X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
[צילום: אוליביה פיטוסי/פלאש 90]
הזיהומים בדרך: מחסור של עשרות אלפי עובדים בענף הניקיון
בבתי החולים מזהירים כי מחסור בניקיון עלול להוביל להגברת הזיהומים ולמקרי מוות שירות התעסוקה: בענף הניקיון מספר דורשי העבודה הרשומים עומד על 30,250 35% מעובדי הניקיון בישראל הם גברים ו-65% הן נשים 17.8% מכלל עובדי ענף הניקיון הם בני 65 ומעלה יו"ר הוועדה לעובדים זרים: "צריך להעדיף העסקה של עובדים ישראלים על פני הבאת זרים"

הוועדה המיוחדת לעובדים זרים התכנסה דנה (30.1.24) בנושא בחינת העסקת עובדים זרים בענף הניקיון ובפרט במוסדות מערכת הבריאות. לפי נתוני שירות התעסוקה הישראלי, בענף הניקיון, מספר דורשי העבודה הרשומים עומד על 30,250, מתוכם 8,210 נמצאים בחל"ת. נכון ליום 29.1.24, מספר הדרושים שהתבקשו משירות התעסוקה על-ידי מעסיקים שונים בענף הניקיון עמד על 1,791.
ח"כ אליהו רביבו, יו"ר הוועדה המיוחדת לעובדים זרים, אמר בדיון: "המטרה שלנו היא להבין האם יש צורך במכסה ייעודית של עובדים זרים לענפי הניקיון וההסעדה. כל זה במקביל למיצוי פוטנציאל העובדים שגרים כאן בישראל. המחסור בעובדים בתחום הניקיון פוגע בבריאות הציבור ובמערכת הבריאות שמתקשה לתפקד בהיעדר שירותי ניקיון קבועים במקומות שמחייבים זאת. יש פער אדיר בין מספר דורשי העבודה שרשומים בלשכות לבין כאלה שבאמת מבקשים להשתלב בתחום. מעסיקים רבים מעידים על מציאות קשה של מחסור בעובדים שרק רוצים לקבל דמי אבטלה ולא לעבוד בתחום הניקיון. אם יש ידיים ישראליות פנויות לעבודה אנחנו נעדיף להעסיק אותם על פני הבאת עובדים זרים לישראל".
לפי נתוני ארגון חברות הניקיון בישראל, המחסור בעבדי ניקיון בישראל מוערך היום בכ-45 אלף עובדים. 35% מעובדי הניקיון בישראל הם גברים ו-65% הן נשים. 26% מעובדי הניקיון הם יוצאי מדינות חבר העמים, 22% ערביי ישראל, 20% יוצאי אתיופיה, 27% ילידי הארץ ו-5% מוצאם ממדינות אחרות. 17.8% מכלל עובדי ענף הניקיון הם בני 65 ומעלה, 24.4% מהעובדים בענף בני 56 עד 65 ו- 31.1% בטווח גילים של 46 עד 55.

ורוניקה רוזנברג [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

עו"ד ורוניקה רוזנברג, מנכ"ל ארגון חברות הניקיון: "יש מחסור בכוח אדם בענף הניקיון הרבה לפני שפרצה המלחמה. לפני המלחמה פעלנו באופן אקטיבי לגיוס עובדים זרים, מאז ה-7.10 כל התהליכים האלה נעצרו. קשה עד בלתי אפשרי לגייס עובדים ישראלים חדשים בשכר מינימום. אין דרך לגייס נשים בדואיות בצורה חוקית, אין היתכנות לגיוס עובדים מהמגזר החרדי והיכולת לגייס עובדים בעלי מוגבלות היא נמוכה מאוד. הפתרון למצוקת כוח האדם בניקיון לא יגיע מההון האנושי הישראלי אלא הוא חייב להגיע ממדינות זרות. מקצוע הניקיון הוא שוחק ולא מתגמל. המחסור בעובדי הניקיון יוביל להפקרת מערכת הבריאות ולתחלואה עודפת בחברה הישראלית".
אבי מזרחי, יו"ר ארגון חברות הניקיון: "אין סיכוי היום לגייס עובדי ניקיון באזור גוש-דן, אפילו מבקשי המקלט בישראל עברו לעבוד בחברות השליחויות ולא בענף הניקיון. אני לא מצליח להביא עובדים חדשים לניקיון הרחובות ברשויות המקומיות ובכך גילם של העובדים עולה ויש מחסור הולך וגובר ככל שהזמן חולף".

[צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

חיים שחר, מנהל משק של שירותי בריאות 'כללית': "יותר מ-6,000 אנשים מתים בבתי החולים בכל שנה כתוצאה מזיהומים. מאושפזים בבתי החולים הם בעלי מערכת חיסונית מוחלשת והם חשופים לזיהומים בבתי החולים בצורה חמורה מאוד. אם חולה סרטון, או מושתל נכנס לשירותים שלא ניקו אותם כראוי הוא מסכן את נפשו".
אסתר גין, מנהלת משק, בית החולים ברזילי באשקלון: "הפצת הזיהומים הגבוה ביותר בבתי החולים נעשית דרך מערכת האוורור. לפי התקנות בשל העבודה בגובה של ניקוי מערכת האוורור, רק גברים יכולים לבצע משימה זאת ואין לי כמעט גברים שמועסקים בשירותי הניקיון בבית החולים".

[צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

ליטל איילון, משרד הבריאות: "קיימת מצוקה באיוש משרות ניקיון בבתי החולים. יכול להיות שהעסקת עובדים זרים תהווה פתרון חלקי. 4% מהמשרות שלנו פנויות לחלוטין ועוד 3% מהמשרות פנויות כתוצאה מיציאה לחל"ת. אנחנו משלמים שכר של עד 40 שקל לשעה בהעסקה ישירה, לא דרך חברות כוח אדם, ועדיין יש לנו מחסור גדול".
יניב פרץ, שירות התעסוקה: "יש לי הזמנות פתוחות בשירות התעסוקה לעובדי ניקיון של חברות פרטיות שמוכנות לשלם שכר כפול מאשר חברות כוח האדם הגדולות, ועדיין הם לא מצליחים לגייס עובדים. אין הלימה בין ההיצע לביקוש. מרבית הביקושים הם במרכז וגוש-דן וההיצע הגדול נמצא באזורי הפריפרייה. אנחנו רוצים להביא עובדים זרים לענף מכיוון שאנחנו לא יכולים לספק את מספר העובדים הישראלים כנדרש ובלבד שרמת השכר שלהם תישאר זהה למצב הנוכחי".

[צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

רום, אגף תקציבים במשרד האוצר: "בתחילת המלחמה הממשלה קידמה סל הקלות להוצאת עובדים לחל"ת בגלל השינויים שהמשק חווה בזמן המלחמה. החל מחודש אוקטובר הוצאו כ-12 אלף עובדים לחל"ת כפוי מצד המעסיקים. נכון לרגע זה יש 14 אלף עובדים בחל"ת שעבדו בענף הניקיון והם כרגע לא מועסקים. צריך לבחון את הדברים לעומק ולמצות את הידיים העובדות בישראל בטרם פונים לאפשרות של הבאת עובדים זרים".
עו"ד לינא סאלם, משרד המשפטים: "עמדת הממשלה היא שעובדים זרים נכנסים לישראל רק במצב של כשל שוק מוחלט. הגדלת מספר העובדים הזרים בישראל תצמצם את היקף העבודה של ידיים עובדות בישראל והיא תעלה שאלות אתיות קשות בהשוואת התנאים בין עובדים זרים לעובדים מקומיים. מדינת ישראל משלמת כספים רבים על שהיית העובדים הזרים ואין מספיק תקינות לפקחים. העסקת עובדים זרים היא לא רק שאלה כלכלית אלא גם שאלה עמוקה ורחבה הרבה יותר לעוד הרבה תחומים".

[צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]

יו"ר הוועדה רביבו סיכם את הדיון: "הוועדה מצפה ממעסקים בענף הניקיון להזמין אותנו לבחון את תהליכי גיוס העובדים בשטח יחד עם נציגים של משרדי הממשלה הרלוונטיים. אנחנו מבקשים מאיגוד חברות הניקיון וממעסקים פרטיים להציג נתונים של סירוב לעבוד בשכר של 35 שקלים ומעלה. לצד הצגת הנתונים אנחנו נבחן את התהליך של הבקשות להבאת עובדים לישראל. הוועדה קוראת למשרד האוצר לדון בתעריפי העסקת עובדים ישראלים בתחומי הניקיון במכרזים. אנחנו נקיים דיון מעקב נוסף לאחר קבלת הנתונים המלאים".

תאריך:  31/01/2024   |   עודכן:  31/01/2024
+בטרומית: הפחתה בתוספת הפיגור על קנס מנהלי שלא שולם במועד
13:44 31/01/24  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק העבירות המינהליות (תיקון - הפחתת תוספת הפיגור על אי-תשלום קנס), התשפ"ג-2023 של חבר הכנסת יוסף עטאונה, אליה הוצמדה הצעה של חבר הכנסת אחמד טיבי. בהצעה תמכו 10 חברי כנסת, ללא מתנגדים או נמנעים, והיא תועבר לדיון בוועדת החוקה.
מוצע בה לקבוע כי אם לא שילם אדם קנס מנהלי במועד, תיווסף על הקנס תוספת פיגור בשיעור של 35% (במקום 50%) ובתום כל תקופה של ששה חודשים שעברו מן המועד - 3.5% נוספים (במקום 5%).

+בטרומית: הכרה קצובה בארוסות כאלמנות צה"ל
12:48 31/01/24  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק משפחות חיילים שנספו במערכה (תגמולים ושיקום) (תיקון - הכרה בארוסות חיילים שנספו במערכה), התשפ"ד-2023 של חבר הכנסת אופיר כץ וקבוצת חברי כנסת, אליה הוצמדה הצעה של חברת הכנסת מירב כהן. בהצעה תמכו 39 חברי כנסת, ללא מתנגדים או נמנעים, והיא תועבר לדיון בוועדת העבודה והרווחה.
מוצע בה לקבוע כי מי שהיה מאורס לנספה ביום מותו יהיה זכאי לזכויות לפי חוק משפחות חיילים שנספו במערכה, גם אם לא גר עמו ביום מותו וזאת לתקופה של חמש שנים ממועד פטירת הנספה. מוצע להסמיך את שר הביטחון לקבוע דרכי הוכחה לאירוסים. עוד מוצע כי החוק יחול לגבי נספה שנפטר מיום 1.1.2023 ואילך.

+בטרומית: שלילת קצבאות בעד ילד הנמצא במאסר בשל עבירת טרור
12:46 31/01/24  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק הביטוח הלאומי (תיקון - שלילת קצבאות בעד ילד הנמצא במאסר בשל עבירת טרור), התשפ"ד-2024 של חבר הכנסת אריאל קלנר. בהצעה תמכו 28 חברי כנסת, לעומת 7 שהתנגדו, והיא תועבר לדיון בוועדת העבודה והרווחה.
מוצע בה לקבוע כי בעד ילד שהורשע בעבירה לפי סעיף 332א לחוק העונשין שבית המשפט קבע כי היא מעשה טרור או בעבירת ביטחון כהגדרתה בסעיף 326(ג) לחוק הביטוח הלאומי, שהגדרתה תתוקן בהוספת תנאי שבית המשפט קבע כי היא מעשה טרור, לא ישולמו קצבת ילדים או תוספות אחרות לגמלאות המשולמות בעד ילד, כל עוד הוא במאסר וכמו כן אותו ילד לא יובא בחשבון במניין הילדים בעת חישוב גמלאות כאמור. מוצע לקבוע כי הוראות אלה יחולו לגבי עבירות שנעברו מיום תחילתו של חוק זה ואילך.

+בטרומית: עדיפות במכרזים לעסקי מזון אשר תורמים מזון בקביעות
12:45 31/01/24  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק חובת המכרזים (תיקון - עידוד הצלת מזון עודף), התשפ"ג-2023 של חברי הכנסת אברהם בצלאל, יונתן מישרקי וארז מלול, אליה הוצמדה הצעה של חברי הכנסת יסמין פרידמן ויוראי להב הרצנו. בהצעה תמכו 14 חברי כנסת, ללא מתנגדים או נמנעים, והיא תועבר לדיון בוועדת החוקה.
מוצע בה לקבוע כי עסק שעוסק במזון ותורם מזון בכמות הקבועה בהצעה, יקבל עדיפות במכרז על פני עסקים אחרים, כאשר התוצאה המשוקללת של הצעות זהה.

+משרד השיכון: הרחבת הסיוע לנפגעי ה-7.10 תהיה על חשבון זכאי דיור ציבורי
00:46 31/01/24  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ועדת הפנים דנה בסיוע לדיירי דיור ציבורי שבן משפחה שלהם נהרג, נחטף או נעדר במתקפת שבעה באוקטובר  ▪  יו"ר הוועדה מבקש להרחיב תחולה על כל מי שבן משפחתו נהרג בכל תקופת המלחמה, ובאופוזיציה מציעים להרחיב לכל נפגעי המלחמות ופעולות האיבה - בביטוח הלאומי לא שוללים

אילוסטרציה
+בתוך שבועיים: לו"ז לבחינת הכרזה על הבנקים כקבוצת ריכוז
23:49 30/01/24  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ועדת הכספים דנה בשאלה האם הבנקים מעבירים את עליית הריבית לציבור באופן מלא, ובפרט בנושא הריבית על פיקדונות לציבור  ▪  חברי הוועדה הביעו דאגה מהנושא ודרשו מהפיקוח על הבנקים ומרשות התחרות לנקוט פעולות  ▪  הוועדה דרשה מהגופים לבדוק הבדלים בתנאי משכנתאות בין המגזרים השונים

התנהלות איטית מדי [בינג AI]
+מעמד עצורי התמרון הצבאי בעזה הושווה לעצורי יום הטבח
23:29 30/01/24  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

בהתאם להסכמות אליהן הגיע יו"ר ועדת החוקה עם הממשלה וחברי הוועדה שונה הנוסח ונקבע כי לגבי שתי הקבוצות תקופות המעצר יעמדו על 45 יום במקום 30 כפי שביקשה הממשלה  ▪  כמו-כן נקבע כי בית המשפט יוכל לקצר את התקופה מ-45 יום אך ורק מטעמים מיוחדים שיירשמו  ▪  חברי הוועדה מהקואליציה והאופוזיציה מתחו ביקורת חריפה על השימוש בהליך הפלילי הרגיל לעצורי החמאס, למרות ההתאמות שנעשו

ועדת החוקה [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]
+המפונים מכבידים על תחנות טיפות חלב שמפעילות העיריות
23:08 30/01/24  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ועדת הבריאות דנה בתקצוב תחנות טיפות החלב המופעלות על-ידי עיריות ת"א וי-ם  ▪  העיריות דורשות ממשרד הבריאות לפצות אותן על ההוצאות החריגות בטיפול במפונים  ▪  משרד הבריאות בוחן את ההפעלה הרצויה לתחנות, וייתכן שיעברו לקופות החולים  ▪  הממשלה הקימה צוות לבחינת הנושא

תחנת טיפת חלב בירושלים [צילום: סטריט וויו]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אבי מזרחי  אברהם בניהו בצלאל / Avraham Benayahu  Bezalel  אוהד טל  אופיר כץ / Ofir  Katz  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורנה ברביבאי / Orna  Barbivai  אושר שקלים / Osher  Shekalim  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir  אליהו דלל / Eli Dallal  אליהו רביבו / Revivo Eliyahu  אלמוג כהן / Almog  Cohen  ארז מלול / Erez  Malul  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז ביסמוט / Boaz  Bismuth  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  גד איזנקוט / Gadi  Eisenkot  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan  גלעד קריב / Gilad Kariv  דבורה ביטון / Dvora  Biton  דוד  ביטן / David Bitan  דן אילוז / DAN Iluz  דני בן יוסף דנון / Dani Danon  ואליד אל הושלה / Waleed  El Hawashla  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  חמד עמאר / Hamad Amar  חנוך דב מילביצקי / Hanoch Dov Milwidsky  טלי גוטליב / Tali  Gottlieb  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יואב גלנט / Yoav Galant  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יונתן משריקי / Yonatan Mishraki  יוסף עטאונה / Youssef  Atauna  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  ינון אזולאי / Yinon  Azoulay  יסמין פרידמן / Yasmin Fridman  יעקב אשר / Yakov  Asher  יצחק קרויזר / Kroizer Yitzhak  יצחק שמעון סרלאוף  ירון לוי / Yaron Levi  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  לימור סון הר-מלך / Limor  Son Har-Melech  מאי גולן / May  Golan  מאיר כהן / Meir  Cohen  מטי צרפתי הרכבי / Matti  Sarfati Harkavi  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירב כהן / Meirav  Cohen  מנסור עבאס / Mansour Abbas  משה אבוטבול / Moshe Abutbul  משה ארבל / Moshe Arbel  משה גפני / Moshe Gafni  משה רוט / Moshe  Roth  מתן כהנא / Matan  Kahana  נאור שירי  ניר ברקת / Nir  Barkat  סימון  מושיאשוילי / Simon  Moshiashvili  סימון דוידסון / Simon Davidson  עובדים זרים  עודד פורר / Oded Forer  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עמית הלוי / Amit  Halevi  צבי ידידיה  סוכות / Tzvi Yedidia  Sukkot  צביקה פוגל / Tzvika  Foghel  צגה צנגש  מלקו / Tsega  Melaku  קארין אלהרר / Karin  Elharar  רון כץ / Ron Katz  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  שלום דנינו / Shalom  Danino  שלי טל מירון / Shelly Tal Meron  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שרון ניר / Sharon Nir  שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הזיהומים בדרך: מחסור של עשרות אלפי עובדים בענף הניקיון
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 25
עידן יוסף
ועדת הפנים דנה בסיוע לדיירי דיור ציבורי שבן משפחה שלהם נהרג, נחטף או נעדר במתקפת שבעה באוקטובר    יו"ר הוועדה מבקש להרחיב תחולה על כל מי שבן משפחתו נהרג בכל תקופת המלחמה, ובאופוזיציה מציעים להרחיב לכל נפגעי המלחמות ופעולות האיבה - בביטוח הלאומי לא שוללים
עידן יוסף
ועדת הכספים דנה בשאלה האם הבנקים מעבירים את עליית הריבית לציבור באופן מלא, ובפרט בנושא הריבית על פיקדונות לציבור    חברי הוועדה הביעו דאגה מהנושא ודרשו מהפיקוח על הבנקים ומרשות התחרות לנקוט פעולות    הוועדה דרשה מהגופים לבדוק הבדלים בתנאי משכנתאות בין המגזרים השונים
עידן יוסף
בהתאם להסכמות אליהן הגיע יו"ר ועדת החוקה עם הממשלה וחברי הוועדה שונה הנוסח ונקבע כי לגבי שתי הקבוצות תקופות המעצר יעמדו על 45 יום במקום 30 כפי שביקשה הממשלה    כמו-כן נקבע כי בית המשפט יוכל לקצר את התקופה מ-45 יום אך ורק מטעמים מיוחדים שיירשמו    חברי הוועדה מהקואליציה והאופוזיציה מתחו ביקורת חריפה על השימוש בהליך הפלילי הרגיל לעצורי החמאס, למרות ההתאמות שנעשו
עידן יוסף
ועדת הבריאות דנה בתקצוב תחנות טיפות החלב המופעלות על-ידי עיריות ת"א וי-ם    העיריות דורשות ממשרד הבריאות לפצות אותן על ההוצאות החריגות בטיפול במפונים    משרד הבריאות בוחן את ההפעלה הרצויה לתחנות, וייתכן שיעברו לקופות החולים    הממשלה הקימה צוות לבחינת הנושא
עידן יוסף
ההחלטה התקבלה ברוב של 14 חברי כנסת    מתנגדי ההדחה טענו כי היא פוגענית, פוליטית ופוגעת בדמוקרטיה    נציג יש עתיד תמך בהדחה, ונציגה אחרת נעדרה    ההחלטה טעונה כעת אישור המליאה ברוב של 90 ח"כים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il