X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
לוין. לא לכל המתמחים הצלחנו לתת פתרון [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]
תקופת ההתמחות בעריכת דין קוצרה במסגרת הוראת שעה
הכנסת אישרה הצעת חוק לקיצור תקופת ההתמחות לעורכי דין מ-18 חודשים ל-12 חודשים למתמחים שהחלו את ההתמחות מספטמבר 2023 הצעת החוק תוקנה כך שתחול עד סוף 2024, ולא 2025 הצעת החוק כוללת גם הוראה לפיה היעדרויות עקב המלחמה ייחשבו כזמן התמחות
ראש לשכת עורכי הדין אמר שהחוק לא היה צריך להגיע והוא יגרום לבעיות למעסיקים ולמתמחים

מליאת הכנסת אישרה (יום ב', 5.2.24) בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק לשכת עורכי הדין (תיקון מס' 41 - הוראת שעה - חרבות ברזל), התשפ"ד-2024. בהצעה תמכו 17 חברי כנסת, ללא מתנגדים או נמנעים.
חוק לשכת עורכי הדין, התשכ"א-1961, תוקן ונקבעה הוראת שעה עד לסוף שנת 2024, שתיתן מענה למתמחים שהתחילו את התמחותם מחודש ספטמבר 2023, כך שמשך התמחותם של מתמחים אלה יקוצר מתקופה של 18 חודשים ל-12 חודשים. באופן האמור, יסיימו אותם המתמחים את מסלול ההכשרה שלהם למקצוע בתקופה קצרה יותר, כך שיוסמכו בהקדם כעורכי דין ויוכלו להשתלב בשוק התעסוקה.
באשר למתמחים שהחלו את התמחותם מינואר 2023 ועד סוף אוגוסט 2023, מוצע לקבוע בהוראת מעבר כי תקופת התמחותם תקוצר ל-15 חודשים, וזאת לאחר שהתקבלה במליאה הסתייגות שהוגשה בנושא. נוסף על כך, היעדרויות אשר נסיבותיהן קשורות בזיקה ישירה ללחימה ולמצב המיוחד בעורף בהתאם לקטגוריות שנמנו בחוק, ייחשבו כהיעדרויות שנכללות בתוך תקופת ההתמחות של המתמחה ושאינן פוגעות ברציפות תקופת ההתמחות.
שר המשפטים, ח"כ יריב לוין: "החוק הזה הוא בשורה ובא להקל על ציבור גדול של מתמחים, בשעה שרבים בגלל המלחמה גם כך נתקלים בקשיים גדולים. לא לכל המתמחים הצלחנו לתת פתרון. יש חורים מסוימים וקשה לכסות ב-100 אחוז לכולם. ניסינו לעשות הכי טוב שאפשר כדי להגיע לתוצאה כוללת ונכונה".
בדברי ההסבר להצעה נכתב: "לנוכח המצב האמור והמציאות השוררת בישראל בזמן זה, מתמחים רבים נאלצו להיעדר ממקום התמחותם, בין השאר בשל גיוסם למילואים, הוצאתם לחופשה ללא תשלום או בשל כך שמקום מגוריהם או מקום העבודה שלהם מצוי ביישובים בדרום או בצפון אשר פונו. כדי לצמצם את הקשיים האמורים, אשר התעוררו בשל הנסיבות האמורות, מוצע לתקן את חוק לשכת עורכי הדין ולתת מענה למתמחים. באופן האמור, יסיימו אותם המתמחים את מסלול ההכשרה שלהם למקצוע בתקופה קצרה יותר, כך שיוסמכו בהקדם כעורכי דין ויוכלו להשתלב בשוק התעסוקה".

[צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

תחילה הוצע לקבוע בהוראת שעה לשנתיים כי תקופת ההתמחות למתמחים שהתחילו את התמחותם מחודש ספטמבר 2023 תקוצר לתקופת התמחות של 12 חודשים (במקום 18 חודשים). נוסף על כך, הוצע לקבוע כי היעדרויות אשר נסיבותיהן קשורות בזיקה ישירה ללחימה ולמצב המיוחד בעורף, ייחשבו כהיעדרויות שנכללות בתוך תקופת ההתמחות של המתמחה ושאינן פוגעות ברציפות תקופת ההתמחות.
בעקבות דיוני ועדת החוקה, בשבוע שעבר, קבע היו"ר ח"כ שמחה רוטמן כי נוסח הצעת החוק ישונה, כאמור.רוטמן נימק את הסתייגותו שאושרה: "בדיון על הצעת החוק, העלו הח"כים אלהרר וסגלוביץ' בקשה שהחוק יחול רק עד סוף 2024 ולא על 2025. הצעתי היא שהשר יוכל באישור ועדה להאריך בצו את הוראת השעה במהלך תוקפה של הוראת השעה. בשיג ושיח עם נציגי יש עתיד הוחלט שאגיש את ההסתייגות כהסתייגות יו"ר".
ח"כ קארין אלהרר: "אין ספק שצריך לתת מענה לאוכלוסיות מיוחדות. נראה שאתם רוצים לקצר חזרה את תקופת ההתמחות לשנה אז למה להעסיק את הכנסת בחקיקה כזו במקום לומר שזה מה שתעשו. אנחנו מבקשים ששנת 2025 לא תהיה כלולה בחוק ואם השר ירצה - יביא זאת שוב לדיון בוועדה. הקונסטלציה שנוצרה מאוד בעייתית. אנחנו רוצים לתת לכל אדם את זכות הבחירה ואותם מתמחים צריכים לומר אם הם רוצים קיצור או תקופה מלאה ויש כאלו שירצו זאת וחבל שלא מאפשרים את התקופה המלאה".

ח"כ גלעד קריב נימק את הסתייגותו, לפיה הוראת השעה תעמוד בתוקף עד תום 2024 ללא אפשרות להאריכה בצו: "מן הראוי היה שכל הנושא יטופל על דרך הסכמה מלאה בין משרד המשפטים ללשכת עורכי הדין. לטעמי לא היו ניסיונות מספקים וקשה להשתחרר מהתחושה שההצעה קודמה כחלק מסדר היום העוין של שר המשפטים כלפי הלשכה. לוודאות יש משקל ואסור להותיר את המתמחים והמאמנים בסימן שאלה לגבי מה יקרה ב-2025, ותפקיד הכנסת בתקופה כזו הוא לייצר ודאות. אני חרד מניצול חקיקה במצב חירום למטרות שאינן קשורות בטבורן למצב החירום. הוועדה הייתה צריכה לחסום זאת כי זה מדרון חלקלק ולתחום עד תום 2024. אם המצב לא נפתר היינו שבים ומחוקקים".

[צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

עו"ד עמית בכר ראש לשכת עורכי הדין: "החוק לא היה צריך לבוא לעולם. הקושי הוא בין היתר במידיות כניסת החוק לתוקף ומכאן גם הצפי לחוסרים במאמנים ובמתמחים שמסתמכים עליהם ככוח עזר. ככל שנלך ל-16 חודשים הנזק יצומצם בהיבט של העומס במערכת המשפט. אם מדובר על 14 חודשים, המתמחה יסיים במאי ואם זה 16 חודשים, יסיים ביולי. החגים בין כך או כך הם זמן למידה. אם יסיימו ב-1.7 עדיין נתאים את הבחינה ונוכל לתת גם עוד ימי חופש בכל מקרה נצטרך לתת בחינה נוספת שנערכת כשלושה חודשים לאחר המחזור".
עוד אמר: "כלל המעסיקים עובדים בצורה סדורה במעין גאנט שפעמיים בשנה המתמחים מתחילים ומסיימים. אני בעד לתת למתמחים את החלופה, להשאיר את האפשרות לבחירה ב-18, גם כדי שלא לכפות על המשרדים. לגבי החשש ללחץ על מתמחים - משרדים יוכלו לפנות כפי שקורה באופן נדיר גם היום, ולהציע למתמחים להישאר עוד מספר חודשים. ממילא מדובר על קבוצה קטנה שתבקש לממש את האופציה, ומי שיבקשו אתה נותן להם כוח לייצר בעיה בעיקר בפרקליטות ובבית המשפט".

היו"ר רוטמן: הצעת המשרד הייתה 16 חודשים ובדיון הצענו 14 ועלו גם הצעות ל-15. אני מעריך את אמירת ראש הלשכה על הוספת מועד בחינה מיוחד. אני מציע כי נשאיר את נוסח הצ"ח כפי שקראנו אותו אתמול ונדחה את ההסתייגויות הנוגעות לאפשרויות הקיצור ועד ההצבעה במליאה נגיע להסכמות". רוטמן הודה לחברי הוועדה על שיתוף הפעולה לאישור החוק והודה גם לראש לשכת עוה"ד: "אני יודע שבחוק הזה לא רוויתם נחת ומעריך מאוד ומוקיר את הנכונות שלכם להתגייס לטובת משרתי המילואים והאוכלוסיות המיוחדות".

תאריך:  05/02/2024   |   עודכן:  05/02/2024
+רוטמן לגלנט: הגיע הזמן שיבין שזה לא צבא שיש לו מדינה
10:16 06/02/24  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

+פריסת האנטנות הסלולריות מכסה 70% מהשטח בלבד, במקום 95% כנדרש
00:58 06/02/24  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

מאז מרס 2023 נוספו 150 מוקדי שידור, אך עדיין יש אזורים רבים ללא קליטה סלולרית סבירה, בעיקר ביהודה ושומרון ובנגב  ▪  משרד התקשורת מתקשה לקבל שיתוף פעולה מצד ראשי רשויות מקומיות בנוגע להצבת אנטנות חדשות  ▪  הוועדה לצמצום פערים תפנה לשר התקשורת ולשרה להגנת הסביבה בבקשה לפעול בנושא

כביש 443. מקטעים ללא קליטה [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+כ-120 מטופלים בלבד נחשפו לתקלת התרופות
23:28 05/02/24  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

זאת לאחר בדיקת 85% ממוסדות מערכת הבריאות  ▪  יו"ר ועדת הבריאות: משרד הבריאות וחברת התוכנה מטפלים ברצינות בתקלה, אך אזרחים רבים מודאגים ובצדק - ועל המשרד להסביר היטב את ממדי התקלה, אבחנתה והטיפול בה

לכ-120 בלבד נרשמה התרופה [freeimagegenerator]
+בקריאה ראשונה: עובד בריאות הסביבה יורשה לאשר חידוש רישיון תברואתי לבית ספר
21:09 05/02/24  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק פיקוח על בתי ספר (תיקון מס' 11) (מתן אישור בידי עובד בריאות הסביבה), התשפ"ד-2024 של חבר הכנסת ישראל אייכלר. בהצעה תמכו 16 חברי כנסת, ללא מתנגדים או נמנעים, והיא תועבר לדיון בוועדת העבודה והרווחה.
מוצע בה לקבוע כי בעוד שאישור למתן רישיון לראשונה או לחידוש רישיון לאחר העברת מבנה או לאחר תוספת למבנה או לחצרים, פיצול שלהם או הקטנה שלהם, יינתן רק על ידי רשות הבריאות, הרי שאישור לחידוש רישיון שאינו בנסיבות כאמור יכול שיינתן על ידי רשות הבריאות או על ידי עובד בריאות הסביבה שיאשרו שאין מניעה לתת רישיון כאמור מבחינה תברואתית ומבחינת דרישות חוק האפינפרין.

+נדחתה הצעת אי-האמון שהגישה סיעת יש עתיד
20:55 05/02/24  |  עידן יוסף

הצעת אי-האמון שהגישה סיעת יש עתיד נדחתה במליאת הכנסת. בהצעה "הממשלה הכושלת מקום המדינה שמובילה אותנו למשבר כלכלי עם סדר עדיפות פוליטי" של סיעת יש עתיד תמכו 21 חברי כנסת, ללא מתנגדים או נמנעים. ההצעה לא זכתה לרוב הדרוש ועל כן נדחתה.
ח"כ מאיר כהן נימק את ההצעה: "הממשלה הזו מעבירה תקציב כל כך מנותק מהעם בדרך כל כך מנותקת. אתם מעבירים תקציב לא אחראי ומסוכן עבור תושבי מדינת ישראל, זהו תקציב של חרפה לאומית. במקום להעביר כספים הממשלה מאשרת תקציב פוליטי שמשאיר משרדים מיותרים וכספים קואליציוניים ופוגע קשות במשרדי הרווחה, החינוך והבריאות. הכל זהו עניין של סדרי עדיפות".
בשם הממשלה השיב שר האוצר, בצלאל סמוטריץ': "חבריי המילואימניקים - אתם הגיבורים שלנו, אני ומדינה שלמה מצדיעים לכם. אנחנו כאן בשבילכם ונדאג שתקבלו כל מה שצריך. התקציב שאנו מביאים הוא טוב, אחראי, נותן מענה מלא לכל צרכי המלחמה במסגרת אחריות פיסקאלית גדולה ומחלק את הנטל בצורה חכמה. אני שר האוצר של כולם ואנו נותנים מענה לכולם - לכל תושבי הדרום והצפון, לכל בעלי העסקים, לכל מוסדות החינוך. ליהודים, ערבים ודרוזים".

[צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אברהם בניהו בצלאל / Avraham Benayahu  Bezalel  אוהד טל  אופיר כץ / Ofir  Katz  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורנה ברביבאי / Orna  Barbivai  אושר שקלים / Osher  Shekalim  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir  אליהו דלל / Eli Dallal  אליהו רביבו / Revivo Eliyahu  אלמוג כהן / Almog  Cohen  ארז מלול / Erez  Malul  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז ביסמוט / Boaz  Bismuth  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  גד איזנקוט / Gadi  Eisenkot  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan  גלעד קריב / Gilad Kariv  דבורה ביטון / Dvora  Biton  דוד  ביטן / David Bitan  דן אילוז / DAN Iluz  דני בן יוסף דנון / Dani Danon  ואליד אל הושלה / Waleed  El Hawashla  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  חמד עמאר / Hamad Amar  חנוך דב מילביצקי / Hanoch Dov Milwidsky  טלי גוטליב / Tali  Gottlieb  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יואב גלנט / Yoav Galant  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יונתן משריקי / Yonatan Mishraki  יוסף עטאונה / Youssef  Atauna  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  ינון אזולאי / Yinon  Azoulay  יסמין פרידמן / Yasmin Fridman  יעקב אשר / Yakov  Asher  יצחק קרויזר / Kroizer Yitzhak  יצחק שמעון סרלאוף  ירון לוי / Yaron Levi  יריב לוין / Yariv Levin  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  לימור סון הר-מלך / Limor  Son Har-Melech  מאי גולן / May  Golan  מאיר כהן / Meir  Cohen  מטי צרפתי הרכבי / Matti  Sarfati Harkavi  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירב כהן / Meirav  Cohen  מנסור עבאס / Mansour Abbas  משה אבוטבול / Moshe Abutbul  משה ארבל / Moshe Arbel  משה גפני / Moshe Gafni  משה רוט / Moshe  Roth  מתן כהנא / Matan  Kahana  נאור שירי  ניר ברקת / Nir  Barkat  סימון  מושיאשוילי / Simon  Moshiashvili  סימון דוידסון / Simon Davidson  עודד פורר / Oded Forer  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עמית בכר / Amit Bahar  עמית הלוי / Amit  Halevi  צבי ידידיה  סוכות / Tzvi Yedidia  Sukkot  צביקה פוגל / Tzvika  Foghel  צגה צנגש  מלקו / Tsega  Melaku  קארין אלהרר / Karin  Elharar  רון כץ / Ron Katz  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  שלום דנינו / Shalom  Danino  שלי טל מירון / Shelly Tal Meron  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שמחה רוטמן / Simcha  Rothman  שרון ניר / Sharon Nir  שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
תקופת ההתמחות בעריכת דין קוצרה במסגרת הוראת שעה
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 25
מירב ארד
נצ"מ מוטי שיף: "במערכת החדשה משתתפי המסיבה ידווחו היכן היו ואיזה שורדים ראו"    מעל 1000 שוטרים פועלים בתיקי החקירה    היו"ר ח"כ פוגל: "לפסטיבלים לא נתנו מענה. חייב להיות גורם רשמי ולהראות שלמדינה הזאת יש גם לב ולא רק כסף, זאת תהיה הנחיית הוועדה לממשלה"
עידן יוסף
כך מתריע ראש מכינת עצמונה    צה"ל הסביר שהקדמת הגיוס נועדה להתמודד עם צרכים מבצעיים וכי מגויסים חניכים שהיו אמורים ממילא להתגייס השנה    נציגי המכינות ושנת השירות: "מרגישים שצה"ל לוקח אותנו כמובן מאליו"
עידן יוסף
כך חושש מנהל מרכז הירושלמי לבריאות הנפש בסיור ועדת הבריאות של הכנסת    יו"ר הוועדה: מבטיח לטפל מול משרדי האוצר והבריאות בסוגיית כוח האדם המומחה
עידן יוסף
מספר הכלואים כיום עומד על 20,500 - עלייה של 4,140 מאז פרוץ המלחמה    המצב יוצר צפיפות גבוהה וחריגה מההוראות בנוגע לשטח מחיה מינימלי לאסיר    תוכנית בינוי להוספת כ-880 מקומות כליאה במתקני הכליאה הביטחוניים    השמשה של כ-100 מקומות כליאה במתקן 'ניצן'
עידן יוסף
   תמיכה ממשלתית: גורמים רשמיים מציעים המשך שימוש בכיתות הכוננות להגנה זמנית עד שיוחלפו במשטרה
   חששות מימון: המשטרה מבקשת תקציב נוסף להדרכה, ציוד וכוח אדם
   ויכוח על פתרון ארוך טווח: צה"ל מדגיש את תפקידו בהגנה על הגבולות תוך הכרה בערך הכיתות המקומיות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il