באנגלית כאילו הוא ג'ון לנון, ומקדם בעברית את הרס הדמוקרטיה הישראלית", אמרו אנשי המחאה.
מנגד, חברי ממשלת ישראל היללו את נתניהו על נאומו, תוך שחלקם מבצעים לראש הממשלה חישוק מצד ימין ומדברים על הצורך בשלום תמורת שלום מול הפלשתינים.
יו"ר ועדת החוץ והביטחון של הכנסת, ח"כ
יולי אדלשטיין, טען כי גם הפלשתינים יידרשו לתהליך של שלום תמורת שלום. "בסופו של תהליך - שלום תמורת שלום יחול גם על הפלשתינים", צייץ בחשבון הטוויטר שלו.
שר האוצר,
בצלאל סמוטריץ', הגיב על נאום נתניהו באו"ם וצייץ: "תודה לך אדוני ראש הממשלה על ייצוג מרשים של מדינת ישראל בעצרת האו"ם. יחד נביא בע"ה שלום תמורת שלום, נמשיך לשמור על ביטחון ישראל, להתיישב בכל מרחביה, ולפתח אותה ואת המזרח התיכון והעולם כולו".
שר המורשת,
עמיחי אליהו, טען כי נאומו של ראש הממשלה,
בנימין נתניהו, בפני העצרת הכללית של האו"ם היה נאום מצוין, כלשונו.
"יחד עם המלחמה בגרעין האירני, הוא מניח במוקד תשומת הלב העולמית את השלום בין צאצאי אברהם - ישמעאל ויצחק. זהו אירוע של ממש בתולדות תקומתנו בארצנו, ואני מחזק את ידיו ומתפלל לשלום אמת בעולם", צייץ אליהו, איש מפלגת עוצמה יהודית. הוא לא התייחס לסוגיית המחוות שיינתנו לפלשתינים במסגרת הסכם עתידי בין ישראל לסעודיה.