ראש ה
ממשלה בנימין נתניהו הזמין את יו״ר
ישראל ביתנו ח״כ
אביגדור ליברמן להצטרף מיד לקבינט המדיני-ביטחוני המורחב וכן לצרף שר נוסף לממשלה מטעם סיעתו. בהודעת הליכוד, שאותה לא תיאמו יועציו של נתניהו עם ישראל ביתנו, נמסר כאילו ח״כ ליברמן הסכים להזמנתו וראש הממשלה נתניהו בירך על הצטרפותו.
אולם זמן קצר לאחר פרסום ההודעה, נמסר מישראל ביתנו כי "אין עדיין סיכום על-כניסה לממשלה. לא מנהלים משא-ומתן, אבל דורשים להיות בקבינט המצומצם. ליברמן חייב להיות במוקד קבלת ההחלטות וקבענו המצומצם של ניהול המלחמה כדי לתרום מניסיונו. אם לא, נתמוך בכל הפעולה ביטחונית וצבאית מבחוץ כדי לחסל את החמאס".
ליברמן עצמו מסר: ״אנחנו תומכים ונמשיך לתמוך בכל פעולות הממשלה שנועדו לחסל את החמאס וראשי החמאס. אני מוכן להצטרף לקבינט המלחמה על-מנת להביא לניצחון מהר ככל האפשר. אין לי שום עניין להיות שר מספר 38 בממשלה ולשמש כעלה תאנה״.
בכאן חדשות פורסם, שיו"ר שס
אריה דרעי והשר
יריב לוין הם שלחצו על נתניהו להכניס את ליברמן לממשלה.
אם הייתה מסכימה ישראל ביתנו להצעת נתניהו, מספר החברים בממשלת החרום היה עולה ל-82, ומבין המפלגות הציוניות, היו נשארות באופוזיציה רק שתיים - יש עתיד והעבודה.